10 beste remklauwen

Een universeel meetinstrument is een schuifmaat. Dit gereedschap wordt gebruikt in zowel industriële als huishoudelijke toepassingen. Het apparaat meet de lineaire afmetingen van het buiten- en binnenoppervlak, bepaalt de buiten- en binnendiameter, de schroefdraadafstand en de gatendiepte. Op de binnenlandse markt is een breed scala aan remklauwen te vinden. zij verschillen qua technische kenmerken, duurzaamheid en prijs. Ons deskundig advies helpt u het handigste, meest praktische meetinstrument voor uw doel te kiezen.

Suggesties voor selectie

Diverse algemene schuifmaten. Het breedste toepassingsgebied voor universele remklauwen. Er zijn drie soorten.

 1. Nonius of klassieke modellen laten aflezingen toe op een glijdende schaal. Dit gebeurt door de merktekens op de vaste baak en de meetlat (nonius) van het mobiele frame op één lijn te brengen. De schaalwaarde gaat van 0,02 tot 0,1 mm.
 2. Wijzerpennen zijn voorzien van een ronde schaalverdeling. Het wordt geactiveerd door een speciale indicator die in het beweegbare frame is gemonteerd. De omzetting van de lineaire beweging in een roterende beweging van de wijzer wordt bewerkstelligd door een tandheugelmechanisme. De schaalverdeling ligt tussen 0,01 en 0,02 mm.
 3. De digitale modellen zijn de modernste meetinstrumenten. Directe aflezing op het elektronische display op het schuifraam. De graduatiewaarde is 0,01 mm. Dankzij de software is het mogelijk om snel de nul in te stellen op een willekeurige positie of het apparaat te synchroniseren met een PC.

Materialen voor fabricage. Aangezien het frame tijdens de meting voortdurend langs de balk beweegt, leidt dit tot slijtage. Het heeft een negatief effect op de nauwkeurigheid van het instrument. Daarom gebruiken fabrikanten kwaliteitsstaal voor hun remklauwonderdelen.

 1. Koolstofstaal geschikt voor sterkte en hardheid. Maar het is gevoelig voor corrosie, daarom is het oppervlak gegalvaniseerd.
 2. Roestvrij staal wordt ook vaak gebruikt in de werktuigbouw. Het geeft de remklauw zijn duurzaamheid en weerstand tegen corrosie. Maar de prijs van het product gaat omhoog.
 3. Wanneer een hogere hardheid van een meetgereedschap vereist is, bv. voor het meten of markeren van schuurmiddelen, plaatst de fabrikant speciale hardmetalen inzetstukken op de werkbladen. Uiteraard zal de prijs van een dergelijke remklauw hoog zijn…

Nauwkeurigheid. Elk meetapparaat heeft een nauwkeurigheidsmarge. 10% van de verdeelprijs wordt als een aanvaardbare waarde beschouwd. Kalibers hebben na verloop van tijd een hogere waarde, daarom worden ze bij grotere bedrijven om de 6 maanden gekalibreerd. Metrologische dienstencentra werken alleen met instrumenten die in het staatsregister zijn geregistreerd. In de huiselijke omgeving is een meetnauwkeurigheid van 0,05-0,10 mm voldoende.

Wij hebben in deze beoordeling onze top 10 remklauwen geselecteerd. Ze zijn allemaal volop verkrijgbaar in de winkels van ons land. De ranglijst was gebaseerd op feedback van deskundigen en consumenten.

Beste remklauwen

Nominatie plaats productnaam prijs
Beste digitale schuifmaten 1 NORGAU digitaal ABS 200 mm, type NCD-AD 10 220 €
2 Fit ‘Digital Ca
 • per”, 15 cm
 • 1 883 €
  3 Harden, 580821, 15 cm 2 184 €
  4 ADA ‘Mechanic 150 1 747 €
  5 “Workpro”, 150 mm W066003 1359€
  De beste mechanische remklauwen 1 NORGAU 150 mm cirkelvormige weegschaal, type NCR 5 620 €
  2 “Matrix, 15 cm, wijzer 1 097 €
  3 Harden, 580805, 20 cm 1 197 €
  4 “Matrix”, met dieptemeter, 15 cm 316315 548 €
  5 “PROconnect”, meetbereik 15 cm 12-9101 528 €

  De beste digitale schuifmaten

  Elk jaar neemt het aantal in Nederland verkochte digitale schuifmaten toe. Zij onderscheiden zich door hun nauwkeurigheid, hoge afleessnelheid en bedieningsgemak. Deskundigen hebben verschillende kwaliteitsmodellen geïdentificeerd.

  NORGAU digitaal ABS 200 mm, type NCD-AD

  Beoordeling: 4.9

  NORGAU digitaal ABS 200 mm, type NCD-AD

  Nederlands NORGAU digitale ABS schuifmaat 200 mm wordt gekenmerkt door hoge nauwkeurigheid en gemak in het werk. Het wordt veel gebruikt in de industriële sector waar geometrische afmetingen voortdurend worden gecontroleerd. Model is gemaakt van roestvrij staal, werkende delen zijn precisie gelept. De fabrikant gebruikt een nieuw systeem voor nulstelling. Dit gebeurt automatisch wanneer het gereedschap wordt in- of uitgeschakeld, en de nul blijft gedurende de hele dienst gehandhaafd. De meetresultaten zijn gemakkelijk af te lezen op het contrastrijke LCD-display. De achterkant van het gereedschap heeft een schroefdraad standaard tabel. De deskundigen geven de schuifmaat de eerste plaats in ons klassement.

  Handelaren in metaalverwerkende bedrijven zijn tevreden over de nauwkeurigheid, de snelheid en de omrekening van millimeters naar inches.

  Voordelen

  • hoge nauwkeurigheid;
  • staat geregistreerd;
  • contrastweergave;
  • automatische nulstelling.

  Nadelen

  • hoge prijs.

  Fit ‘Digital Ca
 • per”, 15 cm
 • Beoordeling: 4.8

  Fit Digital Ca<li></div><p>per, 15cm” src=”~images80216666194591-4010.jpg” height=”234″ title=”Fit Digital Ca</p><li>per, 15 cm”><p>Een betaalbaar alternatief voor de Nederlands schuifmaat zou een Chinees digitaal apparaat kunnen zijn Fit “Digital Ca</p><li>per”. Meetbereik tussen 0 en 150 mm met een nauwkeurigheid van 0,01 mm. Het model werkt goed binnen een temperatuurbereik van 5-40°C. De remklauw heeft een breed toepassingsgebied, van garagebedrijf tot de gereedschapsmachine-industrie. Meet externe en interne lineaire afmetingen en gatendieptes. Dankzij de slimme combinatie van roestvrij staal en kunststof ontstaat een goedkoop maar krachtig meetinstrument.<p>Gebruikers stellen verschillende eisen aan de nauwkeurigheid van de schuifmaat. Er zijn sommige mensen die niet tevreden zijn met het foutenniveau van het Chinese apparaat. Daarom staat het op de tweede plaats in onze ranglijst.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>kwaliteitswerk;</li><li>groot scherm;</li><li>Het afwerkwiel;</li><li>redelijke prijs.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>er is een meetfout.</li></ul><h3>Harden, 580821, 15 cm</h3><p>Score: 4.7</p><div style=Harden, 580821, 15 cm

  De Chinese digitale schuifmaat Harden 580821 ziet er zeer solide uit in vergelijking met concurrenten. De fabrikant heeft zijn elektronische apparaat voorzien van een plastic behuizing, een batterij en een kruiskopschroevendraaier. Dankzij de betrouwbare bescherming zal de meter lange tijd betrouwbaar meten binnen een bereik van 0 – 150 mm. De schuifmaat heeft alle basisopties, inclusief het omschakelen van metrische naar inch schaal. De grote kwaliteiten van het model die de aandacht van de deskundigen trokken, waren het gebruik van roestvrij staal en het krachtige LCD-scherm. Ondanks zijn lage prijs heeft het een jaar garantie.

  Binnenlandse klanten prijzen de schuifmaat om zijn aanvaardbare meetnauwkeurigheid, degelijke uitrusting en redelijke prijs. Helaas is het niet altijd mogelijk deze snel op nul te zetten.

  Voordelen

  • redelijke prijs;
  • plastic geval;
  • onderscheidend display;
  • kwaliteit roestvrij staal.

  Nadelen

  • lange terugkeer naar nul.

  ADA “Mechanic 150”

  Beoordeling: 4.6

  ADA monteur 150

  De fabrikant gebruikte roestvrij staal voor de behuizing van de ADA Mechanic 150. Hiermee kunt u lang werken in de zwaarste productieomstandigheden, zonder corrosie. De bediening van het apparaat is intuïtief. Het apparaat wordt automatisch ingeschakeld wanneer het frame wordt verplaatst. De inch/mm toets schakelt het metrische systeem om naar inch en terug. Er is een speciaal wiel om de remklauw nauwkeurig af te stellen. De handige opbergkoffer helpt om het gereedschap veilig te bewaren en te vervoeren.

  Het product was een stap verwijderd van de top drie in de ranglijst, als gevolg van kritiek van gebruikers. Ze voegen aan de nadelen van het apparaat een lichte speling toe, de batterijen in de set zijn niet van de juiste dikte…

  Voordelen

  • gebruiksgemak;
  • Nauwkeurige metingen;
  • duidelijke cijfers op het display;
  • roestvrijstalen kast.

  Nadelen

  • beetje spelen;
  • de bijgeleverde batterijen niet geschikt zijn voor het apparaat.

  “Workpro”, 150 mm W066003

  Beoordeling: 4.5

  Workpro, 150 mm W066003

  Nauwkeurigheid, betaalbaarheid en gemak zijn de belangrijkste factoren die de “Workpro” 150mm Chinese remklauw W066003 in onze beoordeling hebben opgenomen. Voor standaardmetingen in breedte, lengte, dikte, diameter en diepte. De deskundigen vonden het gemakkelijk om het apparaat op nul te zetten. Kan in elke positie worden gedaan. Metrisch naar inch meetsysteem beschikbaar. Het roestvrijstalen lichaam is door de fabrikant gemaakt om langdurig tegen corrosie bestand te zijn. Plastic behuizing en twee batterijen zijn inbegrepen.

  De schuifmaat sluit onze ranglijst, inferieur aan de leiders in nauwkeurigheid (0,02 mm). Een ander nadeel is de omtrek braam en het vuil dat zich binnenin verzamelt.

  Voordelen

  • lage prijs;
  • gebruiksgemak;
  • stevige koffer;
  • eenvoudige nulstelling.

  Nadelen

  • vuil in de behuizing;
  • bramen op de omtrek.

  De beste mechanische remklauwen

  Het eenvoudige ontwerp en de betaalbare prijs zijn aantrekkelijke factoren bij de aankoop van een mechanische remklauw. Ze zijn bestand tegen mechanische belasting en kunnen worden gerepareerd. Verschillende beproefde modellen werden door de deskundigen genoemd.

  NORGAU met ronde schaal van 150 mm, type NCR

  Beoordeling: 4.9

  NORGAU met ronde schaal van 150 mm, type NCR

  De Nederlands ontwikkeling NORGAU met ronde schaalverdeling 150 mm, type NCR kost een orde van grootte meer dan een eenvoudige traditionele schuifmaat. Dus waar moet je een aardige duit voor betalen??

  Allereerst benadrukken deskundigen de uitzonderlijke nauwkeurigheid van het gereedschap. Bij een maximale lengte van 150 mm bedraagt de schaalverdeling 0,02 mm (fout 30 µm). Een zeer belangrijke factor voor nauwkeurige metingen is de leesbaarheid van de weegschaal. Hier is het gemaakt in pijlvorm met leesbare cijfers. In productieomgevingen is er een groot risico op mechanische schade. Schokbestendig met stalen frame en stang. En ten slotte is het product geregistreerd in het Nederlands staatsregister.

  Gebruikers geven commentaar op de hoge fabricagekwaliteit en de korte meettijden. De remklauw wint in onze beoordeling.

  Voordelen

  • hoge nauwkeurigheid
  • beschermd tegen mechanische schade;
  • grote wijzerplaat;
  • Staatsgeregistreerd.

  Nadelen

  • hoge prijs.

  “Matrix” 15cm wijzer

  Beoordeling: 4.8

  Matrix, 15 cm lange naald

  Voor de Matrix 150 mm lange schuifmaat is ook een kunststof koffer met zachte binnenvoering verkrijgbaar. Het Duits-Chinese model is uitgerust met een ronde meetschaal, waarmee sneller metingen kunnen worden verricht. Deskundigen hebben gewezen op de goede afwerking, de fabrikant heeft roestvrij staal van goede kwaliteit gebruikt. Een remklauw die niet alleen betaalbaar is voor de industrie, maar ook voor doe-het-zelvers en garages. Het product komt op de tweede plaats in ons klassement, achter de winnaar in nauwkeurigheid en duurzaamheid.

  Dit zijn de zwakke punten van de tool die het vaakst door binnenlandse gebruikers in beoordelingen worden genoemd. Speling van de staaf beïnvloedt de nauwkeurigheid, en het dunne plastic glas vereist een zorgvuldige behandeling.

  Voordelen

  • betaalbare prijs;
  • goede materialen;
  • Duidelijke schaal
  • koffer met zachte binnenbekleding.

  Nadelen

  • dun plastic glas.

  Harden, 580805, 20 cm

  Beoordeling: 4.7

  Harden, 580805, 20 cm

  De Chinese mechanische remklauw Harden 580805 heeft een klassiek ontwerp. Geschikt voor metingen tot 200 mm. Kan worden gebruikt in de machinebouw, metaalbewerking, voor huishoudelijke toepassingen tegen een betaalbare prijs. De deskundigen wijzen op verschillende voordelen. Ze zijn laser gegraveerd schaal, satijn afwerking, roestvrij staal. De schuifmaat kan standaard lengte, breedte, diepte, diameter en steek meten. Het model staat in de top drie van onze beoordelingslijst voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

  Gebruikers prijzen de schuifmaat voor zijn gebruiksgemak, goede nauwkeurigheid, slijtvaste schaalverdeling. Nadelen zijn het tijdrovende meten.

  Voordelen

  • Breed scala aan toepassingen;
  • laser gegraveerde schaal;
  • satijnen afwerking;
  • roestvrij staal.

  Nadelen

  • geen zaak;
  • lange meettijden.

  “Matrix”, met dieptemeter, 15 cm 316315

  Beoordeling: 4.6

  Matrix, met dieptemeter, 15 cm 316315

  Een goed meetinstrument voor thuisgebruik is de Duits-Chinese schuifmaat “Matrix” 316315. Dit model heeft een schaallengte van 150 mm en is uitgerust met een dieptemeter. Meetnauwkeurigheid van 0,05 mm, goed voor algemeen slotenmakerswerk. Deskundigen roemen de duidelijke schaal, die snelle metingen mogelijk maakt. De fabrikant gebruikte koolstofstaal, dat zorgt voor de nodige sterkte en duurzaamheid van het product. Het gereedschap stopt één stap te kort voor het voetstuk in onze rangschikking.

  Binnenlandse ambachtslieden zijn tevreden over de nauwkeurigheid van de schuifmaat, de kit bevat een koffer en instructies. Maar de kwaliteit van de verwerking laat veel te wensen over, de randen zijn erg scherp, er zijn krassen op het lichaam.

  Voordelen

  • betaalbare prijs;
  • duidelijke schaal;
  • robuustheid en duurzaamheid;
  • plastic geval.

  Nadelen

  • Slechte bewerking.

  “PROconnect”, meetbereik 15 cm 12-9101

  Beoordeling: 4.5

  PROconnect, meetbereik 15 cm 12-9101

  Tegen de laagste prijs kunt u kopen in Nederlands winkels remklauw “PROconnect” 12-9101. Meetbereik 0-150 mm, nauwkeurigheid tot 0,02 mm. Deskundigen benadrukken het gemak en de praktische bruikbaarheid van het gereedschap, de opvallende metrische schaal en de kwaliteit van het roestvrij staal. Zeer populair bij een breed scala van gebruikers, van vrouwelijke controleurs tot mannelijke slotenmakers. De Chinese fabrikant heeft zijn product verpakt in een mooie behuizing, die het beschermt tegen mechanische schade.

  Het model komt op onze ranglijst voor zijn combinatie van robuustheid en toegankelijkheid. Gebruikers zijn ontevreden over een stijve slag, dit euvel kan worden verholpen met behulp van WD-40. Nauwkeurigheid tot 0,05 mm.

  Voordelen

  • lage prijs;
  • heldere schaal
  • beschermhoes;
  • duurzaamheid.

  Nadelen

  • slipmaat;
  • slechte behandeling.
  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: