10 beste professionele platenslijpmachines

*Editor’s note on the best machines. Selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als koopgids. Voordat u een aankoop doet, is het raadzaam een professional te raadplegen.

Een hoekslijpmachine of haakse slijper is een onmisbaar gereedschap voor professionele beroepen. Afhankelijk van de toepassing gebruiken professionals zowel zware en grote modellen als compacte, lichte slijpmachines. Er zijn veel professionele kettingzagen te koop en deze onderscheiden zich van de concurrentie door hun hoge prijs, prestaties en rijke uitrusting. Deskundigen van het tijdschrift Expertology adviseren om bij de aankoop op de volgende parameters te letten.

Selectiegids

Een professioneel gereedschap moet verschillende kenmerken hebben, waaronder betrouwbaarheid, duurzaamheid en hoge prestaties.

De gebruikte materialen. De eerste stap bij het kiezen van een professionele haakse slijper is het bekijken van de materialen waarvan de machineonderdelen zijn gemaakt.

 1. De versnellingsbak is een van de zwaarst belaste eenheden. Hoe meer onderdelen van non-ferro en ferro metalen (en legeringen), hoe langzamer de slijtage van het onderdeel, hoe langer de levensduur van de slijpmachine.
 2. Voor een comfortabele grip en om trillingen te verminderen worden Euroberen pads veel gebruikt in professionele slijpmachines. Ze gaan lang mee zonder te verslijten bij intensief werk.
 3. Borstels zijn het verbruiksgoed in een slijpmachine, bij veelvuldig gebruik. Bij het kiezen van een gereedschap is het belangrijk te bepalen hoe toegankelijk de borstelunit is. Als de borstels gemakkelijk te verwijderen zijn, kunt u ze zelf vervangen.

Productiviteit. Om een grote hoeveelheid werk tijdens de dienst te verrichten, moet de haakse slijper een hoog vermogen hebben.

 1. Bij grote modellen wordt dit bereikt door de installatie van een krachtige elektromotor (2,4-2,6 kW).
 2. Compacte haakse slijpmachines leveren de nodige prestaties door hun hoge toerental (10.000-12.000 tpm).
 3. Belangrijke extra functies. Bij het voortdurend werken met een slijpmachine zijn enkele speciale machines en systemen onontbeerlijk.
 4. Om veiligheidsredenen moet de haakse slijper voorzien zijn van een veiligheidskoppeling die de bediener helpt gezond te blijven in geval de schijf vastloopt.
 5. Professionals hebben ook een knopvergrendeling nodig om te voorkomen dat ze per ongeluk worden ingeschakeld.
 6. Trillingsdempend systeem, zachte start, toerental onder belasting helpt de vermoeidheid van de bestuurder te verminderen tijdens langdurige werkzaamheden.

Accessoires.Het professionele gereedschap kan worden uitgerust met een reeks accessoires.

 1. Een extra handvat is nodig voor een veilige grip met beide handen. Het moet een multi-positie, bij voorkeur anti-vibratie gereedschap zijn.
 2. Het veiligheidsscherm is een onmisbaar accessoire en moet de bediener beschermen tegen vonken en schuren.
 3. De meeste professionele haakse slijpers hebben een sleutelloze vergrendeling. Indien de schijven worden geklemd met conventionele moeren, moet een speciale sleutel worden meegeleverd.
 4. Aangezien vaklieden zich voortdurend verplaatsen met de frees, is het erg handig om het gereedschap en de accessoires in de gereedschapskoffer op te bergen. Het moet ruim en robuust genoeg zijn.

Onze top 10 van professionele slijpmachines. Ze zijn allemaal met succes getest in de handen van Nederlands ambachtslieden en kregen van hen hoge cijfers.

Top 10 professionele slijpmachines

Nominatie Locatie Naam Prijs
Beste professionele slijpmachine met 230 mm schijfdiameter 1 Metabo WEA 26-230 MVT Snel 28 899 €
2 BOSCH GWS 24-230 LVI 26 850 €
3 Makita GA9040SFK 21 990 €
4 Interscol UShM 230/2600M 7 350 €
Het beste professionele gereedschap voor schijfdiameter (150-180 mm) 1 BOSCH GWS 24-180 H 18 408 €
2 DeWALT DWE4597 22 439 €
3 Makita GA7040SF01 16 622 €
Beste professionele 115 mm (tot 125 mm) schijfgereedschap 1 Metabo WE 17-125 QUICK RT 31 193 €
2 BOSCH GWX 17-125 S, 1700W 17 790 €
3 AEG WS 15-125 SX 14 079 €

De beste professionele haakse slijpmachines met 230 mm schijfdiameter

230 mm haakse slijpmachines zijn zeer populair op bouwplaatsen. Krachtige motor nodig om ruim bemeten gereedschap te draaien. Hier wordt bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid. Deskundigen adviseren om aandacht te besteden aan verschillende succesvolle haakse slijpmachines.

Metabo WEA 26-230 MVT Snel

Beoordeling: 4.9

METABO WEA 26-230 MVT SNEL

Producten van het Duitse bedrijf Metabo staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. De Metabo WEA 26-230 MVT Quick is een schoolvoorbeeld van een onverwoestbaar professioneel gereedschap. Het hoge vermogen van de haakse slijper wordt verzekerd door de Marathon elektromotor. Het versnelt een 230 mm schijf tot 6600 toeren per minuut. Met een piekvermogen van 2,6 kW. Belangrijk voor professionals zijn de spilvergrendeling, de overbelastings- en herstartbeveiliging, de startstroombegrenzing. De fabrikant heeft zijn product uitgerust met een extra handvat dat in één van drie standen kan worden gezet. intelligent dempingssysteem zorgt ervoor dat de bestuurder tijdens het gebruik geen trillingen voelt. Metabo’s “Quick” snelwisselsysteem is beschikbaar voor de snelwisselgereedschappen. De Metabo WEA 26-230 MVT Quick haakse slijper is de winnaar in zijn categorie.

Ambachtslieden beschouwen de Duitse haakse slijper als een handig en betrouwbaar gereedschap waarmee veilig kan worden gewerkt.

Voordelen

 • hoge efficiëntie;
 • kwaliteitsvervaardiging;
 • veilige werking;
 • gebruiksgemak;
 • onverwoestbaarheid.

nadelen

 • hoge prijs.

BOSCH GWS 24-230 LVI

Beoordeling: 4.8

BOSCH GWS 24-230 LVI

De belangrijkste concurrent van Metabo lassers is traditioneel Bosch. De zilveren medaillewinnaar van onze beoordeling gaat naar de BOSCH GWS 24-230 LVI. Hoekmachine is gemaakt voor professionele toepassing, wat niet alleen wordt bevestigd door de hoge prijs, maar ook door de rijke set opties. Deskundigen prezen de combinatie van vermogen (2,4 kW) en lichtheid (5,5 kg). Om de gebruiker minder te vermoeien tijdens de bediening hebben de Duitse ontwikkelaars hun product uitgerust met een hoofddraaiknop met antivibratiesysteem. Veiligheid op het werk met het KickBack Stop-systeem, dat de motor uitschakelt bij een geblokkeerde schijf. De operator wordt beschermd tegen vonken en schuren door een snel verstelbare kap.

In reviews noemen binnenlandse gebruikers de BOSCH GWS 24-230 LVI een zeer comfortabele machine. Zij zijn tevreden over de kwaliteit van het vakmanschap en de uitrusting van de machine. De nadelen omvatten hoge kosten.

Nadelen

 • laag gewicht;
 • hoogwaardige montage;
 • gemak in het werk;
 • hoge mate van veiligheid;
 • betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Nadelen

 • hoge prijs.

Makita GA9040SFK

Beoordeling: 4.7

MAKITA GA9040SFK

De producten van het Japanse Makita worden vertrouwd door Nederlands klanten. Een uitstekende optie voor professionals is een haakse machine Makita GA9040SFK met een schijfdiameter van 230 mm. Experts prezen de fabrikant voor het onderhoudsgemak, de handige plaats van de borstels maakt het mogelijk ze zelf te vervangen. Het gereedschap doet qua prestaties niet onder voor de koplopers van het overzicht, de verdienste van een krachtige (2,6 kW) en draaiende (6600 tpm) elektromotor. Voor een lange probleemloze werking is de krachtbron uitgerust met versterkte conische tandwielen en een softstartfunctie. Euroberen buffer om werkstukken te beschermen tegen beschadiging. Het handvat met Euroberen inzetstukken is gemakkelijk vast te houden, zodat het niet per ongeluk wegglijdt. De kit bevat een ruime koffer.

Te oordelen naar het grote aantal beoordelingen is het model populair onder huismeesters. Zij zijn tevreden over de productiviteit, de betrouwbaarheid en het werkcomfort. Ontbreekt voor de gebruiker de bescherming tegen onbedoeld starten en een trillingsreducerende handgreep.

Voordelen

 • onderhoudsgemak;
 • hoge prestaties;
 • makkelijk te gebruiken;
 • hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Nadelen

 • geen bescherming tegen onbedoeld opstarten.

Interskol -230/2600M

Beoordeling: 4.7

De Interskol UShM-230/2600M

Voor de meest aantrekkelijke prijs wordt op de Nederlands markt de haakse slijper Interskol UShM-230/2600M verkocht. Deskundigen hebben echter vele andere voordelen van de binnenlandse ontwikkeling gevonden. Het model doet niet onder voor de koplopers in de beoordeling wat betreft parameters als vermogen (2,6 kW) en schijfsnelheid (6500 tpm). De fabrikant heeft zijn product uitgerust met een aantal nuttige opties. Speciale kenmerken zijn zachte start, bescherming tegen onbedoeld starten, draaibare hoofdhandgreep. De molen kan zelf onderhouden worden, t. . het borstelblok is gemakkelijk toegankelijk. Ontwerp ziet er voldoende betrouwbaar, motor beschermd tegen stof en schuurmiddelen, voor de vervaardiging van tandwielhuis gebruikte magnesium legering. Het lange snoer moet worden beschouwd als een pluspunt van een product.

De meeste gebruikers zijn gevleid door de prestatiekenmerken van de slijpmachine Interskol UShM-230/2600M. Ze zijn tevreden over vermogen, vakmanschap, betrouwbaarheid. Het grote gewicht en de ongemakkelijke behuizing werden genoemd als nadelen.

Voordelen

 • lage prijs;
 • hoge prestaties;
 • eenvoudig onderhoud;
 • kwaliteitsvervaardiging.

Nadelen

 • een behoorlijk gewicht;
 • oncomfortabele hoes.

Beste professionele slijpschijf voor schijfdiameters (150-180 mm)

Het breedste werkbereik helpt bouwers bij het uitvoeren van haakse slijpmachines met een diameter van 150 tot 180 mm. Ze kunnen verschillende bouwmaterialen snijden, de ondergrond schuren en ontbramen. De optimale combinatie van vermogen en snelheid is een onderscheidend kenmerk van deze middelgrote slijpmachines. De volgende modellen hebben zich bewezen op Nederlands bouwplaatsen.

BOSCH GWS 24-180 H

Beoordeling: 4.9

BOSCH GWS 24-180 H

Optimale balans tussen vermogen (2,4 kW) en gewicht (5 kg) heeft een professionele slijpmachine BOSCH GWS 24-180 H. Het model onderscheidt zich van de concurrentie door zijn hoge rotatiesnelheid van het gereedschap (8500 tpm). Deze technische specificaties maken het gereedschap uitzonderlijk productief. De beschikbaarheid van een stofbeschermingssysteem maakt het mogelijk de slijpmachine te gebruiken voor het bewerken van materialen zoals steen en beton. De draaibare kap beschermt de operator tegen schurend stof en vonken. De experts waren blij met de extra handgreep met antivibratiesysteem
controle. De veiligheid tijdens het gebruik wordt gewaarborgd door de herstartvergrendeling; De krachtbalans en het gewicht zijn goed uitgebalanceerd. Soft start optie is beschikbaar om het krachtige gereedschap in te schakelen zonder schokken. Het lange netsnoer (4 m) is een grote troef van de machine. De BOSCH GWS 24-180 H voor haakse slijpmachines is een verdiende winnaar in zijn categorie.

Ambachtslieden noemen de Duitse slijpmachine in hun beoordelingen een uitstekend gereedschap. Het bereikt een soepele snede, krachtige prestaties, betrouwbare werking.

Voordelen

 • een goed evenwicht tussen kracht en gewicht;
 • hoogwaardige montage;
 • lange levensduur
 • eenvoudige bediening.

Nadelen

 • niet gevonden.

DeWALT DWE4597

Beoordeling: 4.9

DeWALT DWE4597

Krachtig multifunctioneel gereedschap is een Amerikaanse ontwikkeling DeWALT DWE4597. Het professionele gereedschap is uitgerust met een krachtige elektromotor (2,6 kW) en een toerental (8.500 tpm) die betrouwbaar beschermd is tegen stof en slijtage. Deskundigen hebben het veiligheidssysteem van het model geprezen. Een veiligheidskoppeling helpt de operator bij het vastlopen van de schijf, de kap beschermt tegen rondvliegende vonken en schuurmiddelen, de zachte aanloop vermindert de terugslag bij het inschakelen van de schijf. De anti-vibratie zijhandgreep vermindert vermoeidheid bij langdurig gebruik. Gereedschap kan zeer snel worden gewisseld dankzij de spilvergrendeling. De fabrikant heeft gezorgd voor een gemakkelijke toegang tot de borstel, zodat u de slijper zelf kunt onderhouden. De fabrikant heeft vertrouwen in de kwaliteit van zijn product en geeft 3 jaar garantie op het gereedschap. De DeWALT DWE4597 wint zilver in onze beoordeling.

Terwijl in runet weinig gedetailleerde beoordelingen met betrekking tot de prestatiekenmerken van het model. Het afschrikwekkende bij de aankoop is waarschijnlijk de hoge prijs.

Voordelen

 • hoogwaardige constructie;
 • hoge prestaties;
 • veiligheidskoppeling;
 • 3 jaar garantie.

Nadelen

 • hoge prijs.

Makita GA7040SF01

Beoordeling: 4.8

MAKITA GA7040SF01

De Japanse Makita GA7040SF01 sluit de top drie af met een gereedschapsmaat van 180mm. Het model doet niet onder voor de leiders in vermogen (2,6 kW) en draaisnelheid van het gereedschap (8500 tpm) en wint tegelijkertijd in prijs. De slijpmachine is uitgerust met versterkte tandwielen, ontkoppeling en stofbescherming voor de motorruimte. Deskundigen hebben aandacht besteed aan de zwenkbare tandwieloverbrenging (90º); dankzij dit ontwerp wordt het toepassingsgebied van het gereedschap uitgebreid. Het product heeft een superflens die het gemakkelijk maakt de schijf te verwisselen. Zachte start voorkomt schokken van het gereedschap bij het starten van de elektromotor. Heeft voor het bedieningsgemak een draaibare hoofdhandgreep met zachte Euroberen greep, en een trillingdempende hulphandgreep. Euroberen buffer beschermt het werkstuk tegen accidentele schade.

Nederlands vakmensen houden van de Makita GA7040SF01 voor zijn stabiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het enige wat ontbreekt is een draagkoffer, en het lange lichaam maakt het moeilijk om een geschikte draagkoffer te vinden.

Voordelen

 • hoge prestaties;
 • betaalbare prijs;
 • draaiende versnellingsbak;
 • betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Nadelen

 • geen geval.

Het beste professionele gereedschap voor schijfdiameter 115 mm (tot 125 mm)

Lichtgewicht en compacte afmetingen zijn de belangrijkste voordelen van frezen met een kleine diameter. Ze worden veel gebruikt op verschillende gebieden van menselijke activiteit. Dit slijptype wordt gekenmerkt door een hoge schijfsnelheid, die het lagere motorvermogen compenseert. De volgende slijpmachines zijn betrouwbare assistenten voor professioneel en huishoudelijk gebruik.

Metabo WE 17-125 QUICK RT

Beoordeling: 4.9

Metabo WE 17-125 QUICK RT

Ondanks zijn hoge prijs is de Duitse Metabo WE 17-125 QUICK RT populair bij Nederlands vaklui. Deskundigen verklaren de stabiele vraag naar het instrument door een aantal voordelen. Allereerst moeten we de uitstekende prestaties van het model benadrukken. De ontwerpers hebben een krachtige elektromotor (1,75 kW) geïnstalleerd, en de maximale schijfsnelheid bereikt 11000 tpm. Dankzij de elektronische snelheidsregeling is het overigens mogelijk om verschillende materialen te bewerken en een breed scala aan technologische bewerkingen uit te voeren. De geselecteerde snelheid blijft constant, ongeacht de belasting. Draaibare tandwielkast met 90º steek zorgt ervoor dat zowel links- als rechtshandigen comfortabel kunnen werken. Het lage gewicht (2,5 kg) en het lange netsnoer (4 m) zijn de sterke punten van het product. De Metabo WE 17-125 QUICK RT neemt de hoogste trede op het voetstuk in onze beoordeling.

De molen wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, productiviteit en onbreekbaarheid.

Voordelen

 • hoge prestaties;
 • elektronische snelheidsregeling;
 • zwenkbare versnellingsbak;
 • sleutelloze uitwisseling van gereedschap;
 • Lange levensduur.

nadelen

 • hoge prijs.

BOSCH GWX 17-125 S, 1700 W

Beoordeling: 4.8

BOSCH GWX 17-125 S, 1700 WATT

Haakse slijper BOSCH GWX 17-125 S wordt veel gebruikt in de bouwsector. Duits gereedschap voor het snijden van stalen wapening, bakstenen en beton, voor het reinigen van oppervlakken van gips en slakken. De molen wordt aangedreven door een 1,7 kW elektromotor. Toerentalregeling van het gereedschap binnen het bereik van 2800-11500 tpm is mogelijk. Zeer gewaardeerd door deskundigen voor zijn royale uitrusting. Het model heeft een constante snelheid onder belasting, bescherming tegen accidentele start, zachte start optie. Comfortabele bediening door vibrerende handgreep, effectieve slagbescherming, gereedschapswissel zonder sleutel. Gereedschap is langdurig bestand tegen hoge belastingen door optimale koeling van de motorruimte. het stofbeschermingssysteem zorgt voor de reinheid van de motor. BOSCH GWX 17-125 S is een zilveren medaillewinnaar in zijn categorie.

Ambachtslieden houden van de soepele werking van het apparaat, behoorlijke vermogensreserve, afwezigheid van trillingen, lang netsnoer. De behuizing leek sommige gebruikers wat dik.

Voordelen

 • Snelheidsaanpassing;
 • zachte start;
 • gangreserve;
 • zachte lange kabel.

Nadelen

 • Niet alle gebruikers vinden het handig om een molen met één hand vast te houden.

AEG WS 15-125 SX

Beoordeling: 4.8

AEG WS 15-125 SX

Vervolledigt de top drie van professionele slijpmachines met een maximale gereedschapdiameter van 125 mm model AEG WS 15-125 SX. De Duitse ontwikkeling komt voor een aantrekkelijke prijs naar de Nederlands markt, dankzij de assemblagefaciliteit in Tsjechië. Molen inferieur aan de leiders in vermogen (1,52 kW), maar kan zware belastingen aan zonder oververhitting. Compact formaat voor gemakkelijk zagen, schuren en ontbramen op moeilijk bereikbare plaatsen. Toerental gereedschap is 11000 rpm, de snelheid onder belasting wordt elektronisch gehandhaafd. Het geringe gewicht van het product (2,5 kg), het lange netsnoer (4 m), de snelspanmoer en de ergonomische vorm van de schroeven zijn troeven. LLO-functie voorkomt dat het apparaat automatisch herstart wanneer het van het lichtnet wordt losgekoppeld. Het softstartsysteem zorgt voor een soepele start van de motor. Betrouwbare greep met zijhandgreep met twee standen.

De gebruikers zijn tevreden over de combinatie van kracht en compactheid, oververhittingsbestendigheid en stille werking. Niet genoeg eigenaren van plastic draagtas.

Voordelen

 • Goede combinatie van kracht en compactheid;
 • weerstand tegen oververhitting;
 • stille werking;
 • betaalbare prijs.

Nadelen

 • Geen geval.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: