13 beste autoshampoos

*Een overzicht van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, niet bedoeld als reclame of koopgids. Verdere informatie en technische verduidelijkingen vereist vóór de aankoop.

Hoe de autoshampoo kiezen

Bij het kiezen van een shampoo richten veel autobezitters zich in de eerste plaats op het kostencriterium en laten ze alle andere belangrijke indicatoren links liggen. Het gebruik van het verkeerde product kan onherstelbare gevolgen hebben, zoals lakschade of – als lichte ergernis – een “nul”-effect. Dus wanneer u autoshampoo koopt bij een autopoetsbedrijf, raadt het online magazine Expertology u aan op de volgende parameters te letten:

Samenstelling.Alle autoshampoos bevatten standaard water en hebben idealiter een zuur-base evenwicht van 6-8 pH. Als deze drempel wordt overschreden of onderschat, zal het product een agressief effect hebben op plastic, Eurober en, in sterkere mate, op verf en vernis, en dit zal leiden tot plaatselijke aantasting. De werkzame stoffen zijn de oppervlakte-elementen, die niet meer dan 30% van de nominale massa van het gehele product mogen uitmaken. Toevoeging van complexvormers is mogelijk, die de rol vervullen van een oppervlakte-actieve booster zonder de pH-waarde te verhogen en van een weekmaker voor een betere schuimvorming en oplossing van het product. Shampoos kunnen ook andere additieven bevatten, zoals blaasmiddel, was of een heel complex van additieven die een blijvende corrosiewerende en herstellende film vormen.

Type.Autoshampoos zijn verdeeld in drie categorieën:

 1. Zomershampoos – ze “werken” onder bepaalde omstandigheden (een bepaalde temperatuurdrempel in het zomerseizoen). Daardoor reinigt het de overgrote meerderheid van het organische vuil (waaronder insecten, bitumen en vuil);
 2. De klassiekers – universele shampoos voor het handenvrij wassen van auto’s, waarvan de efficiëntie iets minder is dan die van zomershampoos. Een belangrijk pluspunt van deze soort is echter een temperatuurregime – zij gedragen zich perfect bij zowel positieve als negatieve temperaturen.
 3. concentraten – het technische verschil is dat dergelijke shampoos niet “uit de doos” kunnen worden gebruikt. Ze moeten vóór gebruik worden verdund, en het is aan de gebruiker om te beslissen in welke verhouding ze moeten worden gemengd (dit hangt volledig af van het doel van de wassing).

Label.De markering van het product moet noodzakelijkerwijs de conformiteit met de normen, het logo van de fabrikant, de fabricage- en vervaldatum en het huidige adres van het bedrijf vermelden.

Beoordeling van de beste autoshampoos

Nominatie plaats productnaam prijs
De beste shampoos voor het wassen van de handen 1 Karcher Plug Clean
2 Pingo 366€
3 Golden Wax Super Foam 93€
Beste shampoos voor handenvrije reiniging 1 HI-GEAR Hg8002n 198€
2 Karcher
  schuimreiniger
702€
3 Gras Actief Schuim Roze 345€
4 ATAS DIMER 83€
De beste autoshampoos met was 1
 • QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS
 • 749€
  2 Simoniz 150€
  3 SCHILDPADDENWAS HETE WAS 309€
  4 SONAX WASWAS 366€
  Beste autoshampoo en -poetsmiddel 1 izol Autoglanz 448€
  Beste autoshampoos met conditioner 1 Meguiars G-17748 1 580€

  Beste handwas shampoos

  Karcher Plug Clean

  Beoordeling: 4.9

  Karcher Plug Clean

  Carrosserieshampoo van een bekende fabrikant van autowasstraten en hogedrukreinigers, die de reiniging en bescherming van de lak combineert. De reinigende werking van Karcher Plug Clean is gebaseerd op een geheim bestanddeel, dat niet alleen een actieve werking heeft op vet- en olievlekken, maar ook op atmosferische en zelfs minerale verontreinigingen. De originele formulering is chemisch neutraal (pH 6-7) en heeft dus geen schadelijke invloed op de lak.

  Een belangrijk pluspunt van Karcher Plug Clean is ook het feit dat het product biologisch afbreekbare oppervlakte-actieve stoffen bevat, waardoor het merk van duurzaamheid op zo’n belangrijk moment gehandhaafd blijft. De goedkope shampoo wordt geleverd in een fles van 1 liter en is direct uit de fles klaar voor gebruik.

  Voordelen

  • Verwijdert actief alle soorten vuil (vet, mineraal-zout en atmosferisch);
  • Hoge mate van milieuvriendelijkheid (afbreekbare oppervlakteactieve bestanddelen);
  • is volkomen veilig voor de lak;
  • Lage prijs en optimale verpakking.

  Nadelen

  • niet geïdentificeerd.

  ingo

  Beoordeling: 4.8

  Pingo

  Geconcentreerde autoshampoo van de Duitse fabrikant Pingo – een effectief middel tegen bijzonder hardnekkige vlekken in de lak. De shampoo wordt gekenmerkt door een uitstekende schuimende eigenschap, waardoor het risico van krassen op het oppervlak van uw auto door zanddeeltjes en grof vuil wordt geminimaliseerd. In combinatie met de werking van alcohol verwijdert het efficiënt insectenaanslag en teervlekken (behalve misschien vloeibare teer).

  Het pluspunt van het product is volgens de gebruikersrecensies de hoge kosteneffectiviteit van Pingo. Volgens de aanbevelingen van de fabrikant moet het concentraat worden verdund in een verhouding van 25 milliliter middel per liter water, maar met een veel kleiner “aftreksel” van shampoo kunnen uitstekende wasresultaten worden bereikt. Het enige nadeel van Pingo is de neiging om strepen achter te laten, die vaak onmiskenbaar zijn op zwarte lak, maar een scherpere veeg kan dit ook voorkomen.

  Voordelen

  • heeft een duidelijk polijstend effect;
  • Goed schuimend;
  • Verwijdert zelfs hardnekkig vuil
  • Vormt een beschermende film wanneer de carrosserie goed wordt behandeld;
  • lage prijs.

  Nadelen

  • Laat strepen achter (door het alcoholgehalte).

  Golden Wax Super Foam

  Beoordeling: 4.7

  Golden Wax Super Foam

  Nog een genomineerde in het klassement met een uitgesproken schuimfunctie, die een uitgebreid reinigend en beschermend effect heeft op de carrosserie. Bovendien creëren actieve additieven met zinkionen een sterke polymeer-zinkfilm die een beschermende werking heeft en tegelijkertijd kleine lakdefecten herstelt (het effect van het “opvullen” van microscheurtjes en krassen met zink). Maar dat is niet alles: Golden Wax “Super Foam” is ook voortreffelijk als een high performance polish, en zorgt voor een waterafstotende waslaag bovenop de beschermende film.

  Het onbetwiste voordeel van het product is dat het in koud en warm water kan worden gebruikt, zodat het schuimeffect onafhankelijk is van de watertemperatuur. Het enige nadeel van de Golden Wax Super Foam is de slechte werking op vetvlekken, die met grote ijver moeten worden verwijderd.

  Voordelen

  • Actief schuimen;
  • lage kosten;
  • oplosbaarheid in koud en warm water;
  • uitstekende polijstende werking;
  • Mechanisme van het ontstaan van een beschermende film van was en polymeer;
  • grote efficiëntie.

  Nadelen

  • slecht effect op vetvlekken.

  De beste shampoos voor handenvrije reiniging

  HI-GEAR Hg8002n

  Beoordeling: 4.9

  HI-GEAR Hg8002n

  Volgens onafhankelijke deskundige studies bedraagt het wasvermogen van HI-GEAR Hg8002n 98,4%, wat het beste resultaat is in het grote segment van autoshampoos. Daarom klimt deze samenstelling naar de eervolle eerste plaats, hoewel zij het iets minder goed doet dan haar tegenhangers in de kostencomponent, die belangrijk is voor de consument.

  De duidelijke voordelen van touchless shampoo zijn de zeer goede schuimvorming, die zowel met warm als met koud water kan worden bereikt; geen strepen en geen vegen, aangezien de actieve bestanddelen geen alcohol bevatten; gemakkelijk afspoelen met water zonder daarna te moeten afdrogen. Vermeldenswaard is ook de extreme fijngevoeligheid van HI-GEAR Hg8002n tegenover lak, Eurober en kunststoffen, waardoor de shampoo kan worden gebruikt zonder beperking van concentratie en verwerkingstijd.

  Voordelen

  • hoogste reinigingskracht;
  • de vorming van meerdere beschermingslagen;
  • absolute veiligheid voor kunststoffen, Eurober en verf;
  • Probleemloze verwijdering van alle soorten vuil (tot en met bitumenvlekken);
  • gemakkelijk polijstend effect.

  Nadelen

  • een marginaal prijsverlies ten opzichte van de concurrentie.

  Karcher
   schuimreiniger

  Beoordeling: 4.8

  Karcher <ul></div><p>The “/images/auto-en-moto/68816666196241-6713.jpg” height=”410″ title=”Karcher </p><ul>Schuimreiniger”><p>Autoshampoo, gemaakt als product voor het vullen van de hogedrukwasmachines van Karcher modellen K2-K7. Heeft een versneld werkingsmechanisme op alle bekende vlekken op de weg, maar ook op problemen als olie, stookolie en vooral “vervelende” bitumenvlekken. Voor al zijn doeltreffendheid </p><ul>tra Foam Cleaner is vrij van fosfaten en agressieve zuren, waardoor het een zeer gevoelig product is voor zowel de bescherming van het lakwerk als het milieu in het algemeen.<p>het dikke concentraat van blauwe kleur is zeer zuinig, en zelfs een fles van 1000 milliliter is voldoende voor een lange gebruiksperiode. In economische termen echter, Karcher </p><ul>De Foam Cleaner presteert beter dan de overgrote meerderheid van de concurrenten, en dit is een eigenschap om rekening mee te houden.<h4>Voordelen</h4><ul><li>absolute veiligheid voor de verf (bevat geen oplosmiddelen of andere agressieve bestanddelen);</li><li>hoge economische efficiëntie van de samenstelling;</li><li>versneld werkingsmechanisme op vuil;</li><li>Naleving van het milieuveiligheidskader.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>vrij hoge kosten van 1 liter van het product (genivelleerd door het economisch effect van het gebruik ervan).</li></ul><h3>Gras Actief Schuim Roze</h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=Gras Actief Schuim Roze

  Een van de helderste vertegenwoordigers van het merk Grass, waarvan het belangrijkste voordeel is de functie van het herstellen van de glans van de verflaag zonder negatieve invloed, waardoor de geleidelijke vernietiging ervan. de autoshampoo bevat een speciale activator, die het mogelijk maakt het schuimproductieproces op gang te brengen, ongeacht de temperatuur. Overigens is het verbruik van concentraat niet hoger dan 10-20 gram per liter water.

  Voor een volledige wasbeurt van één voertuig met Grass Active Foam Pink is minimaal 100 gram concentraat nodig, waardoor het zeer zuinig is. Actieve additieven in de samenstelling maken de vorming van een beschermende laag mogelijk, en hebben ook een actieve invloed op de afbraak van ingesleten onzuiverheden. Hoewel het de bitumen niet op de beste (lees snelle) manier van de verf verwijdert, is het positieve effect toch zeer merkbaar.

  Voordelen

  • Laag verbruik per autowasbeurt (100-150 gram);
  • is een schuimactivator die een sterke schuimopbouw geeft;
  • Op de markt verkrijgbaar in hoeveelheden van 6-10 liter
  • complexe beschermende additieven.

  Nadelen

  • Zeer hardnekkige vervuiling vereist het weken van de samenstelling op het lichaam.

  ATAS DIMER

  Beoordeling: 4.6

  ATAS DIMER

  Autoshampoo voor contactloos wassen in een “agressieve” bus rechtvaardigt volledig de eerste indruk van zichzelf. Positioneert zich als de krachtigste op de markt, maar zorgt ook voor een vrijwel probleemloze verwijdering van bitumenvlekken en vuil, bij elke verdunde watertemperatuur. ATAS DIMER lost op, waardoor uitgebreide schuimvorming mogelijk is zonder problemen bij het naspoelen.

  Ondanks de krachtige werking, die grenst aan uiterst agressieve methoden om bijzonder agressieve vervuiling te verwijderen, is deze shampoo volkomen neutraal voor de carrosserie van de auto, wat zijn voornaamste “schoonheid” is. Een klein nadeel van het gebruik van ATAS DIMER is de noodzaak om de verdunningsverhouding aan te passen, afhankelijk van het doel van de toepassing, of u nu alleen het neergeslagen stof wilt verwijderen of een volledige lichaamsbehandeling wilt uitvoeren om hardnekkige vlekken te verwijderen.

  Voordelen

  • effectiviteit in koud en warm water;
  • De ervaring met het gebruik ervan door professionals;
  • niet de duurste shampoo;
  • In staat om zelfs hardnekkige teervlekken weg te wassen.

  nadelen

  • Om het gewenste effect te bereiken, is het noodzakelijk om de navel vast te houden voor het spoelen.

  De beste autoshampoos met was

 • QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS
 • Beoordeling: 4.9

  <li></div><p>QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS” src=”~images7081666196241-9613.jpg” height=”410″ title=”</p><li>QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS”><p>De meest pietluttige autoshampoo van de selectie, die verbazingwekkend extreme efficiëntie van toepassing combineert. Naast de reinigende functie</p><li>QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS produceert een langdurige beschermlaag, waarvan het werkingsmechanisme mede gericht is op het herstellen van de lak van microschade.<p>De tweede zijde van de beschermlaag is een egalisatie van de kleur, waardoor deze een heldere, glanzende uitstraling krijgt die grenst aan een onberispelijke fabriekslak. Met zo’n intensief effect op het lichaam, verwacht een nogal doordringende chemische geur van de shampoo. Maar dat is niet het geval: het concentraat heeft een aangename perzikgeur, die vrij hardnekkig en zelfs na het wassen waarneembaar is. De laatste pluspunten</p><li>QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS is de kostenparameter en het gemak waarmee de vloeistof in water oplost.<h4>Voordelen</h4><ul><li>Absolute neutraliteit voor diverse oppervlakken (van Eurober en plastic tot glas en lak en verf);</li><li>milieuvriendelijkheid;</li><li>voorbereidende, maar voldoende polijstende actie (voor verder instrumentaal polijsten);</li><li>Het sterkste beschermingsmechanisme tegen de schadelijke effecten van het milieu.</li></ul><h4>nadelen</h4><ul><li>vereist opslag onder strikt gedefinieerde temperatuurparameters.</li></ul><h3>Simoniz</h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=Simoniz

  Deze stof is zeldzaam genoeg op de binnenlandse markt voor autoverzorgingsproducten en heeft als belangrijkste voordeel dat de kosten laag zijn en dat het product dus zelfs bij lage concentraties zeer efficiënt is. Wordt geleverd in flessen van 500, 1000 en 2000 ml, maar vereist niet meer dan 25 ml voor elke emmer water. Uit deze berekening blijkt dat zelfs de kleinste hoeveelheden voldoende zijn voor 20 emmers.

  Zoals Simoniz zelf aangeeft, heeft de shampoo een kenmerkend polijstend effect, dat na het wassen en drogen van de auto geen verdere behandeling behoeft. De oppervlakteactieve stoffen in het product zijn biologisch afbreekbaar, wat resulteert in een hoge milieucompatibiliteit en naleving van wereldwijde kwaliteitsnormen. Het enige nadeel van dit blikje is dat het duur is, omdat het product rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk komt.

  Voordelen

  • Uitstekende actie in hard en zacht water;
  • Een sterk polijstend effect dat de glans en de oorspronkelijke kleur van de coating herstelt;
  • Goed economisch rendement, wat resulteert in een goede rentabiliteit van het product;
  • milieuvriendelijkheid.

  Nadelen

  • hoge prijs.

  SCHILDPADDENWAS HETE WAS

  Beoordeling: 4.8

  SCHILDPADDENWAS HETE WAS

  Volgens deskundige deskundigen werd van alle shampoos die in dit segment van de beoordeling werden gepresenteerd, het meest duurzame waseffect juist bij Turtle Wax Hot Wax vastgesteld. Het product blijft effectief, zelfs na 4 weken intensieve blootstelling aan schadelijke factoren.

  De bijzonderheid van de samenstelling is dat zij tot de categorie van de reinigingsmiddelen behoort en geen schuim geeft, maar een emulsie blijft. Toch is het effect van een dergelijke “onopvallende” shampoo zeer tastbaar: de was verwijdert niet alleen zware vervuiling, maar herstelt ook een “gezonde” kleur en geeft de lak een schitterende glans. Met andere woorden, Turtle Wax Hot Wax fungeert als een kwaliteitspoetsmiddel dat kan worden gebruikt bij de voorbereiding van de auto voor latere verkoop.

  Voordelen

  • Het werkingsmechanisme is onmiddellijk (de verbinding hoeft niet op het oppervlak te blijven voor het spoelen);
  • ongevoelig voor temperatuurschommelingen;
  • Neutralisatie van reagentia die lokale defecten in de verflaag veroorzaken;
  • optimale prijs.

  De nadelen

  • Moet worden afgespoeld met water en vervolgens met een doek worden afgeveegd;
  • Een vrij zeldzame shampoo in het assortiment van huishoudelijke autoverzorgingszaken.

  SONAX WASWAS

  Beoordeling: 4.7

  SONAX WASWAS

  Autoshampoo gemaakt op basis van carnaubawas, ontworpen voor contact (handwas) van de auto. Volgens consumenten heeft SONAX WASH WAX een mild reinigende werking, gevolgd door een massieve wasbehandeling die de lak een rijke glans en glans geeft, zeer toonbaar in zijn staat.

  Bovendien zorgt de hoge wasconcentratie voor een aantal beschermende functies, zoals het afstoten van water en het voorkomen van stofhechting. Carrossiers adviseren SONAX WASH WAX niet alleen te gebruiken als shampoo voor een routinebehandeling van het voertuig, maar ook bij het conserveren van het voertuig voor langdurige seizoensopslag. De penetratiekracht van het product heeft lof geoogst van deskundige gebruikers, maar de speciale kenmerken ervan hebben een nadeel aan het licht gebracht. Het punt is dat wassen in de winter geen effect heeft op de bescherming van de carrosserie – alle eigenschappen van de shampoo blijven onaangetast bij lage temperaturen.

  Voordelen

  • Drievoudig werkingsmechanisme (reinigen, verfrissen, beschermen van de carrosserie van het voertuig);
  • De afwezigheid van oplosmiddelen of fosfaten die de verf en lak negatief beïnvloeden;
  • beschikbaarheid van doseerbeker en aanbevelingen van de fabrikant;
  • Uitstekende conserveringsfuncties.

  De nadelen

  • is onderhevig aan verlies van zijn nuttige eigenschappen bij lage temperaturen.

  De beste autoshampoos met poetsmiddel

  Bizol Autoglanz

  Beoordeling: 4.8

  Bizol Autoglanz

  Bizol Autoglanz is een shampoo met een mild polijstend effect, verkregen door het gebruik van een complex van speciale additieven, die de kleur van de carrosserie positief beïnvloeden. De kleinste zachte deeltjes die niet aan de beschrijving van schuurmiddel voldoen (maar in feite soortgelijke functies vervullen), zorgen voor het “schrapen” van microscopische muffe verflagen, terwijl ze gebreken zoals barsten en krassen verwijderen, en alle muffe vuil wegspoelen.

  Door de defecte laag te verwijderen, vervangt Bizol Autoglanz deze na droging door een vers gevormde film met een ontmoedigend effect en een verhoogde bescherming van de lak tegen diverse nadelige factoren. Een belangrijk voordeel van de samenstelling is dat alle oppervlakteactieve stoffen die zij bevat biologisch afbreekbaar zijn – slechts 10% van de stof is niet gemakkelijk afbreekbaar. Samen vormen deze eigenschappen een ideaal product voor gebruik – en in feite is deze conclusie niet ver bezijden de waarheid.

  Voordelen

  • bestrijdt actief aanslag op de carrosserie;
  • zorgt voor een uitgebreide reiniging en vervolgens bescherming van de carrosserie tegen vuil;
  • 90% biologisch afbreekbaar;
  • uitstekende polijstkracht.

  Nadelen

  • niet gevonden.

  De beste autoshampoos met conditioner

  Meguiars G-17748

  beoordeling: 4.8

  Meguiars G-17748

  Meguiar’s G-17748 is een high-end product uit het GOLD GLASS gamma, gericht op het bieden van hoogwaardige bescherming van de lak tegen ongunstige omgevingsomstandigheden. De autoshampoo reinigt de carrosserie van vuil, zouten en stofplak, zorgt tijdens het drogen voor herstel van de kleur van de lak en creëert tevens een dichte polymeerfilm die beschermt tegen de schurende werking van de vervuilende deeltjes.

  Het officiële door de fabrikanten aanbevolen shampooverbruik komt neer op een verhouding van 30 milliliter per 4 liter water. In deze vorm biedt de oplossing al haar inherente processen, maar de consument beweert dat de hoeveelheid concentraat voor verdunning kan worden verminderd om geld te besparen. Als u de markt breder bekijkt, zult u merken dat Meguiar’s G-17748 de volledige hegemonie heeft in het segment van de conditionershampoos. Bij gebrek aan concurrenten is deze formulering de beste, maar wie weet waar de prioriteiten van de fabrikanten over een jaar zullen verschuiven.

  Voordelen

  • Het minimaliseert de invloed van negatieve omgevingsfactoren;
  • wordt gekenmerkt door een laag verbruik;
  • “verfrist de kleur van de lak
  • vormt op het oppervlak van een stabiele polymeerfilm;
  • geen strepen.

  Nadelen

  • licht agressief voor kunststoffen en Eurober;
  • relatief hoge kosten.
  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: