12 beste schoonheidsproducten met antioxidanten

In schoonheidskringen zijn antioxidanten altijd op ieders lippen, maar niet iedereen verdiept zich uitvoerig in het onderwerp. We hebben met schoonheidsexperts gesproken om uit te zoeken wat antioxidanten zijn, waarom ze zo populair zijn en welke voordelen ze voor de huid hebben. Hier is een overzicht van de beste cosmetische producten die deze waardevolle ingrediënten bevatten.

Antioxidanten in cosmetica: een overzicht van 12 cosmetische producten met antioxidanten

Antioxidanten – wat zijn ze

Antioxidanten zijn verbindingen die vrije radicalen neutraliseren. Daardoor verminderen of voorkomen ze celschade.

Vrije radicalen (oxidanten) zijn onstabiele en zeer reactieve moleculen met één of meer ongepaarde elektronen in hun buitenste baan. Reactief betekent dat oxidanten actief met andere moleculen interageren op biochemisch niveau. In het lichaam worden ze gevormd als gevolg van natuurlijke endogene stofwisselingsprocessen.

Het lichaam produceert dan ook actief vrije radicalen:

 1. Blootstelling aan de zon zonder bescherming;

 2. vervuilde omgeving;

 3. slechte gewoonten (roken, inclusief passief roken, alcoholmisbruik);

 4. Uren achter de computer zitten of TV kijken;

 5. Het gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, steroïden);

 6. Aanhoudende stressvolle situaties.

De term “oxidatieve stress” wordt vaak gebruikt in de moderne cosmetologie. Het ontwikkelt zich in de aanwezigheid van overmatige vrije radicalen. Dit gebrek aan evenwicht kan worden veroorzaakt door zowel de verhoogde productie van vrije radicalen in het lichaam als een slechte bescherming tegen antioxidanten. Het is dan ook geen verrassing dat er veel vraag is naar antioxidanten die oxidatieve processen afremmen.

Wetenschappers kennen momenteel ongeveer 3.000 antioxidanten.Zij behoren tot een van de volgende groepen:

 1. Vitaminen. Deze voedingsstoffen zijn ofwel in water ofwel in vet oplosbaar. Vitamine A en E en beta-keratine behoren tot de krachtigste vetoplosbare antioxidanten, terwijl ascorbinezuur en B-vitaminen de beste wateroplosbare antioxidanten zijn.

 2. Polyfenolen. De potentiële cosmetische toepassing van fenolverbindingen (tannines, anthocyanen, quercetine) als natuurlijke antioxidanten is te danken aan de chemische structuur van deze verbindingen, die ingrijpt in de verschillende fasen van het oxidatiemechanisme.

 3. enzymen.Zij fungeren vaak als katalysatoren. Deze stoffen worden vaak door het lichaam zelf geproduceerd en versnellen de neutralisatie van vrije radicalen aanzienlijk. Co-enzym Q10 is een belangrijk voorbeeld van zulke antioxidanten.

 4. Mineralen. De sterkste antioxidant van deze groep is selenium. Het beschermt de celmembranen tegen de afbrekende effecten van vrije radicalen.

Bij een evenwichtige voeding kan het leeuwendeel van de antioxidanten via de voeding worden verkregen. En in het geval van de huid kunnen doeltreffende cosmetische producten met deze verbindingen worden geselecteerd.

Effecten van antioxidanten op de huid

Antioxidanten in cosmetica: overzicht van 12 cosmetische producten met antioxidanten

De huid is het grootste orgaan en heeft een barrièrefunctie, dus is het een van de eerste die door oxidanten wordt aangevallen. Maar dit probleem is niet onoverkomelijk, want veel antioxidanten zijn effectief genoeg wanneer ze plaatselijk worden toegepast. Meestal is hun actie complex. Het neutraliseert niet alleen vrije radicalen door oxidatieve stress te blokkeren, maar voorkomt ook de gevolgen ervan door de regeneratie van de huid te stimuleren.

Antioxidanten hebben ook de volgende effecten op het lichaam:

 1. Neemt deel aan het zuurstofmetabolisme op cellulair niveau;

 2. stimuleren de lokale bloedcirculatie in de weefsels;

 3. regenereert de huid;

 4. regelen de productie van talg;

 5. maakt de huid soepel en strak;

 6. Verzacht de kleur van het gezicht;

 7. hyperpigmentatie verlichten;

 8. fotoveroudering van de huid voorkomen.

Terwijl vochtinbrengers en zonnefilters vooral aan de oppervlakte werken, beschermen antioxidanten de huid “van binnenuit” door celschade te voorkomen. Bij het gebruik van cosmetica met antioxidanten ziet u niet onmiddellijk resultaat, zoals bij schoonheidsinjecties, peelings of alginaatmaskers. Hun effect zal zich geleidelijk ontwikkelen.

Belangrijk!Bij systematisch gebruik vertragen en “stellen” antioxidanten het natuurlijke verouderingsproces uit, zodat ze nuttig zijn om de huid regelmatig te “voeden”.

Antioxidanten in cosmetica

De belangrijkste antioxidanten zijn

 1. Vitamine C. Het beschermt de huid tegen zonnestraling, stimuleert de collageensynthese, verhoogt de turgor en elasticiteit, vertraagt verouderingsprocessen, bestrijdt hyperpigmentatie en maakt de huid glanzend. De stabielere derivaten ervan (ascorbinezuur of L-ascorbinezuur) worden gebruikt in cosmetica.

 2. Vitamine E. Het beschermt de celmembranen, verbetert de bescherming van de huid tegen zonnestraling, vermindert rimpels, geneest brandwonden veroorzaakt door UV-stralen. De natuurlijke of synthetische vormen ervan worden gebruikt in cosmetica. Vitamine E zit in een aantal oliën (avocado, mango, tarwekiemen en andere).

 3. Vitamine A. Het verbetert de weerstand van de opperhuid tegen externe factoren, beschermt de huid tegen UVA en verlicht ontstekingsjeuk. Het ontgift ook de huid, verbetert de doorbloeding en voedt de diepere lagen van de opperhuid.

 4. Co-enzym Q10. Ubiquinone vermindert aanzienlijk de hoeveelheid enzymen die collageen afbreken na blootstelling aan UV-straling. Vooral belangrijk in antiverouderingsproducten. Idebenone, een synthetische vorm van ubiquinone, is beschikbaar. Het heeft een kleinere molecule, zodat het nog gemakkelijker in de huid dringt.

 5. Groene Thee Catechinen. Polyfenolen van groene thee voorkomen zonneschade, verminderen hyperemie na blootstelling aan de zon, verbrande cellen, DNA-schade en verminderde immuniteit. Ze werken ook tegen ontstekingen.

 6. Resveratrol. Geproduceerd uit rode druiven, bosbessen, veenbessen. Is een krachtige stabiele antioxidant. Beschermt tegen UV-straling, verbetert de collageensynthese, verbetert de huidelasticiteit en hydrateert, vermindert celschade en oxidatieve stress. Vermindert effectief ontstekingen, acne en pigmentatie-intensiteit.

 7. Selenium. Een belangrijk element in de huideigen antioxidant, glutathion peroxidase enzym. Selenium activeert het lokale immuunsysteem, beschermt vitamine C en E tegen afbraak. In combinatie met tocoferol heeft het nog sterkere antioxiderende eigenschappen.

Veel antioxidanten werken goed samen en versterken elkaars werking. Daarom worden ze vaak gebruikt in combinatie met andere vitaminen en mineralen.

Interessant!Antioxidanten worden ook gebruikt in cosmetica om oxidatie van het product zelf te voorkomen. Dit is vooral belangrijk als het product plantaardige oliën bevat die gemakkelijk oxideren.

Hoe gebruik je antioxidanten?

Houd bij de keuze en het gebruik van producten met antioxidanten rekening met de volgende regels:

 1. Houd uw huidtype en behoeften in gedachten. Gerichte antiverouderingscosmetica met antioxidanten moeten worden gekozen vanaf 25-30 jaar+. Het is een goed moment om preventieve anti-verouderingsmaatregelen te nemen.
 2. De antioxidanten zelf worden snel inactief en hebben geen nuttig effect. Geef daarom de voorkeur aan ampulproducten. Ze minimaliseren de blootstelling aan lucht en maximaliseren de concentratie van actieve ingrediënten.
 3. Verspil uw geld niet aan afspoelbare antioxidanten (gels en reinigingsschuimen). Antioxidanten moeten in de huid worden opgenomen en daar enige tijd blijven om hun functie naar behoren te kunnen vervullen. Deze ingrediënten zijn vooral goed in serums en crèmes.
 4. Antioxidanten, zoals alle ingrediënten, hebben verschillende huidtoleranties, dus test altijd op allergische reacties op de pols of in de kromming van de elleboog voordat u ze gebruikt.

Zelfs de meest effectieve antioxidanten bioaccumuleren niet in de huid, dus het gebruik ervan moet continu gebeuren. En vergeet niet cosmetische producten met een hoge SPF te gebruiken voordat u naar buiten gaat, naast antioxiderende producten.

12 producten met antioxidanten

Onze selectie van de beste zonnefilters, crèmes, serums en maskers met antioxidanten.

Nominatie Spot Naam Prijs
Top zonverzorgingsproducten met antioxidanten 1 AVENE Zonnebrandspray SPF 30 160 €
2 ARAVIA Professionele Zonwering Hydraterende Fluïde SPF 30 1 100 €
3 Levrana Calendula Roze Zonnebrandcrème SPF 3 950 €
De beste antioxiderende crèmes 1 Renew Hydraterende Crème Vitamine C SPF 25 4 650 €
2 Cauda
 • e Vinosource Crème Sorbet Hydratante
 • 2 150 €
  3 Kora Phytocosmetics Anti-Oxidant Crème Forte met Vitaminen en Bioflavonoïden 520 €
  De beste serums met antioxidanten 1 Gigi Vitamine E Serum Anti-Oxidant Gezichtsserum 4 200 €
  2 VICHY-serum
 • ftActiv Specia
 • Peptide-C Anti-Aging Gezichtsspray
 • 4 400 €
  3 La Roche-Posay Vitamine C10 Serum Huidherstel Anti-Oxidant Serum 2 950 €
  De beste maskers met antioxidanten 1 La Roche-Posay Effaclar zuiverend matteringsmasker 1 000 €
  2 ARAVIA Professional Revita
 • zing
 • poic Mask regenererend masker met liponzuur
 • 1 250 €
  3 Farmstay Zichtbaar Verschil Maskerblad Granaatappel 50 €

  Beste zonnebrandcrème met antioxidanten

  AVENE Zonnebrandspray SPF 30

  Beoordeling: 4.9

  AVENE SPRAY ZONNEBRANDCRÈME SPF 30

  Franse zonnebrandspray voor de gevoelige huid Solaires Haute Protection Spray SPF 30 beschermt en kalmeert de huid perfect bij blootstelling aan UV-stralen. Het bevat een laag percentage chemische filters, dus het is geschikt voor mensen met een problematische huid. De spray is gebaseerd op thermaal bronwater. Pretocoferyl, dat in dit serum zit, is een krachtige antioxidant die de huid op cellulair niveau beschermt door geleidelijk vitamine E vrij te geven.

  ARAVIA Vloeibare Professionele Zonschaduw Zon Hydraterend Fluïde SPF 30

  Beoordeling: 4.9

  ARAVIA Professional Zonnescherm Vochtinbrengende Fluïde SPF 30

  Het Nederlands merk Aravia ontwikkelde een vloeistof met SPF 30. Natuurlijke antioxidanten zoals artisjok- en ginkgo biloba-extracten helpen de wanden van de haarvaten te versterken en hydrateren effectief. Het product stimuleert ook de collageen- en elastineproductie met mimosa- en mango-extracten. Maakt de huid glad en stralend.

  Levrana Calendula Roze SPF 3 Zonnebrandcrème

  Beoordeling: 4.8

  Levrana Calendula Roze Zonnebrandcrème SPF 3

  Het natuurlijke cosmeticamerk Levrana heeft een effectieve roze sanskriet ontwikkeld. Het combineert de hydraterende en beschermende eigenschappen van calendula hydrolaat met de regenererende werking van sesam- en lijnzaadolie. Vitamine E als antioxidant. En zinkoxide werkt als een breed spectrum, veilige minerale filter die niet in de huid absorbeert.

  De beste antioxiderende crèmes

  Renew Hydraterende Crème Vitamine C SPF 25

  Beoordeling: 4.9

  Levrana Calendula Roze SPF 3 Zonnebrandcrème

  Het Israëlische merk Renew Moisturizing heeft een antioxiderende crème ontwikkeld met een hoog percentage vitamine C in stabiele toestand (6%). Andere ingrediënten zijn karitéboter, extracten van kamille en ginkgo biloba, hazelnoot- en calendulaolie. De crème verzacht, hydrateert en herstelt de huid effectief, beschermt haar tegen vrije radicalen en strijkt rimpels glad.

  Cauda
 • e Vinosource Crème Sorbet Hydratante
 • Beoordeling: 4.9

  Cauda<li></div><p>e Vinosource Creme Sorbet Hydratante” src=”/images/mode/6381666196951-412.jpg” height=”400″ title=”Cauda</p><li>e Vinosource Creme Sorbet Hydratante”><p>Frans merk Cauda</p><li>e produceert een effectieve crèmesorbet voor de gevoelige huid met antioxidanten. Een cosmetische formule op basis van druivenwater van biologische oorsprong, kamille en druivenpitten, en het innovatieve ingrediënt vinolevure. Het product verlicht ongemak en roodheid, voedt met levengevende vochtigheid, en heeft een heilzame werking, versterkt en regenereert.<h3>Kora Phytocosmetics Gezichtsantioxiderende crème Forte met vitaminen en bioflavonoïden</h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=KORA PHYTOCOSMETICS CRÈME ANTIOXIDANT FORTE GEZICHTSCRÈME MET VITAMINEN EN BIOFLAVONOÏDEN

  Het Nederlands merk Kora Phytocosmetics heeft een crème ontwikkeld met verbeterde antioxidantbescherming. Het bevat: isoquercetine, vitamine PP, C, E, B5, B6, Japanse Sophora, gember, rozemarijn, groene thee, verbena, druivenpitolie, sheaboter, maïsolie, avocado-olie en een superhydraterend complex. De crème hydrateert uw huid diep, verbetert haar stevigheid en elasticiteit, voorkomt vroegtijdige rimpels, maakt haar zacht en glad en geeft haar een mooie teint.

  De beste antioxidantenserums

  Gigi Vitamine E Serum Anti-Oxidant Gezichtsserum

  Beoordeling: 4.9

  Gigi Vitamine E Serum Anti-Oxidant Gezichtsserum

  Het Israëlische merk Gigi heeft een anti-oxidant gezichtsserum ontwikkeld dat vitamine E en een hoge concentratie heilzame natuurlijke ingrediënten bevat. Het product stimuleert het metabolisme van de huid, neutraliseert vrije radicalen en stimuleert regeneratie, celademhaling, hydratatie en voeding. Delicate textuur, goed geabsorbeerd door de huid.

  VICHY-serum
 • ftActiv Specia
 • St Peptide-C Anti-Aging Gezichtsbehandeling
 • Beoordeling: 4.8

   VICHY<li></div><p>FTACTIV SPECIA</p><li>ST PEPTIDE-C ANTI-REPAIR VOOR HET GEZICHT” src=”~images3751666196951-5612.jpg” height=”400″ title=”VICHY<li>FTACTIV SPECIA<li>ST PEPTIDE-C ANTI-AGING GEZICHTSPOEDER<p>Het Franse schoonheidsmerk VICHY lanceert een ampul gezichtsserum. Het bevat een complex van biopeptiden, vitamine C en 2 soorten hyaluronzuur. Het hydrateert de huid voelbaar, maakt haar steviger en gladder, vermindert rimpels en stimuleert de aanmaak van collageen. De lichte textuur dringt diep door in de opperhuid.</p><h3>La Roche-Posay Vitamine C10 Serum Huidverfrissend Anti-Oxidant Serum</h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=La Roche-Posay Vitamine C10 Serum Anti-Oxidant Huidherstel Serum

  Een Frans La Roche-Posay antioxidantenserum met een hoge concentratie vitamine C, dat met een breed werkingsspectrum de tekenen van veroudering helpt bestrijden. Neurosensine en thermaal water kalmeren zelfs de gevoelige huid. En salicylzuur heeft een exfoliërende werking om de huidtextuur te egaliseren. Het serum hydrateert en verzacht de huid onmiddellijk, vermindert zichtbaar oppervlakkige en diepe rimpels en laat de huid stralen.

  Beste antioxiderende maskers

  La Roche-Posay Effaclar Reinigend Matterend Masker

  Beoordeling: 4.9

  LA ROCHE-POSAY ZUIVEREND MATTEREND MASKER EFFACLAR

  La Roche-Posay heeft het Effaclar reinigings- en matteringsmasker ontwikkeld. Perfect voor de gemengde huid met neiging tot acne. Het absorbeert zacht maar doeltreffend overtollig talg, reinigt zacht en voorkomt vettige glans dankzij de twee kleien die het bevat. Dankzij panthenol beschermt het tegen irritatie na het reinigen. Bevat selenium, een antioxidant.

  Aravia Professionele Revita
 • zing
 • poic Mask regenererend masker met liponzuur
 • Beoordeling: 4.8

  ARAVIA Professional Revita<li></div><p>zing</p><li>poic Mask regenerating mask with lipoic acid” src=”/images/mode/831666196951-8612.jpg” height=”400″ title=”ARAVIA Professional Revita<li>zing<li>Poic Mask regenererend masker met liponzuur”><p>Nederlands schoonheidsspecialisten hebben een masker gecreëerd dat bevat: alfa-liponzuur, vitamine E, bioflavonoïden van groene thee en andere waardevolle bestanddelen. Deze cosmetica bestrijdt vrije radicalen, voorkomt vroegtijdige veroudering, egaliseert de huidtextuur en vermindert het aantal en de diepte van rimpels. Het egaliseert ook de poriën en egaliseert de teint bij systematisch gebruik.</p><h3>Farmstay Zichtbaar Verschil Maskerblad Granaatappel</h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=FARMSTAY STOFMASKER VEL GRANAATAPPELEXTRACT

  Het Koreaanse merk Farmstay lanceert een weefselmasker met granaatappelextract. Een natuurlijke antioxidant met verstevigende, liftende en herstellende eigenschappen. Het masker is gemaakt van kwaliteitscellulose, dat zacht en hypoallergeen is. Het hecht zich stevig aan de huid en zorgt voor een diepe penetratie van de actieve ingrediënten. Laat de huid er fris en stralend uitzien.

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: