10 beste mini quadcopters

*Editor’s review van de beste. Selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als koopgids. Raadpleeg een specialist vóór de aankoop.

quadcopters, die de laatste jaren aan populariteit en populariteit hebben gewonnen, zijn nog steeds vrij duur, vooral als we het alleen over entertainment hebben. Veel goedkopere en gemakkelijker verkrijgbare “kleine broertjes” van volwaardige drones – mini quadcopters – kunnen een dergelijke taak gemakkelijk aan. De beste modellen in de eerste helft van 2020 worden gepresenteerd in de nieuwste Expertology magazine review.

Beoordeling van de beste mini quadcopters

Nominatie plaats productnaam prijs
De beste goedkope mini-quadcopters zonder camera 1 Hubsan Nano Q4 H111 1 280€
2 CXHOBBY CX-10 1 250€
3 Syma X11 1 570€
4 Syma X51 1 990€
5 Syma X26 1 890€
Beste mini quadcopters met camera 1 JXD 515V 3 430€
2 Syma X23W 2 850€
3 Xiaomi MiTu Minidrone 720P 3 600€
4 Ryze Tech Tello 10 000€
5 Hubsan X4 FPV
ushless H501S High Edition
18 490€

De beste mini quadcopters zonder camera

Laten we eerst eens kijken naar een selectie van de meest betaalbare mini-quadcopters, die de beste resultaten lieten zien op een aantal andere belangrijke kenmerken, naast de kosten zelf. Door het ontbreken van een camera is dit model bijna uitsluitend een recreatieobject. Optioneel kan het goedkope model de stuurmanskunst oefenen, en dan kijken naar duurdere en functionelere modellen.

Hubsan Nano Q4 H111

Beoordeling: 4.9

Hubsan Nano Q4 H111

En we beginnen met de goedkoopste en misschien tegelijkertijd de kleinste helikopter… De Nano Q4 H111 van de Chinese fabrikant Hubsan valt zelfs in de voorwaardelijke categorie van quadcopters van microformaat.

De minidrone is inderdaad vrij klein – 45x45x23mm en weegt 12g. De behuizing is grotendeels van plastic, de hoofdkleur is wit, er is ook een gele in het assortiment. Schroeven zijn ook van plastic, om ze te beschermen is er een speciale rand bij het apparaat inbegrepen. Het gebruik ervan is facultatief, naar goeddunken van de gebruiker.

De mate van verfijning van de besturing van deze mini-quadcopter is naar verluidt bedoeld voor kinderen, wat wijst op de doelgroep. De grootte van de micro-drone maakt het mogelijk om hem volledig te gebruiken bij windstil weer buiten en zelfs op de schaal van een stadsflat. De vliegtijd op een volle lading van de normale batterijcapaciteit van slechts 100mAh is slechts 5 minuten, maar gedurende deze tijd legt de copter gemakkelijk tientallen meters af, en in open ruimte kan hij uit het oog worden verloren.

Ondanks zijn eenvoud en betaalbare prijs, heeft de Hubsan Nano Q4 H111 iets om u te vermaken. Dus, er zijn drie modi van de werking: Normaal – besturen alleen in horizontale richtingen, Medium – beschikbaar verticale as – aanbevolen voor meer ervaren operators, Expert – ontgrendeld alle functies die u toelaten om hoge snelheid manoeuvres uit te voeren, aerobatics. LED’s voor nachtelijke zichtbaarheid.

Het radiokanaal wordt gebruikt voor draadloze communicatie met de afstandsbediening in dit model. Geschat bereik – ongeveer 50 meter, maar in een open ruimte kan het werkelijke cijfer meer zijn.

De bovengenoemde batterij geeft je slechts 5 minuten vliegtijd, maar het duurt ook niet lang om hem op te laden – tot een half uur. Afstandsbediening gevoed door gewone batterijen.

De Hubsan Nano Q4 H111 mini quadcopter wordt geleverd met de drone zelf, beschermrand, schroevendraaier, reserve schroeven, oplaadkabel, batterij.

In het algemeen prijzen gebruikers en deskundigen de manoeuvreerbaarheid van de minidrone, het evenwicht, het bedieningsgemak, de beschikbaarheid van verschillende modi van complexiteit. De reactiesnelheid op commando’s van de afstandsbediening lijkt wat overdreven, maar kan worden aangepast. Schroeven kunnen eraf vallen door schokken, daarom heeft de fabrikant royaal reservebouten aan het pakket toegevoegd. Hoe dan ook, het is beter om contact met vreemde voorwerpen tijdens de vlucht te vermijden…

Voordelen

 • robuust geval;
 • mooi uiterlijk;
 • bedieningsgemak;
 • Directe reactie op commando’s van de afstandsbediening;
 • Instelbare gevoeligheid;
 • effectieve stabilisatie;
 • Drie vliegmoeilijkheden;
 • gemakkelijk te demonteren;
 • apparatuur.

Nadelen

 • schroeven die eraf vallen als de helicopter andere objecten raakt;
 • redundante gevoeligheid.

CXHOBBY CX-10

Beoordeling: 4.8

CXHOBBY CX-10

De tweede van de selectie van de meest eenvoudige en goedkope mini quadcopters overweegt een andere miniatuur Chinese drone onuitspreekbaar merk CXHOBBY. Het “merk” hier zegt niet echt iets, aangezien hetzelfde product eerder op de markt was onder de merknaam Cheerson. Alleen herkenbaar aan de buitenkant en de opvallende markeringen op de bovenkant van de behuizing.

Deze mini quadcopter is ook niet veel meer dan een luciferdoosje – 40x40x20mm en weegt hetzelfde – 12g. Het ziet er ook leuk uit, maar er zijn minder ontwerpdetails, wat tot op zekere hoogte een pluspunt is. De plastic behuizing is sterk genoeg, binnen het metalen frame, waardoor de drone onbreekbaar is. Schroeven zijn ook van plastic, en zijn net zo vervangbaar bij lancering binnenshuis. Helaas is er geen bescherming voor de schroeven in dit model en de kit bevat slechts 4 reserve schroeven.

De bereikparameters zijn hier ongeveer dezelfde als in het vorige model. Snelheid tot 8m/sec, maximale vliegtijd ongeveer 4min. radiobesturing met geclaimd bereik tot 30 meter.

De mini-copter is uitgerust met precies dezelfde batterij als het bovenstaande model met een capaciteit van 100 mAh, maar hier geeft hij officieel tot 4 minuten vliegen op een volle lading. Dit is echter slechts een ruwe schatting, en in feite kan het toestel langer vliegen – tot 7 minuten, afhankelijk van de modi en de stijl van “besturen”.

Wat de modes betreft, zijn er ook drie, aangepast aan de ervaring van de operator om hoge snelheden en aerobatische figuren aan te kunnen. Wat leuk is aan dit rudimentaire model is dat het automatisch omdraait, waardoor een “headless mode” ontstaat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over waar de drone zich bevindt ten opzichte van de afstandsbediening en niet hoeft te onthouden waar hij op een bepaald moment “rechts” en “links” is. Met automatische U-bochten en flips in de lucht is de heli altijd in een “vrije” positie.

Over het geheel genomen is het een zeer goed model, maar het is een beetje slechter dan de vorige mini quadcopter in termen van schroefveiligheid wanneer de copter de muur raakt. De vorige had tenminste velgen in de kit, maar hier zijn er slechts vier reserve propellers, wat natuurlijk niet genoeg is.

Voordelen

 • minimale grootte en gewicht;
 • De behuizing is robuuster;
 • metalen frame;
 • drie vliegmodi;
 • automatische functies;
 • “Headless” modus;
 • effectieve stabilisatie;
 • Kan flips doen.

Nadelen

 • Geen bescherming voor de propellers;
 • enkele reserve schroeven inbegrepen.

Syma X11

Beoordeling: 4.7

Syma X11

De rest van de selectie is gewijd aan Syma minidrones, die in de eerste helft van 2020 naar de top van de “gebruikersfavorieten” in dit segment zijn gestegen. Laten we eerst eens kijken naar de Syma X11, met zijn vier schroeven, slanke ontwerp en beschermende rand. De enige verschillen tussen de Syma X11 en de X11C zijn de verpakking en de “body” – de C-versie bevat een ingebouwde camera, een geheugenkaartslot, de geheugenkaart zelf in de kit en een iets grotere accu.

Dit is het meest eenvoudige model in de serie, maar het is zeer gewild vanwege het bijzonder elegante ontwerp en de goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De afmetingen van de copter zijn iets groter dan de vorige twee zeer kleine modellen – 152x152x37mm bij een gewicht van 35g. Stijlvol, verfijnd ontwerp; De schroeven worden beschermd door een vaste plastic rand. De meest verkochte kleur is wit, maar er is ook zwart en rood.

Hier moet onmiddellijk het belangrijke functionele verschil tussen dit model en het vorige worden opgemerkt – de afwezigheid van de “headless” modus. Velen zien dit als een nadeel, anderen zien het als een voordeel, aangezien de beginnende gebruiker vanaf het begin leert navigeren met het licht. Aangezien deze specifieke categorie drone echter bijna uitsluitend voor de lol wordt gebruikt, en vaak door kinderen, zou een “hoofdloze” modus hier nog steeds geen kwaad kunnen. Er is ook geen automatische teruggave van de drone aan de gebruiker, maar op dit prijsniveau is dat geen minpunt.

De maximale vliegtijd Syma X11 kan 8 minuten vliegen, maar in de praktijk is dat minder – tot 6 minuten, ondanks het feit dat hij is uitgerust met tweemaal de batterijcapaciteit – polymeer-lithium, 200mAh. De afstandsbediening is gemaakt in de vorm van een gamepad, dus kinderen en gamers zullen zeer vertrouwd zijn met het formaat. De afstandsbediening werkt op twee AA-batterijen, die u speciaal moet kopen.

Wordt geleverd met vier reserve propellers ter vervanging van propellers die breken. De hele X-serie van Syma mini-quadcopters maakt gebruik van motoren met tandwielen om het koppel over te brengen. Dit legt enkele beperkingen op voor de gebruiksomgeving: de ideale omgeving – binnenshuis, en in open ruimtes kan de minicopter alleen veilig worden gelanceerd bij veel wind.

Voordelen

 • Materiaal en bouwkwaliteit;
 • Elegant ontwerp;
 • zes-assige gyroscoop;
 • betrouwbare schroefbescherming;
 • handige afstandsbediening.

Nadelen

 • geen headless mode.

Syma X51

Beoordeling: 4.6

SYMA X51

Nog een mini-Syma quadcopter, deze keer is het niet helemaal een quadcopter, want er zijn geen vier schroeven, en drie. Maar laten we de term niet te hoogdravend definiëren, gezien de gevestigde algemene betekenis van de term. In principe lijkt dit model sterk op het vorige, maar het is radicaal anders van vorm alleen al door het aantal schroeven, en het wint zelfs in deze. Om precies te zijn zijn er nog steeds vier propellers, maar dit is slechts formeel omdat één paar propellers op één landingsplaats wordt gebruikt.

Deze minidrone is al veel groter dan de eerste twee – 170x145x74mm en weegt 45g. De hoofdrotors zijn volledig identiek in grootte, vorm en liftkracht, maar de plaatsing en het ontwerp van de stoelen is niet volledig symmetrisch, waardoor de drone een soort oriëntatie heeft op de voorwaardelijke kop en staart. De bovengenoemde dubbele schroeven bevinden zich juist in het hoofdgedeelte met de beschermende elementen van de behuizing. De ontwerpstijl is vergelijkbaar met het vorige model, maar er zijn interessante ontwerpelementen.

Syma X51 heeft een geclaimde vliegtijd van 6 minuten. Principe van afstandsbediening – radiokanaal op standaardfrequentie 2.4GHz. De ontvanger is inbegrepen, evenals de afstandsbediening – om de afstandsbediening te kopen 4 gewone AA-batterijen. Het bereik van de signaalontvangst is ontworpen voor open ruimtes en komt overeen met maximaal 50 meter.

De capaciteiten van de copter tijdens de vlucht zijn vergelijkbaar met vergelijkbare goedkope modellen. Oriëntatie in de ruimte is gebaseerd op gegevens van ingebouwde gyroscoop met zes assen. Er zijn verschillende vliegmodi beschikbaar, waaronder “automatische trechter”. De mini drone kan automatische 360 graden flips maken.

De relatief lage vliegtijd is te wijten aan de omvang van de drone, waarvan een aanzienlijk deel wordt ingenomen door een 380mAh-batterij met vrij grote capaciteit. Volledige oplaadtijd is 60 minuten. In het geval van een ontlading zal de drone piepen.

Mini-copter Syma X51 als geheel op de mogelijkheden weinig anders dan het vorige model, hier de belangrijkste “chip” in de vorm, gedicteerd door de drie toonaangevende propellers en romp ontwerp. Sommigen mopperen over het ontbreken van de “headless” modus, maar tegelijkertijd vinden veel gebruikers dit punt onbelangrijk. Lage vliegtijd met een relatief hoge capaciteit batterij is een beetje meer een klacht.

Voordelen

 • Kwaliteitsmaterialen en vakmanschap;
 • Een asymmetrische vorm;
 • opvallend ontwerp;
 • Veilige schroefbescherming;
 • Verschillende vliegmodi.

Nadelen

 • Relatief korte vliegtijd voor een batterij van deze capaciteit;
 • Geen “headless” modus.

Syma X26

Beoordeling: 4.6

Syma X26

De eerste selectie wordt afgerond met een andere Syma mini quadcopter, de X26. Het valt op door zijn geavanceerde besturingsmogelijkheden en enkele extra nuttige functies.

Het is opnieuw een volledig symmetrische quadcopter minidrone met afmetingen van 131x131x44.De X51 is 5 mm en weegt 51 gram. Uiterlijk verschilt hij van de vorige twee modellen van dezelfde serie, maar alleen door massieve beschermranden met versterkende ribben en lichtgroene propellers. De algemene stijl is vrij duidelijk.

Een onderscheidend kenmerk van dit model is de aanzienlijke nadruk op de bescherming van de minidrone tegen schade met alle beschikbare middelen. Elke propeller is omgeven door een brede plastic rand versterkt met “spaken” die de bladen van boven en onder beschermen. Maar zelfs de botsingen met dezelfde muren hier voor het grootste deel en kan niet optreden als gevolg van ingebouwde sensoren, het discrimineren van obstakels en het geven van het commando aan de drone om over te vliegen. De verhoogde bescherming beïnvloedt het uiterlijk van de drone enigszins, waardoor hij iets zwaarder lijkt, maar de duurzaamheid wordt vele malen vergroot, zo niet met ordes van grootte.

De Syma X26 is uitgerust met een 380mAh batterij en een volle lading zou voldoende moeten zijn voor 6 minuten vliegen. Opladen via USB. De radiografische afstandsbediening met een bereik tot 70 meter en tot maximaal 100 meter onder gunstige omstandigheden. De afstandsbediening werkt op 4 AA-batterijen (moeten apart worden aangeschaft).

Deze mini quadcopter is ook uitgerust met een gyroscoop, hoogtesensor en optische sensor. Ondersteunt automatische acrobatische salto’s. Er is een “headless mode”, de functie “return home” en “altitude hold”.

De mini-drone wordt geleverd met reserve propellers zoals de andere modellen in de serie. Sommige klanten zijn blij dat ze geen enkele “reserve” hoefden te gebruiken – zo goed is de bescherming van dit model. Het model is inderdaad duurzaam, maar de officiële garantie is net zo kort als voor de meeste andere budget mini quadcopters – 1 maand.

Voordelen

 • Kwaliteit van materialen en bouw;
 • goed ontwerp;
 • verlichte romp;
 • Versterkte crashbescherming voor messen en behuizing;
 • ontvangstbereik;
 • wendbaarheid;
 • “headless mode”;
 • Homecoming;
 • ingebouwde obstakelsensoren.

Nadelen

 • dure batterijen.

Beste mini quadcopters met een camera

De tweede Expertology review van beste mini quadcopters is gewijd aan die modellen die qua functies lijken op volwaardige drones – ze hebben tenminste een camera. De opnamekwaliteit kan sterk variëren en de minidrone kan respectievelijk worden gebruikt als een leuk speeltje en kan een nuttig instrument zijn.

JXD 515V

Beoordeling: 4.9

JXD 515V

De Chinese mini quadcopter opent de nominatie, een goede kwaliteit, met goede functies en een eenvoudige camera aan boord. Het model is twee keer zo duur als bijna elk vorig model, maar in deze categorie is het de voordeligste.

Afmetingen van het apparaat – 138h138h50mm, gewicht – 84g. Het lichaam is gemaakt van goed plastic, in spacefictionstijl ontworpen – op sommige markten heet deze heli JXD SpaceShip 515V. Schroeven worden beschermd door dikke plastic randen. LED-licht ingebouwd in het lichaam.

De mini drone wordt bestuurd via het standaard radiokanaal 2.4GHz met een bereik van signaalontvangst tot 60, maximaal 70 meter. Dankzij de barometrische hoogtemeter en de gyroscoop kan het toestel op elk moment gemakkelijk zijn eigen positie in de ruimte bepalen. Automatische vliegmodi zoals automatische U-bochten, terugkeer naar de basis met één klik, modus zonder hoofd zijn beschikbaar.

De mini drone kan filmen wat er gebeurt met een ingebouwde camera resolutie 0.3MPics. De maximale videoframesnelheid van 25 fps met een resolutie van 480p. Beelden worden opgenomen op een flash geheugenkaart. Kaarten zijn vervangbaar en er is een aparte sleuf.

Standalone power drone biedt ingebouwde batterijcapaciteit van 350mAh. Oplaadtijd vanaf nul – tot 130 minuten. Maximale vliegtijd op een volle lading is 5 minuten. Topsnelheid – 6 km/u. Opladen via USB, oplader inbegrepen.

Over het algemeen krijgt de JXD 515V alleen maar positieve feedback, alleen in deze prijsklasse beginnen gebruikers al te klagen dat de vliegtijd langer zou kunnen zijn.

Voordelen

 • de materialen en de bouw zijn niet slecht;
 • betrouwbare bescherming van de messen;
 • mooie achtergrondverlichting;
 • automatische modi;
 • Het opvallende Sci-Fi ontwerp.

Nadelen

 • vliegtijd.

Syma X23W

Beoordeling: 4.8

Syma X23W

De recensie gaat verder met het merk waarmee we onze vorige nominatie afsloten – Syma, en zijn “middelzware” mini quadcopter X23W. De succesvolle reeks Chinese mini-quadcopters wordt aangevuld met een model met een merkbaar betere camera dan het hierboven beschreven model.

Afmetingen van de drone – 210h210h50mm, gewicht – 80g. Het lichaam is gemaakt van duurzaam ABS plastic. Het ontwerp is even futuristisch, slank en elegant als de hierboven beschreven groep modellen van hetzelfde merk. Schroeven hebben horizontale bescherming tegen botsingen, maar geen massieve randen, maar plastic “bumpers” in de vorm van een segment van een cirkel van ongeveer 90 graden. Verlichte romp.

U kunt de mini quadcopter besturen via radio met de originele afstandsbediening of via Wi-Fi met behulp van een draagbaar gadget, dezelfde smartphone. Radiobereik tot 70 meter. Ondersteunde gebarenbesturing. Ondersteunt verschillende modi, waaronder headless, auto-return, acrobatisch, Waypoints, automatisch opstijgen en landen, 3D-besturing.

De ingebouwde groothoekcamera van de Syma X23W schiet tot 1280×720 pixels voor foto’s en tot 480p voor video’s. Ondersteunt First Person Live View (FPV), maar alleen via Wi-Fi.

De mini drone werkt op een ingebouwde 500mAh batterij. Een volledige lading zou moeten volstaan voor 7 minuten vliegen. In de context van duurdere modellen is dit een nogal mager resultaat. Opladen via USB tot 130 minuten, meestal genoeg om een uur op te laden. Batterij in een zeer gangbaar formaat – 1S.

De Syma X23W wordt geleverd met vier hoofd- en vier reservepropellers, schroefdeksels, een smartphonehouder, oplader, schroevendraaier, documentatie. De bladen zien er identiek uit, maar je moet op de markeringen op de propellerzitting letten om de bladen te verwisselen. In de modellenreeks is er een wijziging van Syma X23W met de index RTF, wat “Ready-to-Fly” betekent – in deze versie hoeft u geen extra accessoires te kopen.

Hoewel de mini drone relatief massief is in vergelijking met de vorige in de review, is dit een illusie. Het model is ook geschikt om alleen in huis of buiten te lanceren als er geen wind is.

Voordelen

 • stevig lichaam;
 • elegant ontwerp;
 • camera met goede resolutie;
 • Wi-Fi;
 • gebarencontrole;
 • Waypoints.

Nadelen

 • korte vliegtijd op één lading.

Xiaomi MiTu Minidrone 720P

Beoordeling: 4.8

XIAOMI MITU MINIDRONE 720P

Kon niet zonder de alomtegenwoordige Xiaomi in deze deelmarkt… Het bedrijf heeft besloten zijn mini quadcopter uit te brengen als reactie op het opvallende succes van de relatief goedkope Ryze Tello serie. De poging was een succes, en de MiTu mini drones zijn nog steeds erg gewild. De functionaliteit van de minidrone zelf is vrij breed, en sommige functies hebben zelfs een ontwapenend effect op het publiek.

De grootte van de drone is klein – 91x91x38mm, het gewicht is tastbaar – 88g. Het kenmerkende ontwerp van Xiaomi, uniek in zijn elegant en verfijnd minimalisme. Geen klachten over de kwaliteit van de materialen en de afwerking, ook hier is de fabrikant aan de top, zoals altijd. De meest populaire kleur – wit, er is ook een variant met een gouden behuizing, maar die is in de verkoop minder gangbaar.

Het model onderscheidt zich sterk van alle andere met zijn verlengde vliegtijd. Hier gaat dat cijfer naar 10 minuten. Geclaimde maximale hoogte van 25 meter. Levensduur van de batterij op de meest voor de hand liggende manier – met een 920mAh capaciteit batterij. Tegelijkertijd is de volledige oplaadtijd slechts 60 minuten – in tegenstelling tot veel budgetmodellen. De batterij is verwijderbaar en kan indien nodig worden vervangen.

Een ander belangrijk verschil tussen Xiaomi MiTu Minidrone 720P – besturingsmethoden. Hier kunt u sturen via een draagbaar gadget zoals een smartphone of tablet via Bluetooth of Wi-Fi. Claims controlebereik tot 50 meter. Als je van plan bent de drone via Wi-Fi te besturen, is het noodzakelijk dat de Wi-Fi module in je smartphone het bereik van 5.8GHz.

Een groter Wi-Fi bereik zal ook nodig zijn voor live video streaming van de camera. De camera zelf is ingebouwd in de behuizing, maakt foto’s op 1200×1600 pixels en video’s op 720p kwaliteit. Als u de video niet onmiddellijk wilt streamen, neemt hij gewoon op in het ingebouwde geheugen van 4 GB.

Xiaomi MiTu Minidrone 720P toont zichzelf tijdens de vlucht op de meest dynamische en leuke manier. Een breed scala aan sensoren: ultrasoon, versnellingsmeter, optisch voor visuele positionering, barometer, infrarood. Deze zijn allemaal nodig voor het vermijden van obstakels, nauwkeurige besturing, het uitvoeren van automatische voedingen en modi. Minidrone kan salto’s maken, hoogte houden, automatisch opstijgen en landen. Interessante optionele en zeer opvallende functies – handlancering en gesimuleerde luchtgevechten met andere MiTu-drones. Er is zelfs een voorziening voor besturing via een Bluetooth-gamepad, wat de drive nog groter maakt…

Voordelen

 • Kwaliteitsmaterialen en vlekkeloze montage;
 • goede camera;
 • krachtige processor;
 • vliegtijd;
 • 4GB intern geheugen;
 • luetooth en wifi;
 • met de hand lanceren;
 • gesimuleerde luchtgevechten met andere MiTu-drones;
 • Xiaomi’s kenmerkende elegante ontwerpstijl.

Nadelen

 • Instructies alleen in het Chinees;
 • niet de meest succesvolle bladbescherming.

Ryze Tech Tello

Beoordeling: 4.7

Ryze Tech Tello

Laten we nu eens kijken naar de geavanceerde Ryze Tello-serie, die onbewust het management van Xiaomi inspireerde tot de MiTu mini-quadcopter. De Ryze Tech Tello is een multifunctionele miniatuur drone met een goed bereik en vliegtijd, en een aantal interessante functies. De helikopter is meer dan twee keer zo duur als zijn voorganger…

Mini drone afmetingen 98×92.5x41mm, gewicht 80g. De behuizing is van plastic, de schroeven zijn relatief groot – 76.2mm in diameter, voorzien van plastic bumpers om hem te beschermen tegen horizontale schokken. Bescheiden maar stijlvol ontwerp. Twee kleuropties – donkergrijs en wit.

Nog hogere capaciteit batterij met 1100mAh voor maximaal 13 minuten vliegtijd. De maximale snelheid is 8 m/s. De drone bevat een reeks sensoren: barometer, optisch voor visuele positionering, ultrasoon. Opstijgen en landen, automatische flips, 5 vooraf ingestelde vliegmodi.

De mini drone wordt bestuurd via Wi-Fi vanaf een draagbare gadget. De Tello app vooraf laden (beschikbaar voor Android en iOS). De software is goed vertaald in het Russisch, zeer eenvoudig en gemakkelijk te leren.

Het beweerde controlebereik is tot 100 meter. Bij verlies van communicatie zal de drone automatisch een landing uitvoeren.

Besturing is ook mogelijk met sommige gamepads, die dit model ondersteunen – Apple MFi en Gamesir afstandsbediening. U kunt de controller via Bluetooth aansluiten, maar in dat geval daalt het bereik dramatisch – tot de standaard 10 meter voor Bluetooth.

Ryze Tech Tello heeft een relatief krachtige 5Mpixel camera ingebouwd. Maximale zichthoek 82.6 graden. Fotoresolutie tot 1936×2592 pixels, videoresolutie tot 720p. Model ondersteunt aansluiting van VR-apparaten met verdere uitzending van de dronecamera.

Bijzondere vermelding verdient de succesvolle uitvoering van ingebouwde automatische besturingsprogramma’s in dit model. Er zijn in totaal vijf programma’s, en de drone gedraagt zich soepel, nauwkeurig en voorspelbaar. De actie zelf is goed doordacht, tot in het kleinste detail… De kwaliteit van de uitvoering komt niet alleen tot uiting in de figuren van de aerobatics, maar ook in de aard van het filmen tijdens de uitvoering ervan.

Voordelen

 • robuuste behuizing
 • grote propellers;
 • Mooi ontwerp;
 • een krachtige camera;
 • VR apparaat ondersteuning;
 • Nuttige en slimme automatische besturingsmodi;
 • achtergrondverlichting.

Fouten

 • Vereist goede verlichting voor correcte positionering door de optische sensor;
 • Collectormotoren (in goedkopere drones is dit geen probleem).

Hubsan X4 FPV
ushless H501S High Edition

Beoordeling: 4.7

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: