13 interieurs in hout

Een houten interieur is verfijnd en aristocratisch. Profilering of intarsia, barok houtsnijwerk of gewoon rijk gekleurde houtstructuren – hoe ziet u de muren en plafonds van uw interieurs??

De charme van hout

Houten interieurmeubelen gaan altijd terug in de tijd: eerst waren het de koude muren van stenen kastelen die met hout werden dichtgetimmerd, daarna in de XVII-XVIII eeuw een stijl van houten schrijnwerk die echt het verschil maakte. Boiserie decorpanelen zijn verschenen in Frankrijk. Daarom is houten lambrisering het meest geschikt voor klassieke interieurs. Hoewel hout de makkelijkste manier is om een kamer te verfraaien is een universeel materiaal, altijd en overal is het welkom.

De redactionele fotogalerij biedt een selectie van houtafwerkingen voor interieurs. Er is hout in elke stijl, en zelfs in interieurs met een moderne esthetiek. De panelen zijn gemaakt van massief hout of gefineerde spaanplaat of MDF. Hun versieringen zijn zeer gevarieerd: profilering, lijstwerk, uitstekende sokkels, architectonische elementen.. rozetten, pilasters met gebeeldhouwde kapitelen, gekleurd houtfineer…

Panelen met ingewikkelde patronen creëren een feestelijke, formele sfeer. Als u een sober interieur wenst, kunt u beter kiezen voor een afwerking die niet bijzonder sierlijk is. In dit geval wordt het decoratieve effect bereikt door de kleur van het hout en zijn natuurlijke textuur met sporen van gesneden knoesten.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: