11 beste overlockers

Overlock is een apparaat dat helpt de randen van het product mooi bij te snijden, zodat ze niet afbrokkelen en er netjes uitzien. Sommigen zijn van mening dat het de kosten van dergelijke apparatuur niet waard is, als je thuis een naaimachine hebt met een soortgelijke functie. Maar dit klopt niet helemaal. Het geheim zit hem in de kwaliteit, overlock maakt de naad beter, na het wassen vallen de draden niet weg, en blijft de rand vlak. Daarom is zo’n apparaat gewoon nodig als een vrouw vaak naait.

Hoe overlock te kiezen

Er zijn tegenwoordig veel modellen op de markt tegen uiteenlopende kosten. In principe doen ze allemaal hetzelfde werk, maar ze verschillen in inrijgsysteem of sommige werken beter met bepaalde stoffen. Maar om geen geld te verspillen, moet u een paar regels kennen voordat u een overlock koopt:

 1. De noodzaak van .Natuurlijk is het de moeite waard om te beslissen of dit ding nodig is. Naaimachines hebben overlock simulatie. Maar het is leuk om te hebben als je niet vaak naait. En als de huisvrouw met het hele gezin of op bestelling werkt, is een overlockmachine een must. Geen enkele naaimachine kan de randen zo goed afbinden als een naaimachine.
 2. Aantal draden voor naaien. Overlock kan twee, drie, vier en vijf draden zijn. De eerste doen het werk, maar de tweede niet. De kwaliteit van het werk hier laat veel te wensen over. Specialisten adviseren ten minste een driestrengs model te kiezen. De draden komen niet los na het overgieten, en de naad is mooi strak. En voor de pro meesters kan stoppen bij het vijfstrengs apparaat. Deze kunnen ook borduren en onderdelen aan elkaar naaien.
 3. Het aantal steken. Beginners zijn tevreden met basissteken, terwijl frequente naaisters modellen zullen vinden met quilt-, patchwork- en breisteken.
 4. De controle. Met de elektronische bediening kunt u snel schakelen tussen de handelingen op het display, het type steek wijzigen of de steekgrootte automatisch aanpassen. Mechanische modellen daarentegen vergen een zekere tijd om dergelijke bewerkingen uit te voeren. Om bijvoorbeeld een steek te veranderen, moet u misschien zelfs de naaldplaat vervangen. Dit is geen goede optie voor wie graag regelmatig werkt.
 5. Draad– automatisch of mechanisch. Automatische naaldinrijger. Maar de kosten van dergelijke apparaten zijn veel hoger dan gebruikelijk, met een handmatig inrijgmechanisme.

Wanneer u een overlocker kiest, kan u de suggestie tegenkomen om in plaats daarvan een ander apparaat te kopen, dat gewoonlijk een quiltmachine wordt genoemd. Wat zijn de verschillen?

Tabel met voor- en nadelen – overlock of een naaldvulling

De twee lijken echt op elkaar, maar alleen op het eerste gezicht. Een normale overlockmachine kan overlocknaden van verschillende dichtheid naaien. Een quiltmachine heeft geavanceerde mogelijkheden. Het is een kruising tussen een naaimachine en een overlock. Ze zijn beter in overcasting breisels en elastische stoffen, en kunnen platte en andere soorten steken produceren. In het algemeen, als de meesteres alleen breigoed naait, zal zij andere uitrusting dan een coverlock niet nodig hebben. Het kan overstikken en rekbare stoffen aan elkaar naaien.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig veel flatlock-overlocks, maar die zijn een vereenvoudigde versie van de flatlocksteek. Overlockers hebben een meer geavanceerde functie en een veel betere kwaliteit. Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de voor- en nadelen van elke machine.

Type machine

Voordelen

Nadelen

Overlock

Overlocking. Behandelt nauwkeurig de randen zodat ze niet afbrokkelen of brokkelen.

Randafwerking. Overlockers zijn uitgerust met speciale messen die losse stoffen snijden.

Eenvoudige bediening. De Overlock wordt door veel experts aanbevolen als beginnersgids voor overlocken.

Beperkt aantal naaibewerkingen. De overlock is functioneler.

Overlockt niet.

Warlock

Overstromingen en overkapping. De overlockmachine combineert de functie van een quiltmachine en kan met verschillende stoffen worden gebruikt. Maar het kan ook naaien, t.. Zeer geschikt voor het naaien van elastische stoffen.

Overlocking. Kan binden en bewolken, t.. Naai en bewolking tegelijk.

Aantal werkdraden. De doublelock heeft tot 10 draden, zodat u verschillende complexe decoratieve steken kunt naaien. Vergrendelingen zijn er in maximaal vijf draden.

Kosten. Overlocks zijn veel duurder dan overlocks, om hun kenmerken te rechtvaardigen. Als u dus alleen een machine nodig hebt om te overstikken, heeft het geen zin om aan een van deze machines geld uit te geven.

Grote. Omdat overlockmachines 2 machines combineren, zijn ze gewoonlijk zwaar en omvangrijk.

Onze experts hebben een gedetailleerd overzicht gemaakt van de merken en modellen van overlockmachines. Gebaseerd op feedback van eigenaars en industrie-experts.

Beste overlockmachines

Nominatie plaats productnaam prijs
Beste goedkope overlockers 1 Janome MyLock 210D 12 845€
2 rother 1034D/929D 13 056€
3 Aurora 600D 12 290€
Beste overlockers naar prijs-kwaliteitverhouding 1 Janome MyLock 944D 27 500€
2 Juki PE 770 28 500€
3 Aurora 700D 19 900€
4 rother 4234D 27 500€
5 Bernina Bernette Funlock B44 24 990€
6 Merrylock 010 17 500€
De beste professionele overlockers 1 abyLock Ovation BLES8 139 900€
2 ernina 1300MDC 79 900€

De beste goedkope overlockmachines

Janome MyLock 210D

Beoordeling: 4.8

Janome MyLock 210D

Een goede keuze, niet alleen voor beginners maar ook voor ervaren overstekers. Het is onwaarschijnlijk dat zo’n apparaat op bestelling werkt, maar het is perfect voor het naaien van kleding voor het gezin. Janome MyLock 210D is een van de meest betrouwbare overlockmachines die goed presteert.

De machine naait naar verluidt in alle stoffen, inclusief strak denim. Naaien van gebreide stoffen van goede kwaliteit. Voorzien van rolnaden en flatlock (vergelijkbaar met een flatlocksteek op een naaimachine). Handmatige draadspanning. Maximale naaisnelheid 1500 steken per minuut. Er is geen display. Gewicht van de machine is 8 kg.

Voordelen

 • goede kwaliteit steken;
 • Het heeft een flatlock functie;
 • Verwerkt alle stoffen, ook fijne;
 • eenvoudige machine.

Nadelen

 • Volgens sommige beoordelingen is hij te lawaaierig.

andere 1034D/929D

Beoordeling: 4.7

</div><p>andere 1034D/929D” src=”/images/afvalproducten-voor-thuis/3881666194051-1411.jpg” title=”<br />1034D/929D”></p><p>Het volgende beste model in de rangschikking <br />andere 1034D/929D. Kan drie- en vierstrengs naden maken, steekkwaliteit is heel behoorlijk. Door beoordelingen die verenigbaar zijn met de kosten van het apparaat. De overlock kan alle stoffen aan, inclusief chiffon en denim.</p><p>Het aantal naaibewerkingen dat het apparaat heeft 8, automatisch knoopsgat inrijgen. Voorzien van rolnaden en flatlocknaden. Het inrijgen zou gemakkelijk zijn, en zelfs een beginnende naaister zou ermee uit de voeten kunnen. Ondanks de mechanische bediening is het model eenvoudig te bedienen. <br />De 1034D/929D naait op 1300 rpm. Handmatige spanningsregeling, geen display.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>goede kwaliteit steken;</li><li>Voelt niet warm aan;</li><li>eenvoudig ontwerp;</li><li>eenvoudig inrijgen;</li><li>Het model is niet kieskeurig over draden.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>op de tafel kan rijden zonder iets onder de overlock te plaatsen;</li><li>Het duurt lang om de instructies te begrijpen.</li></ul><h3>Aurora 600D </h3><p>Beoordeling: 4.6</p><div style=Aurora 600D

Naai met twee, drie of vier draden om dichte decoratieve steken te maken. Het aantal bewerkingen dat overlock kan uitvoeren 6. Het ontwerp van de machine is eenvoudig. Heeft kettingsteek en jute steek. Volgens de feedback werkt de overlocklock goed.

Verwerkt met gemak krullende en pluizige stoffen van alle gewichten. Er is een handmatige regeling van de draadspanning, die niet moeilijk in te stellen is. Het model kan werken met een maximale capaciteit van 1200 steken per minuut. De verlichting van het apparaat is goed, het licht valt direct op het werkvlak. Het ontwerp heeft zuignappen aan de onderkant, dit voorkomt dat het rondspringt op de tafel en het werk verstoort.

Voordelen

 • goede kwaliteit naden;
 • werkt op alle stofdichtheden;
 • eenvoudig mechanisme;
 • de mogelijkheid om met zuignappen aan de tafel te bevestigen;
 • De zachte hoes beschermt tegen stof.

Nadelen

 • Knipsels kunnen onder de voorkant vallen.

De beste overlock voor waar voor je geld

Janome MyLock 944D

Beoordeling: 4.9

Janome MyLock 944D

Fatsoenlijke plaats in het klassement overlock Janome MyLock 944D. Kwaliteit van het naaiwerk volgens de beoordelingen uitstekend. De machine kan de basisfuncties aan. Dubbele, viervoudige en viervoudige stiksels zijn mogelijk, zodat de steken strak zijn en de randen er niet afvallen.

De overlock kan tot 11 verschillende steken naaien. Een daarvan is de flatlockfunctie – de imitatie van een flatlocksteek. De superelastische steekoptie geeft een geweldig effect bij het naaien over gebreide stoffen. In één minuut kan het apparaat tot 1300 steken maken. Meer dan genoeg voor thuisgebruik. Automatisch knoopsgat inrijgen en handmatige draadspanningscontrole beschikbaar. Geschikt voor alle soorten stof: van de dunste stof tot meerdere lagen denim.

Voordelen

 • Uitgebreid aantal handelingen – kan 11 steken naaien;
 • goede kwaliteit van het werk;
 • de zachte kaft;
 • Verwerkt alle soorten stoffen.

Nadelen

 • geen klachten over de overlocker, maar de prijs is een beetje te hoog.

Juki PE 770

Beoordeling: 4.8

Juki PE 770

Gebruiksvriendelijk, geschikt voor zowel beginners als professionals. Gemakkelijk te volgen instructies en eenvoudig in te stellen. De Juki PE 770 verwerkt een veelheid aan steken, waaronder twee-, drie- en vierdradige.

Gebruikers beschouwen deze overlock als een betrouwbaar apparaat dat zijn werk goed doet. Geschikt voor elk type stof. Automatische draadspanningscontrole is een groot pluspunt. Deze optie bespaart tijd en helpt u uw werk beter te doen. Het ontwerp is compact, het rijdt niet op de tafel tijdens het werken en maakt niet veel lawaai. Maximaal aantal steken per minuut 1500. Voetheffing tot 8 mm.

Voordelen

 • kwaliteitsmodel;
 • Maakt niet veel lawaai;
 • Geschikt voor verschillende stoffen.

Nadelen

 • Het product staat bekend om zijn zwakke achtergrondverlichting.

Aurora 700D

Beoordeling: 4.8

Aurora 700D

Aurora 700D overlocker neemt een nieuwe plaats in op de ranglijst. Snel en stil, voert tot 9 steken uit. Kan in 2, 3, 4 draden naaien. De kwaliteit van de steken is hoog, neemt elke stof aan, zelfs voor rafelende gebreide kleding hebben gebruikers geen klachten.

Het model voert prachtige rolsteek en kettingsteek uit. Het belangrijkste is om het goed in te stellen, en het werkt zonder problemen. het apparaat is eenvoudig, zelfs een beginner kan het begrijpen. Heeft kleurgecodeerde markeringen voor het inrijgen. Naait alle stoffen, zelfs oude. Snijdt netjes zonder het product te beschadigen. De maximale snelheid waarmee de machine werkt, 1200 steken per minuut. Er is een differentiële voeding.

Voordelen

 • het werk kwalitatief uitvoert;
 • is er een verwijderbaar mouwplatform;
 • automatisch knoopsgat inrijgen;
 • gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen

 • onderdelen, bijvoorbeeld messen, zijn volgens de beoordelingen niet altijd beschikbaar.

voor andere 4234D

Beoordeling: 4.7

</div><p>De andere 4234D ” src=”/images/afvalproducten-voor-thuis/2001666194051-311.jpg” title=”<br />4234D”></p><p>Zelfs de meest ervaren knutselaars zullen dit model waarderen. Naai in 2, 3 of 4 draden. Stevige en rechte steken. Kenmerken automatisch inrijgen van de naald, automatisch inrijgen van knoopsgaten, draadinvoer, naaidrukregeling.</p><p>Aantal operaties 15. Er zijn flatlockverbindingen en rolverbindingen. Met al deze geweldige functies verbruikt de machine zeer weinig elektriciteit, slechts 70 watt. Van de extra functies hebben gebruikers het gemak van het verwijderbare armplatform en de kleurcodering geprezen. Maximaal aantal steken per minuut 1300. Weegt slechts 6 kg. Inclusief een voetpedaal.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>alle stoffen;</li><li>Aantal handelingen 15;</li><li>Automatisch inrijgen.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Volgens sommige beoordelingen is het lastig om naalden te verwisselen.</li></ul><h3>Bernina Bernette Funlock B44 </h3><p>Beoordeling: 4.6</p><div style=Bernina Bernette Funlock B44

De volgende in de ranglijst is een model Bernina Bernette Funlock B44. Geschikt voor beginners en ervaren handwerkers die op bestelling naaien. De overlock kan twee, drie en vier steken naaien. Maximumsnelheid 1300 steken per minuut. In totaal kan het model 15 naaibewerkingen uitvoeren. Gemakkelijk te bedienen, zelfs voor beginners. Gebruiksaanwijzing is duidelijk geschreven. Draadinvoer is snel, er is automatisch knoopsgat inrijgen.

Een stofbak zorgt ervoor dat de werkruimte altijd netjes is. Heeft een beveiligingssysteem, als het deksel open is zal de overlock niet beginnen met naaien. Het model heeft een heldere achtergrondverlichting voor het gemak, geen extra verlichting nodig.

Voordelen

 • Geschikt voor thuis naaien;
 • naait netjes;
 • eenvoudige bediening;
 • 15 naaibewerkingen.

Nadelen

 • Volgens sommige rapporten is het apparaat te lawaaierig in werking.

Merrylock 010

Beoordeling: 4.5

Merrylock 010

Geweldig voor veelvuldig naaien thuis. Helpt ervaren knutselaars om het hele gezin in korte tijd aan te kleden. De overlock heeft 1300 steken per minuut, het aantal draden voor draad 3 en 4. Er is een rolsteek. In totaal 8 naaibewerkingen.

Volgens beoordelingen is het model gemakkelijk op te zetten en klaar te maken voor gebruik, als je de instructies begrijpt, duurt het niet meer dan 10 minuten. Bovendien is het automatisch inrijgen van knoopsgaten voorzien door het ontwerp. De stof is glad afgewerkt, de steken zijn netjes. Het model heeft een klein compartiment voor accessoires en een lade voor gesneden stof. Het ontwerp is compact, maar de feedback suggereert dat het een beetje lawaaierig is.

Voordelen

 • nette steken;
 • heeft alle noodzakelijke naaibewerkingen;
 • Gemakkelijk op te zetten.

Nadelen

 • Een beetje luidruchtig;
 • Het licht van de lamp zou te zwak zijn.

De beste professionele overlocker

BabyLock Ovation BLES8

Beoordeling: 4.9

BabyLock Ovation BLES8

Het model BabyLock Ovation BLES8 neemt een goede plaats in het klassement in. De overlock heeft de mogelijkheid om 2 tot 5 draden te naaien. Met dit apparaat kunt u niet alleen overstikken, maar ook verschillende decoraties op stoffen borduren. Het maximum aantal steken per minuut 1500. Er is een draadaanvoer en differentieel voer. In de beoordelingen wordt ook gewezen op het gemak van het synchroon snijden en het tegelijkertijd voortbewegen van de stof. Maar het grootste voordeel van het model is de mogelijkheid om de knoopsgaten te rijgen met lucht. Deze functie maakt het werk gemakkelijker en bespaart tijd voor de vakvrouw.

Ook kan de BabyLock Ovation BLES8 gemakkelijk schakelen tussen overlock en walking overlock. Het ontwerp is beoordeeld op een comfortabele behuizing en een goede achtergrondverlichting.

Voordelen

 • kwaliteit van de bewolking;
 • kan in 5 strengen worden gestopt;
 • Uitgebreide functionaliteit;
 • Inrijgen met lucht in de knoopsgaten.

Nadelen

 • hoge prijs.

Bernina 1300MDC

Beoordeling: 4.8

Bernina 1300MDC

Een echte helper voor wie veel op maat naait. Overlock kan tot 24 naaibewerkingen uitvoeren, het aantal draden tot draad 2, 3, 4 en 5. Het maakt het mogelijk om verschillende steken uit te voeren en producten te versieren. Overlock is geweldig met rolsteek, kettingsteek en flatlock. Maximum aantal steken per minuut 1500. En het behoort tot de stroombesparende overlock modellen, met een verbruik van slechts 90 Watt.

Ontworpen met automatisch knoopsgat inrijgen, differentieel transport en draadinvoer. Het is mogelijk de draadspanning te regelen, maar handmatig. Hoewel veel gebruikers het betrouwbaarder vinden dan de automatisering. Alle stoffen zijn geschikt en het is gemakkelijk om de instelling van de overlock van dik naar dun en omgekeerd te veranderen.

Voordelen

 • Goede kwaliteit fabrieksnaden;
 • is er een display;
 • gebruikt niet veel elektriciteit;
 • vijfstrengs naad.

De nadelen

 • beoordelingen merken op dat de gereedschapskist moeilijk te openen is;
 • de prijs, hoewel die volledig wordt gerechtvaardigd door de mogelijkheden van de machine.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: