11 slaapkamer make-over ideeën voor uw weekend

Je wilt je slaapkamer verbouwen, maar je hebt weinig tijd, en je wilt zo snel mogelijk een volwaardige recreatieruimte inrichten? Verander snel het uiterlijk van uw interieur op een of meer manieren.

De vloer

1. Leg de laminaatvloer bovenop de oude vloerbedekking. De gemakkelijkste oplossing: laminaat leggen is zelfs voor beginners een no-brainer. Speel met contrasten: kies een donkere of lichte kleur, een ongebruikelijke textuur, een exotische soort, in plaats van de kleur van de oude vloerbedekking: zo valt het effect beter op. Kurk of hardhouten vloeren kunnen worden gebruikt in plaats van laminaat.

2. De vloerbedekking vervangen. Een andere oplossing waarbij de oude vloerbedekking niet hoeft te worden verwijderd. Als u een tapijt wilt vervangen door een ander, probeer dan eens af te wijken van het cliché, bijvoorbeeld synthetisch vervangen door sisal. Moderne slaapkamers zijn vaak uitgerust met dit goedkope, hypoallergene materiaal.

3. Gooi een tapijt of meer op de vloer. Zij zullen centraal staan, niet de oude vloer.

Tapijt is een geweldige manier om uw huis op te knappen en tegelijkertijd de lasten van een renovatie opzij te zetten.

  • Losanges door Nanimarquina.
  • Sin Titulo 3 tapijt door Living Divani.
  • Tapijt 8730 van DOVLET HOUSE.
  • Fata Morgana TJ Two van Moooi.

De muren

4. Behang over één muur. Een actuele versiertruc Combinatie van twee soorten behang, bijvoorbeeld, op drie muren is het eenkleurig, en achter het hoofdeinde- met een patroon. Of omgekeerd. Een uitstekend verfrissend effect in moderne slaapkamers zou een fotobehang met een landschap of een macrofoto zijn. Behang de hele muur tegenover of naast het bed. Het zal een "raam" effect creëren En breng de weegschaal met succes binnen.

5. Gebruik decoratieve panelen. Afgewerkte muren achter het hoofdeinde kunnen worden opgeknapt met geprefabriceerde decoratieve panelen of tegels in houtstructuurlaminaat ( met dit materiaal moet u de randen bedekken met lijstwerk ).

Wandpanelen kunnen het interieur van een slaapkamer ingrijpend en onmiddellijk veranderen.

Plafond

6. Installeer een spansysteem. Installatiesnelheid van het plafond in een kleine ruimte zal niet meer dan 2-3 uur bedragen. Stem de kleur van de muren af op de kleur van de muur. Matte in plaats van glanzende oppervlakken verdienen de voorkeur: in het slaapgedeelte is de indruk van een spiegel boven je hoofd psychologisch ongemakkelijk.

7. Behang het met hetzelfde behang als de muren. Behang met een eenvoudig, groot motief is een goed idee, zodat het niet rommelig en onhandelbaar aanvoelt. Behang een of twee muren in plaats van de hele muur.

Als in een kleine slaapkamer het plafond bedekt wordt met hetzelfde behang als de muren ( of een van hen ) creëert dit het beeld van een gezellige 'doos'.

Raam en verlichting

8. Maak het verlichtingsscenario ingewikkelder. LED-spots, plafond- en lokale armaturen kunnen worden weggewerkt achter gordijnstokken, op de vloer rond een verhoogd bed of achter een hoofdeinde.

9. Type gordijnen wijzigen. Verander de gordijnen de meest traditionele manier. Maar het is misschien tijd om stijl en comfort te herzien? Zorg er bijvoorbeeld voor dat het raam goed geïsoleerd is en neem een verduisterend rolgordijn of houten luiken. Een dergelijk scherm vervangt niet noodzakelijkerwijs traditionele gordijnen, maar kan een nuttige aanvulling zijn op.

Doorschijnende gordijnen in de slaapkamer geven een goede rust op elk moment van de dag.

De radiator en het meubilair

10. Verander de look van een garderobe. De archaïsche uitstraling van een kast met lichthouten laminaatfronten kan worden getransformeerd door de deuren te bekleden met hetzelfde behang als de muren. Behang met metallic of zebrahuidmotieven en fotobehang kunnen een dramatischer effect geven.

11. Vervang de radiator. Vervang een oude accordeon Het interieur van uw slaapkamer zal er moderner uitzien of omgekeerd met een gietijzeren model met een retro-geïnspireerd reliëfdecor. Het uiterlijk van de radiator hangt grotendeels af van de stijl van het interieur; zo zou een felroze of blauw geverfde radiator goed passen in een slaapkamer met pop-art elementen.

In een slaapkamer in klassieke stijl wordt de radiator bij voorkeur afgedekt door een decoratief schermrooster met een luchtig patroon, geschilderd in de tint van de muren.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: