15 beste bezienswaardigheden van Arkhipo-Osipovka

Arkhipovo-Osipovka maakt deel uit van het gebied Groot Gelendzhik. Dit is een zeer interessante plaats voor toeristen tijdens het vakantieseizoen. Er zijn veel attracties, waaronder attracties voor kinderen. Om het verblijf van de gasten in Arkhipovo-Osiposki onvergetelijk te maken, hebben onze experts een lijst samengesteld van de beste attracties van de stad. Goede lectuur.

Beste bezienswaardigheden van Arkhipo-Osipovka

Nominatie plaats Naam Beoordeling
Beste bezienswaardigheden in Arkhipovo-Osipovka 1 Krokodillenboerderij 5.0
2 “Sea of Wonders” 4.9
3 GoodZone waterpark 4.8
4 Albatros pretpark 4.7
5 Dolfinarium 4.6
6 Oceanarium 4.5
7 Centraal strand 4.4
Beste natuurlijke attracties van Arkhipovo-Osipovka 1 Malibu Park 5.0
2 Tesebek Watervallen 4.9
3 Pine Gully 4.8
4 Terrencourt pad 4.7
Beste culturele bezienswaardigheden van Arkhipovo-Osipovka 1 Museum voor kosmonauten Arkhipovo-Osipovka 5.0
2 Mikhailovskie vestingwerken complex 4.9
3 Brood en Wijn Museum 4.8
4 Huis op zijn kop 4.6

Beste entertainment in Arkhipovo-Osipovka

Krokodillenboerderij

Beoordeling: 5.0

De krokodillenboerderij, geopend in 2010, staat bovenaan de lijst van attracties in Arkhipovo-Osipovka. Momenteel de thuisbasis van een enorme verscheidenheid aan roofzuchtige reptielen van alle leeftijden. De langsten zijn meer dan 2 meter lang en de jongsten bereiken maximaal 40 cm. De volwassenen zijn nog niet indrukwekkend groot en hebben een lui karakter.

Toeristen en hun kinderen zullen het leuk vinden om de kleintjes te zien stoeien in het zwembad. De boerderij beslaat 200 vierkante meter en herbergt verschillende openluchtkooien. Naast krokodillen zijn er schildpadden, slangen en vele andere rifbewoners. De meeste van hen werden vervoerd uit Cambodja. Vaak zijn er excursies, met als hoogtepunt het voeren van de dieren. De boerderij ligt in het centrum van het stadsstrand.

“Sea of Wonders

Beoordeling: 4.8

De tweede plaats op de ranglijst van attracties wordt ingenomen door een pretpark, genaamd “Sea of Wonders”. De belangrijkste specialisatie is illusies, waardoor het heel anders is dan andere toeristische sites in Arkhipovo-Osipovka. Het is verdeeld in verschillende thematische zalen.

Onder de attracties is het zeer interessant om het doolhof van de angst te bezoeken, een donkere kamer waar de gasten bekende griezelfiguren zullen ontmoeten. Deze faciliteit zal proberen u de meest onverwachte ontmoeting te geven. Daarnaast zijn er ook spiegelkamers, waarin bezoekers gedesoriënteerd raken en om eruit te komen, moet je veel moeite doen. Het pretpark ligt aan de Primorsky Boulevard.

Waterpark GoodZone

Beoordeling: 4.7

GoodZone Water Park

De GoodZone in Arkhipovo-Osipovka is een belangrijke attractie van het vakantieoord. De meest extreme waterattracties van het hele dorp bevinden zich hier. Er is een groot aantal verschillende gevaarlijke ritten, met steile hellingen en bochten.

Er zijn 2 zwembaden voor verschillende leeftijdscategorieën. Voor oudere bezoekers is het zwembad uitgerust met een extra watermassage en jacuzzi. En in het kindergedeelte zijn er verschillende glijbanen in de vorm van dieren. In het centrale gedeelte is er een klein nagebouwd corsair schip, waarvan oudere kinderen kunnen afdalen. Bezoekers kunnen naar de contact dierentuin met kleine dieren. Ongeveer 500 meter van de kust.

Albatross entertainment complex

Beoordeling: 4.6

Albatross entertainment complex

De volgende in de ranglijst is een klein hotel en amusementscentrum genoemd naar een trotse zeevogel. Iedereen kan veel attracties voor zichzelf vinden. Er is ook een speciaal hotel dat kamers biedt voor elk budget. Maaltijden en zelfs uw eigen attracties zijn inbegrepen. In het centrum bevindt zich een waterpark, het grootste aan de Zwarte Zeekust.

Het heeft verschillende bassins, met een totale capaciteit van meer dan 5.500 kubieke meter. Er zijn pret en attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Er is een klein spiegeldoolhof. En de beste club in Arkhipovo-Osipovka – “Albatross”, waar regelmatig verschillende feesten plaatsvinden, wordt aangeboden aan de aandacht van de jeugd.

Dolfinarium

Beoordeling: 4.5

Dolfinarium

Deze attractie ligt aan het centrale strand van de stad en vult het perfect aan. Het is vermeldenswaard dat er misschien niet genoeg tickets zijn, dus het is raadzaam om ze van tevoren te reserveren. En, behalve dolfijnen, treden beluga walvissen en zelfs gewone zeehonden op in het amusementscomplex. Bijna alle deelnemers zijn bereid vele trucs te demonstreren, evenals balspelen en zelfs schilderen.

Gesynchroniseerde sprongen zijn het belangrijkste hoogtepunt van het dolfinarium. En na afloop van de show kunt u zwemmen met de dieren, wat een geweldige indruk zal achterlaten en onvergetelijke foto’s zal opleveren. Het showprogramma wordt elk jaar vernieuwd. Volgens beoordelingen van toeristen overtreft het dolfinarium Arkhipovo-Osipovka dat van Gelendzhik.

Oceanarium

Beoordeling: 4.4

Oceanarium

De zesde plaats in de ranglijst van attracties van Arkhipovo-Osipovka wordt ingenomen door een klein oceanarium. Het werd gecreëerd zodat toeristen hun strandvakantie kunnen diversifiëren. En het is gemakkelijk te bereiken, aangezien de locatie bijna in het centrum van het resort ligt. Ondanks hun kleine omvang zijn ze erin geslaagd een enorme verzameling waterbewoners uit verschillende delen van de wereld te verzamelen. Er zijn aquaria in alle maten, met vissen en schildpadden die erin zwemmen.

Er zijn zelfs roofzuchtige piranha’s, haaien en roggen. Voor elk type wandelpad zijn optimale omstandigheden gecreëerd. Er staan borden op de aquaria die je vertellen over de soorten dieren die er leven. Geluids- en visuele hulpmiddelen worden ook gebruikt. En bij de stand met zeeschelpen zijn er exemplaren die miljoenen jaren oud kunnen zijn…

Centraal strand

Beoordeling: 4.3

Centraal Strand

De laatste attractie van Arkhipovo-Osipovka is het centrale strand van het dorp. Het is een zeer populaire toeristische attractie. Het is hier bijna overvol in de zomer. De smalle inham die tussen de rotsen is ontstaan is opvallend mooi en schoon. Het strand zelf bestaat uit zand en kiezels. De toegang tot de zee is zeer zacht, dus het wordt vaak bezocht door koppels met kinderen.

Ook de strandfaciliteiten zijn uitstekend. Er zijn verschillende doucheruimtes, toiletten en comfortabele ligstoelen. En er zijn trappen om af te dalen naar het strand. Er zijn geen badmeesters in de badzone, maar dankzij de geringe diepte is dat geen probleem. Deze attractie van Arkhipovo-Osipovka wordt beschouwd als een van de interessantste in de stad, en veel toeristen komen hier alleen al voor het strand.

De beste natuurlijke attracties van Arkhipovo-Osipovka

Malibu Park

Beoordeling: 5.0

Malibu Park

Niet ver van het centrale strand van Arkhipovo-Osipovka is er een klein park. Er zijn verschillende recreatiecomplexen met attracties voor volwassenen en kinderen. Traditionele activiteiten zijn draaimolens, schommels en zelfs go-carts. Deze attractie is vooral goed voor kinderen die ritjes te paard krijgen aangeboden.

Maar ook voor volwassenen zijn er enkele extreme attracties, zoals Evolution, en een enorm reuzenrad. Je kunt zelfs de zee zien vanaf de top. Het is het beste te zien bij zonsondergang, wanneer de zon onder de horizon gaat. Het park ligt aan de Pogranichnaya Straat. En het is makkelijk genoeg om het te vinden.

Tesebek watervallen

Beoordeling: 4.9

Watervallen in Teseb

De tweede plaats op de ranglijst van natuurlijke attracties Arkhipovo-Osipovka bezet een van de beroemdste watervallen in het zuiden van de Nederlands Federatie, die zich in de buurt van de stad bevinden. Deze interessante site wordt gevormd door de Tesebs rivier die langs de wallen van de Gebius. De naam wordt uit het Adygees vertaald als “Gouden”. De vloeistof zelf is rijk aan zilverionen.

Het totale aantal watervallen in Arkhipovo-Osipovka is ongeveer 7. Maar slechts 3 ervan zijn meer dan 10 meter lang. De rest is iets kleiner, maar je kunt er wel onderdoor zwemmen. En langs de rivier is speciaal een wandelpad aangelegd. Loop verschillende trappen en leuningen op om de hoge watervallen te bereiken. En de hoogste van de stromen heeft de naam van kant of baard. De gemakkelijkste manier om de watervallen te bereiken is met de pendelbus.

Sosnovaya Chkal tract

Beoordeling: 4.8

Natuurlijke grens Sosnovaya Gulch

De Sosnovaya Schel is de derde plaats onder de natuurlijke attracties van Arkhipovo-Osipovka. Het is vooral bekend om het enorme aantal bomen die het omringen. Dit is echter een echt relictbos dat in de prehistorie is ontstaan, en sommige bomen zijn al meer dan 1000 jaar oud. Op het grondgebied van Arkhipovo-Osipovka groeien planten uit de Krim en de Kaukasus naast elkaar.

Maar zelfs onder hen zijn er echt oude exemplaren, bijvoorbeeld pitsunde dennen en jeneverbesstruiken. Het hele jaar strekt zich uit van de wijngaarden tot aan de kust, vanaf een afstand van ongeveer 4 km van het dorp. De bodem, waar de bomen groeien, bestaat uit kalksteen. Het is gemakkelijk om er met de auto te komen.

Terrenekur pad

Beoordeling: 4.7

De Terrenekur Trail

De vierde plaats onder de natuurlijke attracties van Arkhipovo-Osipovka wordt ingenomen door een klein sanatorium, omgeven door een prachtig park. Er is hier een lang pad van bijna 5 km. De route is zeer populair bij de plaatselijke bevolking en de bewoners van het sanatorium.

Het wordt hier nooit heet, en een frisse wind waait in de schaduw van de bomen. Wandelend langs het pad kunt u genieten van de rust en stilte. Er zijn vele uitkijkplatforms rond het Gezondheidspad, die een prachtig uitzicht op de zee bieden. Het aantrekkelijkste deel is een hangbrug boven de rivier.

Beste culturele bezienswaardigheden in Arkhipovo-Osipovka

Museum van de Kosmonauten Arkhipovo-Osipovka

Beoordeling: 5.0

Museum van de Kosmonauten Arkhipovo-Osipovka

De eerste plaats op de ranglijst van culturele attracties in Arkhipovo-Osipovka wordt ingenomen door het Museum voor Kosmonauten, geopend in 2016. Het stelt meer dan 1000 verschillende voorwerpen tentoon, die inzicht geven in de geschiedenis van de ontwikkeling van deze gevaarlijke wetenschap. Er zijn een aantal ongewone tentoonstellingsstukken, bijvoorbeeld een houten deur, waarop met stiften is geschreven, geleverd vanuit Baikonur. Er staan veel handtekeningen van kosmonauten op…

Er is ook een groot aantal ruimtepakken in het museum, evenals een scala aan apparatuur: maanrovers, raketlanceerders en stations. Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is een bibliotheek met boeken die door Yu. Gagarin’s. Er is ook een automaat in het museum waar je authentiek ruimtevoedsel uit buizen kunt kopen.

Mikhaylovskiye Fortifications” complex

Beoordeling: 4.9

De tweede plaats onder de culturele bezienswaardigheden van Arkhipovo-Osipovka wordt ingenomen door het Mikhailovskoe fortificatiecomplex. Dit moderne object, geopend in 2005, op het grondgebied van het dorp. En de geschiedenis van Arkhipovo-Osipovka is verbonden met dit fort… Tijdens de oorlogen in de Kaukasus in de eerste helft van de XIX eeuw verdedigde een van de compagnieën van het leger van het Nederlands Rijk zich binnen de vestingwerken.

De gevechten duurden bijna een maand, maar toen duidelijk werd dat de Nederlands soldaten niet konden winnen, werd besloten het fort samen met de binnenkomende vijanden op te blazen. Ze staken een kruitmagazijn in brand… Het fort werd in 2005 herbouwd aan de hand van tekeningen en foto’s. Een van de interessantste bezienswaardigheden van de regio.

Museum van Brood en Wijn

Beoordeling: 4.8

Museum van Brood en Wijn

Het museum van brood en wijn is de derde plaats onder de culturele attracties van Arkhipovo-Osipovka. Het is een van de meest interessante sites van de stad. Gewijd aan het maken van brood en wijn, inclusief gereedschap en functies. Het lag in het centrale deel van Arkhipovo-Osipovka.

De geschiedenis van het museum begon op een zeer onconventionele manier. Er is een kleine rivier in het dorp, waaruit een kleine molensteen werd opgevist. Geleerden denken dat het in de 19e eeuw is gemaakt. Het is sindsdien schoongemaakt en blijkt te kunnen werken… Als gevolg daarvan werd een kleine molen gebouwd, die overeenkomt met de periode 1800-1850. En in 2010 werd op het terrein een museum geopend.

Huis op zijn kop

Beoordeling: 4.7

Een andere interessante bezienswaardigheid van Arkhipovo-Osipovka is het omgekeerde huis. Tijdens het ontwerpproces is het bewust zo opgezet dat het er zo onconventioneel mogelijk uitziet. Al het meubilair is bijvoorbeeld ingebouwd in het plafond, zodat u zich binnen een beetje duizelig kunt voelen.

Deze plaats wordt vaak gebruikt voor fotosessies om een bezoek aan Arkhipovo-Osipovka onvergetelijk te maken. Binnen is het gemakkelijk om veel interessante uitzichtpunten te vinden. U kunt ook een wandeling maken over het kleine plein om de standaard dingen vanuit een ongebruikelijk perspectief te bekijken. Vooral kinderen houden van deze attractie. Het is gelegen in Deaf Alley. De makkelijkste manier om er te komen is te voet.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: