11 beste fabrikanten van kogelkranen voor waterleidingen

Kogelkranen – een relatief goedkope optie om afsluiters te regelen voor leidingen met een diameter van 1-3 inch. In tegenstelling tot apparaten met Euroberen afdichtingen is er geen slijtage materiaal dat na verloop van tijd verkreukelt en lekt. Het ontwerp maakt gebruik van een gepolijste kogel met een gat waardoor de vloeistof stroomt. De afdichtingszadels helpen een strakke afdichting te creĆ«ren. Als u op zoek bent naar betrouwbare schuifafsluiters, overweeg dan onze beoordeling van de beste fabrikanten van kogelkranen. Een productbeoordeling en een productinformatieblad zullen u helpen een product te kiezen tegen een redelijke prijs en kwaliteit.

Beste Loodgieters Kogelkraan Fabrikanten Beoordeling

Nominatie plaats fabrikant beoordeling
Beste sanitair kogelkraan fabrikant ranking 1 VALTEC 5.0
2 ITAP 4.9
3 Honeywell 4.8
4 Oventrop 4.7
5 FAR 4.6
6 Stout 4.5
7 F.I.V. 4.4
8 ROYAL Thermo 4.3
9 Bugatti 4.2
10 GEKON 4.1
11 ZUBR 4.0

VALTEC

Beoordeling: 5.0

VALTEC

De eerste plaats op de ranglijst wordt ingenomen door de Italiaanse fabrikant Valtec, wiens producten in de basislijn tot de beste ter wereld behoren. Dit wordt bereikt door het gebruik van CW617N sanitair messing, in plaats van silumin en andere minder duurzame legeringen. Kogelkranen voor de watervoorziening zijn verkrijgbaar in volle doorlaat, t.. de binnenste opening komt overeen met de diameter van de inlaatverbinding en vermindert niet de permeabiliteit en daarmee de druk in het systeem. Kogelkranen kunnen worden gebruikt in het temperatuurbereik van -30 tot +150 graden, wat door klanten in de beoordelingen wordt gewaardeerd, omdat een dergelijke klep in de winter in de tuin kan worden gelaten (mits de leidingen zelf goed geĆÆsoleerd zijn). In geval van een defect kan de constructie worden gedemonteerd en kunnen de steel en de afdichting worden vervangen.

Onze deskundigen hebben de fabrikant in de ranglijst opgenomen omdat zijn kogelkranen een langere levensduur hebben van 55.000 cycli. Als het 6 keer per dag wordt geopend en gesloten zonder vakantie, heeft het een levensduur van 25 jaar.

Voordelen

 • zijn er kogelmodellen met halve gewrichten;
 • zijn er hoekconstructies;
 • de greepkleuren zijn er in rood en wit, wat handig is bij het markeren van richtingen van waterleidingen;
 • Slijtvaste polymeren worden gebruikt voor afdichting.

Nadelen

 • hoge kosten van goederen;
 • kogel en afdichtingen in de zitting veranderen niet.

ITAP

Beoordeling: 4.9

ITAP

De tweede plaats behoort ook toe aan de Italiaanse fabrikant, die zijn activiteiten in 1960 in Lumezzano begon. Een familiebedrijf dat al meer dan een halve eeuw sanitairproducten maakt. Het bedrijf bezit vele patenten en is een pionier in de wereld van mechanische en automatische waterafsluitingssystemen. Haar producten worden nu in 100 landen verkocht. Voor kogelkranen gebruikt het bedrijf messing, dat vervolgens vernikkeld wordt. Klanten prijzen de fabrikant in beoordelingen voor de versterkte vorm van het lichaam en de mogelijkheid om de plaats van de schroefdraad te kiezen (externe inlaat/inwendige uitlaat, beide extern, beide intern, enz.). .) voor elke eis.

Wij beoordeelden het als de meest betrouwbare fabrikant. Ongeacht waar het product wordt gemaakt – er zijn fabrieken op drie continenten – wordt elke kogelkraan getest voordat hij in de schappen komt. Als u een klep moet plaatsen en vergeten (verantwoordelijk object, onhandige plaats van installatie), is dit de beste optie.

Voordelen

 • De kwaliteitsnorm ISO 9001 werd in 1995 ingevoerd;
 • kogelkranen worden wereldwijd in meer dan 100 landen verkocht;
 • 63 geautomatiseerde assemblagelijnen elimineren menselijke fouten;
 • kogelkraanclassificatie voor huishoudelijke en industriĆ«le toepassingen.

Nadelen

 • een kleine selectie van aansluitdiameters voor huishoudelijk sanitair;
 • Alleen rood gekleurde hendels.

Honeywell

Beoordeling: 4.8

Honeywell

De derde plaats wordt toegekend aan de Amerikaanse fabrikant van kogelkranen met een behuizing van versterkt messing. De constructie wordt in mallen gegoten in geautomatiseerde installaties. De productie gebeurt rechtstreeks in de VS. Interne schroefdraad wordt gebruikt voor aansluiting. Alle producten zijn zorgvuldig gecontroleerd en ontworpen voor 16 bar druk. Klanten in reviews vinden het prettig dat de prijs van kogelkranen iets goedkoper is dan die van concurrenten. Het ontwerp van het kanaal binnenin de kogelkraan laat de hoofddruk door met minimaal verlies. Daardoor bedraagt het verschil in vloeistofdruk in het rechte gedeelte van de waterleiding en het gedeelte met de klep 1 bar.

De fabrikant is in onze beoordeling opgenomen omdat hij een speciale categorie elektrisch bediende kogelkranen produceert. Het kogelmechanisme wordt niet bediend door aan de hendel te draaien, maar door middel van een elektrische klep. Hiermee kan de schuifafsluiter op afstand worden bediend en kunnen tegelijkertijd 2 tot 10 wateraansluitingen van de waterleiding worden bediend.

Voordelen

 • zijn kogelkranen van zuiver messing verkrijgbaar;
 • betrouwbare afdichtingen worden gebruikt;
 • Bestand tegen watertemperaturen van 2 tot 130 graden Celsius;
 • zijn vervaardigd in de VS.

nadelen

 • producten met alleen buitendraad;
 • alleen verkrijgbaar in de diameters 20, 25 en 30 mm.

Oventrop

Beoordeling: 4.7

Oventrop

De fabrikant Oventrop zet de ranglijst voort. Genoemd naar de oprichter en actief sinds 1851. De productie van afsluiters voor alle soorten nutsvoorzieningen heeft geleid tot het wereldwijde succes van het bedrijf. Het merk biedt kogelkranen voor water, gas, verwarming en irrigatie. Vaak worden apparatuur en toebehoren door aannemers gekocht en aanvankelijk geĆÆnstalleerd bij de oplevering van woningen en kantoorgebouwen. Onze producten worden vervaardigd op geautomatiseerde machines. De onderdelen worden met precisietoleranties bewerkt; – De productie vindt rechtstreeks in de VS plaats. Het door de fabrikant gebruikte brons en grijs gietijzer dragen bij tot de succesvolle weerstand tegen alkaliĆ«n in het water. In beoordelingen delen klanten dat de kogelkranen van dit merk matig strak werken, maar dat de hendel gemakkelijk te draaien is.

Wij hebben de fabrikant beoordeeld als een van de beste vanwege de toegenomen robuustheid van het lichaam. Messing producten hebben een extra lip die de wanden van de klep versterkt. Dit product heeft een bereik van 16 tot 40 bar, dus er is weinig risico van barsten als de druk stijgt.

Voordelen

 • zijn er kranen met een verlengd handwiel;
 • gemakkelijk om de huidige hendelpositie te vinden;
 • korte lichamen voor installatie op ongemakkelijke plaatsen op waterleidingen;
 • geen defecten, geen noodzaak om terug te keren naar de winkel voor een uitwisseling.

Nadelen

 • Als u de klep lange tijd half open houdt, verzamelt zich vuil op de kogel en verliest hij zijn dichtheid;
 • enkele draden (3-4 draden) voor aansluiting van spigots.

FAR

Beoordeling: 4.6

FAR

Een Italiaanse fabrikant genaamd FAR staat in de top 5. Het merk werd in 1974 opgericht door twee broers. Het bedrijf vervaardigt: drukregelaars, meters, filters, thermostaten, fittingen, adapters en kleppen. Elektrisch bediende kogelkranen zijn beschikbaar voor eenvoudige controle. Teflon wordt gebruikt als afdichtmiddel voor de gepolijste kogel, die niet lang slijt. Hittebestendige pakkingen maken het gebruik van kogelkranen in warmwaterleidingen met temperaturen tot 120 graden mogelijk.

De fabrikant onderscheidt zich door het aantal verkregen certificaten voor zijn producten, waarvoor hij is opgenomen in de classificatie. Naast de internationaal onafhankelijke instanties die FAR kogelkranen hebben getest, is het merk ook beoordeeld door QAVR. Dit is een Italiaans agentschap dat certificeert dat alle producten uitsluitend in ItaliĆ« zijn gemaakt en van in de EU geproduceerde grondstoffen. Het bedrijf koopt geen goedkoop messing in China en produceert dure producten onder zijn merknaam – het metaal is ook van hoge kwaliteit.

Voordelen

 • De kwaliteit wordt niet aan het eind, maar in elk stadium gecontroleerd;
 • Er zijn fittingen voor basis sanitair en categorie De Luxe;
 • intern laboratorium voor het testen van nieuwe producten;
 • UNI, ISO, ENI kwaliteitscertificaten.

Nadelen

 • relatief hoge prijs;
 • De hendels zijn kort en ongemakkelijk om vast te houden.

Stout

Beoordeling: 4.5

Stout

De zesde plaats in het klassement werd ingenomen door de fabrikant Stout uit Italiƫ. Het productassortiment omvat kogelkranen van het stopcontacttype, met zwenkhefbomen en vlinderkleppen. handgrepen zijn geschilderd of gegoten met rood en zwart Eurober, wat de verdeling van fittingen op de waterleidingverdeler in het huis vereenvoudigt. De belangrijkste criteria van de fabrikant zijn: betrouwbaarheid, milieuvriendelijkheid, installatiegemak en lange levensduur. Afsluiters en andere fittingen zijn DIN, EN en GOST gecertificeerd. Uit feedback van klanten blijkt dat kogelkleppen lang meegaan en zelden barsten wanneer de moer wordt aangedraaid. Velen vinden het prettig dat de fabrikant een productgarantie van 10 jaar geeft.

Naar onze mening verdient de fabrikant een plaats op de ranglijst vanwege de productie van kogelkranen met geĆÆntegreerde filters. Dit helpt de leidingen (bijv. toiletreservoir of wasmachine) te beschermen tegen vuil uit de centrale watervoorziening. Het bedrijf produceert ook minikogelkleppen in Ā½ en 3/8 inch, die niet veel ruimte innemen wanneer ze in kleine ruimtes worden aangesloten.

Voordelen

 • de reeks zwaaihendels is verkrijgbaar in rood en zwart;
 • zijn er full bore modellen;
 • grote keuze aan reserveonderdelen op de markt (“vlinders”, stangen, dichtingsringen);
 • alle handgrepen zijn voorzien van gaten om het beslag af te dichten;
 • vervaardigt rechte en schuine kogelkranen.

Nadelen

 • korte hendels op stopcontacten;
 • de productie van goederen is niet beperkt tot ItaliĆ«, zodat de kwaliteit kan variĆ«ren.

F.I.V.

Beoordeling: 4.4

F.I.V

Op de zevende plaats staat een andere fabrikant uit ItaliĆ«, F.I.V. Het bedrijf bestaat sinds 1984 en is gespecialiseerd in drukregelaars, vloerverwarmingssystemen, verdelers en afsluiters. Ter bescherming tegen namaak is elk lichaam gegraveerd met de merknaam. Messing uit Duitsland wordt gebruikt als grondstof voor het gieten. Alle processen zijn geautomatiseerd. Klanten melden dat voor een snelle installatie afsluiters met geprefabriceerde “Amerika’s” geschikt zijn. Hierdoor hoeft de klep zelf niet te worden gedraaid tijdens de installatie en kan de sectie snel op de waterleiding worden gemonteerd.

Een chip van deze fabrikant, waarvoor hij in de rangschikking kwam, is de productie van kraanballen met een “vlinder” of hendel van aluminium. Dit vermindert niet alleen het totale gewicht van de fitting op de waterleiding, maar beschermt het metaal ook beter tegen corrosie. Condensatie van koudwaterleidingen bederft het uiterlijk van de fittingen niet, ook niet na jarenlang gebruik.

Voordelen

 • ze hebben vrouwelijke en mannelijke schroefdraad;
 • twee kleuren voor de handgrepen;
 • worden de wanden extra verdikt;
 • ze verkopen kogelkranen met een gebogen bocht.

Nadelen

 • alleen handmatige apparaten;
 • Kostbare modellen met een “Amerikaanse stijl” afwerking.

ROYAL Thermo

Beoordeling: 4.3

ROYAL Thermo

De volgende op de ranglijst is de fabrikant uit Nederland, die een van de meest herkenbare merken in EuraziĆ« is geworden. Nu is het aandeel van de binnenlandse markt verzadigd met producten van dit bedrijf met 70%. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van onderdelen voor verwarmingssystemen en sanitair. Het grootste aantal radiatoren en ketels in de catalogus, maar er zijn ook voldoende plaatsen voor armaturen. Het bedrijf heeft ongeveer 1000 mensen in dienst. het bedrijf gebruikte geĆÆmporteerde apparatuur van ABB, LEAS, Buhler, Marconi voor zijn productie. De ingenieurs van PRIMOC werken samen met het “Milan Laboratory of the Research Institute of Sanitary Engineering” waardoor een kwaliteitsproduct ontstaat. Klanten melden in beoordelingen dat het mogelijk is om kogelkranen van dit merk in elk land van het GOS te kopen.

Wij hebben de fabrikant in de beoordeling opgenomen omdat het huis van de kogelkranen altijd een dikke rand heeft om de fitting met een steeksleutel te ondersteunen. De modellen van concurrenten hebben veel smallere randen, en bijgevolg is het moeilijker om de wapening vast te schroeven, vooral als er weinig ruimte is vanaf de muur.

Voordelen

 • meer dan 4 miljard roebel geĆÆnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen;
 • alle productie gebeurt met geĆÆmporteerde apparatuur;
 • lange levensduur van de gepolijste kogel en afdichtingen
 • heeft internationale patenten.

Nadelen

 • alleen rood gekleurde actuator;
 • een kleine selectie van aansluitdiameters (1, Ā½, Ā¾).

Bugatti

Beoordeling: 4.2

Bugatti

En opnieuw in de rangschikking Italiaanse fabrikant. Bugatti produceert 2-weg en 3-weg kogelkranen voor warm en koud water. De catalogus van de fabrikant bevat tot 100 stuks afsluiters, die op waterleidingen kunnen worden gebruikt. Voor een optimale afdichting is de verchroomde kogel aan de binnenkant gediamanteerd, waardoor zelfs de kleinste krasjes op het oppervlak worden weggewerkt. Dit bevordert een lange levensduur van de teflonafdichtingen. In beoordelingen prijzen klanten de kwaliteit van de kogelkranen en de dikke handgrepen die geen pijn doen bij het openen van het strakke luik (vooral praktisch bij weinig gebruik).

Onze experts hebben de fabrikant beoordeeld vanwege de elegante vorm van Alaska kogelkranen. Als de concurrenten een zeer “lomp” ontwerp hebben met ruwe lijnen, dat alleen geschikt is voor verborgen installatie en technische behoeften (uitgang op de wasmachine, distributie onder de gootsteen), zijn er sierlijke ontwerpen met gebogen uitloop. Ze zijn gegoten in een enkele behuizing en zijn hermetisch afgesloten. Deze apparatuur kan worden gebruikt om water te leveren aan de gootsteen in het huisje, in de tuin en in huishoudens.

Voordelen

 • volledige boringen;
 • zijn er dikke handvatten;
 • Gieten met de naam van het merk op elk product;
 • 6-8 slagen schroefdraad voor een veilige verbinding.

nadelen

 • hoge waarde;
 • Veel vervalsingen op de markt.

GEKON

Beoordeling: 4.1

GEKON

Op de voorlaatste plaats staat een binnenlandse onderneming die in Italiƫ en Nederland produceert. De producten zijn verzekerd door PARI a.s., dus in geval van materiƫle schade (barsten van het koper en overstroming van een flat) krijgt de eigenaar een vergoeding. Fitting met een aansluitdiameter van meer dan 15 mm voorzien van O-ring, zodat niets anders nodig is voor een betrouwbare verbinding. Kopers houden van de 5 jaar garantie op kogelkranen, die door de fabrikant wordt gegeven. Het is geruststellend om geld uit te geven aan fittingen zonder je zorgen te maken over mogelijke lekken kort na de installatie.

Wij hebben de fabrikant geplaatst in een ranglijst van de beste fabrikanten. . zijn kogelkranen ontworpen voor een temperatuur van 180 graden. Het zorgt ervoor dat het bewegende deel niet vastloopt door de hitte als de warmwaterkraan in de buurt van een boiler of een tweekringsboiler wordt geplaatst. Deze eigenschap maakt het gebruik van hulpstukken mogelijk, zelfs in ondernemingen.

Voordelen

 • er zijn producten met vrouwelijk en mannelijk schroefdraad;
 • De onderneming produceert meer producten voor industriĆ«le installaties (waterleidingen voor waterzuiveringsinstallaties en rioolwaterzuiveringsinstallaties, verwarmingsleidingen voor woningen, enz;)
 • het metaal is verchroomd voor een betere bescherming tegen corrosie en een esthetisch uiterlijk;
 • Er wordt Europese technologie gebruikt.

Nadelen

 • hoge kosten;
 • alleen rode kleur voor hendels
 • De kwaliteit van het product hangt af van de productielocatie.

ZUBR

Beoordeling: 4.0

ZUBR

Vervolledigt onze rangschikking van de binnenlandse fabrikant Zubr. Het bedrijf produceert meer producten voor de industriƫle watervoorziening (headers, aansluitingen op waterzuiveringsinstallaties, waterleidingen naar huishoudens, enz.). .). Kogelkranen worden gemaakt met een mof type, interflanged, trunnion-type, gelast. Onze catalogus biedt aansluitdiameters van DN6 tot DN 250. Klephuizen bestand tegen hoge drukken tot 63, 160 en 320 bar. Er zijn ook huishoudelijke modellen voor huishoudelijke toepassingen. Klanten in reviews vinden de vorstbestendige kraan in zwart met een hoge poot goed, die de hele winter buiten kan blijven staan bij temperaturen tot -20 graden.

Hoewel de fabrikant messing gebruikt voor de kranen, zijn sommige modellen gemaakt van roestvrij staal. Dit versterkt de sterkte van het ontwerp, zodat het niet barst onder spanning. Corrosieweerstand niet inferieur aan non-ferro legering. Deze technologische oplossing heeft het mogelijk gemaakt de uiteindelijke kosten te verlagen, waarvoor de fabrikant tot de beste behoort.

Voordelen

 • relatief goedkoop;
 • niet onderhevig aan corrosie;
 • veel modellen met flensaansluitingen voor industrieel gebruik;
 • kogelkranen voor lassen (zonder schroefdraad).

Nadelen

 • is de levensduur korter dan bij andere;
 • Weinig producten voor huishoudelijk gebruik;
 • er zijn producten van polypropyleen met een lage mechanische sterkte.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: