11 beste infrarood thermometers

Tijdige detectie van symptomen speelt een belangrijke rol bij de opsporing van elke ziekte. Een van de tekenen van ziekte bij kinderen en volwassenen is een stijging van de lichaamstemperatuur. Daarom is het belangrijk altijd een kwaliteitsthermometer in huis te hebben die de juiste waarde aangeeft.

Hoe kiest u een infraroodthermometer?

Infraroodthermometers zijn een moderne ontwikkeling van wetenschappers en zijn zo ontworpen dat de infrarode straling van het menselijk lichaam wordt omgezet in een temperatuurindicator. De volgende regels dienen als leidraad bij de keuze van een apparaat:

 1. Beste koop van een vertrouwd merk. Producten van een minder bekend merk tonen mogelijk niet de juiste gegevens.
 2. Het is de moeite waard om de thermometer bij een gespecialiseerde apotheek te kopen en het apparaat bij aankoop te controleren.
 3. Het is belangrijk de garantie van de thermometer te controleren.

Alvorens te kopen is het de moeite waard om feedback te lezen van klanten die infraroodthermometers gebruiken. Als ouders een hulpmiddel voor een kind zoeken, moet de kinderarts worden geraadpleegd.

Om de nuances van de kwestie te begrijpen zal de beoordeling helpen, gebaseerd op de volgende kenmerken:

 1. de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal;
 2. Waar voor je geld;
 3. voedingstype;
 4. gegevensverwerkingssnelheid;
 5. extra functies;
 6. klantenfeedback.

Gemakshalve is de lijst van contactloze thermometers verdeeld in categorieën – huishoudelijk gebruik, kinderthermometers en industriële thermometers.

Beoordeling van de beste infraroodthermometers

Nominatie plaats productnaam prijs
Beste medische infraroodthermometers voor huishoudelijk gebruik 1 Omron Gentle Temp 510 3 570€
2 Sensitec NF-3101 2 990€
3 Medisana FTN 2 900€
4 eurer FT 55 2 300€
Beste Infrarode Thermometers voor Jonge geitjes van Aliexpress 1 XIAOMI IHEALTH 1 790€
2 COFOE HTD8818D 757€
3 ELERA SH-T8 1 396€
4 YONGROW YK-IRT1 760€
De beste industriële infraroodthermometers 1 Fluke 59 MAX 3 079€
2 FLUKE-62 MAX 7 485€
3 osch PTD 1 0.603.683.020 7 889€

De beste medische infraroodthermometers voor huishoudelijk gebruik

Steeds meer mensen kopen infraroodthermometers om hun lichaamstemperatuur te meten. Ze zijn handig omdat ze snel het resultaat op het display tonen, in tegenstelling tot kwikthermometers, om nog maar te zwijgen van de veiligheid van dergelijke apparaten. Het enige dat overblijft is het kiezen van het juiste apparaat voor de prijs.

Omron Gentle Temp 510

Beoordeling: 4.9

Omron Gentle Temp 510

De infrarode gehoorgangthermometer heeft twee werkingsmodi. Het toont onmiddellijk de thermische toestand van een volwassene en zelfs een zuigeling. Bediening met één knop. Het heeft een vervangbare batterij en beschermhoes. Automatische uitschakelfunctie.

Veel klanten kopen dit product in de hoop op de uitspraak “duurder betekent beter”. Na verloop van tijd zijn sommigen echter teleurgesteld over de aankoop. Zij hebben misschien niet gehandeld in overeenstemming met de gegeven instructies. Toch wordt gebruikers aangeraden de prestaties van het apparaat al in de winkel te controleren. Prijs – 3000 €.

Voordelen

 • automatische uitschakeling;
 • snel resultaat.

Nadelen

 • Risico op fouten;
 • hoge prijs.

Sensitec NF-3101

Beoordeling: 4.8

Sensitec NF-3101

De Sensitec NF-3101 is een van de best verkochte modellen in ons land. Het is gemaakt in Nederland. De thermometer heeft een ijk- en vergelijkingsfunctie. Het apparaat heeft een LCD-scherm met achtergrondverlichting en kan de temperatuur van een vloeistof meten.

Klanten hebben opmerkingen over de gebruiksvriendelijkheid van het product, de automatische uitschakeling en de keuze van het meetsysteem (Celsius of Fahrenheit). Deze infrarood thermometer wordt gebruikt door artsen. Bijzonder handig voor het meten van de lichaamstemperatuur bij kinderen, want het resultaat verschijnt binnen enkele seconden op het display. Samen met het komt met een geval. Prijs varieert van 2490 tot 3960 USD. De garantie op het product is 12 maanden.

Voordelen

 • multifunctionaliteit:
 • Stomme functie en sla de gegevens op;
 • wordt gebruikt door professionals;

Nadelen

 • onnauwkeurigheid van de gegevens;

Medisana FTN

Beoordeling: 4.8

Medisana FTN

Het volgende lid op de ranglijst wordt een succesvolle belichaming van geavanceerde technologie genoemd. Het kan de temperatuur meten van het menselijk lichaam en de omgeving, zoals water in het bad, de lucht in de flat. Als de meting normaal is, geeft het apparaat één signaal; zo niet, dan geeft het drie signalen. Het licht rood op bij een hoge temperatuur en groen bij een normale temperatuur. De infraroodthermometer wordt geleverd in een handig plastic doosje dat hem beschermt tegen beschadiging tijdens het vervoer.

Kopers merken op dat dit apparaat het leven sterk vereenvoudigt en geld bespaart op de aanschaf van een waterthermometer. Het is ook een aantrekkelijk toestel met een modern design. De prijs staat in verhouding tot de kwaliteit van de thermometer, die 2300 roebel kost.

Voordelen

 • ergonomisch ontwerp;
 • betrouwbare metingen;
 • multifunctionaliteit;
 • passende prijscategorie;
 • gebruiksgemak;
 • probleemloze werking;

Nadelen

 • luid geluid aan het einde van de meting.

Beurer FT 55

Beoordeling: 4.7

Beurer FT 55

Elektronische thermometer van Beurer voor het meten van de lichaamstemperatuur en de omgevingstemperatuur. Het eindresultaat verschijnt binnen enkele seconden op het scherm. Het model is geschikt voor de hele familie en heeft negen geheugencellen, die veranderingen in waarden controleren. het grote display toont de datum en tijd, het batterijniveau. Het product heeft een bekroond ontwerp en innovatieve prestaties.

Volgens de specificaties is de maximale afwijking met de cijfers 0,2 graden. Er zijn echter mensen die ontevreden zijn over hun aankoop vanwege onjuiste gegevens. De thermometer weegt slechts 57 gram en wordt verkocht samen met een beschermkap voor de sensor, een etui, een batterij en een gebruiksaanwijzing. Prijs – 2300 roebel.

Voordelen

 • drie werkwijzen;
 • mute functie;
 • direct resultaat;
 • de aanwezigheid van achtergrondverlichting;

Nadelen

 • Onjuiste metingen op een beslagen of met crème doordrenkte huid.

De beste infrarode thermometers voor kinderen van Aliexpress

Tegenwoordig hebben infraroodthermometers hun kwiktegenhangers praktisch vervangen. Het aanbod van producten op de populaire website Aliexpress spreekt hier ook van. Niet gemakkelijk te begrijpen onder de Chinese infraroodthermometers, bovendien varieert de prijs sterk. Daarom is het de moeite waard te kijken naar de modellen die in de ranglijst worden gepresenteerd.

XIAOMI IHEALTH

Beoordeling: 4.9

xiaomi ihealth thermometer

Xiaomi heeft een origineel model van thermometers voor kinderen uitgebracht dat nauwkeurig de lichaamstemperatuur meet. De meetfout varieert van 0,1 tot 0,3 graden. De snelle reactietijd compenseert dit nadeel. Het is zeer gemakkelijk te gebruiken. Druk op de knop op drie centimeter van het voorhoofd en wacht op een trillende reactie. Vervolgens wordt het resultaat op het scherm getoond.

Het ontwerp en de kwaliteit van het apparaat zijn gericht op een comfortabele grip. Beoordelingen over de thermometer overwegend positief. Meer dan 85 procent van de klanten geeft het product vijf sterren. Het is het overwegen waard dat de fabrikant geen handleiding in het Russisch meestuurt. Dus je moet de aantekening zoeken op het internet. De prijs begint vanaf 1369 roebel.

Voordelen

 • nauwkeurige resultaten;
 • een goede combinatie van kwaliteit en prijs;
 • gebruiksgemak;

Nadelen

 • geen uitgesproken.

COFOE HTD8818D

Beoordeling: 4.8

COFOE HTD8818D

De volgende top performer heeft vele verkopen en duizenden positieve feedbacks. Het succes werd gerechtvaardigd door kenmerken als een record van de laatste vijftig metingen, geluidsdemping. Verrukt door het grote LCD-scherm met achtergrondverlichting.

Veel bezitters van de infraroodthermometer stellen hem zelf in en nemen nota van de intuïtieve instructies, ondanks het ontbreken van een Nederlands beschrijving. De prijs van het apparaat is heel behoorlijk. Je moet ongeveer 700 roebel betalen voor het model. Bij de aankoop van een product is het de moeite waard te letten op de reputatie van de verkoper en de referenties van de klant.

Voordelen

 • hoge output;
 • geluid uit (belangrijk als het kind slaapt);
 • gebruiksgemak;
 • betaalbare prijs;
 • ononderbroken werking;

Nadelen

 • geen duidelijke nadelen.

ELERA SH-T8

beoordeling: 4.7

ELERA SH-T8

Het model is ontworpen voor een lange levensduur en werkt in twee standen. Dankzij een speciale schakelaar kan hij de temperatuur in het oor (voor baby’s jonger dan een jaar) en het midden van het voorhoofd (op elke leeftijd) meten. Druk gewoon op de knop en het scannen begint. Het geheugen van het apparaat slaat de laatste twaalf resultaten op. Er is geen pauze tussen elke druk en de thermometer werkt probleemloos. Wordt geleverd in een zakje met instructies in het Engels.

Veel klanten vinden dit infraroodapparaat het beste onder vergelijkbare producten. Hij kost 1.362 roebel en ondanks zijn fragiele buitenkant presteert hij goed en langdurig.

Voordelen

 • nauwkeurigheid;
 • twee werkwijzen;
 • stijlvol;
 • onmiddellijk scannen;

Nadelen

 • geen duidelijke nadelen.

YONGROW YK-IRT1

Beoordeling: 4.6

DE YONGROW YK-IRT1

Dit model is compact van formaat en gemakkelijk te gebruiken. Een kleine knop op het apparaat is verantwoordelijk voor het inschakelen van het apparaat, en de meetprocedure duurt één tot twee minuten. Dit is vooral nuttig voor ouders van jonge kinderen die zelden op één plaats zitten.

De meting wordt verricht aan de oppervlakte van het voorhoofd of in de oorschelp. Hiervoor moet u het mondstuk. Kleurendisplay geeft de juiste temperatuur aan. Afwijkingen van de exacte metingen zijn 0,3 graden, maar in werkelijkheid kan dit getal hoger zijn door onjuist gebruik van het apparaat. Prijs – vanaf 687 roebel.

Voordelen

 • ergonomische behuizing;
 • compactheid;
 • betaalbare prijs;

Nadelen

 • gevallen van onjuiste gegevens;
 • Je moet het mondstuk veranderen om de modus te veranderen.

De beste industriële infraroodthermometers

Industriële infraroodthermometers, pyrometers genoemd, worden gebruikt voor diagnose en onderhoud van toestellen, kunststofproductie. Ze zijn ideaal voor temperatuurmetingen in omgevingen waar contact met het onderwerp moeilijk is.

Fluke 59 MAX

Beoordeling: 4.9

Fluke 59 MAX

Bovenaan de ranglijst van pyrometers staat de 59 MAX van het bekende Fluke, al meer dan 60 jaar de beste fabrikant. Thermometer met infrarood stelt u in staat hun werk vakkundig uit te voeren en zorgt voor nauwkeurige metingen. Hij is niet bang om van een meter hoogte te vallen. Dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht past hij gemakkelijk in de gereedschapskist.

Groot LCD-scherm met achtergrondverlichting toont maximum- en minimumtemperaturen en het verschil daartussen. Aangedreven door één batterij. Eén jaar garantie. Prijs – vanaf 3300 roebel.

Voordelen

 • Zeer nauwkeurige resultaten;
 • licht gewicht;
 • groot display met achtergrondverlichting;
 • stevige behuizing;

Nadelen

 • geen.

FLUKE-62 MAX

Beoordeling: 4.8

FLUKE-62 MAX

De 62 MAX is ontworpen met het oog op de productieomgeving en biedt een groot aantal extra functies. Het is bestand tegen een val van drie meter en geeft de meest nauwkeurige resultaten. Klanten zijn enthousiast over de speciale vocht- en stofbescherming, de uiterst nauwkeurige lasertechnologie en het grote verlichte display. Met deze pyrometer kunt u de temperatuur van een bepaald gebied meten door punten in te stellen om de afstand te markeren. Als de waarden buiten het bereik liggen, geeft het apparaat een alarm. Temperatuurbereik – min 30 tot 500 graden. De fout is 1,5 graden.

wordt gevoed door één AA-batterij en behoort tot de premium categorie. Prijs van de 62 MAX begint bij 8.680 roebel.

Voordelen

 • compactheid;
 • multifunctionaliteit;
 • ergonomisch ontwerp;
 • waterdicht;
 • betrouwbaarheid;
 • gebruiksgemak;
 • perfecte meetnauwkeurigheid;

Nadelen

 • relatief hoge prijs.

Bosch PTD 1 0.603.683.020

beoordeling: 4.7

Bosch PTD 1 0.603.683.020

Voltooit de beoordelingspyrometer van het wereldberoemde merk Bosch. U kunt de temperatuur en de vochtigheid in de kamer meten. Meetbereik – min 20 tot 200 graden. Nauwkeurigheid – een graad naar beide kanten. Het apparaat werkt op twee AA-batterijen en wordt geleverd in een draagtas. De reactietijd is een halve seconde.

Veel klanten kopen deze thermometer om erachter te komen waar het uit een raam waait. pyrometer kan gemakkelijk worden gecorrigeerd. Handig voor huizen en flats, als u de vochtigheid wilt meten. Prijs – van 7600 roebel.

Voordelen

 • intuïtieve bediening;
 • compact formaat;
 • nauwkeurigheid van de gegevens;
 • snelle verwerking van het resultaat;

Nadelen

 • geen uitgesproken.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: