12 beste lijmen voor plastic

*Editor’s review van de beste… Selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief en vormt geen reclame of verkooppraatje. Neem contact op met professioneel advies vóór aankoop.

Lijmen worden al sinds de oudheid door de mens gebruikt. Ze zijn gewonnen uit plantaardige en dierlijke producten. Tegenwoordig worden soortgelijke formuleringen gebruikt voor timmerwerk en behangwerk. Voornamelijk anorganische verbindingen worden gebruikt om plastic materialen te fixeren. Lijmen worden ingedeeld als vloeibaar, contact, reactief.

Kunststofproducten worden veel gebruikt in huishoudelijke en industriële toepassingen. Lijmen van verschillende fabrikanten worden gebruikt voor assemblage en veilige verlijming. Er zijn ongeveer 300 merken lijm op de binnenlandse markt. De volgende parameters spelen een belangrijke rol bij de keuze: sterkte van de hechting, droogsnelheid, bestendigheid tegen water en UV-straling, alsmede kosten en toepassingsgemak.

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof is dat het goedkoop is. De duurzaamheid wordt bepaald door de kwaliteit van de lijmnaden, die de integriteit en de monolithische structuur van de hele structuur beïnvloedt. De experts van onze website hebben een marktonderzoek gedaan op het gebied van plastic lijmen en hebben de beste onder hen geselecteerd.

Beste lijm voor plastic

Nominatie ruimte productnaam prijs
Beste lijm voor kunststoffen 1 Q-Bond Profesional kit 2 152 €
2 UHU Plast Speciaal 344 €
3 Teroson PU 9225 SF, 2×25 ml 1 311 €
4 DONEDEAL 15 minuten 620 €
5 Verstevigende Hardware Moment 88 Extra Sterkte 0.75 408 €
6 SinTex universele spuitlijm (520 ml) 584 €
7 PERMATEX Plastic Welder 84115 0 epoxylijm.025 561 €
8 KRASS smeltlijm, 300 ml 455 €
9 Citadel: Plastic Lijm (20 ml) 450 €
10 Superlijm “CONTACT” voor kunststoffen, 4 g + 2 ml 252 €
11 Cosmofen Cosmoplast 500 snellijm voor Eurober en kunststof, 20 g 160 €
12 Universele lijm voor kunststoffen “Allplast” tube 6 ml 152 €

Q-Bond Profesional kit -9 flacons

Beoordeling: 4.9

Q-Bond Profesional kit - superlijm cyanoacrylaat grote plastic lijmkit 9 flesjes

De eerste plaats gaat naar de lijm die gaten, scheuren en gebroken stukken van bijna elk materiaal onmiddellijk herstelt. Gebruikt door professionele kunststofmonteurs en specialisten bij het herstellen van beschadigde kunststof auto-onderdelen. Tweecomponentenproduct compleet met verschillende vulstoffen met onbeperkte bruikbaarheid.

De lijm is niet alleen bedoeld voor professionals, want het proces is niet ingewikkeld en iedereen kan het gebruiken. Het is vrij verkrijgbaar in winkels. Kit bevat poeders voor zwarte en grijze kunststoffen en 6 flesjes superlijm cyanoacrylaat. Vulstoffen worden gebruikt als versterkend materiaal en het belangrijkste bindmiddel verbindt oppervlakken tot één monoliet.

Geneest in slechts 10-15 seconden. Voorwerpen die gelijmd kunnen worden, kunnen niet worden gescheiden als ze droog zijn. Ze kunnen ook worden gevijld of geschilderd zonder risico op beschadiging van de hechtnaden. Temperatuurschommelingen van -50 °C tot 180 °C kunnen door de lijm worden opgevangen. Volgens klantenbeoordelingen voldoet het gebruik van Q-Bond niet alleen aan de verwachtingen, maar overtreft het deze zelfs aanzienlijk.

Voordelen

 • onmiddellijke lijmsnelheid;
 • Voegt stevigheid toe aan de constructie;
 • maakt het mogelijk om allerlei objecten samen te voegen;
 • vulstoffen voor donkere en lichte kleuren.

Voordelen

 • geen.

Kunststoflijm UHU Plast Special, met doseernaald, 30 g.

Beoordeling: 4.8

Kunststoflijm UHU Plast Special, 30 g, met doseernaald, blisterverpakking met Eurohang

Op de tweede plaats komt de universele lijm, die uitstekend geschikt is om kunststoffen te combineren met papier, leer en metalen. Dit product is bestand tegen water, alcohol en oliën en is bestand tegen temperatuurschommelingen van -30˚C tot +90˚C. Het heeft vele voordelen, zoals de mogelijkheid om resten van oppervlakken te verwijderen zonder sporen of vlekken achter te laten.

Transparante vloeistof in een fles met een doseernaald, waardoor deze gemakkelijk op de te verbinden delen kan worden aangebracht. Het hoofdbestanddeel van de technologisch geavanceerde superlijm is polyacrylaat. Het verlijmt perfect op polystyreen gebaseerde materialen en harde kunststoffen. Verzegeld met een afsluitdop is de buis ontworpen voor meerdere toepassingen. Max. droogtijd tot 15 min.

De technische kenmerken van het product zorgen ervoor dat het goed bestand is tegen alle reinigingsmiddelen. Bestand tegen wassen, strijken en andere mechanische bewerkingen. Volgens uitgebreide feedback van klanten is de lijm bijzonder goed gebleken voor kleine voorwerpen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Voordelen

 • transparante onzichtbare laag;
 • Verwijdert zonder resten van het oppervlak;
 • handige dispenser inbegrepen;
 • Herbruikbaar 1 flacon.

Nadelen

 • niet geïdentificeerd.

Teroson PU 9225 SF tweecomponenten polyurethaanlijm voor het repareren van kunststoffen, 2×25 ml

Beoordeling: 4.7

Teroson PU 9225 SF is een tweecomponenten supersnelle PU-reparatiemassa voor kunststoffen, 2x25 ml

De drie belangrijkste producten in het assortiment zijn tweecomponentenlijmen voor kunststoffen op PU-basis. Het wordt effectief gebruikt om autobumpers en andere polymere delen te repareren. De lijm is verpakt in twee twin-tank systemen met een gemeenschappelijke dispenser. Toepassing met het handmatige lijmpistool Teromix-Pistole. Dankzij de tip worden de componenten automatisch gemengd.

De lijm hardt uit bij kamertemperatuur, maar het is raadzaam de lijm te verwarmen om de wachttijd te verkorten. Voor het aanbrengen moeten de te lijmen oppervlakken worden voorbereid en gereinigd met Reiniger FL verdunner. Spuit Terokal 150 uit een spuitbus en laat het 10-15 minuten drogen. Als er lijm in de patronen achterblijft, kan de dispenser worden verwijderd en verzegeld met afsluitdoppen, waarna de patronen opnieuw kunnen worden gebruikt.

Na het aanbrengen van de gemengde componenten verloopt de polymerisatie snel, waardoor de lijm bijzonder geschikt is voor het verlijmen van PU, PC en PA. Volgens de woorden van regelmatige gebruikers van het product heeft Teroson een goede prestatie en voldoet het aan de opgegeven kenmerken.

Voordelen

 • De set bevat alles wat je nodig hebt voor het werk;
 • gemakkelijke toepassing door niet-professionals
 • overgebleven lijm kan worden hergebruikt;
 • Zandstraalbestendig; – Zandstraalbestendig.

Nadelen

 • niet gedetecteerd.

DONEDEAL 15 minuten plastic lijm

Beoordeling: 4.6

DONEDEAL 15 minuten plastic lijm

Op de vierde positie – een lijm van Amerikaanse makelij in een spuitverpakking die zorgt voor een langdurige waterdichte verbinding met hoge sterkte. Het is gebaseerd op epoxyhars en polymercaptanen, waardoor zelfs heterogene oppervlakken stevig aan elkaar kunnen worden gehecht. Dit kunnen materialen zijn als kunststoffen, keramiek, porselein, metaal enz. De verbinding krimpt niet en zet binnen 15 minuten uit, verhardt na een half uur en hardt binnen een dag uit.

Handige verpakking in twee gelaste containers voor meervoudig gebruik en voorkomt lekkage van de verbinding. Hoge hechtingswaarden garanderen veilige verbindingen, zelfs bij sterke trillingen, snelle temperatuurschommelingen en wisselende belastingen. De lijm is niet gevoelig voor reacties van oplosmiddelen en is volledig onschadelijk.

Merk op dat de sterkte van lijmnaden vaak groter is dan die van de gelijmde oppervlakken zelf. De monolithie van het product wordt niet alleen gewaarborgd door de goede hechtingseigenschappen van de samenstelling, maar ook door het hoge penetratievermogen. De uitstekende prestaties en het gebruiksgemak worden bevestigd door de vele positieve reacties van kopers.

Voordelen

 • hoge sterkte van de naden;
 • handige, compacte verpakking;
 • brede materiaaldekking;
 • Bestand tegen agressieve vloeistoffen.

Nadelen

 • zijn niet gedetecteerd.

Universele lijm Moment 88 Extra Sterkte 0.75

Beoordeling: 4.5

Universele lijm Moment 88 Extra Sterkte 0,75 l

De vijfde plaats gaat naar de zeer sterke en waterdichte universele lijm. Kan zowel binnen als buiten worden gebruikt omdat het vorstbestendig is. Het product is langdurig bestand tegen agressieve media. Het is bestand tegen temperatuurschommelingen van -40˚C tot +110˚C. Unieke formule zorgt voor hoge kwaliteit en bijzondere sterkte van gelijmde oppervlakken.

De epoxylijm heeft een breed toepassingsgebied. Het kan materialen zoals Eurober, leer, metaal, plastic, glas en zelfs beton betrouwbaar verlijmen. De lijm kan voldoende lang in de verpakking blijven zonder zijn eigenschappen te verliezen, namelijk 732 dagen. Het volume van 750 g is voldoende om grote oppervlakken te behandelen.

De basis van eencomponentige transparante lijm is polychloropreen, waardoor het zijn unieke eigenschappen verkreeg. Het product is hittebestendig. Het kan worden gebruikt in de badkamer, voor het maken of repareren van schoenen. Volgens de feedback van klanten zijn het brede productbereik en de duurzaamheid de belangrijkste criteria om voor het merk “Moment” te kiezen.

Voordelen

 • groot verpakkingsvolume;
 • brede waaier van actie;
 • bestand tegen alle temperaturen;
 • universele eigenschappen.

Nadelen

 • worden niet gedetecteerd.

SinTex universele spuitlijm (520 ml)

Beoordeling: 4.4

SinTex universele spuitlijm (520 ml)

De zesde positie wordt ingenomen door de snelwerkende universele lijmspray. De spuitlijm houdt plastic, schuimrubber, hout en metaal stevig vast. Bovendien kan het deze materialen samenvoegen. De hoge kleefkracht wordt verzekerd door de ingrediënten van de formulering: niet-ontvlambaar oplosmiddel en synthetisch Eurober.

De temperatuur van de toepassing moet ten minste +15˚C zijn. De hittebestendige lijm heeft een lichtgele of roodachtige kleur. Schud de bus 2-3 minuten voor het spuiten. Het wordt aanbevolen de mechanismen te reinigen na het beëindigen van de werkzaamheden. Het kan worden toegepast door de flacon om te keren, het ventiel in te drukken en te wachten op een duidelijke uitgassing.

De spray kan gemakkelijk en dun worden aangebracht op alle oppervlakken, ook die welke ontoegankelijk zijn. Het kan op één zijde van het te verlijmen voorwerp worden gespoten om een duurzame hechting te verkrijgen. Dit bespaart tijd, vermindert het lijmverbruik en heeft geen invloed op de hechtsterkte. Aanbevolen voor opslag in een UV-beschermde ruimte bij temperaturen tussen +5˚C en +25˚C.

Voordelen

 • eenvoudige en gemakkelijke toepassing;
 • korte droogtijd van de verbinding;
 • De lijm blijft plakken;
 • vocht- en hittebestendige eigenschappen.

Nadelen

 • niet geïdentificeerd.

PERMATEX Plastic Welder 84115 0 epoxylijm.025

Beoordeling: 4.4

PERMATEX Plastic Welder 84115 epoxylijm 0,025 l

De zevende plaats gaat naar de plastic lijm, die door zijn structuur holtes tot 3 mm kan opvullen. Kan elke combinatie van composietmaterialen veilig en duurzaam verlijmen. Universeel epoxyproduct geschikt voor het verlijmen van keramiek, hout, glas en zelfs elektronische componenten op printplaten. De lijm is pasteus en hardt binnen 5 minuten uit., en volledige polymerisatie vindt plaats na 10 minuten.

Waterafstotend en bestand tegen chemicaliën. Geen oppervlaktevoorbehandeling nodig en bestand tegen een druk tot 246 kg/cm². Temperatuurbereik: -51°C tot +110°C. Omdat het een stijve verbinding vormt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de integriteit en duurzaamheid van de structuur, omdat dankzij de hoge hechtingswaarden zelfs stalen voorwerpen stevig aan elkaar kunnen worden bevestigd.

Het aanbrengen in de praktijk is niet erg moeilijk; – De fabrikant heeft voor het volgende gezorgd: – De lijm is in zeer korte tijd aangebracht. De lijm wordt aangebracht op beide kleefoppervlakken, die stevig op elkaar worden gedrukt. Al het overtollige materiaal wordt spoorloos verwijderd met een schone doek.

Voordelen

 • de sterkte van de naden;
 • weerstand tegen chemicaliën;
 • lange houdbaarheid;
 • Handige pasta-achtige textuur.

Voordelen

 • niet geïdentificeerd.

KRASS WG Extra Sterkte Lijm (Keramisch) voor kunststof en tegels300ml

Beoordeling: 4.3

Lijm KRASS ZHG voor kunststof en tegels speciaal bestand Installatie (Ceramica) Wit 300ml

De achtste plaats wordt ingenomen door een bijzonder sterke lijm, waarvan de duurzame hechting niet wordt aangetast door vocht. Het is beproefd bij montage op verticale en horizontale oppervlakken. Zeer thixotroop, werkt goed bij hoge vochtigheid, druipt niet en is gemakkelijk aan te brengen op muren in badkamers. Formulering zorgt voor een betrouwbare verbinding met hout, steen, pleister, keramiek.

Het product is geschikt voor het verlijmen van grote en zware houten delen, MDF, multiplex en gipsplaat, die stevig bevestigd moeten worden. Het kan worden gebruikt voor het lijmen van spiegels en keramische tegels. Het product kan doeltreffend worden gebruikt bij temperaturen van +5°C tot +35°C met een manueel of pneumatisch pistool. Het droogt door verdamping van water, waarna de hechtvlakken met verf op waterbasis kunnen worden geschilderd.

De acryldispersie is het hoofdbestanddeel van de lijm. Textuur wit, reukloos. De uithardingstijd is 24 tot 72 uur. Volgens klantenbeoordelingen werkt de lijm perfect, zowel voor de bevestiging van kleine lichte voorwerpen als voor de verlijming van grote onderdelen.

Voordelen

 • sterke en duurzame naden;
 • oplosmiddelvrij;
 • Temperatuurbestendige formule;
 • voor gebruik in vochtige ruimtes.

Nadelen

 • zijn niet geïdentificeerd.

Citadel: Plastic lijm (20 ml)

Beoordeling: 4.2

Citadel: Plastic Lijm (20 ml)

op de negende positie, een speciale lijm, die de plastic onderdelen sterk bindt. De praktische tuit op de buis voorkomt dat het mengsel op de aangrenzende oppervlakken lekt. Dit bevordert een zuinig verbruik en laat geen glimmende sporen achter op vreemde voorwerpen. De dispenser maakt het werken met lijm op moeilijk bereikbare plaatsen aanzienlijk eenvoudiger.

de producent heeft ervoor gezorgd dat de lijm in de verpakking niet uitdroogt of morst. In de dispenser is een speciale naald geïntegreerd die dergelijke ongelukken effectief voorkomt. Het beperkt de afgifte van de lijm en draagt bij tot een langere levensduur. De gemiddelde consistentie van het product is niet te dik of te dun.

De lijm is uitstekend geschikt voor het lijmen van miniatuurvoorwerpen, en als hij zorgvuldig wordt gebruikt, kan hij lang meegaan. Dankzij de onmiddellijke en stabiele hechting van kunststof onderdelen wordt het product gewaardeerd door professionals. Het wordt veel gebruikt voor de meest veeleisende taken. Het is beschikbaar op de binnenlandse markt en is gemakkelijk te verkrijgen via het internet.

Voordelen

 • Onmiddellijke genezing;
 • handige tuit;
 • Beperking tegen het lekken van lijm;
 • De gemiddelde viscositeit van de samenstelling.

Nadelen

 • niet gevonden.

Superlijm “KONTAKT” voor kunststoffen, 4 g + 2 ml

Beoordeling: 4.2

Superlijm KONTAKT voor kunststof, 4 g + 2 ml

Tiende plaats voor de tweecomponentenlijm voor het verlijmen van kunststofonderdelen die niet met andere lijmen kunnen worden samengevoegd. De functionaliteit ervan is niet beperkt tot dit. Het product werkt betrouwbaar met bijna alle gebruikelijke huishoudelijke materialen. De hoogwaardige samenstelling op basis van ethylcyanoacrylaat en heptaan is bedoeld voor het bewerken van “moeilijke” kunststofproducten van polyethyleen, polypropyleen, ABS en PVC.

Activator en een unieke dop worden meegeleverd die altijd gemakkelijk te openen is. Het voorkomt het binnendringen van zuurstof, waardoor het risico van drukverlaging en voortijdige stolling van de vloeistof in de verpakking wordt geëlimineerd. De voorbehandeling van de te lijmen elementen met de activator zorgt voor de hechting.

Voor de beste hechtingsresultaten moeten de plastic onderdelen worden gereinigd en ontvet. Breng het activeringsmiddel aan met de meegeleverde highlighter. Vervolgens kan een kleine hoeveelheid lijm op een van de oppervlakken worden gegoten en gedurende 10-15 seconden stevig worden aangedrukt. Als de vloeistof op uw handen komt, kunt u deze met een handreiniger verwijderen.

Voordelen

 • hoge kleefkracht;
 • Smaakt en werkt goed zonder penetrante geur;
 • activator in een handige stift;
 • snelle uitharding van de lijm.

Nadelen

 • geen geïdentificeerde.

Cosmofen Cosmoplast 500 snellijm voor Eurober en kunststof, 20 g

Beoordeling: 4.1

Cosmofen Cosmoplast 500 Superlijm voor Eurober en Kunststof, 20 g

Op de elfde plaats staat de secondelijm, die een breed scala aan toepassingen en uitstekende prestaties kent. Het wordt veel gebruikt in kunststoffen en metaalverwerkende fabrieken op industriële schaal. Vanwege zijn functionaliteit wordt het preparaat gebruikt voor het assembleren van rioolbuizen en het verbinden van eindstukken van kunststof constructies. Als betrouwbare lijm is hij veelgevraagd voor het verlijmen van afdichtingen met aluminium- en PVC-profielen.

De snel oplosbare ééncomponentformulering heeft een aantal duidelijke voordelen, die de populariteit ervan verklaren bij particuliere vaklui en industriële technici. Het kan plastic en Eurober producten even goed lijmen. Oplosmiddelvrij, helder van kleur en met een druppelvrije uitloop.

Hoogwaardige lijm is bestand tegen ultraviolette straling. Het wordt niet beïnvloed door externe agressieve omgevingen en temperatuurschommelingen. Bestand tegen chemische vloeistoffen zonder zijn werking te verliezen.

Voordelen

 • onmiddellijke uitharding;
 • Uitstekende solvent sterkte;
 • weerbestendigheid;
 • betaalbare prijs.

Nadelen

 • geen bekende gebreken.

Allplast universele lijm voor kunststof in een tube van 6 ml

Beoordeling: 4.0

Allplast Universele Plastic Lijm 6 ml tube

Multifunctioneel product op basis van acrylmester rondt de lijst af. Het kan gewone kunststoffen en vele zeldzame kunststoffen verlijmen. Het mengsel wordt gebruikt in huishoudens, omdat het een uitstekende hechting heeft en geschikt is voor het modelleren en versieren van diverse voorwerpen. ✅ Aanzienlijk voordeel is de mogelijkheid om serviesgoed te verlijmen, omdat na uitharding geen stoffen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid.

De lijm kan kunststofproducten met een ondergrond van hout, glas, metaal, leer en marmer betrouwbaar verlijmen. Het is bestand tegen temperatuurschommelingen van -30˚C tot +90˚C en is bestand tegen water, alcohol en oliën. Vormt een stijve, niet-rekbare maar buigbare lijmverbinding na toepassing. Ook niet aangetast door zwakke zuren, logen en benzine.

De lijm is zeer sterk en kan gemakkelijk in de vaatwasser na reparaties. Geschikt voor herhaald gebruik in een tube van 6 ml. Volgens klantenbeoordelingen is het product zeer effectief voor zowel huishoudelijk als professioneel gebruik.

Voordelen

 • universele toepassing;
 • hoge hechtingskracht;
 • Handige kleine verpakking
 • optimale prijs.

Nadelen

 • geen geïdentificeerd.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: