12 beste verenmachines

Als je ooit hebt geprobeerd een kip met de hand te plukken, weet je hoe lang en vermoeiend dat kan zijn. Het karkas moet worden geweekt in heet water en elke veer moet met de hand worden geplukt. Tegelijkertijd worden de kleding en handen vuil door de fijne veren. Om het proces te vergemakkelijken werd de verenplukker uitgevonden met een trommel en kloppers. Deze laatste hebben een geribbelde structuur en grijpen goed in de veren. De karkassen komen ermee in aanraking door de rotatie van de rotor en worden geleidelijk ontdaan van het verenkleed. Een dergelijke machine maakt het voor de huisvrouw gemakkelijker om een lekkere maaltijd te bereiden, en bij commerciële activiteiten kun je helemaal niet zonder. Welke van de vele ongediertebestrijders de titel van de beste verdienen, hebben onze deskundigen uitgezocht.

Hoe een ontvliesmachine kiezen

Laten we eerst wijzen op de belangrijkste parameters voor de keuze van de plukmachine. Dit zal u helpen het potentieel van de modellen in het overzicht te beoordelen en te beslissen naar welke kenmerken u moet zoeken voor uw eigen behoeften. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen wanneer u er een kiest:

 1. Vermogen.Specificaties variëren van 140 tot 2200 watt. Hoe hoger het getal, hoe sneller de rotor onder belasting kan draaien en niet oververhit raakt. Kies voor professionele toepassingen een waarde van 1500 watt.
 2. Prestaties. De ene machine kan 120 koppen in een uur plukken en de andere 400 van dezelfde grootte. Uw keuze hangt af van de werklast, maar de beter presterende modellen kosten meer.
 3. Capaciteit. Verkrijgbaar in trommelmaten van 200 mm tot 700 mm. Hoe breder hij is, hoe meer vogels er tegelijk kunnen worden geplukt. De grootte van de trommel is ook van invloed op het soort vogels dat erin past. Er zijn universele modellen voor alle soorten vogels (eenden, ganzen, kalkoenen, vleeskuikens, patrijzen, kwartels) en gespecialiseerde modellen voor alleen kwartels of legkippen.
 4. Materiaal van trommel en andere onderdelen.Voedselveiligheidsapparatuur van roestvrij staal is sterker en duurzamer, maar duurder. Plastic vaten zijn ook roestvrij, maar minder duurzaam. Maar ze zijn lichter, waardoor de motor minder wordt belast.
 5. Aantal kloppende vingers.Het aantal varieert van 90 tot 200 stuks. Hoe meer van deze, hoe sneller de veren worden geplukt.
 6. Afmetingen en gewicht.Bij stationair gebruik wordt de machine eenmaal op haar vaste plaats geïnstalleerd en daarna niet meer verplaatst. Het hoge gewicht van 30-80 kg geeft een goede stabiliteit en weinig trillingen. Wanneer u van plan bent de machine regelmatig mee naar buiten te nemen, te plukken en terug te brengen, zoek dan naar kleinere modellen van 10-15kg. Hoewel ze tijdens het draaien enigszins zijwaarts gooien, zullen ze niet moeilijk te dragen zijn.

Ranglijst van beste doffers

Onze lijst van beste modellen is gebaseerd op verkoopstatistieken, technische kenmerken en feedback van klanten. Zo ziet u de voor- en nadelen van plukmachines, zodat u de beste optie kunt kiezen wat betreft prestaties, uithoudingsvermogen en kosten.

Nominatie Locatie Naam Prijs
Beoordeling van de beste verenmachines 1 Stimulus PM-06 38 400 €
2 Sprout-700 54 000 €
3 Hobby Farm NT-600WF 32 400 €
4 MTM-600 45 000 €
5 Hobby Farm NT-600A 32 900 €
6

M40Q

29 000 €
7 Electromash EM-600 26 800 €
8 Hobbyboerderij NT-500 25 900 €
9 PM-7M 18 000 €
10 VolTera PM3 13 000 €
11 Sprout Princess-200P 10 600 €
12 VolTera PM1 7 660 €

Stimulus PM-06

Beoordeling: 4.9

Stimulus PM-06

De plukmachine is ontworpen voor het plukken van kippen, ganzen, eenden en andere vogels. Het trommelhoofd kan gemakkelijk worden gedemonteerd voor reiniging en wassen, zodat de machine bij dagelijks gebruik gemakkelijk schoon te houden is. Het gereedschap heeft een lange levensduur – alle slagvingers zijn ontworpen om tot 10 000 hulzen te verwerken. De motor draait de bodem door middel van een door een riem aangedreven koppeloverdracht en is beveiligd tegen vastlopen van de trommel. Het elektrische gedeelte is afgedicht tegen lekken, waardoor het karkas tijdens het plukken kan worden bewaterd uit een gieter. De bevederingsmachine heeft een goede stabiliteit tijdens rotatie. Dit komt door het hoge gewicht, aangezien de trommelwanden 1.5 mm. Het trillingsniveau is minimaal en de verenmachine staat perfect (springt niet), zelfs op een harde vloer, niet alleen in de tuin op de grond. Roestvrij staal AISI 305 is ontworpen voor levensmiddelen en voldoet aan de hygiënevoorschriften, zodat de machine kan worden gebruikt in de levensmiddelenindustrie.

De ontwerpers hebben 204 vingers voorzien die het karkas voorzichtig bewerken zonder de huid te beschadigen. Als één of twee elementen na verloop van tijd stuk gaan, kunnen ze worden vervangen. Dit is de snelste machine die beschikbaar is.

Voordelen

 • Stabiele constructie;
 • minimale trillingen;
 • gemakkelijk te demonteren voor reiniging en wassen;
 • Goedgekeurd voor gebruik in de voedingsindustrie.

Nadelen

 • zeer hoge prijs.

Sprout-700

Beoordeling: 4.8

SPRUT-700

De multifunctionele machine kan kippen, volwassen kippen, kalkoenen, ganzen en eenden behandelen. De wagen is uitgerust met een eenfasige motor 1.5 kW, die kan worden aangesloten op 220 of 380 V netspanning (te bestellen bij aankoop, afhankelijk van de behoeften en technische omstandigheden ter plaatse). De machine weegt 55 kg en wiebelt dus niet terwijl het onderste deel van de trommel actief draait. Met de trommelplaat met een diameter van 700 mm kunnen 4-6 kippen of 2 of 3 eenden tegelijk worden geladen. Het plukapparaat overtreft veel concurrenten, met tot 350 tot 400 kippen of 150 eenden geplukt in een uur.

De deskundigen plaatsen het model met veren in het onderzoek vanwege twee factoren. Ten eerste heeft het een polypropyleen tank met een anti-bacteriële coating. Dit verbetert de hygiëne in de productieruimte. Ten tweede zijn er drie rijen kloppers, elk ontworpen voor een andere veervorm. Dit verwijdert tot 93% van de veren, waarbij een klein deel op de staart en vleugels overblijft.

Voordelen

 • Het oppervlak van de trommel is gemakkelijk te reinigen
 • anti-bacteriële coating;
 • Verschillende soorten vingers;
 • Afstandsbediening.

Nadelen

 • hoge prijs.

Hobby Farm NT-600WF

Beoordeling: 4.7

Hobby Farm NT-600WF

De verenplukker meet 675x750x990 mm en weegt 65 kg. Dit is een stabiel toestel, dat niet schudt of wiebelt, zelfs niet op een gladde vloer. Het werkgedeelte heeft 135 vingers voor een snelle verwijdering van de veren. 1 motorvermogen.5 kW, wat bovengemiddeld is en zelfs een groot vleeskuiken van 3-4 kg kan trekken. Met een trommeldiameter van 600 mm kunt u meerdere vogels tegelijk laden. Geschikt voor de boerderij en voor hanen, kalkoenen, legkippen, kippen en eenden. De fabrikant beweert dat een kip in 15 tot 40 seconden wordt geplukt. Het duurt 10-20 seconden voor een kwartel en 25-45 seconden voor een grote kalkoen. Maar het is beter om de machine niet te gebruiken met ganzen, want daar is hij niet voor ontworpen.

Het feederstation met de index 600 WF in de naam is een kenmerk van de watervoorziening. De vloeistof wordt automatisch geleverd, zodat de operator niets hoeft te doen terwijl het plukken bezig is. Deze uitrusting maakt de machine zeer gebruiksvriendelijk, vooral wanneer u de hele dag moet werken om een grote partij vleeskuikens klaar te maken.

Voordelen

 • versneld plukken van kippen in 15-40 seconden;
 • heeft een functie van watertoevoer in automatische modus;
 • motorvermogen 1.5 kW;
 • Belangrijke onderdelen in roestvrij staal.

Nadelen

 • is zwaar om te dragen vanwege zijn 65kg gewicht;
 • niet geschikt voor ganzen.

MTM-600

Beoordeling: 4.6

MTM-600

Het verenapparaat heeft een werkgedeelte met een diameter van 600 mm en bevat 106 pinnen op de binnenwanden. De basis wordt gedraaid door een 750 W elektrische motor. In één uur kan de machine 150 tot 200 kippen en tot 60 eenden voeren. Hij kan worden gebruikt om veren te plukken van een kalkoen van maximaal 10 kg. Alle lagers zijn beschermd en permanent gesmeerd, en de as is van de motor geklemd. De feedback van eigenaars is dat de veren er niet gewoon worden uitgehaald als ze worden gevuld, maar dat ze worden geforceerd. Een Euroberen gordijn duwt hem naar de uitgang.

Het is een van de beste bevederingsmachines in termen van corrosiebescherming. Het is niet ongewoon voor gebruikers om water over het karkas te gieten voor optimaal plukken. waardoor de andere machines geleidelijk roest vertonen. alle elementen, inclusief de as en de bevestigingsschroeven, zijn van roestvrij staal.

Voordelen

 • De motor wordt tegen vloeistoffen beschermd door een Euroberen afdichting;
 • volledig roestvrij staal
 • de binnenkant van de trommel heeft een diameter van 600 mm;
 • 106 kloppers.

Nadelen

 • niet geschikt voor kalkoenen van meer dan 10 kg.

Hobby Farm NT-600A

Beoordeling: 4.6

Hobby Farm NT-600A

En hier is een ander verenmodel van het merk Hobby Farm met een interne trommeldiameter van 600 mm, waarmee u tot 3-4 kippen tegelijk kunt laden. De 600A verschilt van de “oudere” 600WF in de reeks door het ontbreken van de waterfunctie, waardoor de prijs een paar duizend lager ligt. De apparatuur is gemaakt van roestvrij staal en weegt 70 kg. Het is zeer stabiel en springt niet rond, maar het is moeilijk om het vaak te verplaatsen, dus is het meer geschikt voor stationair gebruik. De machine heeft vier poten en een rechthoekige behuizing met afneembaar bovendeel. De tank is gemakkelijk te reinigen. De plumeau heeft een lage val en een grote hoek, zodat niets de plumeau verstopt.

Vijf rijen tanden. Ook al zijn het er maar 136, door de opstelling van de kippen en eenden gaat het plukken veel sneller. De verenplukker heeft ook een extra macht van 2.2 kW. In de praktijk betekent dit dat de machine zeer goed bestand is tegen langdurig hard werken en dat de motorwikkeling niet oververhit raakt. Aanbevolen voor professionele vleeskuikenfokkerijen en levering aan winkels of voor zelfstandige verkoop.

Voordelen

 • Klaar om te gaan, uit de doos;
 • De riemaandrijving beschermt de motor beter tegen overbelasting;
 • Kwaliteits roestvrij staal;
 • krachtige motor 2.2 kW.

Nadelen

 • hoge kosten;
 • geen watertoevoer functie;
 • Weegt 70 kg, dus moeilijk te dragen, zelfs voor twee personen.

M40Q

Beoordeling: 4.5

PM40Q

De verenmachine heeft een kleine trommel met een inwendige diameter van 400 mm. Krachtige motor 1.De 5kW draait het werkstuk gemakkelijk bij 260rpm, wat de prestaties ten goede komt. De tank en de behuizing zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn zeer corrosiebestendig. Randkanaal met gaten voor het binnendringen van water. Het wordt met een slang vanuit de waterleiding aangevoerd en vergemakkelijkt het veren strippen. Pluisjes en ander afval komen via een stalen bak naar buiten en kunnen gemakkelijk worden verzameld in containers. Kopers in beoordelingen zijn blij dat de fabrikant 5 reservetanden levert, die gemakkelijk zelf te vervangen zijn indien nodig.

Deze machine is speciaal ontworpen voor de delicate behandeling van kwartelkarkassen met dunne huid. Om schade tijdens het plukken te voorkomen, gebruikte de fabrikant zachtere materialen en kortere kloppers dan de concurrenten. Aantal kloppers speciaal vergroot om de productiviteit te verhogen – 160. Als u kwartels houdt, is dit de beste optie voor het schoonmaken van de vogels…

Voordelen

 • rubberen start en stop knoppen;
 • roestvrijstalen behuizing;
 • er is een waterleiding;
 • eenvoudig proces om beschadigde kloppers te vervangen.

Nadelen

 • Het is moeilijk te verplaatsen door één persoon vanwege het gewicht van 46 kg.

Electromash EM-600

Beoordeling: 4.4

Electromash EM-600

De verenverwijderaar voor eenden, ganzen, kippen en slachtkuikens is een analoog model van de MOP-2 die in pluimveebedrijven wordt gebruikt. Het is een eenvoudig en jarenlang beproefd apparaat, dat probleemloos dienst doet bij dagelijks gebruik. deze machine heeft een elektrische motor met een vermogen van 1.5 kW, die voldoende vermogen heeft om vleeskuikens niet individueel maar in groepen te plukken. De trommel met een diameter van 650 mm kan tot 4 stuks tegelijk bevatten. Het werkgedeelte is geïnstalleerd op een stevig frame van 50×50 mm profielbuis. Dit zorgt voor een lange levensduur zonder kromtrekken, maar draagt bij tot een gewicht van 85 kg. Het model is het meest geschikt voor een enkele installatie in de pluimveestal voor het massale plukken. Gemakkelijk draaien van het onderste deel wordt mogelijk gemaakt door zelfsmerende lagers. Het geavanceerde veren schepmechanisme maakt het schoonmaken van de bak gemakkelijker.

Het is een van de sterkste machines. Het heeft een staaldikte van 2 mm op de draaiende rotor. Dit kenmerk maakt het model bestand tegen zware ladingen en helpt de integriteit ervan te behouden, zelfs als er iets vastloopt.

Voordelen

 • bestaat uit roestvrij staal AISI 304;
 • De werkende delen zijn gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten;
 • Een verbeterd plumeau mechanisme;
 • Stevig frame van 50×50 mm profiel.

Nadelen

 • weegt 85 kg.

Hobbyboerderij NT-500

Beoordeling: 4.3

HOBBY BOERDERIJ NT-500

Dit is een model van een bekend wereldmerk, maar met een kleinere trommeldiameter van 500 mm. Dit kenmerk maakt het ideaal voor het laden van hanen, slachtkuikens, leghennen en kleine kalkoenen. De machine werkt volgens het centrifugeprincipe en de watertoevoer is handmatig. Ondanks de kleine afmetingen van de trommel heeft de fabrikant de machine een capaciteit van 1:1.1 kW, dus hij is prima geschikt voor huishoudelijke taken op de boerderij. Uit de beoordelingen blijkt dat de vingers gemakkelijk zelf te vervangen zijn indien nodig. Hoewel de machine in China is gemaakt, wordt hij geleverd met gedetailleerde instructies in het Russisch.

gebruikten de ontwikkelaars van het bedrijf 120 nieuw ontworpen kloppers die nog zachter zijn voor het karkas. Dankzij de nieuwe technologie is er bijna geen huidbeschadiging, zelfs niet bij kippen, zodat u gegrilde of geroosterde kippen kunt bereiden met een mooie gouden korst.

Voordelen

 • eenvoudige vervanging van de vingers;
 • robuuste motoren;
 • stevig frame;
 • uitstekende bevederingsresultaten.

Nadelen

 • De handleiding raadt aan de veren een beetje op te kloppen voor het laden voor het beste resultaat, maar dit zou het proces vertragen.

PM-7M

Beoordeling: 4.2

PM-7M

Het is een zeer licht model met rolaandrijving dat slechts 14 kg weegt. Dit maakt het gemakkelijk om hem mee naar buiten te nemen om een paar karkassen te plukken en hem na gebruik weer mee te nemen naar de achterkamer. Maar het lage gewicht wordt mogelijk gemaakt door de plastic behuizing, die vrij kwetsbaar is als u het product online bestelt. De fabrikant raadt daarom sterk aan te kiezen voor extra verpakking in een stevige doos. De machine heeft afmetingen van 570x570x650mm en past gemakkelijk, zelfs in de voorraadkast. Te oordelen naar de recensies en video’s, gebruiken sommige mensen het direct in hun doucheruimte in een privéwoning om water uit een gieter te voeren en kippen te plukken voor het thuis koken. Tot 7 kg trommelbelasting per keer. De handleiding bevat gedetailleerde aanbevelingen voor elk type vogel.

Deskundigen hebben de machine geprezen om haar innovatieve verenlikkertechnologie. Ze pakken veren en laten ze niet het reeds gereinigde karkas terug bevlekken. Dit verhoogt de prestaties tot 25% en de pluktijd per volwassen kip is minder dan 30 seconden.

Voordelen

 • laag gewicht van 14 kg;
 • pluktijd van 30 seconden;
 • Er kan tot 7 kg per keer worden geladen;
 • innovatieve tanden met kleeffunctie.

Nadelen

 • Zwakke plastic behuizing.

VolTera PM3

Beoordeling: 4.1

VOLTERA PM3

En hier is een andere compacte plukmachine – hij meet 43x46x67 cm en weegt slechts 11 kg. Het is gemakkelijk mee te nemen naar het huisje of familieleden in de kofferbak van de auto om het plukken en de overgang naar het koken van heerlijk eten te vergemakkelijken. De machine is uitgerust met een 335 watt motor die energie bespaart. Vederlichte eenheid werkt goed bij alle temperaturen van 0 tot 60 graden Celsius. De kunststof is corrosievrij en gemakkelijk te reinigen. Als u minder water onder uw voeten wilt, sluit de afvoer dan rechtstreeks aan op de afvoer. De gele hoes helpt de kamer te beschermen tegen veren die op de vloer vliegen en water dat eruit spat. De snoeroproller vergemakkelijkt het in- en uitvouwen van de machine. U kunt tot 120 geplukte vogels in één uur verwerken als u ze goed voorbereidt (geweekt op 70° en licht geplukt). Deze machine is niet geschikt voor professioneel gebruik, maar kan gemakkelijk concurreren met andere modellen thuis.

Onder de binnenlandse plastic verenmachines met lage capaciteit, blinkt de VolTera PM3 uit met een laadcapaciteit tot 2.5 kg. Zo kan de gastvrouw een vleeskuiken of meerdere leghennen plukken in plaats van ze één voor één te voeren.

Voordelen

 • het heeft een afvoerbuis die aangesloten kan worden op een afvoerbuis;
 • laag gewicht van 11 kg;
 • met compacte afmetingen van 43x46x67 cm;
 • kan tot 120 hoofden in een uur villen.

Nadelen

 • niet geschikt voor kalkoen.

Sprout Princess-200P

Beoordeling: 4.0

Sprout Princess-200P

De Princess-200P is ontworpen voor het plukken van zeer kleine kwartels of duiven. Het heeft een kleine laadtank met een capaciteit tot 0.5 kg per keer. Vertaald naar 1-4 eenheden per karkas. Een eenfasige motor van 140 watt verbruikt zeer weinig elektriciteit. Deze machine is ontworpen om tot 120 kwartels per uur te verwerken. De plastic machine heeft compacte afmetingen van 44x34x36 cm en weegt 10 kg – dit is een van de kleinste machines, waarvoor het product de naam “Princess” draagt. Het heeft een verzorgd uiterlijk en comfortabele bedieningshendels. De 75 mm afvoeraansluiting kan rechtstreeks op de riolering worden aangesloten om direct in huis te kunnen plukken.

De machine wordt door deskundigen toegevoegd aan de lijst van de beste voor zijn lange levensduur. Volgens de fabrikant is de machine ontworpen om tot 200.000 vogels te plukken. Hoewel gebruikers niet elke behandelde kwartel hebben geteld, maar in recensies bevestigen dat de uitrusting pretentieloos en zeer winterhard is.

Voordelen

 • mooi ontwerp;
 • handige bediening;
 • verbruikt 140 watt per uur werk;
 • laag gewicht 10 kg.

Nadelen

 • 500 g per keer;
 • niet geschikt voor kippen.

VolTera PM1

Beoordeling: 4.0

VOLTERA PM1

Het “jongste” model in de VolTera-reeks, de PM1. De plumeau heeft een vermogen van 140 W en kan 1-2 vogels tegelijk aan. Je kunt er kwartels, duiven en kleine kippen in doen. De machine meet 36x38x52 cm en past gemakkelijk op een plank in de bijkeuken. Er is een handvat voor gemakkelijk dragen. Het wordt bediend door een knop aan de zijkant van de behuizing. Het gebruik van wit plastic maakt het gemakkelijker om sporen van vuil te zien en te verwijderen, waardoor de machine gemakkelijker schoon te houden is. Drie rijen in de cilinderwanden geïntegreerde kloppers helpen de veren te verzamelen. Verzegeld deksel om opspattend water te voorkomen.

De plumeau is de lichtste in zijn soort. Gewicht van de machine is 5 kg. Zelfs voor een hoogbejaarde persoon is het niet moeilijk om het apparaat van de plank te halen en het te gebruiken om snel en zonder hulp een tamme kip te plukken.

Voordelen

 • Bespaart energie;
 • draagbeugel;
 • eenvoudig te bedienen met een enkele knop;
 • De witte behuizing maakt het gemakkelijker om de trommel schoon te houden.

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote vleeskuikens en andere grote vogels.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: