11 beste jachtlakken

Ondanks het rijke assortiment van alle soorten verf voor houtbewerking, is jachtlak zeer populair in ons land. Specialisten verklaren de vraag van de consumenten door verschillende factoren. De belangrijkste daarvan zijn de elasticiteit van de coating, de weerstand tegen mechanische en atmosferische invloeden. Niet al deze kwaliteiten worden door de kopers geëist; sommigen laten zich leiden door de prijs van het product, anderen door de keuze van een optimale vulgrootte. Deskundig advies bij het kiezen van de beste lijm voor houtwerk.

Hoe een jachtlak kiezen

 1. Kleur.Bij de aankoop van een lak voor de afwerking is het behoud van de natuurlijke kleur van het hout een belangrijke factor. De schoonheid van een natuurlijk materiaal moet nog jaren meegaan.
 2. Levensduur.Duurzaamheid is een van de belangrijkste vereisten voor de laklaag. Sommige formuleringen beschermen het hout tientallen jaren.
 3. Eigenschappen van de lak. Bij de keuze van het materiaal moet rekening worden gehouden met de negatieve factoren die het houten product zullen aantasten. In sommige gevallen komen vocht- en vorstbestendigheid op de eerste plaats; voor andere taken zal duurzaamheid belangrijker zijn.
 4. UV-filters.Veel mensen weten dat hout donkerder wordt in aanwezigheid van ultraviolet licht. Moderne lakken bevatten UV-filters die het verouderingseffect van hout tegengaan.
 5. Droogtijd.Een struikelblok voor de gemiddelde persoon kan de lange droogtijd of de hardnekkige geur van de lak zijn. Deze kwestie is bijzonder relevant voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.
 6. Met sommige moderne compounds kan het te behandelen oppervlak tegelijkertijd worden gladgestreken. Andere producten kunnen op oude coatings worden aangebracht. Door het te kopen, kunt u besparen op voorbereidend werk.

De experts hebben 11 beste jachtlakken gekozen voor onze beoordeling. Bij de selectie van de winnaars is rekening gehouden met de ervaringen van de huishoudelijke consumenten.

Beoordeling van de beste jachtlakken

Nominatie locatie productnaam prijs
De beste alkyd jachtlakken 1 Alpina Yachtlack 10 l 6 400€
2 e
 • nka Yacht 9 liter
 • 4 569€
  Beste urethaan jachtlakken op alkydbasis 1 Tikkurila Unica Super 9 l 6 299€
  2 Eskaro Marine lakk 90 9,5 l 6 569€
  3 Premie 0,9 l 572€
  Top alkyd urethaan jachtlak 1 Marshall Protex Yat Vernik 9 l 4 270€
  2 Po
 • -R
 • 3 757€
  3 Eurotex Rogneda 10 l 3 812€
  4 PARADE L20 2,5 l 1 052€
  De beste polyurethaan jachtlakken 1 Johnstones Jachtlak 2,5 l 2 305€
  2 Symphony Hardhout 9 l 7 630€

  De beste alkyd jachtlakken

  De meest betaalbare vernissen zijn jachtlakken op alkydbasis. Ze beschermen het hout betrouwbaar tegen vocht en hebben een levensduur van meer dan 5 jaar. Het belangrijkste nadeel van de samenstelling is de aanwezigheid van toxische stoffen, waardoor de toepassing ervan beperkt is tot externe oppervlakken. De deskundigen hebben enkele kwaliteitsproducten geselecteerd.

  Alpina Yachtlack

  Beoordeling: 4.9

  Alpina Yachtlack

  Een absoluut kleurloze beschermlaag wordt verkregen met Alpina Yachtlack Jachtlak. Het Duitse merk heeft zijn productie in Nederland georganiseerd, wat een gunstig effect heeft gehad op de prijs van. Het product is op de binnenlandse markt verkrijgbaar in potten van 0,75, 2,5 en 10 liter. De lak wordt gemaakt op basis van alkyd en er wordt een polyurethaancomponent toegevoegd om de beschermende functies te verhogen. Het materiaal wordt voornamelijk gebruikt voor het schilderen van houten boten en jachten die in zoet of zeewater varen. Geschat verbruik voor één laag is 80-90 ml/m². .

  Deskundigen kenden de Duits-Nederlands vernis de eerste plaats toe voor zijn betrouwbare en langdurige bescherming van hout. Opgemerkt zij dat het giftige stoffen bevat, dus het is alleen geschikt voor gebruik buitenshuis.

  Voordelen

  • weerstand tegen mechanische spanning;
  • kleurloze toplaag;
  • Bestand tegen zeewater;
  • geschikt voor hout en metaal.

  Nadelen

  • lange droogtijd.

  Wees
 • Jacht
 • Beoordeling: 4.8

  Be<li></div><p>nka Yacht” src=”~images9341666194001-8911.jpg” title=”Be</p><li>kW)<p>Zeer gemakkelijk om een dunne laag beschermende coating aan te brengen met jachtlak Be</p><li>nka jacht. Een tweede laag kan na één dag op het behandelde oppervlak worden aangebracht. Al 2-3 lagen zullen u een goede bescherming bieden. En om een gelijkmatige en gladde glanzende afwerking te krijgen, is het nodig een vierde laag aan te brengen. Deskundigen hebben het rijke assortiment jachtlak beoordeeld; de keuze van de koper is mat, halfmat en glanzend materiaal. Eenmaal volledig droog vormt de coating een effectieve barrière tegen zout water, stoten en krassen. Zoals de meeste alkydlakken bevat dit product toxische verbindingen.<p>De tweede plaats op de ranglijst van het materiaal krijgt voor het hoge verbruik (100-180 ml / km². ). bewerking is daarom iets duurder dan voor concurrenten.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>uniforme dunne laag;</li><li>bestand tegen mechanische spanningen;</li><li>zal het hout niet vergelen;</li><li>sterke bescherming tegen zout water.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>hoge stroomsnelheid.</li></ul><h2>Beste urethaan alkyd jachtlakken</h2><p>Urethaan-alkyd jachtlak kan worden gebruikt voor buiten- en binnenwerk. De samenstelling onderscheidt zich door haar hoge elasticiteit en lage toxiciteit. De coating zal jarenlang niet barsten als gevolg van temperatuurschommelingen. De topproducten in de ranglijst zijn.</p><h3>Tikkurila Unica Super</h3><p>Beoordeling: 4.9</p><div style=Tikkurila Unica Super

  Tikkurila Unica Super Jachtlak is zeer duurzaam. Het droogt snel (1 uur op stof, 2 uur op hechting) en een liter lak is voldoende voor het coaten van een oppervlakte van 12-14 m². . De fabrikant raadt aan de lak in 2-3 lagen aan te brengen. Voornaamste toepassingsgebied – toepassing op houten delen buiten en binnen. Het kan voor boten, deuren, ramen of meubels zijn. U kunt kiezen uit matte, halfmatte en glanzende varianten van mariene lak. Na het drogen is de beschermlaag van het oppervlak bestand tegen water, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, benzine en white spirit. Maar het gebruik van nitro oplosmiddelen wordt afgeraden.

  De deskundigen gaven de eerste plaats aan dit product, niet alleen vanwege een luide merknaam, maar ook vanwege het brede toepassingsgebied en de uitstekende technische parameters.

  Voordelen

  • Uitstekende uitstraling van de coating;
  • bestand tegen water, olieproducten, plantaardige vetten;
  • slijtvastheid;
  • sneldrogend.

  Nadelen

  • zijn niet gedetecteerd.

  Eskaro Marine lakk 90

  Beoordeling: 4.8

  Eskaro Marine lakk 90

  Het kenmerk van Eskaro Marine lak 90 is de gelachtige consistentie. Dit is een essentieel voordeel bij de behandeling van verticale substraten. Het product is bestemd voor zowel binnen als buiten; na droging vormt het een slijtvaste elastische film. Het wordt echter niet aanbevolen voor gebruik op vloeroppervlakken. En het is waardig bestand tegen zout water en huishoudchemicaliën… De lak van de Estse fabrikant is verkrijgbaar in verpakkingen van 0,95 l, 2,4 l en 9,5 l. Als alternatief kunnen gebruikers kiezen voor de semi-matte lakk 40 versie.

  Deskundigen plaatsen het product van de Estse fabrikant op de tweede plaats van de beoordeling vanwege de gemiddelde dekkracht en de hoge prijs.

  Voordelen

  • gel consistentie;
  • verandert niet van kleur onder invloed van UV-stralen;
  • druipt niet bij het schilderen van verticale oppervlakken;
  • Kan over de oude lak worden aangebracht.

  nadelen

  • hoge prijs.

  remia

  Beoordeling: 4.7

  Premia

  Chemici van het binnenlandse bedrijf Yaroslavl paints hebben een sneldrogende jachtlak Premia ontwikkeld. Het product is uitgerust met ultraviolette filters, die voorkomen dat het oppervlak verbrandt door direct zonlicht. Het lakoppervlak is bestand tegen zout water en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Deskundigen merkten een hoge duurzaamheid van de coating op; daarom kan het materiaal worden gebruikt voor houten vloeren. De huishoudelijke consument krijgt drie varianten aangeboden (mat, halfmat en glanzend). Het product is verpakt in blikken van 0,9 l en 2,7 l.

  De gebruikers zijn tevreden over het zuinige verbruik van 75-100 ml/m². . De uithardingstijd voor lakken daarentegen bedraagt slechts 2 dagen.

  Voordelen

  • kan worden toegepast met elk gereedschap;
  • Het is op grote schaal beschikbaar in het verkoopnetwerk;
  • weerstand tegen ultraviolet licht;
  • hoge coatinghardheid.

  Nadelen

  • penetrante geur
  • hoge prijs.

  Beste alkyd-urethaan jachtlakken

  De alkyd-urethaan blanke lakken hebben een iets andere verhouding van basiscomponenten dan de producten van de vorige categorie. Dit resulteert in een nuttige kwaliteit, zoals een snelle droogtijd. Maar er verschijnen meer giftige verbindingen in de samenstelling. De deskundigen hebben de volgende producten gekozen als de beste tot nu toe.

  Marshall Protex Yat Vernik

  Beoordeling: 4.9

  Marshall Protex Yat Vernik

  Voor een duurzame coating op hout moet u Marshall Protex Yat Vernik alkyd urethaanvernis gebruiken. Hij is er in twee versies, glanzend en halfmat. In de laboratoria van het bedrijf ontwikkelde additieven voorkomen de schadelijke effecten van water en zon, plotselinge temperatuurschommelingen, helpen vuil en stof afstoten. Het product kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De lak verandert, eenmaal aangebracht, de natuurlijke kleur van het hout niet en de laag is glad en gelijkmatig. Deskundigen geven het materiaal de palm van de ranglijst voor de combinatie van hoge technische parameters en zuinig verbruik (1 liter per 7 m²). ).

  De gebruikers noemen het meest geschikte volume (0,75, 2,5 of 9 l), de aantrekkelijke prijs en de hoge kwaliteit van de laklaag.

  Voordelen

  • duurzaamheid;
  • weersbestendigheid;
  • gelijkmatige laag;
  • zuinig verbruik.

  nadelen

  • zijn niet gedetecteerd.

  o

 • -R
 • Beoordeling: 4.8

  Po<li></div><p>-R” src=”/images/reparatie/36716666194001-5111.jpg” height=”480″ title=”Po</p><li>-R”><p>Een onderscheidend kenmerk van de Po</p><li>-R is het vermogen om het oppervlak te nivelleren. Het materiaal heeft een dikke consistentie, die met white spirit kan worden verdund tot de gewenste viscositeit. Maakt aanvullende behandeling van het substraat overbodig. Perfect vlakke en gladde coating kan een glanzende of halfmatte glans hebben. Volgens de verklaring van de fabrikant heeft de laklaag een duurzaamheid van 9 jaar.<p>De deskundigen hadden grote waardering voor de goede dekkracht van het product, dat kan worden uitgesmeerd zonder sporen na te laten van een roller of kwast. Het lage debiet (70-90 ml/sq. m) en snelle instelling. Na slechts 6 uur kan de volgende laag worden aangebracht. De nadelen van gebruikers omvatten het effect van vergeling van het hout.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>hoge viscositeit;</li><li>zuinig verbruik;</li><li>nivellerend effect;</li><li>redelijke prijs.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>verandert de kleur van hout.</li></ul><h3>Eurotex Rogneda</h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=Eurotex Rogneda

  Een breed gamma vernis wordt geproduceerd door een binnenlandse fabrikant onder het Eurotex-merk Rogneda. Er zijn niet alleen producten op basis van alkyd-urethaan (Eco, Premium), maar ook polyacrylverbindingen (Aqualazure, Sauna). Jachtlakken zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen (0,75, 2, 10 l), een consument kan kiezen voor een product met glanzend of halfmat effect. Als oplosmiddel wordt white spirit of universele formule Da gebruikt; Voordelen

 • ™.

  Een houten oppervlak kan volledig bedekt zijn na 2-4 lagen. Met één laag is één liter lak voldoende voor 8 tot 17 vierkante meter. . Droogtijd tussen de lagen is 12 uur. Maar het duurt minstens 7 dagen voordat het volledig is uitgehard. Gezien al deze kwaliteiten zetten de deskundigen het materiaal op de derde plaats van de ranglijst.

  Voordelen

  • breed productassortiment;
  • duurzaamheid;
  • weerbestendigheid;
  • gebruik binnen en buiten.

  Nadelen

  • hoog verbruik
  • onaangename geur.

  ARADE L20

  Beoordeling: 4.7

  PARADE L20

  PARADE L20 is een hoogwaardige ééncomponentenvernis geproduceerd door LAKRA SINTES Ltd. Het product zorgt voor een coating met uitstekende beschermende eigenschappen. de laklaag is zeer goed bestand tegen negatieve invloeden, van slijtage tot temperatuurschommelingen. De kleur van het hout verandert niet, ook niet in de directe zonnestralen. Ondanks het feit dat de samenstelling is ontwikkeld om aan de eisen van scheepsbouwers te voldoen, wordt zij ook door huiseigenaren zeer gewaardeerd. De sterke punten van het product zijn volgens deskundigen een goede hechting en een duurzame coating.

  Het materiaal steeg niet in de ranglijst door negatieve gebruikersrecensies. Sommigen zijn ontevreden over de hoge prijs, anderen hebben kritiek op de hardnekkige geur die maandenlang niet verdwijnt.

  Voordelen

  • goede beschermende eigenschappen;
  • elasticiteit;
  • zuinig verbruik (1 l per 16-18 m²); – milieuvriendelijk, dankzij het speciale onderhoudsvrije oppervlak. );
  • weersbestendigheid.

  nadelen

  • hoge kosten;
  • sterke geur.

  Beste polyurethaan jachtlakken

  Polyurethaan Jachtlakken kunnen ook bogen op de hoogste weerstand tegen mechanische impact. Uitstekende hechting wordt een extra voordeel. Hier zijn enkele door gebruikers geteste formules.

  Johnstones Jachtlak

  Beoordeling: 4.9

  Johnstones Jachtlak

  English Johnstones Yacht Varnish werd erkend als de beste jachtlak op polyurethaanbasis in onze beoordeling. Het product is loodvrij en de veiligheid ervan is bevestigd door het British Standards Institute (BSI). Oude recepten, gebruikt door beroemde scheepsbouwers, werden gebruikt bij de creatie van het materiaal. Voor buitengebruik aanbevolen vernislaag. De voordelen van de lak zijn sterkte en duurzaamheid, elasticiteit en waterafstotendheid. In de loop der jaren verandert het oppervlak niet van kleur, verliest het zijn glans niet, is er geen barst of schilfering.

  De hoge prijs van het Engelse product wordt gecompenseerd door zijn hoge kwaliteit en zuinig gebruik. Met 1 liter kan 17 vierkante meter worden beschermd. m hout.

  Voordelen

  • weerstand tegen agressieve atmosferische invloeden;
  • snelle droogtijd (2-4 uur);
  • UV-bescherming;
  • sterkte en duurzaamheid.

  nadelen

  • hoge prijs.

  Symphony Hardwood

  Beoordeling: 4.8

  Symphony Hardwood

  Om oude houten voorwerpen te restaureren, hoeft u het gestripte oppervlak niet te verwijderen. Gewoon een paar lagen Symphony Hardwood polyurethaanlak aanbrengen en het geheel krijgt een tweede leven. Het product is verkrijgbaar in twee versies (glanzend of halfmat) en in blikken van 0,9, 2,7 en 9 liter. Materiaal kan door de fabrikant worden gekleurd, waardoor het toepassingsgebied wordt uitgebreid. Deskundigen hebben opgemerkt dat lak zeer economisch is, voor de verwerking van 1 sq. heeft slechts 60-80 ml nodig. Volledige uitharding van de coating vindt plaats na 14 dagen. Maar na een dergelijke verouderingsperiode is het hout betrouwbaar beschermd tegen alle schadelijke invloeden.

  Het product verdient de tweede plaats in de beoordeling; het is inferieur aan de winnaar wat betreft droogtijd en geurbestendigheid.

  Voordelen

  • uitstekende weerstand tegen weersinvloeden;
  • De kleuren kunnen worden gekleurd;
  • redelijke prijs;
  • zuinig verbruik.

  Nadelen

  • sterke geur;
  • duurt lang om te drogen.
 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: