12 beste vitaminen voor tanden

*Beschouwing van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief en vormt geen reclame of koopaanbeveling. Het is noodzakelijk om vóór de aankoop een gezondheidsdeskundige te raadplegen.

Een goede mondhygiëne is een goede gewoonte, maar niet genoeg voor een gezond gebit. Ze moeten niet alleen twee keer per dag worden geborsteld, ze moeten ook worden gevoed. Tandartsen raden hun patiënten vaak aan vitamine- en mineralencomplexen te nemen ter ondersteuning van gezonde tanden en gezond tandvlees.

De volgende vitaminen en mineralen zijn bijzonder belangrijk voor de mond en de tanden:

 1. Vitamine A (bètacaroteen). Als het niet genoeg is, wordt het tandvlees los en ruw en gaat het tandglazuur achteruit.
 2. Vitamine C (ascorbinezuur). Als het niet genoeg is, kan het broze haarvaten en bloedend tandvlees veroorzaken. In ernstige gevallen raken de tanden los en vallen dan uit.
 3. Vitamine D3 (calciferol).Als het niet genoeg is, wordt het spierweefsel verzwakt en vormen de tandhalzen zich niet goed. Na verloop van tijd, tandbederf, rachitis, broze tanden, en ze brokkelen veel af.
 4. B-vitaminen. Bij een tekort merken mensen droge slijmvliezen in de mond, losse tanden of andere ongemakken in de mond.
 5. Calcium. De volledige vorming van botweefsel en tandglazuur is onmogelijk zonder het.
 6. Fosfor. Zonder dat kan het glazuur niet gezond en sterk zijn. Fosfor vormt met calcium onoplosbare zouten die de botstructuren en het tandglazuur versterken.
 7. Fluoride. Baby’s hebben dit element nodig voor een goede tandvorming, terwijl het voor volwassenen helpt bij het bestrijden van ziekteverwekkers die tandbederf veroorzaken.

Essentiële vitaminen en mineralen voor het gebit worden tijdens de maaltijd opgenomen. In sommige gevallen kan dit echter niet voldoende zijn, zodat een aanvullende inname van multivitaminecomplexen nodig is. Dit overzicht richt zich op de beste vitamines voor volwassenen en kinderen voor tanden.

Beoordeling van de beste vitaminen voor tanden

Nominatie plaats productnaam Prijs
De beste vitamine voor volwassenen voor het gebit 1 Asepta 183€
2 Doppelgerz Activ Calcium + D3 364 €
3 Osteoeca 428 €
4 Vitrum Osteomag 411€
5 Calcium D3 Nicomed Forte 601 €
6 Evalar Calcium Helaat 200 €
Beste kindervitaminen voor het gebit 1 Calcinova 264 €
2 Alfabet Onze Baby 421 €
3 Vitrum Kinderen 480 €
4 Picovit Unic 3+ 93 €
5 Multi Tabs Baby 441 €
6 Complivit Activ kauwtabletten 174 €

Beste vitaminen voor volwassenen voor tanden

Voordat u vitaminen uit de apotheek gaat gebruiken, moet u met uw tandarts praten. Op het eerste gezicht lijken vitaminecomplexen ongevaarlijk, maar men moet zich ervan bewust zijn dat het gebruik ervan bij sommige systemische ziekten gecontra-indiceerd kan zijn.

Asepta

Beoordeling: 4.9

Asepta

Vitamine- en mineralencomplex Asepta van de Nederlands fabrikant Vertex is bedoeld om bloedingen of ontstekingsprocessen in de mond te verminderen en het tandglazuur en tandvlees te versterken. Bevat: koraalcalcium, co-enzym Q10, vitamine A, B3, B6, C, D3, groene thee-extract. Het complex is een uitstekende ondersteuning voor de mondgezondheid en het organisme in het algemeen.

De verpakking bevat 40 tabletten. Ze zijn vrij groot, ovaalvormig, wit, reukloos. Aanbevolen voor volwassenen of kinderen ouder dan 14 jaar om 1 tablet per dag met voedsel in te nemen. Ze mogen niet worden gekauwd, dus het innemen zelf is moeilijk voor sommigen. De duur van de vitamine-inname – 4-6 weken.

Asepta vitamine supplementen staan bekend als uitstekend voor het versterken van tandvlees, het behoud van gezonde tanden. Deze vitaminen worden snel geabsorbeerd en goed door het lichaam verdragen. Degenen die een hele kuur BAA Acepta hebben gevolgd, merken niet alleen dat de conditie van het tandglazuur verbetert, maar ook de nagelplaat versterkt, het haar “herleeft”. Het vitaminecomplex heeft ook een algemeen genezend effect op het lichaam – verkoudheden en griepachtige ziekten worden omzeild.

Voordelen

 • Evenwichtige vitamine-mineraal samenstelling;
 • Handig intake schema;
 • Goed voor de gezondheid van tanden en tandvlees.

Nadelen

 • Tamelijk grote tabletten.

Doppelgerz Activ Calcium + D3

Beoordeling: 4.8

Doppelgerz Activ Calcium + D3

Duits voedingssupplement Doppelgerz Aktiv Calcium + D3 bevat macronutriënt Ca en vitaminen D3, K, C. Alle ingrediënten regelen de stofwisselingsprocessen in het botweefsel en hebben een algemeen herstellend effect op het lichaam. Dankzij de positieve interactie van deze stoffen verbetert de mineralisatie van de tanden en de structuur van het botweefsel.

Dit voedingssupplement is verkrijgbaar in tabletvorm. Een verpakking bevat 30 stuks. Vrij grote, langwerpige, witte kappen met een scheidingsgroef. Er is geen onaangename geur of smaak aan deze vitaminen. Volwassenen nemen 1 tablet per dag bij een maaltijd (bij voorkeur bij het ontbijt). Als de tablet moeilijk door te slikken is, kan hij in tweeën worden gebroken.

Reviews voor vitamines Doppelgerz Activ Calcium + D3 zijn overwegend goed. Consumenten vinden het fijn dat het alle essentiële ingrediënten voor tanden bevat. Na 1 maand gebruik van deze vitaminen verbetert niet alleen de conditie van de mond, maar transformeert ook het haar, de nagels. Dit voedingssupplement wordt doorgaans goed verdragen, maar individuele intolerantie voor de bestanddelen van het product is niet uitgesloten.

Voordelen

 • niet-overbelaste samenstelling;
 • Neem een keer per dag;
 • lipjes met een scheidingsrand;
 • Versterkt tanden, nagels, haar.

Nadelen

 • Individuele intolerantie voor de bestanddelen is mogelijk.

Osteokea

Beoordeling: 4.7

Osteokea

Het farmaceutische bedrijf Vitabiotics (UK) produceert een combinatieproduct met de naam Osteokea. Het bevat calcium, magnesium, zink en vitamine D. Ingrediënten versterken het effect van elkaar. De samenstelling van de vitaminen is ideaal voor mensen die last hebben van broosheid van het tandglazuur. Het preparaat wordt vaak voorgeschreven aan zwangere vrouwen in de laatste maanden van hun zwangerschap om tandbederf te voorkomen.

Osteo Diet is verkrijgbaar in tabletten, waarvan er 30 in een verpakking zitten. Ze zijn niet erg groot, ovaalvormig en hebben een witte coating. Deze vitaminen hebben geen onaangename geur of smaak. Ze worden vrij gemakkelijk ingeslikt. Het product wordt oraal ingenomen (voor of tijdens de maaltijd), zonder kauwen, twee keer per dag 1 tablet.

Osteokea, een vitamine- en mineralensupplement, wordt vaak geprezen door zwangere vrouwen. Het heeft hen niet alleen geholpen om hun tanden te behouden tijdens de zwangerschap, maar ook van krampen afgeholpen. Het vitaminecomplex wordt goed verdragen en wordt gemakkelijk opgenomen. De tanden worden sterker, ze wiebelen niet meer en de gevoeligheid verdwijnt. Als bonus wordt de conditie van het haar en de nagels verbeterd.

Voordelen

 • optimale samenstelling;
 • Kan worden ingenomen door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven;
 • De tabletten zijn gemakkelijk in te slikken;
 • versterkt effectief de tanden;
 • Krampen kunnen worden vermeden.

Nadelen

 • Moet twee keer per dag worden ingenomen.

Vitrum Osteomag

Beoordeling: 4.6

Vitrum Osteomag

Vitrum Osteomag Amerikaans complex bevat calcium, magnesium, zink, koper, mangaan, boor en vitamine D3. De vermelde ingrediënten zijn betrokken bij de vorming van botweefsel, herstellen de botstructuur, verbeteren de conditie van het tandglazuur. Alle ingrediënten versterken elkaar. Ze maken het tandglazuur sterker en dikker.

Vitrum Osteomag wordt verkocht in flessen van 30/60 stuks. Het is een filmomhulde, roze, ovaalvormige tablet met een schuine rand. Ze zijn vrij groot (ongeveer 2 cm lang), dus moeilijk in te slikken. 1-2 tabletten per dag voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Recensies over Vitrum Osteomag vitamines zijn overwegend goed. Hoewel sommige mensen zich ongemakkelijk voelen bij de grootte van de tabletten, zeggen ze dat ze de pijn van het slikken kunnen negeren, omdat ze erg blij zijn met de werking van deze vitamines. Tanden, nagels en haar groeien sterk. Tandglazuur reageert minder op externe prikkels (koud, warm, zuur, zoet).

Voordelen

 • 5 mineralen en vitamine D3 in de samenstelling;
 • de tabletten zitten in een potje;
 • en manipulatiebeveiliging;
 • lost het probleem van losse, gevoelige tanden op.

Nadelen

 • De tabletten zijn zeer moeilijk in te slikken.

Calcium D3 Nicomed Forte

Beoordeling: 4.5

Calcium D3 Nicomed Forte

Noors Calcium D3 Nicomed Forte, dat nu met succes in Nederland wordt geproduceerd in de filialen van Takeda, bevat 2 actieve ingrediënten: calciumcarbonaat en colecalciferol. Dit gecombineerde product regelt het metabolisme van calcium en fosfor in het lichaam (inclusief de tanden). Vitamine D3 bevordert de actieve opname van calcium in de darmen.

Calcium D3 Nicomed Forte is een witte kauwtablet. Ze zijn rond, aan beide zijden bol en hebben een citroenaroma. Smaakt zoet en krijtachtig. Deze worden verkocht in plastic blikjes van 30/60/120 stuks. Het deksel is gewoon, zonder knoeibescherming. De tabletten moeten worden gekauwd of met voedsel worden ingenomen. Het is mogelijk om 2 vitamines tegelijk in te nemen of de inname te verdelen over 2 keer.

Volgens beoordelingen voldoet Calcium D3 Nicomed Forte volledig aan alle verwachtingen. Je tanden doen minder pijn, je haar is sterker en je nagels groeien sneller terug. Het positieve resultaat is onmiddellijk. Zwangere, zogende of zeer jonge kinderen kunnen ze innemen.

Voordelen

 • verhoogd calcium- en vitamine D3-gehalte;
 • kauwtabletten;
 • Een aangenaam citroenaroma;
 • Het werkt zeer snel;
 • Lost problemen met tanden op.

Nadelen

 • Te zoet voor sommige mensen.

Evalar Calcium Helaat

Beoordeling: 4.4

Evalar Calcium Helate

Het Nederlands farmaceutische bedrijf Evalar produceert een voedingssupplement Calcium Chelat, dat dit macro-element in de meest toegankelijke vorm bevat. De chelaatvorm van het mineraal staat het dichtst bij het menselijk lichaam. Het werkzame bestanddeel van dit product van Evalar – calcium aminozuur chelaat. Het voedingssupplement vult snel de calciumtekorten in het lichaam aan. Dit calcium wordt snel opgenomen, zelfs zonder vitamine D3.

Evalar Calcium Chelaat wordt verkocht in blikjes van 60 tabs. Voedingssupplementen bevatten geen gluten, suiker of dierlijke producten. De tabletten zijn vrij groot en wit van kleur. Ze hebben de vorm van een citroen, dus ze zijn makkelijk door te slikken. Volwassenen en kinderen ouder dan 14 jaar wordt aanbevolen 2-3 tabletten per dag in te nemen met voedsel. Minimale gebruiksduur – 4 weken.

In beoordelingen van deze vorm van calcium merken consumenten op dat het echt veel beter wordt opgenomen, aangezien na de eerste week van gebruik merkbare verbeteringen kunnen worden waargenomen. Tijdens het gebruik veroorzaakt het product geen bijwerkingen voor het spijsverteringskanaal. Velen zijn ook onder de indruk van het feit dat de gebruikte grondstoffen afkomstig zijn van een toonaangevende Duitse fabrikant.

Voordelen

 • gechelateerde vorm van calcium;
 • grondstoffen uit Duitsland;
 • De conditie van de tanden is al na 1 week gebruik verbeterd;
 • Geen gastro-intestinale bijwerkingen.

Nadelen

 • sommige mensen hebben moeite met het slikken van tabletten.

De beste kindervitaminen voor het gebit

Als het lichaam van uw baby vitaminen mist en het metabolisme van mineralen verstoord is, worden zijn tanden niet volledig gevormd en beginnen ze onmiddellijk achteruit te gaan. De tandarts zal de juiste multivitaminecomplexen voor kinderen aanbevelen, die het probleem zullen oplossen zonder radicale ingrepen.

Calcinova

Beoordeling: 4.9

Calcinova

Het farmaceutische bedrijf KRKA (Slovenië) produceert een vitamine- en sporenelementencomplex Calcinova. Gecombineerd geneesmiddel bevat: vitamine A, D3, B6, C en calcium en fosfor. Calcinova dient ter versterking en bescherming van botstructuren en tanden tijdens hun dynamische groei en ontwikkeling. Het middel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Calcinova is een fruitige ronde tablet met een lichte marmering. Er zitten er 27 in een verpakking (3 blisterverpakkingen van 9). De tabletten zijn er in verschillende kleuren en smaken – kiwi, bosbes, framboos, ananas. Ze zijn ontworpen om gekauwd of ingeslikt te worden. Als uw baby zich verzet, kan de tablet worden opgelost en te drinken worden gegeven. Kinderen van 3 tot 4 jaar krijgen 2-3 enkele doses per dag voorgeschreven, terwijl kinderen van 4 jaar en ouder 4-5 enkele doses krijgen voorgeschreven.

In reviews over Calcinov merken ouders op dat het product snel wordt geconsumeerd. Als je de instructies volgt, gaat één doos een week mee… Na een kuur beginnen de blijvende tanden van kinderen intensief te groeien. Maar de aanwezigheid van veel kleur- en smaakstoffen en suiker brengt sommige ouders in verwarring, hoewel deze vitaminen zeer zelden bijwerkingen veroorzaken.

Voordelen

 • multivitamine + multimineraal;
 • kauwbare vorm;
 • Aantrekkelijk voor kinderen;
 • Permanente tanden beginnen sneller te groeien.

Nadelen

 • Kleurstoffen, smaakstoffen en suiker.

Alfabet Onze Baby

Beoordeling: 4.8

Alfabet Onze Baby

Russisch complex Alphabet Nash Malysh bevat 11 vitaminen en 5 mineralen. De ingrediënten zijn vrij van smaakstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Alle bestanddelen veroorzaken geen allergische reacties. Alphabet Nash Malysh bevat alle essentiële vitaminen en mineralen voor een normale groei (inclusief tanden) en ontwikkeling.

Dit voedingssupplement is verkrijgbaar als poeder voor de bereiding van een drank. De dagelijkse dosis is verdeeld in 3 zakjes in verschillende kleuren, die een verschillende reeks vitaminen en mineralen bevatten. Wordt geleverd met 45 pakjes. De inhoud ervan wordt opgelost in 3 dessertlepels (30 ml) warm gekookt water. De kant-en-klare oplossing wordt niet bewaard, maar onmiddellijk aan de baby gegeven. De volgorde waarin de zakjes worden ingenomen is niet belangrijk.

In beoordelingen van het voedingssupplement Alphabet Our Baby merken ouders op dat het product werkt. Hiermee groeien niet alleen de tanden en het haar actiever, maar in het algemeen versterkt het lichaam van de baby. Ze slapen beter, hebben meer eetlust en een beter humeur. Drinken uit zakjes #1 en #2 kinderen drinken met plezier. Maar de oplossing uit de derde verpakking bevat ijzer, dus het smaakt metaalachtig, wat problemen oplevert – kinderen weigeren het in te nemen. Voor het overige zijn deze vitaminen effectief en worden ze goed verdragen door kinderen.

Voordelen

 • evenwichtige samenstelling;
 • Geen kleurstoffen, geurstoffen, conserveringsmiddelen;
 • versnelt de groei van tanden en haar;
 • versterkt het immuunsysteem.

Nadelen

 • een van de drankjes heeft een metaalsmaak.

Vitrum Kinderen

Beoordeling: 4.7

Vitrum Kinderen

Het Vitrum Kids complex uit Amerika bevat 12 vitaminen en 10 mineralen. Dit product is uitstekend voor de preventie en behandeling van hypovitaminose en mineralentekorten bij kinderen tijdens perioden van sterke groei. De leeftijd van jonge patiënten is 4 tot 7 jaar. Deze vitaminen zijn zeer geschikt tijdens de periode van het wisselen van melktanden naar permanente tanden.

Vitrum Kids is een kauwtablet in roze in de vorm van dierenfiguren. Ze worden verkocht in potten van 30/60 stuks met deksels die niet door kinderen kunnen worden geopend. De smaak van de kauwvitaminen is vrij specifiek en niet elk kind houdt van. De tablet moet oraal worden ingenomen, 1 eenheid per dag na de maaltijd, goed gekauwd.

Volgens beoordelingen is Vitrum Kids geweldig om het lichaam van kinderen te ondersteunen tijdens de actieve groei. Baby’s worden minder vaak ziek als ze deze vitaminen nemen. Tanden worden sterk, nagels splijten en breken niet meer. Kinderen worden vrolijker en levendiger, hun slaap wordt genormaliseerd en hun eetlust neemt toe.

Voordelen van

 • Goede samenstelling voor de leeftijd van 4 tot 7 jaar
 • moet eenmaal per dag worden ingenomen;
 • Blijvende tanden worden sterk;
 • Verbetert de conditie van nagels en huid;
 • algemeen tonisch effect op het lichaam.

Nadelen

 • Niet elk kind houdt van de smaak.

Picovit Unic 3+

Beoordeling: 4.6

Picovit Unic 3+

Pikovit Unic 3, een complex voor kinderen van de firma Krka+. Dit product bevat 11 vitaminen en 8 mineralen. De voorbereiding is noodzakelijk voor kinderen in periodes van intensieve groei (inclusief gebit) en ontwikkeling, met verhoogde emotionele en fysieke stress, met overmatige vermoeidheid. Verbetert de eetlust en versterkt de immuniteit.

Picovit Unic 3+ wordt verkocht als kauwtabletten (dierengezichten). De verpakking kan 27 of 54 pakjes bevatten. Doseringsschema – 1 tablet 2 keer per dag. De smaak van de kauwsnuit is heel aangenaam en kinderen vinden het meestal lekker. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het kind niet meer eet dan de voorgeschreven hoeveelheid per dag, omdat anders een laxerend effect en andere ongewenste gevolgen kunnen ontstaan.

Beoordelingen van Picovit Unic 3+ zijn overwegend positief. Ouders merken op dat hun kinderen met deze vitaminen alert en vol energie zijn. De overgang van het melkgebit naar het blijvende gebit is tijdig en pijnloos. Sterk tandglazuur, geen bloedend tandvlees. Kinderen worden minder ziek, hun psyche is beter en ze doen het beter op school.

Voordelen

 • evenwichtige samenstelling;
 • smaakt goed;
 • Ze verbeteren de gezondheid van het gebit;
 • Gunstig effect op het lichaam.

Nadelen

 • Bij overdosering kan een laxerend effect optreden.

Multi-Tabs Kinderen

Beoordeling: 4.5

Multitabs Malysh

Multi-Tabs Baby wordt geproduceerd in Denemarken en bevat 11 vitaminen en 7 mineralen. Het wordt vaak voorgeschreven aan kinderen met afgebroken tanden. Het preparaat is doeltreffend gebleken bij de preventie van hypovitaminose en mineralentekorten bij kinderen van 1 tot 4 jaar.

Multitabs Malysh is een kauwtablet met frambozen- en aardbeiensmaak. Verkocht in blisterverpakkingen van 30. Baby’s mogen slechts 1 tablet per dag innemen. Voor de allerkleinsten is het toegestaan de tablet tot poeder te vermalen. Deze vitaminen worden bij of direct na de maaltijd aan kinderen gegeven.

Volgens beoordelingen is Multi-Tabs Malysh uitstekend als de tanden van de baby ernstig beginnen af te takelen en afbrokkelen. Stopt het proces en zorgt ervoor dat blijvende tanden op tijd teruggroeien en er gezond uitzien. Het draagt er ook toe bij dat kinderen zich normaal ontwikkelen en gezond en vrolijk opgroeien. Meestal wordt het middel goed verdragen, maar in zeldzame gevallen kunnen allergische reacties optreden.

Voordelen van

 • Een goede formule voor kinderen van 1 tot 4 jaar;
 • smaakt naar vitamines;
 • verlicht het afbrokkelen van de tanden;
 • versterkt het immuunsysteem.

Nadelen

 • Allergische reacties mogelijk.

Complivit Activ kauwtabletten

Beoordeling: 4.4

Complivit Activ kauwtabletten

Het Nederlands Complivit kauwcomplex bevat 3 mineralen en 11 vitaminen. Het product is verrijkt met calcium en jodium. Geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Dit product is geschikt om in te nemen wanneer een kind tandheelkundige en andere problemen heeft. Deze vitamines worden vaak voorgeschreven bij ernstige lichamelijke of geestelijke belasting.

Complivit Activ kauwtabletten worden verkocht in plastic potjes met een deksel om ze te beschermen tegen vrij openen door kinderen. Ze bestaan in verschillende verpakkingen, van 30 tot 120 tabletten. De tabletten zelf zijn rond, de kleur is romig en de smaak is kersen. Ze hebben vrolijke gezichten op het oppervlak, wat kinderen meestal leuk vinden. Het product wordt gekauwd en gedronken met een half glas water na de hoofdmaaltijd.

Volgens de feedback van ouders verbetert Complivit Chewable Active merkbaar de conditie van tanden en tandvlees. Ze helpen het afweersysteem van het lichaam te verbeteren. Kinderen verdragen het goed en kauwen graag een dagelijkse portie van het product. Het is echter belangrijk dat ouders ervoor zorgen dat kinderen deze vitamines niet misbruiken, aangezien herhaalde overdoseringen kunnen leiden tot braken, diarree, spierzwakte.

Voordelen van

 • goede compositie;
 • Een pot met een kindveilige deksel;
 • Lekkere vitaminen;
 • de conditie van tanden en tandvlees te verbeteren.

Nadelen

 • Braken, diarree, spierzwakte kunnen voorkomen als de dosis wordt overschreden.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: