10 tips om de juiste kunststof meubelen te kiezen

Het aantal toepassingen van kunststofproducten neemt elk jaar toe. Weinig interieurs zijn zonder. Onze aanbevelingen zijn er om u te helpen de juiste keuze te maken.

Plastic producten verschenen meer dan 150 jaar geleden voor het eerst, Maar na de Tweede Wereldoorlog werden ze op grote schaal gebruikt: in de sfeer van verwoesting was er geen tijd voor dure aankopen, en plastic was zeer goedkoop. Het biedt ongekende mogelijkheden voor ontwerpers om te experimenteren met vorm en kleur. Moderne kunststof kan verschillende texturen nabootsen en combineert goed met traditionele materialen. De bruikbaarheid van producten van kunststof is algemeen bekend, en de lichtheid van meubelen van kunststof kan het beeld van uw interieur vaak en gemakkelijk veranderen.

Kwaliteit

Alleen van gerenommeerde fabrikanten en grote winkels. Hier klinken de ( duurzaamheid, veiligheid ) van kunststof niet hol.

Als u een onaangename geur uit het product opmerkt, reken er niet op dat het na verloop van tijd ontsnapt – goedkoop plastic bevat formaldehyde, dat kankerverwekkend is.

Hoe kiest u uw meubels?

Bedenk wat u met het stuk wilt bereiken. Bepaal eerst waar, hoe en wat u plastic meubelen gaat gebruiken: in de tuin, in de kinderkamer of de keuken, elke dag of af en toe. Met deze factoren in gedachten selecteert u de juiste kenmerken ( bestand tegen slijtage, kleurvaste verf, demontabel of massief stuk ).

Vraag het uw winkelier. Zelfs als u op het eerste gezicht plastic meubilair naar uw zin vindt, ga dan na of het een buitenclassificatie heeft en hoeveel gewicht u kunt dragen: het is heel goed mogelijk dat de stoel niet past als lamphouder of snel doorbrandt in de zon.

Barkrukken, designfauteuils, stapelbare stoelen, multifunctionele krukken, tafels, rekken – kunststof kan op veel verschillende manieren als zitmeubel worden gebruikt.

  • De Charles Ghost barkruk uit de Kartell fabriek
  • Kareames fauteuil uit de fabriek xO
  • Poly stoel van de fabriek Bonaldo
  • De Crossover CS/1271 kruk van de fabriek Calligaris

Charles Ghost barkruk van Kartell.

Zuiver plastic of een combinatie van materialen? Wanneer u tuinmeubelen van kunststof kiest, kies dan voor producten die volledig van kunststof zijn gemaakt. Glazen inzetstukken ( bijv. werkbladen ) metalen frames moeten met zorg worden behandeld: glas kan breken, metaal- aan corrosie worden blootgesteld. Als uw plastic stoelen en tafels alleen voor de sier zijn, zijn stoelen en tafels met een metalen frame beter, ze zijn steviger en duurzamer, vooral als het model met tracering is geweven. Metalen klapstoelen zijn ook gemakkelijker op te bergen en nemen minder ruimte in.

Voorbeelden van kunststof kasten, dressoirs en nachtkastjes.

  • Componibili kast van Kartell
  • Piramide en draaikast van de Cappellini fabriek
  • Ghost Buster Small kast uit de Kartell fabriek
  • LINTARO kast-kabinet van Sawaya & Moroni

De Componibili ladekast van Kartell.

Plastic meubilair van transparant plastic ( bijvoorbeeld de bekende "Ludovic" serie stoelen en fauteuils Philip Stark's ) is onmisbaar in kleine ruimtes om een indruk van lichtheid te creëren.

Plastic geeft ontwerpers als geen ander materiaal de kans om hun fantasie te tonen. Daarom hebben kunststof rekken zoveel verschillende vormen en zijn ze vaak een designaccent in het interieur.

Uw meubels kiezen

Victoria And Albert / Little ALbert fauteuil uit de Victoria&Albert collectie van Moroso Alma stoel uit de Me Too Collectie van Magis Hem&Her stoel van Casamania

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: