12 tips om uw levensstijl te saneren

Om van stress af te komen en je leven op orde te krijgen, begin je thuis. Immers, als er zelfs in je eigen "fort" geen gevoel van comfort en rust is, zal dat nergens het geval zijn.

Alle ziekten houden rechtstreeks verband met ons zenuwstelsel, dus om ze kwijt te raken moet u proberen rommel en stress uit uw leven te bannen. En daarvoor is een sanering van iemands levensstijl nodig Allereerst moet het psychologische microklimaat in uw eigen woning worden verbeterd. Sommige van de onderstaande adviezen kunnen vreemd klinken. Maar zoals ze zeggen, geen kritiek totdat je het zelf hebt geprobeerd.

 1. Bewaar je stift in de vriezer: Als u iemand bent die veel kookt en restjes invriest, of iemand die liever in bulk koopt, helpt een marker u snel te herkennen wat wat is. Gebruik het om de namen van levensmiddelen en de datum waarop ze werden ingevroren te ondertekenen. En niet meer raden wat het is bevroren, en de marker zal altijd handig zijn.
 2. Zoek een specifieke plaats in de koelkast voor elk product. Vooral als je veel kookt of alleen woont. Als je alles netjes georganiseerd hebt, is het veel gemakkelijker om de producten te vinden die je tijdens het koken nodig hebt. Plus, het is gemakkelijk om te zien wat je moet opslaan en waar je niet genoeg van kunt krijgen.
 3. Bewaar medicijnen voor dagelijks gebruik in de koelkast. Bewaar vitamines en voorgeschreven medicijnen naast melk, bijvoorbeeld. Elke ochtend als je jezelf een kop koffie met melk inschenkt, zul je je herinneren de pillen in te nemen…
 4. Bewaar een doos met eerstehulpmiddelen en medicijnen. Als je kinderen hebt, is het een goed idee om medicijnen in de koelkast te bewaren niet de beste oplossing. Maar ze ver van de kast houden is ook niet goed. Vaak komen de meest voorkomende medicijnen zoals jodium, druppels, pijnstillers, enz. Verzamel ze in één doos en zet ze op een gemakkelijk toegankelijke plaats om ze gezonder te maken. Als je kinderen hebt, kun je een kluisje gebruiken. Medicijnen hebben een houdbaarheidsdatum, dus u kunt uw medicijnen markeren met een markeerstift, net als bij de boodschappen.
 5. Bewaar een pen en notitieblok naast de oplader van je telefoon. Deze items waren vroeger de attributen van een vaste telefoon en waren bedoeld voor het maken van aantekeningen. Hun functie, en de noodzaak om belangrijke informatie op te nemen, blijft dezelfde, behalve de verandering van gewone telefoons naar mobiele telefoons.
 6. Organiseer voorwerpen in de badkamerlade volgens hun gebruik. Zo bespaar je jezelf de moeite om tandpasta in plaats van crème op je handen te smeren. Dit advies is vooral nuttig voor mensen met een slecht gezichtsvermogen. Een duidelijke organisatie maakt uw ochtenden minder chaotisch.
 7. Bewaar uw wasgoed op de bodem van de wasmand. Zo nemen ze geen onnodige ruimte in beslag en hun kenmerkende geur zal de vuile was ontgeuren tot de was gedaan is.
 8. Opruimen terwijl je praat aan de telefoon. Doe je de afwas, veeg je de vloer of veeg je het stof weg.. Een eenvoudige manier om tijd te besparen en te multitasken.
 9. Bewaar schoonmaakmiddelen in de badkamer en keuken. Maak er geen punt van om uren bezig te zijn met schoonmaken. Het is beter om de spiegel, de wastafel en de vloer onmiddellijk na gebruik van de ruimte te vegen. Door in elk van deze kamers de juiste schoonmaakmiddelen bij de hand te houden, wordt het opruimen gemakkelijker. En als bonus krijg je zaterdag een brunch in plaats van opruimen…
 10. Neem compacte versies van uw favoriete toiletartikelen mee en bewaar ze in een etui. Of het nu gaat om een langeafstandsvlucht of een korte reis, met miniatuurkopieën van toiletartikelen in je koffer ben je altijd klaar om op pad te gaan. Het is niet altijd gemakkelijk om een compacte versie van de gewenste shampoo of zeep te vinden. Je bespaart jezelf de last-minute paniekverzameling en de mini-versies nemen geen ruimte in beslag in je toch al overvolle kast.
 11. Pak je strand-/skispullen in: nuttig voor reizigers en sporters. Neem zonnebrandcrème, handdoeken, dekens en zwemkleding mee in uw strandtas. En bij skischoenen horen skikleding, armwarmers en zonnebrandcrème. Zodat je altijd klaar bent om te reizen.
 12. Doe elke avond wat kleingeld in de pot. Een gemakkelijke manier om wat geld te besparen. Geen rinkelende munten meer in uw tas of zakken en uw portemonnee raakt in topvorm.

Idee van de website voor appartemententherapie.com

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: