15 tips om de ruimte visueel te maximaliseren

Hoe maak je een kleine kamer groter en de plafonds hoger?? Het recept voor succes is heel eenvoudig: de juiste wandbekleding, een verstandige keuze van meubilair en aandacht voor licht en detail. Van theorie naar praktijk

Door de keuken en de woonkamer te combineren ontstaat één ruime kamer in plaats van twee kleine.

Herinrichting en meubilair

Studio ruimte. Een zeer moderne oplossing die de ruimte zowel fysiek als visueel vergroot. In de regel worden keuken en woonkamer gecombineerd tot één ruimte. Studio's zijn ook populair, maar die zijn niet geschikt voor gezinnen, maar eerder voor één persoon.

De dingen in perspectief plaatsen. Horizontaal kan de enfilade-indeling worden gebruikt: kamers zijn in een rij verbonden, de deuropeningen liggen op één as. U kunt "getrapt" meubilair in verticale richting gebruiken rek. In beide gevallen zal de wet van het perspectief werken: objecten in de verte lijken kleiner, en dat is precies hoe het aanvoelt als ver weg gelegen- De muren ( de enfilade indeling ) en het plafond ( met getrapte meubels ).

Getrapt meubilair helpt een verticaal perspectief te creëren, waardoor het plafond hoger lijkt.

  • La ebanisteria's modulaire systeem EB.MD.BH.18
  • Cosino van Magis
  • De Lib riser van de Busnelli fabriek
  • Boogie Woogie plank door Magis

Modulair EB-systeem.MD.BH.18 door La ebanisteria.

Licht en kleur

Licht- betekent ruim. Bij de keuze van behangpapier voor een kleine flat kunt u het beste de voorkeur geven aan lichte, zachte tinten ze "verbreden" visueel muren. Donker of licht daarentegen beperken visueel de ruimte. De lichte of transparante plastic meubelen voelen lichter en kleiner aan dan ze in werkelijkheid zijn.

Installeer een lichtbak in plaats van een plafondlamp. Het geeft de illusie van nog een raam in de kamer en tilt het plafond visueel boven de vloer.

Op de foto: een woonkamer uit het project gerealiseerd door de ontwerpstudio "Cosy Flat".

«Venster." boven. Een plafondplafond in de vorm van een raam creëert een transparant plafondeffect en vult de ruimte niet alleen met licht, maar ook met een gevoel van ruimte.

Gordijnverlichting. Licht van boven, langs de muren, vooral in combinatie met contrasterende oppervlakken, kan echt een gevoel van lucht in uw huis brengen.

Open rekken met verlichting. Het lijkt tot diep in de kamer door te lopen, wat extra ruimte toevoegt.

Verlichting met meerdere niveaus. Maak rijen lampen in een kamer door de armaturen op verschillende hoogtes te plaatsen. Deze methode geeft volume en diepte aan de kamer.

Gebruik verschillende verlichtingsniveaus om meer ruimte te creëren – creëer een reeks armaturen aan het plafond, aan de muren en op de vloer.

Objecten en scènes. Ongebruikelijke objecten, zoals een originele minimalistische vaas uit de jaren 1960, springen in het oog en veranderen de sfeer in uw omgeving. Je kunt nog een stap verder gaan en je kamer groter laten lijken door een behang of poster te kiezen die naar beneden doorloopt.

Op de foto: Wallpaper Yellow Line P170701-9 van Mr Perswall.

Binneninrichting

Verticale strepen. Behang kan een kamer groter en ruimer doen lijken. Het belangrijkste is Keuze van kleur, breedte en ritme. Een goede optie Een smalle streep gecombineerd met een delicaat bloemenpatroon.

Wis de randen. Bijpassende wand- en plafondafwerking zal helpen "wissen de grenzen tussen hen. Wanneer er geen duidelijke grens is tussen de vlakken, lijkt de ruimte vergroot.

Kleuraccenten. Omgekeerd zal het gebruik van ( alleen de muren of alleen het plafond ) verschillende kleurtinten in dezelfde ruimte uw kamer meer volume geven. Een paar heldere, in het oog springende details op een muur zullen ook een impact hebben op het oog. Het uitzicht zal gerichter zijn, en de kamer zal niet zo krap aanvoelen.

  • Affiche adv 022 uit de Advertentiecollectie van Vetro MM Champa Leaf Bowl van Cucumbers Edith spiegel uit de Home collectie van Oasis
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: