10 beste zevenpersoons crossovers

Het aantal grote gezinnen in Nederland is de laatste jaren toegenomen. Een ruim voertuig is essentieel om te reizen, of gewoon om comfortabel naar het werk, school of kinderopvang te gaan. Crossovers met zeven zitplaatsen voldoen aan de behoeften van de meeste gezinnen met 3 tot 5 kinderen. De binnenlandse markt biedt een breed scala aan ruime auto’s, die worden verzameld in Europese en Aziatische autofabrieken. Bij het kiezen van een familiecrossover is het belangrijk rekening te houden met vele factoren. De deskundigen zullen helpen de belangrijkste daarvan te bepalen.

Advies bij het kiezen van een crossover met zeven zitplaatsen

Kosten.Niet alle grote gezinnen in ons land kunnen bogen op een hoge levensstandaard… Zelfs met voordelige leningen of leasing is niet iedereen bereid de sprong te wagen voor een premium auto. Mensen met een beperkt inkomen moeten gaan voor budgetmodellen met een goede basisuitrusting en een zuinige motor. Koreaanse crossovers zien er in dit opzicht aantrekkelijk uit.

Betrouwbaarheid.Niet alle zevenzitters zijn aangepast aan de Nederlands omstandigheden. Het voortdurend rijden over hobbels en kuilen heeft een negatieve invloed op de chassisonderdelen. Op lange termijn kan de keuze voor een duurder model meer dan lonend zijn in termen van minder ophangings- of stuurproblemen. Duitse crossovers worden beschouwd als de meest betrouwbare.

Passeerbaarheid. Voorstedelingen waarderen crossovers met goede mobiliteit op alle terreinen. In bepaalde seizoenen (winter, lente) kan alleen een voertuig met vierwielaandrijving en grote bodemvrijheid afgelegen plaatsen bereiken. Japanse terreinwagens hebben de beste terreinvaardigheid onder de zevenzitters.

Interieur comfort.Omdat een zevenzitter wordt gekocht voor kinderen van verschillende leeftijden, is het belangrijk dat zij het naar hun zin hebben.

 1. Om een optimaal microklimaat te creëren is een klimaatregelaar een must. Het moet voor elke rij stoelen afzonderlijk kunnen worden ingesteld.
 2. Een goed multimediasysteem kan lange reizen aangenamer maken. Veel kinderen zijn altijd onderweg met hun smartphone, dus moet er meer dan één USB-poort in de cabine zijn om ze van stroom te voorzien.
 3. Bevestigingssysteem voor kinderzitjes is vereist voor de jongste passagiers. Specialisten vinden het Isofix-mechanisme de beste optie.

Interieurbekleding. Een reis in een auto over lange afstanden gaat niet zonder een snack. Gemorst eten en drinken op stoffen bekleding moet vaak chemisch gereinigd worden. Lederen bekleding heeft in dit opzicht een voordeel. Bescherm stoffen stoelen met stoelhoezen of capes. Maar kwaliteitsproducten zijn duur.

Liquiditeit van de secundaire markt.Vroeg of laat zal de eigenaar van een zevenpersoons crossover zijn auto willen verkopen. Voordat u een definitieve keuze voor een gezinsauto maakt, moet u dus letten op het jaarlijkse waardeverlies en de populariteit van dit model op de secundaire markt. Dan verliest u na verloop van tijd minder geld dat u in de auto heeft geïnvesteerd.

Onze selectie van de top 10 zevenzits crossovers. Ze worden allemaal verkocht op de Nederlands markt. Bij het opstellen van de ranglijst is rekening gehouden met de mening van deskundigen en de feedback van binnenlandse automobilisten.

Beste crossover met zeven zitplaatsen

Nominatie stoel crossover initiële prijs
Beste crossover met zeven zitplaatsen 1 Mercedes-Benz GLS-Klasse 6 517 200€
2 Audi Q7 3 800 000€
3 Toyota Land Cruiser Prado 2 384 000€
4 Honda Pilot 3 214 900€
5 Mazda CX-9 2 595 000€
6 Skoda Kodiaq 1 339 000€
7 Hyundai Grand Santa Fe 2 439 000€
8 Kia Sorento PRIME 1 774 900€
9 Nissan Pathfinder 2 510 000€
10 KIA Mohave 2 619 900€

Mercedes-Benz GLS-Klasse

Beoordeling: 4.9

GLS-Klasse

De Mercedes-Benz GLS-Klasse staat stevig aan de leiding onder de luxe crossovers. Het model heeft een langwerpige carrosserie (5120 mm), waarin de passagiers zich comfortabel voelen. Speciaal voor Nederlands omstandigheden heeft de Duitse fabrikant een pakket “Special Series” ontwikkeld, dat wordt geleverd met een standaardset van. De auto wordt aangedreven door een 3-liter benzinemotor. Experts hebben de palm van onze beoordeling gegeven aan de crossover voor vermogen, betrouwbaarheid, kwalitatieve fabricage. De auto heeft veel extra opties, van een verwarmd stuurwiel tot zelfstandige verwarming.

Nederlands autobezitters prijzen Duitse crossover voor hoog comfort, ruim interieur, betrouwbaarheid. Alleen lange automobilisten (vanaf 180 sm) zijn ontevreden over laag plafond.

Voordelen

 • Duitse kwaliteit;
 • comfort en gezelligheid;
 • Aanpassing aan de Nederlands omstandigheden;
 • betrouwbaarheid.

Nadelen

 • laag plafond.

Audi Q7

Beoordeling: 4.8

Audi Q7

Nog een vertegenwoordiger van de Duitse auto-industrie Audi Q7 is een serieuze concurrent voor de winnaar van onze beoordeling in een premium segment. Volgens deskundigen zijn de sterke punten van de crossover het elegante uiterlijk, het brede gamma motoren, de vierwielaandrijving, de automatische transmissie. De basisconfiguratie van de auto ziet er aantrekkelijk uit. De fabrikant heeft pneumatische vering geïnstalleerd, wat de oneffenheden van het wegdek tegengaat. Het interieur heeft een optimaal microklimaat voor bestuurder en passagiers dankzij het 3-zone klimaatsysteem. De meest betaalbare versie wordt aangeboden aan klanten met een turbocharged 2,0 liter benzinemotor (252 liter. .).

Audi Q7-eigenaren zijn tevreden over mooi uiterlijk en betrouwbaarheid van de auto. De nadelen zijn de slechte off-road capaciteiten van de crossover.

Voordelen

 • stijlvolle verschijning;
 • goede afhandeling;
 • praktisch;
 • betrouwbaarheid.

Nadelen

 • slechte behandeling.

Toyota Land Cruiser Prado

Beoordeling: 4.7

Toyota Land Cruiser Prado

De Japanse crossover Toyota Land Cruiser Prado is in Nederland geliefd om zijn uitstekende combinatie van terreinvaardigheid en comfort. Het model begon met de productie in 1987, maar tot op heden rolt het nog steeds van de lopende band van Toyota, waarbij het wordt gemoderniseerd en gerestyled. Deskundigen merken op dat een presentabel uiterlijk de welvaart van de familie benadrukt. De fabrikant biedt binnenlandse automobilisten twee aggregaten. Een dieselmotor (2,8 liter) en een benzinemotor (4,0 liter) werken samen met een automatische transmissie. De crossover krijgt een bronzen medaille van onze beoordeling voor een volle rit en een rijke interieuruitrusting.

Nederlands automobilisten zijn tevreden over het comfort, het vermogen om het land te doorkruisen en de betrouwbaarheid van de auto. Zij wijzen de hoge prijs en de ongezonde belangstelling van de kapers aan als nadelen.

Voordelen

 • presentabel uiterlijk;
 • betrouwbaarheid;
 • comfortabel interieur;
 • hoge passeerbaarheid.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • vaak gestolen.

Honda Pilot

Beoordeling: 4.6

Honda Pilot

Zelfs na de restyling heeft de Honda Pilot zijn unieke stijl behouden. Daarom houden Nederlands automobilisten van de auto. Onder de voordelen van de crossover benadrukken deskundigen de betrouwbaarheid, de goede oversteekbaarheid, de beknoptheid. De basisconfiguratie ziet er vrij pover uit, maar als optie is het mogelijk om 3-zone klimaatregeling, schuifdak, parktronic, enz. te bestellen. . De nadelen die niet toestaan dat de crossover om hoger te stijgen in onze beoordeling, moet worden opgemerkt een kleine kofferbak (217 liter). De auto wordt aangedreven door een 6-cilinder (3,5 liter) benzinemotor met 249 pk. . en automatische transmissie.

Honda Pilot-eigenaars prijzen de crossover om zijn ruime interieur, hoge betrouwbaarheid en praktische bruikbaarheid. Gebruikers houden niet van een hoog benzineverbruik, vooral wanneer ze in de stad rijden.

Voordelen

 • goede cross-country mogelijkheden;
 • betrouwbaarheid;
 • ruim interieur;
 • krachtige motor.

Tekortkomingen

 • kleine laars;
 • hoog benzineverbruik.

Mazda CX-9

Beoordeling: 4.5

Mazda CX-9

De Mazda CX-9 crossover heeft een moeilijke weg afgelegd om de erkenning van Nederlands automobilisten te winnen. De eerste generatie bleek niet te worden opgeëist, de Japanners zijn al enige tijd gestopt met het leveren van auto’s aan ons land. Maar nadat ze de fouten hadden hersteld, lanceerden ze de tweede versie en daarna de ‘negen’. Deskundigen hebben de nieuwe Mazda vergeleken met zijn concurrenten in deze klasse, waarbij voordelen naar voren kwamen als een uitstekende geluidsisolatie, een soepele loop, een goed rijgedrag. De deskundigen hadden alleen enkele beweringen over het comfort in het interieur. Gezien het competente prijsbeleid werd de crossover interessant voor gezinnen met veel kinderen.

Eigenaars houden van de originaliteit van de auto, het praktische karakter en het ruime interieur. Wat de zwakke punten betreft, zijn de meest terugkerende woorden in de beoordelingen consumptie en belasting.

Voordelen

 • kracht;
 • originele verschijning;
 • hoogwaardige montage;
 • Geluidsisolatie.

Nadelen

 • hoog brandstofverbruik;
 • Niet voor cross-country rijden.

Skoda Kodiaq

Beoordeling: 4.5

Skoda Kodiaq

Introductie van een zevenpersoons crossover Skoda Kodiaq heeft ambivalentie veroorzaakt bij automobilisten. Sommigen vinden de auto mooi en modern, terwijl anderen hem saai noemen. “Bruine Beer” is gebouwd op een modulair platform MQB. Deskundigen hebben aandacht besteed aan de plastic bescherming van de uiteinden van de deur, die voorkomt dat de vernislaag afbrokkelt. De ergonomie van de Skoda is goed en het interieur is comfortabel voor bestuurder en passagiers. De auto heeft een 2-liter turbomotor gekoppeld aan een 7-traps DSG-transmissie.

Een auto in de top 6 van onze ranglijst is geen toeval. Gebruikers prijzen de Tsjechische crossover om zijn effectieve geluidsisolatie, ruime cabine en goede dynamiek. Ontevreden eigenaren veroorzaken krekels en kraken.

Voordelen

 • plastic bescherming van de deureinden;
 • ruim interieur;
 • goede geluidsisolatie;
 • zuinige motor.

Nadelen

 • slechte flotatie;
 • kleine gebreken.

Hyundai Grand Santa Fe

Beoordeling: 4.4

Hyundai Grand Santa Fe

De Koreaanse fabrikant moest de afmetingen van de standaardwijziging vergroten om een Hyundai Grand Santa Fe met zeven zitplaatsen te creëren. De carrosserie is 225 mm langer en 10 mm hoger. Dankzij deze verbetering zijn de ontwerpers erin geslaagd een ruime cabine te maken, waarin zowel voor- als achterpassagiers zich comfortabel voelen. De kenners houden van de rijke functionaliteit, met climate control en lederen bekleding al in de basisversie. Van de krachtbronnen benadrukken deskundigen de zuinige en trekkrachtige 2,2-liter dieselmotor. Het gemiddelde verbruik is 7,8 liter.

Het model komt in onze ranglijst voor zijn betaalbare prijs, royale binnenruimte en royale basispakket. De Koreaanse crossover kan niet bogen op de grootte van de kofferbak.

Voordelen van

 • ruim interieur;
 • rijke uitrusting;
 • betaalbare prijs;
 • goede doorlaatbaarheid.

Nadelen

 • kleine laars.

Kia Sorento PRIME

Beoordeling: 4.3

Kia Sorento PRIME

De Koreaanse crossover Kia Sorento PRIME krijgt een nieuwe carrosserie. Agressieve uitstraling associeert onmiddellijk met kracht en superioriteit. LED-verlichting past mooi bij de buitenkant van het voertuig. De fabrikant is erin geslaagd een ruim interieur te realiseren dankzij een goed doordachte indeling, zonder het voertuig groter te maken. Interieur met zwarte, bruine en beige kleuren trok de aandacht van deskundigen. De basisversie heeft stoffen bekleding en de luxe versie heeft lederen bekleding. De Nederlands consument krijgt drie motoren aangeboden. Twee zijn benzine (2.4L en 3.5L) en de diesel (2.2L) wordt geleverd met een nieuwe 8-versnellingsbak.

De lage plaats in onze beoordeling is te wijten aan een onvoldoende hoge kwaliteit van de assemblage, alsook aan het gebrek aan reserveonderdelen.

Voordelen

 • mooie verschijning;
 • betaalbare prijs;
 • comfortabel interieur;
 • veel nuttige opties.

Nadelen

 • zijn er klachten over de kwaliteit van de montage;
 • geen reserveonderdelen op de Nederlands markt.

Nissan Pathfinder

Beoordeling: 4.2

Nissan Pathfinder

De Nissan Pathfinder gezinsauto is een echte terreinauto. Hij kan de moeilijkste terreinomstandigheden aan dankzij de vierwielaandrijving met verlaagde versnellingen. De 2,5-liter dieselmotor heeft geen recordvermogen (190 pk). .), maar zijn brandstofverbruik is slechts 9 l. De basisconfiguratie omvat handgeschakelde versnellingsbak, klimaatregeling met drie zones en elektrisch verstelbare stoelen. Deskundigen vestigen de aandacht op de lengte van het lichaam, die de grens van 5 meter is gepasseerd. Maar de derde rij is krap. Ondanks de vele voordelen neemt de crossover slechts de 9e plaats in op de ranglijst.

Gebruikers vonden grote kieren in de grille, krassend plastic in het interieur en een hoge kofferdrempel. Het zicht in bochten wordt belemmerd door de brede voorstijlen.

Voordelen

 • goede apparatuur;
 • uitstekende rijeigenschappen;
 • comfortabel interieur;
 • betrouwbaarheid.

Nadelen

 • krappe derde rij;
 • kleine fouten.

KIA Mohave

Beoordeling: 4.1

KIA Mohave

De Koreaanse KIA Mohave crossover heeft alles wat nodig is om als gezinsauto te worden beschouwd. Hij heeft een comfortabele cabine, een goede acceleratiedynamiek, een zuinig brandstofverbruik en een redelijke prijs. Bestuurder en passagiers krijgen standaard al een krachtig multimediasysteem en een doeltreffende klimaatregeling. De schokdempers met variabele stijfheid, waardoor de fabrikant erin slaagde een soepele rit te bewerkstelligen, bevielen de deskundigen. Er zijn ook geen problemen met het vervoer van bagage. . het volume van de kofferbak van 350 liter.

De crossover rondt de top tien van 7-zits crossovers in onze ranglijst af. Naast de goede dynamiek, het ruime interieur en de zuinigheid, hekelen de gebruikers de auto om zijn grote omvang en zwakke lak.

Voordelen

 • democratische prijs;
 • rijke verpakking;
 • ruim interieur;
 • ruime kofferbak.

Nadelen

 • Grote afmetingen;
 • kortstondige coating.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: