11 beste Sony hoofdtelefoons

Een hoofdtelefoon van goede kwaliteit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u volledig kunt opgaan in de wereld van muziek, een boeiend videospel of een leerervaring in het openbaar vervoer, zonder anderen te storen. De huidige markt is zo groot, en de verscheidenheid aan functies en functionaliteit van de hoofdtelefoons zelf is zo groot, dat het soms niet goed mogelijk is om de waardige modellen eruit te pikken. Wij van Expertology hebben besloten u te helpen bij deze moeilijke keuze. Vandaag bekijken we de beste hoofdtelefoons in verschillende formaten van het legendarische Japanse bedrijf Sony.

Inhoud van het artikel

Ranglijst van beste Sony oortelefoons

Nominatie plaats productnaam prijs
Beste Sony in-ear hoofdtelefoons 1 Sony Xperia Oor Duo 19 999ā‚¬
2 Sony ST

2

790ā‚¬
Beste Sony in-ear hoofdtelefoons 1 Sony XBA-Z5 27 599ā‚¬
2 Sony WI-1000X 12 660ā‚¬
3 Sony WF-SP700N 11 990ā‚¬
4 Sony WI-C300 2 290ā‚¬
Beste full-size Sony oortelefoons 1 Sony MDR-Z7 36 460ā‚¬
2 Sony WH-1000XM2 18 400ā‚¬
3 Sony MDR-7506 6 770ā‚¬
Beste over-the-ear-hoofdtelefoon van Sony 1 Sony MDR-XB650BT 5 990ā‚¬
2 Sony WH-CH500 2 220ā‚¬

Beste Sony in-ear hoofdtelefoons

De eerste groep apparaten die we zullen bekijken is een soort miniatuur hoofdtelefoons, “oordopjes” genoemd, of in de volksmond “tablets”. Ze zitten door de anatomie vast aan de oorschelp en passen niet in de gehoorgang. In termen van geluidsisolatie van extern geluid verliezen ze de “oordoppen” en is de bas minder sappig, maar ze zorgen voor minder belasting van de oren, minder schadelijk voor het gehoor (althans dat wordt algemeen aangenomen). Onze experts hebben een reeks in-ear hoofdtelefoons van Sony geĆÆdentificeerd, twee modellen die qua functionaliteit en prijs volledig polair zijn.

Sony Xperia Oor Duo

Beoordeling: 4.9

Sony Xperia Oor Duo

Laten we eerst eens kijken naar een van de meest opvallende modellen in de reeks in-ear hoofdtelefoons van Sony. Hij valt voor alles op – het is een ‘ruimteschip’ in vergelijking met de meeste andere modellen qua functies, en hij is ook niet slecht geprijsd voor een laptop.

Dit is een draadloze hoofdtelefoon van het dynamische type, verbonden met het zendtoestel via Bluetooth 4.2. Tweedelige in-ear luidsprekerunit en bedieningsmodule met alle elektronica. De afmetingen van Ć©Ć©n zo’n oor-aan-oor zijn 17.5×59.6×10.2mm, gewicht 10.6 . Er is geen speciale wishbone-bevestiging, dus u kunt de hoofdtelefoon met elk type bril tegelijk dragen.

Hier is een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken: 4 microfoons, compatibiliteit met iOS 10 en hoger (zonder iPad-ondersteuning), Android 5.0 met spraakbesturing via Siri, Alice en Google Assistant voor Android; adaptieve volumeregeling; gesproken meldingen; ingebouwde sensoren – barometer, kompas, nabijheid, gyroscoop, versnellingsmeter, hoofdbewegingsdetectie. Daily Assist zal lokaliseren, het weer rapporteren en het nieuws voorlezen. De Anytime Talk-app verbindt je met een spraakchat in een groep van maximaal vier deelnemers. Ondersteunt koptelefoon, handenvrij, A2DP en AVRCP. LED-indicatie.

Batterijcapaciteit van 56mAā‹…h voor elke oortelefoon. Ongeveer 4 uur actieve tijd en tot 22 uur stand-by tijd. Snelle oplaadfunctie die de oortelefoons in 7 minuten oplaadt voor maximaal 1 uur audio.

Inclusief USB-kabel voor aansluiting op de pc en opladen, 3 vervangbare oorkussens, originele draagtas. Twee kleuropties beschikbaar – zwart en goud.

Voordelen

 • Uitgebreide integratie met spraakassistenten;
 • comfortabele en veilige pasvorm in uw oor;
 • extra functies;
 • snelladen.

Nadelen

 • te dure.

Sony ST

2

Beoordeling: 4.8

Sony ST<h3></div><p>2″ src=”/images/elektronica-technologie/22216666193741-9911.jpg” title=”Sony ST</p><h3>2″><p>Het tweede en laatste model in de groep hoofdtelefoons voor in de oren is zo ongeveer het tegenovergestelde van het vorige in termen van functies, en in termen van prijs is het niet eens een goede vergelijking – ze zijn bijna drie orden van grootte goedkoper.</p><p>Dit zijn miniatuur pillenoortjes van het dynamische type met een membraandiameter van 9.2 mm. Geluid afspelen in het frequentiebereik van 20k tot 20k. Hz. Parameters die van belang kunnen zijn voor een bijzonder geavanceerde gebruiker: harmonische vervormingsfactor – 0.5%, impedantie – 18 ohm.</p><p>De fabrikant heeft dit model gepositioneerd als een oortelefoon voor sportactiviteiten. Ze wegen 15.3g, uitgerust met waterdichte, aansluiten op de gadget via L-vormige stekker in mini-jack 3.5 mm.</p><p>De hoofdtelefoon is volledig compatibel met de iPhone, met ingebouwde microfoon, waarmee u de assistent Siri en Google Now kunt bedienen. Assistenten kunnen worden geactiveerd via een afzonderlijke bedieningseenheid die in de draden is geĆÆntegreerd.</p><p>Dit model is verkrijgbaar in vier kleuren – wit, zwart, blauw, roze.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>passen goed in je oren</li><li>aanpassing voor iPhone;</li><li>waterdicht;</li><li>redelijke prijs;</li><li>interfacing met robotassistenten.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Geen nadelen vastgesteld.</li></ul><h2>Beste Sony oordopjes</h2><p>Laten we nu, als onderdeel van Expertology’s ranglijst van de beste Sony hoofdtelefoons, eens kijken naar de grotere categorie accessoires – hoofdtelefoons met oordopjes. Deze vormfactor is erg populair vanwege de belangrijkste voordelen – bijna honderd procent geluidsisolatie van de buitenwereld, de mogelijkheid om echte bas te horen. Toegegeven, deze hoofdtelefoons zijn niet vrij van nadelen, die voornamelijk beperkt zijn tot een verhoogde belasting van de oren en het gehoor, maar met een zorgvuldige individuele selectie kunt u het perfecte accessoire kopen.</p><h3>Sony XBA-Z5</h3><p>Beoordeling: 4.9</p><div style=Sony XBA-Z5

Laten we beginnen met het duurste model, dat een nog indrukwekkender prijs heeft dan de hierboven beschreven Xperia Ear Duo, en kijken welke functies de fabrikant in deze prijs heeft ingebouwd.

Dit model is een drie-driver, 16mm diafragma type, gesloten-kanaals gecombineerde hoofdtelefoon (dynamisch/armatuur). Hebben een gevoeligheid van 107 dB/mW en kunnen geluid weergeven in het frequentiebereik van 3 tot 40 duizend. Hz.

De fysieke en ontwerpkenmerken zijn als volgt. De hoofdtelefoon weegt 11 gram. Speciale oorhaak bevestigt elke oortelefoon van bovenaf aan uw oor. Draagbare gadget jack mini jack 3.Symmetrische afneembare kabel met 5 mm draden en een L-stekker aan het uiteinde. Kabellengte – 120cm.

Door de afneembaarheid van de gewone kabel kunt u op dit model een andere kabel aansluiten met batterij, microfoon, Bluetooth en NFC-eenheden. Volledige compatibiliteit met PHA-3 geĆÆmplementeerd – versterker. De connectoren zijn verguld.

Het pakket bevat een set van drie paar vervangende oorkussentjes, een zwart eco-leren etui, een clip en rekje om de overtollige draad op te winden, een gebalanceerde kabel.

De hoofdtelefoon is slechts in Ć©Ć©n kleur verkrijgbaar – zwart.

Voordelen

 • helder geluid met een veerkrachtige bas;
 • frequentiebereik;
 • gevoeligheid;
 • apparatuur;
 • Kwaliteitsmaterialen en vakmanschap;
 • lang
 • tz-kabel;
 • Gemaakt in Japan.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • Slanke pasvorm in uw oor, kan worden bevestigd met een alternatieve oorhaak.

Sony WI-1000X

Beoordeling: 4.8

Sony WI-1000X

De volgende in het klassement is een zeer interessant model dat niet zo “elitair” is als het vorige, maar dit verschil blijkt alleen uit de afwezigheid van vergulding op de connectoren en de helft van de prijs, en de functionaliteit is daarentegen aanzienlijk breder.

De WI-1000X is een draadloze Bluetooth in-ear-koptelefoon met microfoon en actieve ruisonderdrukking (kan worden uitgeschakeld). Voorzien van een hoofdband die je om je nek schuift.

Gevoeligheid – 101dB/mW. Draadloze verbinding bereik 10m, kabelverbinding ondersteund. Wordt geleverd met NFC-ondersteuning. Slimme functie

 • automatische geluidsafstemming. Ondersteunt ook LDAC, S-Master HX en DSEE HX, evenals Headset-, Handsfree-, AVRCP- en A2DP-profielen.

  Andere kenmerken van de hoofdtelefoon zijn trilring, volumeregeling, antwoord- en eindsensor en ondersteuning voor AAC-, AptX HD- en AptX-codecs. De batterij biedt tot 10 uur levensduur in de luisterstand en tot 17 uur stand-by tijd.

  Inclusief zacht etui, 1 m kabel met minijack 3.5 mm, USB-oplaadkabel, vliegtuigadapter, oorkussenset. Draden zijn gemaakt van zuurstofvrij koper.

  Beschikbare kleuren zijn zwart en beige.

  Voordelen

  • Kwaliteitsmaterialen en vakmanschap;
  • geluidskwaliteit
  • autonomie;
  • gebruiksvriendelijke smartphone app.

  Nadelen

  • zwakke microfoon;
  • Kan niet tegelijkertijd worden opgeladen en gebruikt.

  Sony WF-SP700N

  Beoordeling: 4.7

  Sony WF-SP700N

  De volgende in Expertology’s ranglijst van de beste Sony hoofdtelefoons is een andere sporthoofdtelefoon, deze keer in tegenstelling tot de ST

  2, volledig draadloos. Prijs is vergelijkbaar met vorig model. Verkrijgbaar in zwart, wit, geel en roze. Gewicht 15.2 .

  Het dynamische type hoofdtelefoon maakt via Bluetooth verbinding met een zendgadget en speelt geluid af in het bereik van 20k tot 20k. Hz. Diameter membraan – 6 mm. Er is waterbescherming en actieve ruisonderdrukking. Er zij echter op gewezen dat de ruisonderdrukking enkele beperkingen heeft en dat de positionering van dit model door de fabrikant als “voor sportactiviteiten” een zeer reĆ«le basis heeft, en voor de ondergrond is de hoofdtelefoon zeker niet geschikt.

  Kenmerken: iPhone-compatibiliteit; microfoon; ondersteuning voor Headset-, Handsfree-, AVRCP- en A2DP-profielen; NFC- en AAC-codec-ondersteuning; beantwoorden en beĆ«indigen van gesprekken op afstand; LED-indicatie. Levensduur batterij – 3 uur, op batterij in de koffer – 9 uur, op stand-by – 35 uur. Tijd om volledig op te laden – 1.5 uur.

  Inclusief microUSB-kabel, vier paar verwisselbare oorkussens, oplaaddoosje, gebogen L- en M-formaat houders.

  Voordelen

  • kwaliteitsgeluid;
  • waterbescherming;
  • gebruiksvriendelijke toepassing;
  • ontwerp;
  • Houdt goed vast;
  • geluidsreductie.

  Nadelen

  • audio en video kunnen niet synchroon lopen.

  Sony WI-C300

  Beoordeling: 4.6

  Sony WI-C300

  En op de laatste plaats in dit klassement staat het meest voordelige model van de in-canal hoofdtelefoon van Sony. Ondanks de superdure (relatieve) prijs wegen de voordelen volgens beoordelingen van echte gebruikers ruimschoots op tegen de nadelen.

  Dit is een draadloze gesloten dynamische hoofdtelefoon met microfoon en USB-aansluiting. Voorzien van een nekkoord. Weegt 15g. De diameter van het diafragma is 9 mm. Weergave van geluid in het bereik van 20 tot 20k. Hz.

  Kenmerken en mogelijkheden van de hoofdtelefoon zijn: iPhone-compatibiliteit; functie voor het beantwoorden en beĆ«indigen van gesprekken; volumeregeling; A2DP, AVRCP, Handsfree, Headset-ondersteuning; LED-indicatie; ondersteuning van NFC en AAC-codec. Batterijduur – 8 uur luistertijd, standby-tijd tot 200 uur. Oplaadtijd 2 uur.

  Inclusief drie paar verwisselbare oorkussens in verschillende maten (S, M, L) en Micro USB-kabel. Hoofdtelefoon verkrijgbaar in drie kleuren – zwart, wit en blauw.

  Voordelen

  • autonomie;
  • goede verbinding;
  • fatsoenlijk geluid;
  • redelijke prijs.

  Nadelen

  • Ongemakkelijke plaats voor de batterij.

  Beste full size Sony hoofdtelefoon

  Laten we binnen de beoordeling eens kijken naar een groep Sony hoofdtelefoons uit de full-size categorie. Dit zijn degelijke apparaten die vanwege hun omvang, constructie, aansluitmogelijkheden en algemene doel uitsluitend geschikt zijn voor gebruik thuis of in de studio.

  Sony MDR-Z7

  Beoordeling: 4.9

  Sony MDR-Z7

  En op nummer Ć©Ć©n staat het duurste model van de groep, dat voor de prijs zelfs de hierboven beschreven Sony Xperia Ear Duo achter zich laat. Het is waar dat professionals en audiofielen niet klagen over de kosten, maar alleen benadrukken dat het accessoire het geld zeker waard is.

  De MDR-Z7 is een dynamische hoofdtelefoon met het breedste scala aan audiofrequenties van 4K tot 100K. Hz. Gevoeligheid 102dB/mW, impedantie 70 ohm, max. vermogen 2000mW. Diameter diafragma – 70mm.

  De hoofdtelefoon heeft een klassiek ontwerp, met een massieve comfortabele hoofdband. Aangesloten op de bron via afneembare kabel met minijack 3.5 mm aan het uiteinde. Weegt 335g. Eigenschappen: tweeweg kabelaansluiting, vergulde stekkers, zuurstofvrije koperdraden, neodymium magneten.

  Geleverd met 3m standaardkabel en 2m balanskabel.

  Voordelen

  • premium klasse;
  • Gemaakt in Japan
  • lange kabels;
  • vergulde connectoren;
  • het breedste scala aan audiofrequenties;
  • Diepe, omhullende bas;
  • comfortabele pasvorm;
  • Materialen en bouwkwaliteit.

  Nadelen

  • De kabels hebben enkele klachten over de kabels.

  Sony WH-1000XM2

  Beoordeling: 4.8

  Sony WH-1000XM2

  De volgende in deze ranglijst is een minder ‘elitair’ maar veel betaalbaarder model van een full-size hoofdtelefoon. Gezegd moet worden dat de functies en functionaliteit van deze hoofdtelefoons niet veel onderdoen voor de vorige, en er op sommige plaatsen zelfs beter uitzien.

  WH-1000XM2 is een draadloze dynamische hoofdtelefoon met microfoon, actief ruisonderdrukkingssysteem en Bluetooth-connectiviteit. Gevoeligheid – 103 dB/mW. Speel geluid af in het frequentiebereik van 4 tot 40 duizend. Hz. Diafragma diameter 40mm.

  Weegt 275g. Bevestigd door middel van niet te massieve hoofdband. Werk binnen het bereik van de bron – 10 meter. Kan ook worden bedraad met een afneembare kabel, mini jack 3 connector.5 mm en L-vormige stekker aan het einde van de kabellengte 1.5 meter. De connectoren zijn verguld.

  Kenmerken en mogelijkheden van de hoofdtelefoon zijn als volgt: ondersteuning voor NFC en codecs AAC, AptX en AptX HD, ondersteuning voor profielen Headset, Handsfree, AVRCP en A2DP, remote call acceptance en termination, touch volume control, car audio settings via Smart

 • geluiddemping; aanpassing aan de luchtdruk en individuele aanpassing van de geluiddempingsparameters; ondersteuning van LDAC-, S-Master HX- en DSEE HX-technologieĆ«n. Batterijlevensduur – tot 30 uur. Volledige oplaadtijd – 4 uur.

  Voordelen

  • Adaptieve en configureerbare ruisonderdrukking van hoge kwaliteit;
  • expressief geluid;
  • draadloze verbinding met de bron;
  • nauwkeurige aanraakbediening;
  • handige toepassing voor draagbare elektronica;
  • autonomie;
  • Ambient mode (tijdelijk weglaten van geluiden van de “buitenwereld”);
  • strak en elegant ontwerp.

  Nadelen

  • Zweten in je oren (subjectief);
  • onhandige opbergkoffer.

  Sony MDR-7506

  Beoordeling: 4.7

  Sony MDR-7506

  Het meest betaalbare model completeert de groepsbeoordeling van full-size Sony hoofdtelefoons volgens Expertology. Natuurlijk zijn de functionaliteit en de kenmerken van deze hoofdtelefoons niet zo uitstekend als de vorige twee oplossingen, maar hun kosten maken het onmogelijk om in dit opzicht een bewuste bewering te doen.

  De MDR-7506 is een dynamische hoofdtelefoon met een frequentiebereik van 10 Hz tot 20 duizend Hz en een gevoeligheid van 106dB. Impedantie – 63 ohm. diafragma diameter 40 mm.

  Het ontwerp is opvouwbaar, met een comfortabele hoofdband als bevestiging. Eenzijdige kabelaansluiting via minijack 3.5 mm en een rechte plug. De connectoren zijn verguld. Accessoire gebruikt neodymiummagneten, gedraaid snoer met 3m lange zuurstofvrije koperdraad.

  De hoofdtelefoon wordt ook geleverd met een handig zakje en een adapter voor 6.3 mm. 12 maanden fabrieksgarantie.

  Voordelen

  • expressief geluid met de overdracht van subtiele nuances;
  • comfortabele pasvorm;
  • goede geluidsisolatie;
  • drie meter snoer;
  • De meest betaalbare prijs in de groep.

  Nadelen

  • Het eco-leder op de oorkussens laat snel los en is onmogelijk te vervangen.

  Beste over-the-ear-hoofdtelefoon van Sony

  En nu gaan we naar de laatste kleine groep van onze ranglijst, waar we een andere vormfactor van Sony hoofdtelefoons bekijken – overhead. Uiterlijk, op de foto, lijkt het erg op een full-size, maar dat is het niet. De diameter van het oor zelf is veel kleiner en bedekt de oren van de luisteraar niet volledig.

  Sony MDR-XB650BT

  Beoordeling: 4.9

  Sony MDR-XB650BT

  Nummer Ć©Ć©n in de groep is het model dat veel positieve feedback heeft gekregen van echte gebruikers. Verkrijgbaar in drie kleuren Rood, Blauw en Zwart.

  Dit is een dynamische hoofdtelefoon van 190 gram met een comfortabele en stevige hoofdband en een zachte maar stevige pasvorm. Er is een module om draadloos verbinding te maken met het apparaat via Bluetooth. Kan ook via een afneembare kabel worden aangesloten op de standaard audio-uitgang van een wearable of ander apparaat. Zendbereik “over the air” – 10 meter.

  De hoofdtelefoon kan geluid weergeven binnen een frequentiebereik van 20 tot 20 duizend Hz. Gevoeligheid – 95dB/mW. Impedantie is 24 Ohm. Frequentiebereik van de volledige microfoon is 100 tot 4000 Hz.

  Het apparaat beschikt over de volgende functies: spraakgestuurd bellen via de ingebouwde gevoelige microfoon, volumeregeling met uw tikken, gespreksbediening op uw smartphone (beantwoorden, gesprek beƫindigen, wachten, gesprek vasthouden, laatste nummer herhalen); ondersteuning voor NFC en profielen Headset, Handsfree, AVRCP, A2DP; LED-indicatie, draaibare schalen voor eenvoudige draagbaarheid.

  Lithium-ion batterij biedt tot 30 uur autonomie. Volledige oplaadtijd – ongeveer 4 uur. 12 maanden fabrieksgarantie.

  Voordelen

  • geluidskwaliteit;
  • ergonomie;
  • ontwerp;
  • autonomie.

  Nadelen

  • middelmatige geluidsisolatie.

  Sony WH-CH500

  Beoordeling: 4.8

  Sony WH-CH500

  En het laatste model in de groep en de hele Expertology-waardering – WH-CH500, die de helft goedkoper is dan de vorige, maar waarvan de kenmerken vrij vergelijkbaar zijn met deze. Beschikbare kleuren – grijs, blauw, zwart.

  Deze hoofdtelefoons zijn ook draadloos met Bluetooth-connectiviteit. De diameter van het diafragma is precies hetzelfde – 30 mm, en het frequentiebereik van het gereproduceerde geluid is volledig vergelijkbaar – van 20 tot 20 duizend Hz met een bemonsteringsfrequentie van 44.1 kHz.

  Opvouwbaar ontwerp – de oorschelpen kunnen worden gedraaid voor een compactere verpakking. Het accessoire wordt op uw hoofd bevestigd met een hoogwaardige plastic hoofdband. Weegt 140g. Draadloze verbinding bereik 10 meter.

  De functionele modellen omvatten: iPhone-ondersteuning, ondersteuning voor NFC en profielen Headset, Handsfree, AVRCP en A2DP, beantwoorden en beĆ«indigen van gesprekken, volumeregeling, ondersteuning voor audioformaten SBC, AAC, extra functie – inhoudsbescherming SCMS-T.

  Levensduur van de batterij wordt geleverd door oplaadbare Li-ion batterij, actieve tijd tot 20 uur, stand-by tot 200 uur, volledige oplaadtijd – 4.5 uur.

  24 maanden fabrieksgarantie.

  Voordelen

  • ontwerp;
  • comfort (geen ongemak gedurende lange uren);
  • Fatsoenlijk geluid;
  • redelijke prijs.

  Nadelen

  • klachten over geluidsisolatie.
 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: