14 beste bandslijpmachines

Bandschuurmachines schuren hout, beton en metalen oppervlakken door het flexibele blad te draaien. Dit zijn productievere instrumenten dan het delta-type. Hoe kies je een bandschuurmachine en wat zeggen de reviews van de meest voorkomende modellen, onze experts. Het materiaal zal u helpen uw zoektocht te beperken en de juiste slijpmachine voor het werk tegen de juiste prijs te vinden.

Hoe kies je een bandschuurmachine

Laten we eens kijken naar de basiscriteria voor het kiezen van een bandschuurmachine:

 1. Vermogen. Verkrijgbaar in 600-1200 watt, beïnvloedt het de duurzaamheid van het elektrisch gereedschap. De krachtigere machines gaan langer mee in dezelfde werkomstandigheden. Ze hebben ook betere prestaties.
 2. Riemsnelheid. Capaciteiten van 200 tot 500 m/min geven ook een indicatie van de productiviteit. Een gereedschap met hogere snelheid kan in dezelfde tijd een groter gebied bewerken dan een gereedschap met lagere snelheid.
 3. Riemgrootte. Meetbaar in lengte en breedte. De parameters beïnvloeden het te bestrijken gebied. Grotere banden worden gekozen voor ruime oppervlakken, terwijl kleinere banden worden gebruikt voor trapleuningen, pilaren en andere smalle voorwerpen. Het verbruiksgoed moet ook in ruime mate beschikbaar zijn, anders is het gereedschap nutteloos.
 4. Gewicht. Het gewicht beïnvloedt het gebruiksgemak. Bandslijpmachines zijn verkrijgbaar vanaf 2.5 tot 7 kg.
 5. Extra functies. Verschillende opties beschikbaar voor efficiënter werken. Snelheidsregeling is nuttig voor zowel hard als zacht hout. Zachte start vermindert het energieverbruik en voorkomt schokken aan het begin van het proces. Een constante snelheid zorgt voor hetzelfde resultaat op een ruim oppervlak, ongeacht de veranderende inspanning van de bestuurder. Een stofzak vergemakkelijkt het schoonhouden van de werkplek.

Beste bandslijpmachines ranglijst

Nominatie ruimte productnaam prijs
Beste professionele bandslijpmachines 1 Makita 9404 13 864€
2 Metabo BAE 75 13 010€
3 INGCO PBS12001 6 020€
4 BOSCH GBS 75 AE 15 679€
5 Makita M9400 9 500€
6 Hamer LSM 1000 PREMIUM 6 849€
7 E
 • TECH MSHL 1200E
 • 5 682€
  8 Hyundai BS 900 3 493€
  9 METER LSHM-1000UE 3 173€
  10 DIOLD MSHL-1U 3 480€
  Beste semi-professionele bandslijpmachines 1 BOSCH PBS 75 A 5 880€
  2 Makita 9910 6 392€
  3 Hamer LSM 800 B 3 480€
  4 MI
 • TARY BS600
 • 2 490€

  Beste professionele bandslijpmachines

  Met deze kenmerken in gedachten, laten we eens kijken naar de specifieke modellen die de meeste positieve referenties hebben en die onze experts vooral waarderen om hun kenmerken. Laten we beginnen met de professionele machines met een vermogen van 900-1200W, die ontworpen zijn voor intensief gebruik.

  Makita 9404

  Beoordeling: 4.9

  MAKITA 9404

  Experts gaven de eerste plaats aan de Makita 9404, die een vermogen van 1.010 W heeft en de schuurband met 440 m/min kan laten draaien. De gereedschapsmaat is 610×100 mm, dus een groot gebied wordt meteen gepakt. Houdt elektrisch gereedschap vast aan twee handgrepen. Op de achterkant zit een spuitmond en afvalbak. Snelheidsregeling aan de rechterkant. De startknop kan worden beveiligd, zodat u de trekker niet steeds hoeft over te halen. Na een riemvervanging wordt de riempositie automatisch aangepast. Eigenaars in recensies vinden het prettig dat de machine kan worden omgedraaid, op een tafel of de vloer kan worden geplaatst, ingeschakeld en gebruikt als een machine, die kleine onderdelen verwerkt door hem in de hand te houden.

  Wij vinden de bandschuurmachine de beste in termen van duurzaamheid bij intensief gebruik. Talrijke getuigenissen bewijzen dat deze machine al 4-5 jaar lang 5 dagen per week wordt gebruikt door ambachtslieden of timmerlui. Eigenaren hoeven alleen de verbruiksartikelen zoals riem, borstels en koolborstels te vervangen.

  Voordelen

  • Hoog vermogen 1010 watt;
  • de band loopt met een snelheid van 440 m/min;
  • heeft een regelbare snelheid;
  • vangt onmiddellijk 100 mm breed op.

  Nadelen

  • van gewicht 4.7 kg. Mijn handen worden sneller moe;
  • springt de zak er soms af;
  • Het is moeilijk om een riem kleiner dan 180 eenheden te kopen;
  • De achterste handgreep is niet voorzien van antislip-pads.

  Metabo BAE 75

  Beoordeling: 4.8

  Metabo BAE 75

  De professionele BAE 75 schuurmachine van Metabo staat op de tweede plaats. Het elektrisch gereedschap is begiftigd met een vermogen van 1010 W, zoals de leider van het overzicht, maar het heeft al Euroberen handgrepen, dus het is veel handiger om vast te houden. Een bandsnelheid van 450 m/min is iets sneller dan de concurrentie, maar het gereedschap is kleiner – 533×75 mm. Een blad met korrel 80 is al inbegrepen. De machine heeft een stofzak met bedrijfslogo en een adapter om een stofzuiger aan te sluiten. De fabrikant heeft gezorgd voor een klein detail in de vorm van een inbussleutel, zodat eigenaars de schuurband gemakkelijk kunnen vervangen. Machine weegt 4.7 kg. Soepele start zorgt voor een precieze start zonder schokken.

  Onze experts en andere gebruikers in de reviews vonden de aanwezigheid van een speciaal bed bij deze slijpmachine goed, waardoor u het gereedschap niet alleen ondersteboven kunt gebruiken, maar ook werkstukken onder de gewenste hoek kunt slijpen. De positie van de eindschakelaar kan worden ingesteld en vergrendeld met een schroef aan de linkerzijde.

  Voordelen

  • hoogwaardige constructie;
  • rubberen handvatten;
  • bandsnelheid is 450 m/min;
  • Vlotte start van de operatie.

  Nadelen

  • Slechts 20% van het vuil komt in de stofkast terecht – de rest komt in de lucht terecht
  • Kan ondersteboven rijden op een oppervlak.

  INGCO PBS12001

  Beoordeling: 4.8

  INGCO PBS12001

  Op de derde plaats komt de INGCO schuurmachine met 1200 Watt. band met afmetingen 610×100 mm. Aan de rechterkant van de machine zit een uitgang voor een stofzak of stofzuiger. Twee met Eurober beklede handvatten voor een betere grip. De startknop kan worden vergrendeld met een klein knopje – praktisch voor lange klussen. Uit de feedback van eigenaars blijkt dat de machine niet heet wordt tijdens het schuren. Het is ook uitstekend voor hardhout (haagbeuk, eik, es). Alle belangrijke onderdelen zijn van metaal en zonder speling gemonteerd. Verbruiksartikelen, waaronder borstels, kunnen gemakkelijk worden vervangen dankzij gemakkelijk toegankelijke sluitingen.

  Deze schuurmachine is door ons erkend als de beste in termen van vermogen dat niet daalt onder belasting. De 1200 Watt maakt bandsnelheden tot 500 m/min mogelijk. Al deze voordelen leiden tot een hogere productiviteit en de machine is dan ook geschikt voor het slijpen van grote hoeveelheden hout (trappen, muren, vloeren, enz.). .).

  Voordelen

  • Beschermt de stroomkabeluitgang tegen afbuiging;
  • stofzuiger en adapter voor een stofzuiger;
  • Vergrendelbare aan/uit knop;
  • rubberen handgrepen.

  Nadelen

  • De grote afmetingen zijn onhandig bij het werken in kleine ruimtes;
  • is het niet mogelijk om ondersteboven te werken;
  • 5 kg gewicht verslijt je handen snel.

  BOSCH GBS 75 AE

  Beoordeling: 4.7

  BOSCH GBS 75 AE

  In het gamma blauw gereedschap produceert Bosch de bandschuurmachine GBS 75 AE met 750 W. Ondanks zijn relatief lage vermogen haalt hij snelheden tot 330 m/min die alleen concurrerende modellen kunnen halen, daarom werd hij in de professionele categorie geplaatst. De snelheid kan worden aangepast voor verschillende dichtheden van hout. bandafmetingen 533×75 mm. Alle onderdelen voor de rotatie van de schuurband zijn van metaal, wat de levensduur verlengt. Weegt 3.4 kg. Volgens referenties van klanten is het voldoende om zonder extra druk in horizontale positie te werken. Wordt geleverd met een parallel- en hoekaanslag en een frame, waardoor de mogelijkheden van het slijpgereedschap worden uitgebreid.

  De constructie van de stofzak is wat ons betreft de beste schuurmachine. De stofzak wordt op de uitlaat geplaatst en bevestigd met een extra beugel. Hierdoor wordt de vorm steeds rechtgetrokken en komt er meer stof in de container.

  Voordelen

  • variabele snelheid;
  • De voorste rol en de hele bodem zijn van metaal;
  • goed doordachte ergonomie;
  • parallelle en hoekstop.

  Nadelen

  • hoge kosten;
  • luidruchtig;
  • warmt relatief snel op;
  • dure reparaties (vervanging van lagers, bussen en platform).

  Makita M9400

  Beoordeling: 4.7

  MAKITA M9400

  Deze schrijfmachine is onmisbaar voor het maken van kasten, ramen, vloerplanken, blokhutten of deuren. De bandschuurmachine heeft een vermogen van 940W en bereikt een snelheid tot 380m/min. De bandafmetingen 610×100 mm maken het gemakkelijk om grote oppervlakken sneller te verwerken. De machine zelf meet 354x175x168 mm, dus hij is gemakkelijk te vervoeren van en naar de werkplek. Klanten reviews geven aan dat de grinder comfortabel in de hand ligt dankzij de met Eurober beklede handgrepen. De stofzak is voorzien van een plastic verwijderbare strip die ervoor zorgt dat de zak snel kan worden geopend voor reiniging. Om de machine ondersteboven te gebruiken, kan een speciale trapeziumvormige plaat worden toegevoegd.

  Het is de beste bandschuurmachine voor het bewerken van grote gelijkmatige houten oppervlakken, bijv. vloeren of deuren met panelen. Hoewel het gewicht 6.2 kg is een nadeel bij rechtop werken; naar beneden is een voordeel – de bediener hoeft helemaal geen druk uit te oefenen op het gereedschap, maar hoeft het alleen lichtjes te geleiden.

  Voordelen

  • Het hoofdhandvat is volledig met Eurober bekleed;
  • De startknop kan worden vergrendeld;
  • Het netsnoer is beschermd tegen doorbuiging;
  • Inclusief gemerkte ophaalzak.

  nadelen

  • gewicht 6.2 kg zwaar om vast te houden met gestrekte armen;
  • De snelheid kan niet worden aangepast;
  • Geen mogelijkheid om ondersteboven te werken zonder extra accessoires.

  Hamer LSM 1000 PREMIUM

  Beoordeling: 4.6

  Hamer LSM 1000 PREMIUM

  De bandslijpmachine heeft een vermogen van 1200 W en kan de doorvoer versnellen tot 500 m/min. bandmaat 610×100 mm is geschikt voor het schuren van deuren, vloeren en andere grote oppervlakken. De snelheid kan worden aangepast met behulp van een wiel op de hoofdhandgreep. De vergrendeling van de startknop ontlast de wijsvinger. Uitgerust met een stofzak. In reviews prijzen alle eigenaren de schuurmachine voor zijn kracht en het volledig gladde, braamvrije oppervlak dat hij achterlaat, maar het gewicht 6.75kg is zeer handvermoeiend. Ondanks zijn gewicht is het evenwicht correct en helt de machine niet over naar de zijkant. Ambachtslieden geven commentaar op de uitstekende richtingsstabiliteit.

  Het voordeel van deze mobiele bandschuurmachine is de behuizing, die grotendeels uit metaal bestaat. Dit ontwerp zorgt voor een snelle warmteafvoer en maakt het mogelijk het elektrisch gereedschap langer te gebruiken dan concurrenten met hetzelfde vermogen.

  Voordelen

  • snelheidsregelaar;
  • Het netsnoer is beveiligd tegen afbuiging;
  • een scheiding voor de startknop en de rest van het handvat;
  • geen kieren of kromtrekken.

  nadelen

  • gewicht 6.75kg;
  • sommige snelheidsregelaars zijn vergrendeld in één positie en kunnen niet worden bediend.

  E
 • TECH MSHL 1200E
 • Beoordeling: 4.4

  E<li></div><p>TECH MSHL 1200E” src=”~images3601666194711-2114.jpg” height=”335″ title=”E</p><li>TECH MSCHL 1200E”><p>Onder de professionele budgetopties voor slijpen valt “Elitech MSHL 1200E” op, met een vermogen van 1200 watt. De schuurband, die 610×100 mm meet, draait tot 400 m/min. Twee met Eurober beklede handgrepen op de behuizing. Er is een systeem om per ongeluk starten te voorkomen en de aan/uit-knop te vergrendelen. Het toerental kan worden aangepast aan de toepassing en de dichtheid van het te verwerken materiaal. Feedback van klanten houdt van de positionering van het stelwiel. Bij omgekeerd gebruik staat hij aan de kant van de bestuurder in plaats van andersom, waardoor hij gemakkelijk kan worden opgesteld.</p><p>Wij beoordelen deze bandschuurmachine als de beste in termen van prijs/uitrustingsverhouding. U kunt het gereedschap kopen voor 5000-7000 roebel, afhankelijk van de winkel, maar voor dit geld levert de fabrikant een stop om te schuren, tape, stofzak en klemmen om de houten werkstukken vast te zetten. Gezien het maximale vermogen van 1200W is dit het beste product in termen van prijs en kwaliteit.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>goede apparatuur;</li><li>Hoog vermogen 1200 watt;</li><li>kan ondersteboven werken;</li><li>Er zijn klemmen voor bevestiging.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Het grootste deel van het bodemsysteem is van plastic;</li><li>voor vele gewichten 5.5 kg groot;</li><li>lawaaierige motor en versnellingsbak werken.</li></ul><h3>De Hyundai BS 900</h3><p>Beoordeling: 4.3</p><div style=Hyundai BS 900

  De Hyundai Corporation biedt een budget schuurmachine met 900W vermogen en een bandsnelheid van 400m/min. Afmetingen van het gereedschap zijn 533×75 mm. Eenheid weegt 3.6 kg. Het koppel wordt van de motor op de riemrollen overgebracht door middel van een getande riem die niet kan scheuren of slippen. Feedback van eigenaars geeft aan dat de bouwkwaliteit en de plastic routing van de machine goed zijn. Door het aan te sluiten op een stofzuiger wordt de warmte aanzienlijk verminderd. Daarom is het product, ondanks de budgettaire kosten, zeer geschikt voor professioneel gebruik.

  Hoewel er geen lastopnamefunctie is, is het niet mogelijk het gereedschap te stoppen met een bandkorrelgrootte van 40 en het minimale toerental. Daarom bevelen wij deze schuurmachine aan voor de meest delicate taken, waarbij precisie en helderheid onder belasting belangrijk zijn.

  Voordelen

  • de draaisnelheid kan worden aangepast;
  • vliegend zaagsel gaat in de zak;
  • de startknop zit vast;
  • aantrekkelijke prijs;
  • alle draaiende delen zijn gelagerd.

  Nadelen

  • luidruchtige werking;
  • de tape glijdt vaak naar het lichaam toe.

  LSHM-1000UE

  Beoordeling: 4.2

  KALIBER LSHM-1000UE

  Als u een krachtige schuurmachine nodig hebt, maar weinig geld, overweeg dan de LSM-1000UE. Hij heeft een vermogen van 1000 W en versnelt de band tot een snelheid van 360 m/min. De hoofdhandgreep is met Eurober bekleed en heeft snelheidsregeling en een startknopvergrendeling. Eenheid weegt 3.6 kg, dus bediening met één hand is niet mogelijk. Afmeting riem 533×76 mm. Gebruikers delen in hun reviews dat de kracht van de machine voldoende is “op het oog” en dat hij alle taken aankan die duurdere concurrenten aankunnen.

  Wij zagen deze schuurmachine als de meest betaalbare professionele schuurmachine met hoge prestaties. De indrukwekkende eigenschappen van 1000 watt en de snelheid van 360 m/min maken het snel en gemakkelijk om houten of betonnen vloeren te frezen, maar gezien de lage bouwkwaliteit is de levensduur van de machine niet erg lang, en dus niet geschikt voor dagelijks gebruik. Volgens de instructies kan het 5 minuten werken en dan 10 minuten laten afkoelen.

  Voordelen

  • comfortabel handvat ontwerp;
  • variabele positie van de voorste handgreep;
  • Goed zicht op het werkgebied;
  • vangt effectief stof op.

  Nadelen

  • het kan bramen hebben op het oppervlak na bewerking;
  • ruwe stroomkabel;
  • voorste lagers in de rollen slijten snel.

  DILD MSHL-1U

  Beoordeling: 4.1

  DIOLD MSHL-1U

  Uiterlijk is deze molen identiek aan de hierboven beschreven molen, maar hij wordt geproduceerd door een andere fabrikant. Qua vermogen is hij vergelijkbaar en heeft 1000 watt, maar de snelheid is iets hoger – 380 m/min vs 360 m/min. De afmetingen van de band zijn ook hetzelfde – 533×76 mm, maar de fabrikant is erin geslaagd om het gewicht van de machine een beetje te verminderen, namelijk 3.5 kg. De voorste handgreep kan worden verplaatst, waardoor u een comfortabele grip kunt instellen voor verticaal of horizontaal schuren. Euroberen handvat aan de achterkant voorkomt wegglijden bij zweterige handen.

  Naar onze mening is dit de beste bandschuurmachine in de ruime keuze aan onderdelen. Voor meer merkmodellen kan het moeilijk zijn om riemen met een bepaalde korrel te verkrijgen, en ze zijn duur. Verbruiksartikelen zijn verkrijgbaar in alle kwaliteiten voor een stuivertje. Reserveonderdelen voor het gereedschap zijn ook goedkoop en in elke stad verkrijgbaar.

  Voordelen

  • comfortabele handgrepen;
  • is het mogelijk om het permanent te installeren en vast te zetten in de “nokken”;
  • is nogal krachtig;
  • afsluitbare startsleutel.

  Nadelen

  • zwakke bevestiging voor stofblik;
  • beperkte looptijd;
  • is het moeilijk om dunne klemmen te vinden die passen bij de diameter van de “lugs”;
  • luid gezoem.

  Beste semi-professionele bandslijpmachines

  Dit type machine is geschikt voor privéwerkplaatsen of hobbytoepassingen. Het vermogen van 500-800 watt zorgt voor goede resultaten, en bij niet intensief gebruik gaat de machine 5-10 jaar mee.

  BOSCH PBS 75 A

  Beoordeling: 4.8

  BOSCH PBS 75 A

  In de semi-professionele lijn van Bosch is er een bandschuurmachine PBS 75 A met afmetingen van 533×75 mm, die met 350 m/min kan draaien. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een stevige stofhouder die niet schudt als hij per ongeluk door de gebruiker wordt ingedrukt. De container kan op de spigot worden gedraaid voor de juiste configuratie van de machine op een lastige locatie. De twee handgrepen zijn bedekt met antislip-pads en de schuurmachine wordt stevig vastgehouden door de gebruiker. machine weegt 3.4 kg, en het maximale vermogen is 710 watt. De eigenaars houden van de beoordelingen dat de band automatisch wordt gecentreerd, wat het werk vereenvoudigt en de kwaliteit van het resultaat verbetert.

  Experts beschouwden de beste schuurmachine vanwege het gemak waarmee de schuurband kan worden vervangen, wat in drie slagen gebeurt. De zool is voorzien van een hendelvergrendeling, die, wanneer hij gedraaid wordt, het gereedschap in een oogwenk vrijgeeft. Met een tweede beweging verwijdert de operator het en installeert een nieuwe met een derde beweging. Het duurt 5s en is optimaal wanneer u het oppervlak wilt schuren met verschillende gradaties van schuurpapier.

  Voordelen

  • Zwenken van de stofafscheider naar beide zijden;
  • rubberen handvatten;
  • trekkerslot;
  • de rechterkant van de behuizing is geschuurd tot aan de hoek…

  nadelen

  • warmt snel op;
  • De stalen zool is erg dun en hij hangt een beetje;
  • gereedschap hard wordt ingedrukt, begint de snelheid te dalen.

  Makita 9910

  Beoordeling: 4.7

  Makita 9910

  Het apparaat heeft een vermogen van 650 W en produceert een bandsnelheid tot 270 m/min. De fabrikant heeft de machine voorzien van een stofafzuiging met een onderbalk waarmee de zak snel kan worden geopend voor reiniging. Bandmaat 457×76 mm is geschikt voor het schuren van planken en smalle delen. De totale afmetingen van 262×130 mm maken het gemakkelijk te vervoeren in een handtas. Het netsnoer is dubbel geïsoleerd, zodat een onbedoelde botsing van de band met de kabel niet snel schade veroorzaakt. Gebruikers vinden het prettig dat de bandschuurmachine relatief licht is (2.7 kg) in vergelijking met concurrenten, dus minder handvermoeidheid.

  Onder de semi-professionele schuurmachines is deze machine een van de machines met de langste levensduur. Feedback van eigenaars toont aan dat het elektrisch gereedschap tot 12 jaar zonder breuk kan werken, als het elke week wordt gebruikt. Voor de doe-het-zelver of hobby-houtbewerker is dit een zeer respectabele term.

  Voordelen

  • dubbele isolatiebescherming;
  • De schuurband wordt automatisch gecentreerd;
  • relatief laag gewicht 2.7 kg;
  • stofzak met eenvoudig reinigingssysteem.

  Nadelen

  • handvatten zijn licht glibberig in de handen;
  • Geen snelheidsregelaar;
  • De aandrijfrollen en de riem slijten snel;
  • de riem schuurt licht tegen het zijvlak.

  Hamer LSM 800 B

  Beoordeling: 4.6

  HAMER LSM 800 B

  800 W bandschuurmachine met 290 m/min. Oppervlak 75 mm breed. Weegt 3.5 kg. Het elektrische gereedschap kan de snelheid regelen en is uitgerust met een steunframe, twee schroefklemmen en een stofzak. Reviews tonen aan dat eigenaars de extra handgreep, die de hoek kan veranderen, prettig vinden. Het wordt bereikt met een opklapbare hendel zodat het niet lang duurt. Deze oplossing maakt het gemakkelijk het gereedschap in te stellen voor comfortabel werken op verticale of horizontale oppervlakken.

  Naar onze mening is de semi-professionele schuurmachine het beste wat betreft de zichtbaarheid van het gebied voor de machine. De andere modellen hebben een hoge behuizing waardoor de bestuurder niet kan zien wat er in de onmiddellijke nabijheid van de machine gebeurt, maar hier heeft de voorrol een diameter van 10 mm, dus is hij veel lager. De ontwerpers voorzagen ook een verhoogd vizier over het vizier, dat nog meer toegang biedt voor zichtbaarheid. Het is handig wanneer u een werkstuk alleen nauwkeurig tot een bepaalde lijn moet schuren, zonder eroverheen te gaan.

  Voordelen

  • RPM aanpassing;
  • de startknop zit vast;
  • hendel voor het eenvoudig verwisselen van de riem;
  • tweede handvat met verstelbare hoek.

  Nadelen

  • wanneer het steunframe is gemonteerd, kan het niet helemaal tot in de hoek worden geschuurd;
  • is de zool niet vlak genoeg;
  • Plastic heeft een slechte geur;
  • er vliegt veel stof langs de stofbak…

  MI
 • TARY BS600
 • Beoordeling: 4.5

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: