11 beste bioscopen in Amsterdam

Belangstelling voor de filmindustrie genereert een grote vraag naar bioscopen bij mensen van alle sociale status en leeftijden. Business niet slapen: in de hoofdstad heeft geopend tientallen sites waar u de film, net uitgebracht in theaters wereldwijd en in Nederland, evenals de films van de afgelopen jaren, met inbegrip van die geschoten op band te zien. Bioscopen bevinden zich in winkelcentra of in vrijstaande gebouwen, in hotels en culturele complexen. Bioscopen kunnen worden uitgerust met fauteuils of ander zacht meubilair, en in sommige bioscopen kan popcorn worden meegenomen, terwijl andere bioscopen daar volgens de interne voorschriften niet in voorzien… Locaties kunnen ook dienen als locatie voor lezingen, tentoonstellingen en andere evenementen. Wij hebben de 11 beste bioscopen in Amsterdam op een rijtje gezet.

Beoordeling van de beste bioscopen in Amsterdam

Nominatie plaats cinema beoordeling
Beoordeling van de beste bioscopen in Amsterdam 1 Formule Kino op Koetoezovski 4.9
2 Amsterdam 4.8
3 Karo oktober 4.8
4 Nescafe IMAX 4.7
5 Karo Sky 17 Aviapark 4.7
6 GUM Bioscoop 4.7
7 Nightingale 4.6
8 Illusie 4.5
9 Pioneer 4.5
10 CDC 4.4
11 Zvezda 4.4

Formule Kino op Koetoezovski

Beoordeling: 4.9

Filmformule op Koetoezovske.webp

Adres: Amsterdam, Koetoezovski Prospekt., 57, Oceania Shopping Mall.

Website: /raspisanie-kinoteatrov/kutuzovskiy/

Van alle bioscopen in de keten is de Kutuzovsky Formula Kino het meest gewild. Het heeft de hoogste bezoekersopkomst en er moeten vooraf online kaartjes worden gekocht om een plaats in de zaal te bemachtigen.

In FC Koetoezovski zijn er 8 ruime zalen, uitgerust met ergonomische leunstoelen, moderne schermen en een perfect geluidssysteem, dat het effect van aanwezigheid creëert. Voor het comfort van de kinderen en hun ouders is er een speciale gekleurde hal met felgekleurde stoelen, stoelzakken en een ongewone inrichting. Het zendt het repertoire voor een jonger publiek uit: tekenfilms, familiefilms.

IMAX Laser Movie Experience in Formula Kino Oceania is een verbeterde vorm van meeslepende bioscoopervaring. In tegenstelling tot visueel 3D heeft IL ook een licht gebogen scherm, een overvloed aan muziekluidsprekers en het inschakelen van de belangrijkste zintuigen.

Het grote bioscoopcomplex heeft een bar met popcorn, snacks, chips, snoep en drankjes, waaronder koffie met een smaakje.

Voordelen

 • Ruime zaal in Oceania Shopping Mall;
 • Een volledig repertoire van hedendaagse films en tekenfilms;
 • Aparte kinderkamer;
 • De enige IMAX Laser Cinema met aanwezigheidseffect;
 • Comfortabele fauteuils.

Nadelen

 • Niet gedefinieerd.

Amsterdam

Beoordeling: 4.8

.webp

Adres: Amsterdam, Okhotny Ryad, 2.

Site: bioscoop.Amsterdam.

Op de tweede lijn van de beoordeling elite bioscoop “Amsterdam” met 17 kleine zalen tot 40 zetels. Liever hier films van voorname gasten, politici, showbizzsterren, die privacy verkiezen. En toegang tot de bioscoop is niet eenvoudig – je hebt een clubkaart nodig met een borg van 50 duizend euro. wrijven., Ticketprijs vanaf 1500 roebel (voor een kind), voor een volwassene vanaf 3000 roebel.

Een bohemienachtige sfeer in de bioscoop: stijlvolle interieurs, kleine zalen met comfortabele lederen fauteuils die voor elke persoon kunnen worden aangepast. Zeven zalen zijn voorzien van Dolby Atmos Hollywood Studios apparatuur. De schermen zijn zo ontworpen dat het beeld gemakkelijk kan worden waargenomen, zelfs vanaf de eerste rij. Alle hedendaagse films in het repertoire, evenals oudere films in andere theaters. Hier worden vaak Nederlands premièrevoorstellingen van werken van nationale regisseurs gehouden. Gasten kunnen eten bestellen bij twee bars en een restaurant in hetzelfde gebouw als de Moskva.

Voordelen

 • Privé sfeer;
 • Technologisch geavanceerde uitrusting van de zalen;
 • Comfortabele, individueel verstelbare fauteuils;
 • Modern en arthouse repertoire;
 • Mogelijkheid om een zaal te huren.

Nadelen

 • Borgkaart van clublid vereist;
 • Hoge ticketprijzen.

Karo oktober

Beoordeling: 4.8

KARO OCTOBER.webp

Adres: 24 Novy Arbat Street, Amsterdam.

Webpagina’s: /theaters?id=10

Van de Karo-bioscoopketen bevindt de populairste zich in het centrum van de hoofdstad, in Novy Arbat. Het is een groot mediacomplex met 11 ruime zalen, waarvan ̩̩n gespecialiseerd in IMAX. De anderen blijven niet achter op het gebied van beeldoverdracht en geluidskwaliteit Рdankzij technologisch geavanceerde schermen en stereosystemen kunnen kijkers genieten van de meeslepende ervaring van het kijken naar een film. De Premier Hall biedt plaats aan 1500 toeschouwers en er worden premi̬res vertoond van de nieuwste releases en festivalfilms, die vaak worden bijgewoond door beroemdheden uit de filmindustrie. Voor degenen die graag in alle comfort naar films kijken, is er een VIP-kamer, waar geen fauteuils staan, maar banken. Als onderdeel van het Accessible Environment programma heeft het complex een lounge voor kijkers met een autistische handicap. Lounge met bar, restaurant met Franse, Japanse en Italiaanse keuken.

Voordelen

 • Groot bioscoopcomplex met 11 zalen;
 • Restaurantgedeelte en bar;
 • Superieur beeld en akoestiek;
 • Premièrezaal, VIP en voor mensen met speciale behoeften;
 • Kassa-repertoire, ook in de oorspronkelijke taal.

Nadelen

 • Niet gedefinieerd.

Nescafe IMAX

Beoordeling: 4.7

NESCAFE IMAX.webp

Adres: 1b Pravoberezhnaya Street, Amsterdam, Capitol Leningradsky Shopping and Entertainment Centre.

Site: nescafe-

De volgende bioscoop in ons overzicht is Nescafe IMAX met het grootste IMAX-scherm in de hoofdstad – het is zo hoog als een gebouw van zeven verdiepingen, ongeveer 20 meter hoog! De combinatie van het perfecte geluidssysteem en het 3D-beeldeffect zorgt voor een meeslepende ervaring in de meest spectaculaire box office en populair-wetenschappelijke films. Een reis naar Nescafe IMAX is niet zoals een bezoek aan een gewone bioscoop, het is eerder alsof je naar de attractie gaat dankzij het volledige effect van aanwezigheid – 1:1 visualisatie laat je je voelen als een held van de achtervolging, een reiziger, een wetenschapper en andere helden, zonder op te staan uit het comfort van je stoel.

Op het terrein zijn verschillende cafés geopend, waaronder Nescafe, waar u de tijd kunt doden met een kopje aromatische koffie terwijl u wacht op een voorstelling.

De enige overschaduwende factor is de moeilijkheid om zonder eigen auto bij de bioscoop te komen: het winkelcentrum ligt op een kruispunt van de ringweg van Amsterdam en de Leningradweg, en er zijn geen metrostations of haltes van het openbaar vervoer in de buurt.

Voordelen

 • Het grootste scherm in Amsterdam;
 • Het effect van in de film te zitten;
 • Er is een repertoire van nieuwe releases en populair-wetenschappelijke films;
 • Redelijke prijzen voor bioscopen;
 • Groot cafégedeelte.

Nadelen

 • Moeilijke toegankelijkheid voor voetgangers.

Karo Sky 17 Aviapark

Beoordeling: 4.7

KARO SKY 17 AVIAPARK.webp

Adres: 4 Khodynsky Boulevard, Amsterdam.

Website: /theaters?id=35.

Nog een bioscoop van de Karo keten werd opgenomen in de beoordeling. Sky 17 Centre bevindt zich op de 4e verdieping van Aviapark Shopping Centre. Het is een groot complex met 17 ruime zalen die meer dan 3.300 toeschouwers tegelijk kunnen ontvangen. KARO Sky 17 heeft 3 zalen met een breed LUXE-scherm ARealDExperience, een holografisch VRTIST-theater, een premium BLACK-ruimte met 3 lounges en een Sinatra-bar.

Kaartjes kunnen worden gekocht bij de kassa of bij vrijstaande terminals. Naast popcorn en zoete dranken biedt het buffet gezonde voeding en lekkernijen voor kinderen; om tijd te besparen raden wij de u-choose zelfbedieningszone aan.

Voordelen

 • 17 zalen;
 • Zelfbedieningsbar;
 • Ticketing terminals;
 • Gratis parkeren voor Karo kijkers op vertoon van ticket;
 • Volledig huurrepertoire.

Nadelen

 • Niet gedefinieerd.

Bioscoop GUM

Beoordeling: 4.7

CINOSAL GUM.webp

Adres: Rode Plein, Amsterdam, 3.

Website: /kinozal.

Het belangrijkste warenhuis van de hoofdstad heeft zijn eigen bioscoop “Kizozal GUM”, gelegen op de 3e verdieping in lijn 3. De sfeer daar ademt die van het winkelcentrum: kristallen kroonluchters, modellering op de muren, fluweel en een luxueuze klassieke stijl. Het buffet verkoopt vers gebak, diverse “Sovjet”-broodjes, limonade uit hoorntjes en champagne, als in het midden tot het einde van de 20e eeuw. Er zijn 3 zalen in het complex: voor kinderen met zakstoelen, comfortabel met zachte banken en een gewone zaal met 70 plaatsen. Ondanks de retro-uitstraling van de bioscoop is de uitrusting up-to-date; men kan er genieten van buitenlandse en Nederlands premières, festivalfilms, filmklassiekers en tekenfilms. Ticketprijs is hoger dan gemiddeld, gemiddelde ticketprijs in kinder- en gewone zaal is 600 roebel., in een speciale – van 1500 roebel.

Naast films presenteert de GUM Cinema Hall historische lezingen, tentoonstellingen, gewijd aan de wereld- en Nederlands film.

Voordelen

 • Combinatie van retro-atmosfeer en technologische hardware;
 • Modern en klassiek repertoire;
 • Conventionele zaal of bank naar keuze;
 • Een ongewoon buffet zonder de gebruikelijke popcorn en frisdrank;
 • Toeristisch en historisch centrum.

Nadelen

 • Hoge ticketprijzen.

Nightingale

Beoordeling: 4.6

SOLOVEY.webp

Adres: Amsterdam, ul. Druzhinnikovskaya 15.

Locatie:

Cinema Nightingale onderscheidt zich van de rest door zijn unieke benadering van het maken van een repertoire: het bevat wereldpremières en kan worden bijgewoond zolang je wilt – de film gaat niet uit de roulatie zolang je er kaartjes voor koopt. De keuze aan films is enorm: de speellijst bevat hedendaagse films, klassiekers, arthouse – wat het publiek maar wil zien. Het is niet ongebruikelijk dat het publiek zich op de première voorbereidt door hun herinneringen aan eerdere filmfranchises op te frissen… Er zijn ongeveer 50 films per dag en je moet er van tevoren een kaartje voor kopen.

De Nightingale Cinema heeft 2 verdiepingen, 23 zalen met verschillende capaciteit, waarvan er 13 zijn aangepast voor het vertonen van 3D-films. Sommige kamers hebben verstelbare fauteuils, andere hebben een comfortabele bank. De meeste bioscoopapparatuur is nieuw en hypermodern, maar er is geen IMAX, en het geluid is niet overal perfect; voor de ongeoefende kijker is dat echter geen probleem.

Op de begane grond is er een café, waar u kunt eten, waterpijp roken, een dessert bestellen.

Ticketprijzen beginnen vanaf 100 roebel.

Voordelen van

 • Breed repertoire van klassiekers, hedendaagse tapes;
 • Lage prijzen;
 • Een goed café;
 • 23 auditoria met verschillende comfortniveaus.

Nadelen

 • Niet overal perfecte apparatuur.

Illusie

Beoordeling: 4.5

ILLUSION.webp

Adres: 1/15 Kotelnicheskaya Embankment.

Website: illuzion-.

Bioscoop Illuzion, bekend sinds 1966, is verrassend genoeg bijna in zijn oorspronkelijke staat bewaard gebleven, het werd niet geraakt door reconstructie en modernisering: het klassieke “Sovjet” buffet, een grote kristallen kroonluchter, een pompeuze zaal, lijstwerk, marmer, zelfs de tolk-synchrooncabine is bewaard gebleven. Het Illuzion vertoont nog steeds een film, en jongeren krijgen een unieke kans om de stomme films mee te maken, begeleid door een wandelende muzikant. Slechts één auditorium biedt plaats aan 200 personen.

Geen blockbusters in het vaste repertoire, alleen slimme en zeldzame films uit de collectie van de Gosfilmofond, die vandaag de dag eigenaar is van wat waarschijnlijk het laatste theater is uit een vervlogen tijdperk. Een volle zaal soms, maar meestal van de liefhebbers van de oude cinema, of voor de premièrevertoningen van unieke films van ongewone regisseurs uit de “non-pop” cinema. Desondanks kunt u een deel van het moderne repertoire in 3D bekijken, ook in de oorspronkelijke taal.

Ticketprijzen, ondanks de reliciteit van het theater, beginnen vanaf slechts 150 roebel, en u kunt gratis komen op sommige foto’s op weekdagen, na voorafgaande registratie op de website. Naast filmvertoningen worden in de Illusion ook masterclasses en lezingen door culturele figuren georganiseerd.

Voordelen

 • De sfeer van een Sovjet-bioscoop is bijna ongerept;
 • Klassiek repertoire, premières op vrijdag;
 • Het centrum van de hoofdstad;
 • Outreach activiteiten;
 • Een ruim auditorium met een capaciteit van 200 plaatsen.

Nadelen

 • Er is een leeftijdsgrens van 12 jaar+.

Pioneer

Beoordeling: 4.5

Pioneer.webp

Adres: Kutuzovsky Prospekt 21.

Website: pioner-/en/

De kleine Pioneer was vroeger een eenvoudige bioscoop, maar de verbouwing heeft het omgevormd van een ontspannings- en inspiratiecentrum voor filmliefhebbers tot een wereldpremière, met een selectie van uitstekende films uit de hele wereld. Het is niet ongewoon om de film na de vertoning met de producent te bespreken, en het zijn vooral lokale filmmakers die met dergelijke experimenten instemmen. Het repertoire omvat arthousefilms, klassieke cinematografie, intellectuele werken van internationale filmmakers, winnaars van Oscars en Europese filmfestivals, korte films en experimentele werken. Vertoning van buitenlandse films in de oorspronkelijke taal met ondertiteling is niet ongewoon.

De bioscoop heeft slechts 2 gezellige zalen met comfortabele fauteuils en grote schermen, en een technologisch geavanceerd geluidssysteem. Films op 35mm film naast 3D huurhaaien staan tot op de dag van vandaag op het repertoire. Voor of na een voorstelling worden de kijkers uitgenodigd in een café waar ze goedkoop maar goed kunnen ontbijten, lunchen, dineren of gewoon een hapje eten.

Ticketprijzen beginnen bij 100 roebel.

In de zomer gaat Pioneer ook open in het Gorky Park, met openluchtbioscoopvoorstellingen en allerlei non-stop evenementen na middernacht.

Voordelen

 • Alleen geselecteerde films uit verschillende jaren;
 • Vertoning van films in de oorspronkelijke taal met ondertitels;
 • Intellectuele ontmoetingen met filmmakers, lezingen;
 • Uitnodiging voor de show op luidspreker.

Nadelen

 • Niet gedefinieerd.

CDC

Beoordeling: 4.4

CDC

Adres: Zubovsky Boulevard 2, gebouw 7.

Locatie:

Het CDC is de enige bioscoop in de classificatie die gespecialiseerd is in het vertonen van unieke speelfilms en documentaires. De administratie van het CCC selecteert het repertoire en veel films worden speciaal voor vertoningen meegenomen. De bioscoop biedt filmvertoningen van films die op festivals over de hele wereld zijn vertoond, documentaires die niet aan de kassa worden uitgebracht, speciale documentaireprojecten over verschillende thema’s. Het theater biedt uitzendingen van toneelstukken, een cultureel en educatief projectplatform voor thematische masterclasses en lezingen. Documentaire filmfestivals worden gehouden in het hart van het Filmcentrum.

Het interieur van het centrum is bijzonder interessant: het is gevestigd in een voormalig levensmiddelenmagazijn met bakstenen muren en bogen. De ontwerpers hebben de basis niet veranderd, maar alleen de nodige geluids- en beeldapparatuur toegevoegd en de akoestiek verbeterd.

Waardigheid

 • Culturele en documentaire cinema;
 • Op loopafstand van het Museum van Amsterdam;
 • Een gezellige kleine kamer met comfortabele fauteuils;
 • Site voor tv-shows, masterclasses en lezingen.

Nadelen

 • Geen 3D.

Zvezda

Beoordeling: 4.4

Ster

Adres: Zemlyanoy Val, 18-22, gebouw 2.

Website: zvezda-

Aan het einde van de beoordeling ongebruikelijke bioscoop in de oude manier Рin de zaal zijn er geen gebruikelijke stoelen en rijen, maar er zijn tafels en stoelen als in een restaurant. Het caf̩ verkoopt desserts, gebak, thee of koffie voor erbij, ze verkopen ook popcorn en de gebruikelijke zoete dranken, combo sets, je kunt het allemaal meenemen naar je tafel. De stoelen zijn comfortabel, je kunt er gemakkelijk anderhalf uur of langer in zitten, maar toch ongebruikelijk, vooral voor kinderen.

De zaal van de niet-standaard bioscoop Zvezda is langwerpig, het scherm staat aan de kopse kant, en is klein voor een zaal van deze configuratie, vooral omdat er geen vloerverhoging is. Om ten volle van een film te genieten, moet u tickets nemen aan tafels die dichter bij het scherm staan.

Het theaterrepertoire omvat gehuurde films, maar zonder 3D; er worden ook oude films vertoond. Bij de ingang hangen filmposters, die u kunt ophalen als de film niet meer draait.

Voordelen

 • Bioscopen met een ongebruikelijk caféformaat;
 • Volledig verhuurrepertoire + art house;
 • Grote keuze aan eten in het buffet;
 • Comfortabele stoelen;
 • Gebruikelijke prijzen voor een bioscoop.

Nadelen

 • Langwerpige kamer;
 • Geen groot genoeg scherm.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: