13 beste middelen tegen de coloradokever

*Beschouwing van de beste volgens de redactie. De selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief en niet bedoeld als reclame of koopgids. Alvorens het te kopen, is het noodzakelijk om een specialist te raadplegen.

De coloradokever is een hoofdpijn voor alle tuiniers. Er is nog steeds discussie over de oorsprong ervan. De meesten menen dat het insect is genoemd naar de Amerikaanse staat Colorado, waar het voor het eerst opdook in 1889, toen aardappelvelden volledig werden vernietigd. Een andere versie is dat het uit Mexico komt. In de taal van dit land betekent Colorado “gekleurd”. Ongeacht welke versie het dichtst bij de landbouwer staat, het belangrijkste is dat de kever enorme schade aan landbouwgewassen kan toebrengen, en als hij niet wordt gecontroleerd, kan het gewas volledig verloren gaan.

De gemiddelde levensduur van een insect is 12 maanden, maar een volwassen insect kan zelfs strenge winters overleven en nog jaren schade toebrengen aan gewassen. Zijn favoriete voedsel zijn aardappelen, die van blad tot knol worden gegeten. Ook tomaten, aubergines, paprika’s, physalis en tabak lopen gevaar.

De deskundigen van ons tijdschrift hebben de beste middelen ter bestrijding van de coloradokever beoordeeld die het meest effectief worden geacht tegen de coloradokever. Er is rekening gehouden met de feedback van ervaren tuiniers.

Beste insecticide tegen de coloradokever

Nominatie plaats productnaam prijs
Beste biologische bestrijders van de coloradokever 1 Colorado 152€
2 Fytoverm 35€
3 Nemabakt 650€
4 Ekokiller 430€
5 Bitoxybacilline 29€
6 Bicol
DE BESTE CHEMISCHE STOF TEGEN DE COLORADOKEVER 1 Koragen KS Expert Tuin 132€
2 Actara 34€
3 Prestige KS 390€
4 Regent 3 115€
5 Mospilan 26€
6 Commandant 83€
7 Bankol 250€

De beste biologische bestrijders van de coloradokever

Colorado

Beoordeling: 4.9

Colorado

Het toonaangevende product, met een uitgebreid werkingsspectrum tegen plagen van landbouwgewassen. Het principe is gebaseerd op het binnendringen van sporen in het lichaam van larven en volwassenen, waarna deze stoppen met ontwikkelen en het vermogen verliezen om voedsel op te nemen. Besmetting van andere insecten vindt ook plaats na de dood van de besmette.

Het product wordt geleverd in geconcentreerde vorm. 1 ampul verdund in 10 liter water. Vernietigt kolonies met hoge bevolkingsdichtheid in enkele uren. Het effect duurt 30 dagen. Het product is niet giftig voor huisdieren, mensen en nuttige insecten en wordt snel verwijderd uit bodem en water.

Aanbevolen voor droog weer. Maar dankzij de formule op oliebasis kan het niet door regen worden weggespoeld. Tuiniers wijzen op het multifunctionele effect, het economische gebruik, de efficiëntie na één enkele toepassing en het zichtbare resultaat binnen enkele uren. In het bijzonder werd een verbetering van de plantengroei en een grotere gewasopbrengst geconstateerd.

Voordelen

 • vernietiging van volwassenen en larven;
 • Snelle en langdurige actie;
 • zonder verslaving;
 • herstel van planten na slecht weer en chemische behandelingen.

Nadelen

 • niet gevonden.

Fytoverm

Beoordeling: 4.8

Fytoverm

De tweede plaats op de ranglijst wordt ingenomen door het biologische preparaat van de laatste generatie, dat uitstekende resultaten oplevert in de strijd tegen vele landbouwplagen. Naast de coloradokever vernietigt het ook aardappelmotten, plantenetende mijten, bladluizen, fruitmotten, trips, zaagwormen en andere insecten. Het wordt ook gebruikt om kamerplanten te beschermen. Het is de enige goedgekeurde behandeling voor het doden van spint op kamerplanten. bewezen onschadelijkheid is wetenschappelijk getest.

Verkrijgbaar in poeder en oplossing. Het wordt gemengd met water en op de stengels gesproeid. Ongedierte stopt met eten en sterft 3-5 dagen na behandeling. Milieuvriendelijk, breekt snel af in de bodem, onschadelijk voor huisdieren. De vruchten kunnen worden gegeten op de 2e dag na de bespuiting.

Volgens beoordelingen is het een van de meest effectieve producten, die een lage kostprijs hebben. Het is zuinig in gebruik. Voor de volledige vernietiging van de wantsen wordt aanbevolen de behandeling na 2-3 weken te herhalen.

Voordelen

 • vernietigt vele soorten insecten;
 • gebruik op kamerplanten;
 • het is onschadelijk voor het milieu;
 • betaalbare prijs.

Nadelen

 • niet gedetecteerd.

Nemabakt

Beoordeling: 4.7

Nemabakt

De derde laureaat is een efficiënt preparaat dat niet alleen de coloradokever maar ook vele andere plagen kan verdelgen. De actie strekt zich uit tot de larven, waardoor hun voortplanting voor de volgende 3 jaar wordt geminimaliseerd. Bovendien worden behandelde gebieden verlaten door mollen, wat een duidelijk voordeel van het product is.

Nematoden dringen het insect binnen, waarbij het lichaam bacteriën begint te reproduceren. De larven sterven binnen 2-3 dagen na de behandeling. Een verpakking van 160 g is voldoende om 100 vierkante meter te behandelen. M grond, 30 struiken of 5 bomen. Hoewel het preparaat op zichzelf niet doeltreffend is tegen de larven van de coloradokever van type IV, wordt het gebruikt in combinatie met Entoneme F. De combinatie is gepatenteerd en leidt tot een succespercentage van 90%.

Ervaren moestuiniers wijzen al lang op dit middel. Het helpt aardappelmotten, sprinkhanen, kool-, kersen- en wegedoornvliegen, krekels, paddestoelmotten, honingbijen, draadwormen in open en gesloten grond uit te roeien. Het preparaat is absoluut niet giftig, onschadelijk voor alle soorten warmbloedige dieren.

Voordelen

 • voor het vernietigen van een breed scala aan insecten;
 • Behoud van biologisch evenwicht gedurende 2-3 jaar;
 • veiligheid voor mens en dier;
 • gemakkelijke toepassing.

nadelen

 • Vernietigt larven van de coloradokever van alleen de leeftijden I-III.

Ecociller

Beoordeling: 4.6

Ecokiller

Op de vierde plaats staat een natuurlijk insecticide op basis van kiezelgoer. Het is een gesteente gevormd door de resten van oude dieren en wordt veel gebruikt in de landbouw en de cosmetische industrie. Als het op het lichaam van het dier komt, beschadigt het de buitenste beschermlaag en onttrekt het geleidelijk vocht aan de binnenkant, wat leidt tot een dreigende dood. De deeltjes zijn zeer klein, dus zelfs het kleinste individu wordt er zeker door bestoven.

Om de coloradokever te doden wordt het poeder in water geroerd en op de aardappelen gesproeid. Het wordt ook gebruikt om mieren te verdelgen door de droge stof op de verzamel- en bewegingsplaatsen van de insecten te strooien, om beren af te weren. “Ekoquiller” beschermt bessenstruiken tegen de gevolgen van parasieten.

Het preparaat voorkomt schimmelvorming, absorbeert pesticiden, vergif en landbouwchemicaliën. Volgens de recensies elimineert het niet alleen effectief de coloradokever, maar versterkt het ook jonge struiken, verhoogt het de immuniteit tegen vele ziekten en verhoogt het de opbrengst meerdere malen.

Voordelen

 • gebaseerd op een natuurlijke stof;
 • geen chemicaliën toegevoegd;
 • hogere opbrengsten;
 • behoud van vocht en meststoffen.

Nadelen

 • Alleen gebruiken bij droog weer.

Bitoxybacilline

Beoordeling: 4.5

Bitoxybacilline

Op de vijfde plaats staat een preparaat op basis van bacteriën dat alleen schadelijke insecten vernietigt. De anderen zijn immuun voor het gif. Het is ook absoluut veilig voor mensen en huisdieren. Enkele miljarden bacteriën in 1 ampul. Het natuurproduct brengt een proces op gang dat het algemene biologische evenwicht niet aantast. Het geeft goede resultaten tegen coloradokever, spint, mottenrupsen, bladluizen, motten, zijderupsen.

De behandeling van de aardappelstruik verloopt in verschillende stappen. Het maximale aantal toepassingen in korte tijd mag niet meer dan 3 keer bedragen. De gekozen maatregelen hangen af van de dichtheid van de larven. In de zomer eenmaal per week sproeien en in de herfst eenmaal per 10 dagen.

Het preparaat moet binnen 3 uur na vermenging met water worden gebruikt, anders kunnen de sporen groeien. Voor de beste resultaten wordt aanbevolen het aan te brengen bij droog weer zonder overvloedige dauw, bij een temperatuur boven +14 °. Veel tuiniers bevelen Bicol aan als een van de meest betrouwbare, beproefde en goedkope remedies.

Voordelen

 • vernietigt alleen een bepaald soort ongedierte;
 • geen verslavende werking;
 • milieuvriendelijk;
 • lage prijs.

Nadelen

 • onaangename geur.

Bicol

Beoordeling: 4.4

Het zesde beste biologisch actieve preparaat, dat levensvatbare bacteriesporen bevat. Het wordt actief gebruikt voor de bestrijding van meer dan 80 soorten ongedierte. Coloradokever, spint, rupsen en vele andere in open en gesloten grond levende insecten die het gewas negatief beïnvloeden. “Bicol” bevat geen giftige stoffen; het herstelt het gunstige bio-evenwicht, vermindert stress bij planten na slecht weer en behandeling met landbouwchemicaliën.

De toegepaste oplossing treft het ongedierte, dat op dag 2 begint af te sterven, en op dag 7 is de kolonie volledig uitgeroeid. De kant-en-klare oplossing moet onmiddellijk worden gebruikt. Poeder kan tot 1,5 jaar droog worden bewaard.

Volgens beoordelingen versterkt het product het wortelstelsel en de stengel, bevordert het de groei en verhoogt het de opbrengst met 20%. Bijzonder gevoelige personen wordt geadviseerd om met persoonlijke beschermingsmiddelen te behandelen, omdat er een synthetische geur in zit.

Voordelen

 • groot werkingsspectrum;
 • het product is gifvrij;
 • matige kosten;
 • Verbetert de kwaliteit van zaailingen.

Nadelen

 • Gebruik van ademhalingsapparatuur en handschoenen tijdens de behandeling.

De beste chemische stof tegen de coloradokever

Koragen KS Expert Tuin

Beoordeling 4.9

IMG-20220520-WA0012.jpg

De leider in deze categorie is het product na toepassing waarvan noch de coloradokevers, noch hun eieren en larven op de aardappelvelden zullen voorkomen. Koragen Expert Garden is ook effectief tegen coloradokevers en bolwormen op tomaten, fruitmotten en mineervliegen op druiven.

Bij gebruik van Koragen is resistentie uitgesloten – ongedierte ontwikkelt geen immuniteit tegen het middel vanwege de innovatieve werkzame stof, zodat het gebruik van hetzelfde insecticide gedurende meerdere seizoenen de doeltreffendheid ervan niet schaadt.

De voordelen van Koragena zijn ook de veiligheid voor bijen na slechts 3 uur toepassing en de zeer hoge kosteneffectiviteit.

Voordelen

 • geen weerstand;
 • zuinig verbruik;
 • het is veilig voor bestuivende insecten;
 • werkt in op alle ontwikkelingsstadia van de plaag
 • Effectief tegen een breed scala van plagen.

Nadelen

 • is niet gedetecteerd.

Actara

Beoordeling: 4.9

Actara

De onbetwiste leider in deze beoordelingscategorie is het preparaat; na gebruik ervan verschijnen noch gestreepte kever, noch zijn larven op het aardappelveld. Het is ook doeltreffend voor de bescherming van bloemen- en bessengewassen tegen bladluizen, wittevlieg en cicaden. Het product elimineert de gewenning van insecten. Het komt in het spijsverteringskanaal, waardoor het spijsverteringsstelsel verlamd raakt… Het resultaat is de dood van larven en individuen binnen 1 dag.

De werking duurt tot 2 maanden, terwijl de opbrengst met 30% toeneemt, en de groenten accumuleren geen chemische verbindingen en zijn absoluut onschadelijk voor de mens. “Actara” wordt aanbevolen voor gebruik op kamerplanten. Minimaal verbruik was ook een pluspunt. Een kleine hoeveelheid vloeistof is voldoende om grote plantages te behandelen. De bereide oplossing hecht zich betrouwbaar aan de plant en is bestand tegen hoge temperaturen en regen.

Volgens reviews is het insecticide even effectief voor de bescherming van aardappelen, aalbessen, frambozen, peren, appels, kruisbessen, tomaten, uien, aubergines, paprika’s, kool, sierbloemen en struiken. Velen hebben zijn hoge efficiëntie, onschadelijkheid en gebruiksgemak geprezen.

Voordelen

 • is niet verslavend;
 • bestand tegen het weer;
 • accumuleert geen gifstoffen;
 • effectief voor kamerplanten.

Nadelen

 • niet gevonden.

Prestige KS

Beoordeling: 4.8

Prestige KS

Zilveren genomineerde van de beoordeling – het product van de gerenommeerde Duitse fabrikant. Het is ontworpen om de coloradokever, de draadworm, bladluizen, cicaden, aardappelmotten… De actieve bestanddelen vallen binnen 2 maanden volledig uiteen, zonder het ecologisch evenwicht aan te tasten. Dit is bewezen door talrijke studies. Bestrijding van plagen van gewassen vanaf het begin van het planten tot de oogst. Het heeft echter geen effect op nuttige insecten.

Het onmiskenbare voordeel is het anti-stress effect. Dit betekent dat de planten na de behandeling niet alleen van larven en volwassen dieren afkomen, maar ook beter gaan groeien en sneller herstellen van ongunstige weersomstandigheden.

Het geneesmiddel wordt geproduceerd als een geconcentreerde suspensie. 150 ml verdund in 1,5 liter water. Deze hoeveelheid is voldoende voor de behandeling van 150 kg plantgoed. Volgens beoordelingen is het een van de beste ongediertebestrijdingsmaatregelen tijdens de vegetatieperiode. Na één keer behandelen van de knollen wordt geen voortplanting van insecten meer waargenomen.

Voordelen

 • stimuleert de plantengroei;
 • hangt niet af van de weersomstandigheden;
 • ontbindt na 53 dagen;
 • onschadelijk voor bijen, hommels, vogels.

Nadelen

 • niet gevonden.

Regent

Beoordeling: 4.7

Regent

Op de derde plaats in het klassement – een product met een krachtige werking, dat in staat is landbouwvelden in één keer volledig te ontdoen van de coloradokever. Het is gebaseerd op een breedspectrummiddel dat wordt gebruikt om niet alleen agro-organismen maar ook huishoudelijke kakkerlakken, mieren, bedwantsen en ongedierte te vernietigen. De eerste blootstelling is aan het lichaam van het insect. Tweede stadium – penetratie van behandelde bladeren in het spijsverteringskanaal. Blokkering van het zenuwstelsel en verlamming.

Het product is verkrijgbaar in verschillende vormen: poeder, korrels en als concentraat in ampullen. Ondanks zijn chemische samenstelling is het veilig voor mens en dier. Het effect houdt wekenlang aan, zelfs bij ongunstige weersomstandigheden.

Volgens ervaren tuiniers beschermt “Regent” planten perfect, verbetert de opbrengst. Het belangrijkste is de aanbevolen dosering in acht te nemen. Betaalbare kosten en zuinig gebruik worden door velen als een absoluut pluspunt beschouwd.

Voordelen

 • milieuvriendelijk;
 • snelle actie;
 • behoudt zijn werking zelfs bij zeer hoge temperaturen;
 • gebruiken om huiskakkerlakken uit te roeien.

Nadelen

 • er is geen effect waargenomen.

Mospilan

Beoordeling: 4.6

Mospilan

Het vierde gerangschikte insecticide beschermt alle delen van de aardappel, inclusief stengel, bladeren, bloeiwijzen en knollen. Het begint binnen een half uur te werken en is een systemisch contact-darmmiddel. Het effect duurt tot 3-4 weken. Het product is niet giftig voor mensen, huisdieren en vissen. Het is niet ontworpen om een breed scala aan insecten te doden, maar is specifiek ontwikkeld voor de coloradokever en de aardappelmot.

De oplossing hecht goed aan de toppen, is bestand tegen hoge temperaturen, wordt langzaam weggespoeld door regen en zware dauw. Na de behandeling kunt u niet eerder dan 3-4 dagen in de tuin werken. Het product verbruikt heel weinig. Mengsel bestaande uit 0,6 gr poeder en 10 liter water. Het is voldoende voor 200 vierkante meter. M van het aardappelveld.

Ondanks de vrij recente introductie van het product op de markt, werd het door veel particulieren en professionals gewaardeerd. Het is niet verslavend voor ongedierte, hoopt zich niet op aan knollen, is onschadelijk voor bijen, hommels en vogels, vernietigt eieren, larven en volwassen dieren.

Voordelen van

 • effect binnen 2 uur;
 • milieuvriendelijk;
 • bestand tegen hitte en regen;
 • zuinig verbruik.

Nadelen

 • niet gevonden.

Commandant

Beoordeling: 4.5

Commandant

Vijfde op de ranglijst – een chemische stof die een echte noodhulp zal zijn in de strijd tegen de invasie van de coloradokever. Dankzij zijn snelle en langdurige werking is het het product bij uitstek voor particulier en professioneel gebruik. Eenmaal op het lichaam van het insect, en dan met de behandelde scheuten binnenin, veroorzaakt het verlamming van zenuwuiteinden en een dreigende dood, zodat het product een hoge mate van effectiviteit heeft.

“Comandor treedt op tegen individuen in gesloten en open terrein. Bladluizen, draadwormen, witte vliegen en cicaden worden gedood, behalve de coloradokever. in slechts 24 uur is het mogelijk om vele soorten ongedierte volledig kwijt te raken. Zowel volwassenen als larven in alle rijpingsstadia.

Het belangrijkste voordeel is dat het bestand is tegen zon, regen en hoge temperaturen. Het product zit stevig vast op de bladeren en blijft de insecten aantasten. Eén behandeling per seizoen is dus voldoende om tegen de plagen te beschermen en de opbrengst te verhogen.

Voordelen

 • hoge mate van doeltreffendheid;
 • langdurig effect;
 • Verbetert de groeisnelheid;
 • niet-fytotoxisch voor tuinplanten.

Nadelen

 • Verboden voor gebruik tijdens de bloeiperiode.

Bancol

Beoordeling: 4.4

bancol van de coloradokever

Op de zesde plaats in onze beoordeling – insecticide met contact-intestinale werking tegen de coloradokever en vele andere plagen van huishoudelijke percelen. Ongediertebestrijders zijn: mug, witte vlieg, aardappelmot, draadworm. De drug is beschikbaar in poedervorm, die in water vóór gebruik wordt opgelost. Het resulterende mengsel wordt langzaam weggespoeld door regen en dauw, waardoor maximaal 2 toepassingen tijdens het groeiseizoen mogelijk zijn.

Volwassenen sterven onmiddellijk, larven sterven als ze uitkomen. Het product is minimaal verbruikt en goedkoop. Het preparaat wordt berekend in de verhouding 5 g per 10 liter water. Aardappelplanten worden behandeld met tussenpozen van 20 dagen.

Volgens de respondenten combineert het product perfect de doeltreffendheid tegen schadelijk ongedierte en de veiligheid voor mens, dier en honingbij. Velen hebben de neutrale geur opgemerkt die zelfs een bijzonder gevoelige reukzin niet irriteert. “Bancol” wordt niet alleen gebruikt op particuliere percelen, maar ook op landbouwvelden van boerderijen.

Voordelen

 • Hoog vernietigingspercentage van volwassenen en larven;
 • het is geweldig om er groen op te zetten;
 • Schaadt het milieu niet;
 • geen sterke geur.

Nadelen

 • niet te vinden.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: