20 geheimen van avond make-up voor bruine ogen

Avond make-up voor bruine ogen is ingewikkelder en veeleisender dan make-up voor alledaagse looks. Er zijn veel dingen om te overwegen – van de juiste keuze van oogschaduw en techniek tot de correctie van wenkbrauwen en de keuze van lippenstift en blush. Journalisten raadpleegden de belangrijkste visagisten om te weten te komen welke geheimen helpen om een correcte, spectaculaire avondmake-up te maken.

Geheimen van avond make-up keuze voor bruine ogen

avond make-up oogschaduw voor bruine ogen

Make-up artiesten werken graag met bruine ogen, omdat het dan mogelijk is met bijna het hele kleurenspectrum te werken. Het belangrijkste om te onthouden zijn een paar regels:

 1. De kleur van de oogschaduw mag de iriskleur van het bruine oog niet dupliceren.

 2. De schaduw mag niet te fel zijn, want sappige kleuren zijn niet helemaal geschikt voor avondmake-up. Bovendien zijn bruine ogen van nature al erg expressief, dus heldere kleurverlopen zullen het beeld alleen maar overweldigen, en kunnen het uiterlijk van vulgair maken.

 3. De kleur van de schaduwen bij avond make-up voor bruine ogen moet in harmonie zijn met de kleur van de outfit die u draagt, evenals de kleur van de gebruikte accessoires. Het beeld moet harmonieus en heel zijn.

 4. Bij het kiezen van oogschaduw voor avondmake-up voor bruine ogen, moet u er rekening mee houden dat de pigmenten lang moeten aanhouden. U gaat waarschijnlijk dansen, wat betekent dat er veel zweet wordt geproduceerd, waardoor de oogschaduw kan vervagen en uw make-up kan verpesten. Bovendien lopen afspraakjes en feestjes vaak uit tot in de ochtend, dus zorg ervoor dat de oogschaduw minstens acht tot tien uur blijft zitten. Voor avondmake-up voor bruine ogen raden deskundigen aan oogschaduw te gebruiken. Ze zijn zeer duurzaam, hebben diepe kleurschakeringen en hechten zeer goed aan de ooglidhuid. Ze zijn comfortabel om te dragen, omdat ze een superfijne, fluweelachtige film op de oogleden creëren.

Om de juiste schaduw te vinden voor de avondmake-up van bruine ogen, Aanbevolen wordt zwarte vloeibare eyeliner te gebruiken, rekening houdend met de kenmerken van de iris:

 1. Meisjes met lichtbruine irissen kiezen voor mascara in alle tinten pruim, roze, paars en bruin.

 2. Als een bruine iris een groenige tint heeft, kunnen kaki, olijf, smaragd of lentegroen verlopen die unieke eigenschap accentueren.

 3. Als de iris een geelachtige, amberkleurige tint heeft, kun je lila, oranje, gele, bruine schaduwen gebruiken met verschillende gradaties van toonverzadiging.

 4. Meisjes met donkerbruine irissen gaan voor alle diepe en verzadigde tinten. Bijvoorbeeld donkere chocolade, grafiet, zwart, pruim, blauw, bordeaux, terracotta, baksteen.

Koop mascara en eyeliner naast oogschaduw voor avondmake-up voor bruine ogen.Mascara moet aan deze kenmerken voldoen:

 1. Vochtbestendig. Om dezelfde reden als oogschaduw moet ook mascara bestand zijn tegen huidafscheidingen. Anders moet een meisje voortdurend haar make-up corrigeren.

 2. Volumevergroting, wimperverlenging.Niet essentieel, maar wenselijk. Avondlooks met lange gekrulde wimpers zijn passender dan ooit. De oogmake-up versterkt het oog en maakt het oog mysterieus en verleidelijk.

 3. Diepere, donkere tinten.De klassieke versie is zwarte mascara. Maar je kunt ook donkergrijs en bruin gebruiken. Voor een extravagante en ongewone look kunt u blauwe mascara kopen, die de look helderder en stralender maakt.

Avond make-up voor bruine ogen kan niet zonder eyeliner of potlood. Een onmisbaar product om verleidelijke, intrigerende wimpers te creëren of een make-up in oosterse stijl. Voor de avondmake-up moet u minstens twee producten kopen: zwarte vloeibare eyeliner en zwart kajal vetpotlood. Deze producten worden gebruikt in de meeste avond make-up technieken. Als u iets nieuws en ongewoons wilt proberen, koop dan aanvullend dezelfde cosmetica, maar in andere kleuren. Gouden eyeliner gaat bijvoorbeeld goed samen met bruine ogen, net als een turquoise, groen glitterpotlood.

De geheimen van de keuze van oogschaduw voor avondmake-up – de smoky eye-techniek

Smoky Ice techniek

Het gebruik van deze techniek avond make-up omvat het verwerven van tinten van twee. Toonaanpassende producten kunnen lichter en donkerder zijn. Beige en donkere chocolade, grijs en donker grafiet, pruim en licht violet, bijvoorbeeld. Maar avond make-up voor bruine ogen kan ook gebruik maken van contrasterende kleurverlopen. Bijvoorbeeld parelmoer zilver en mat zwart.Laten we de techniek van avond make-up voor bruine ogen in de stijl van smoky eye op het laatste voorbeeld bekijken:

 1. Breng ooglidprimer aan tot aan de wenkbrauwlijn, en breng een vleeskleurige crèmekleurige schaduw aan als egaliserende basis.

 2. Breng zilveren parelmoer oogschaduw aan over het mobiele bovenooglid.

 3. Kijk nu naar de plooi van het bovenste ooglid – verdeel die conventioneel in drie delen. We werken nu aan het gebied dat het dichtst bij de buitenste ooghoek ligt. Teken wat zwarte schaduw op het schuine penseel en breng het aan in de plooi. Borstel uit naar de buiten- en binnenrand van het ooglid. De mate van zwart pigment moet afnemen naarmate je dichter bij de binnenhoek komt. Moet dit resultaat krijgen – in het midden van het ooglid licht parelmoer accent, aan de uiterste kant omlijst door een donker pigment.

 4. Neem zwarte kajal en verf over de ooglidruimte van het bovenste en onderste ooglid. Gebruik dan een potlood om een doorlopende traceerpijl te tekenen. Trek op het onderste ooglid een lijn langs het slijmvlies.

 5. Breng onder het puntje van de wenkbrauw een klein beetje parelmoer oogschaduw aan, goed uitwrijven zodat de kleur bijna niet meer te onderscheiden is. Er mag alleen een lichte glans overblijven.

 6. Breng mascara aan. Breng twee laagjes aan op de bovenwimpers en één laagje op de onderwimpers.

Een ander voorbeeld van de avond make-up technieken voor bruine ogen in smoky eye stijl– In dit geval gebruiken we een minimum aan make-up, maar het resultaat is even dramatisch:

 1. Gebruik zwarte parelmoer oogschaduw om over het hele mobiele bovenooglid te schilderen. Schud en strijk de oogschaduw uit.

 2. Breng hetzelfde aan op het onderste ooglid, en probeer de verf in het slijmvlies te krijgen, en vervaag.

 3. Neem zachte lavendel oogschaduw met parelmoerachtige textuur. Breng aan op de binnenste hoek van de oogkas. Begin vanaf dit punt de oogmake-up in verschillende richtingen te arceren. Op het bovenste ooglid, in de richting van de buitenste hoek, omlaag naar de binnenste hoekpunt en op het onderste ooglid, in de richting van de buitenste hoek.

Deze eenvoudige en snelle techniek avond make-up voor bruine ogen kan het effect van uitstraling en aantrekkelijkheid bereiken.

De geheimen van huidvoorbereiding voor avond make-up voor bruine ogen

Voorbereiding van de huid

Avond make-up voor bruine ogen zal er onvolledig uitzien als een meisje geen andere cosmetische producten gebruikt, behalve schaduwen, eyeliner en mascara. Breng eerst make-up aan op de huid om de huidskleur en textuur te egaliseren. Het avondlicht maakt alle esthetische gebreken zichtbaar, zoals rimpels, acne en donkere kringen onder de ogen. Daarom is de eerste fase van de avond make-up voor bruine ogen het voorbereiden van de huid van het gezicht. De make-up wordt in deze volgorde uitgevoerd:

 1. De huid wordt gereinigd van eventueel vuil en afscheidingen van zweet- en talgklieren. Dit kan worden gedaan met make-up remover milk of soortgelijke producten of met zeep en stromend water.

 2. Hydrateer uw gezicht door uw gebruikelijke huidverzorgingscrème aan te brengen.

 3. De aandacht vestigen op esthetische onvolkomenheden die de look bederven, en ze verbergen met concealer of verdoezeling. Kleine plaatselijke oneffenheden, zoals rimpels, een enkel puistje of kleine verkleuringen onder de ogen, kunnen worden verdoezeld met concealer. Het wordt spaarzaam toegepast, voordat de primer wordt aangebracht. Bredere probleemgebieden, zoals grote rode gebieden, kunnen worden verborgen met concealer die over foundation wordt aangebracht.

 4. Breng in dit stadium een primer aan op de huid. Dit zorgt voor make-up die goed blijft zitten, en laat de foundation en blush niet uitlopen.

 5. Breng een dunne laag foundation aan die qua tint overeenkomt met de teint van uw gezicht en hals. Foundations moeten mat zijn, anders kan de huid gaan glimmen bij kunstlicht en cameraflitsen.

 6. Als je droge blush gebruikt, poeder je je huid… Indien een romige of halfvloeibare rouge wordt gebruikt, kan het poeder worden weggelaten.

Na de voorbereiding van het gezicht kunt u overgaan tot de avondmake-up voor bruine ogen.

Accentueer de expressiviteit van bruine ogen met de juiste wenkbrauwarchitectuur

Vorm wenkbrauwen

Make-up voor overdag en vooral ’s avonds voor bruine ogen is eenvoudigweg onmogelijk zonder wenkbrauwcorrectie. Het feit dat goed en effectief geschilderde ogen de aandacht vestigen op het uiterlijk van een meisje. En onverzorgde wenkbrauwen bederven de algemene indruk, dus ze moeten in orde worden gebracht.

Hoe de wenkbrauwen te corrigeren als onderdeel van de avond make-up voor bruine ogen:

 1. Wenkbrauwen bijwerken met een pincet. Alle overtollige haren die onder de hoofdcurve of aan de zijkanten groeien, moeten één voor één worden verwijderd.

 2. Maak de wenkbrauwharen kort, zodat ze op geen enkele plaats los of golvend worden. Gebruik een nagelschaartje en een ‘mannelijke’ platte kam. Als je bang bent om extra millimeters weg te snijden, gebruik dan een speciale minitrimmer met een trimmerstop.

 3. Accentueer de randen van je wenkbrauwen met een donker potlood dat bij de kleur van je haartjes past. Gebruik binnen de contour lichte arceringen.

 4. Breng wenkbrauwkleuring aan op de wenkbrauwen. Het mag niet te donker zijn, maar het is aanvaardbaar om de wenkbrauwen expressiever te maken dan bij de make-up voor overdag.

 5. Eindig met het kammen van de wenkbrauwhaartjes met een speciaal borsteltje. Breng bevestigingsgel of was aan. Dit zorgt voor perfecte wenkbrauwen die de hele avond meegaan.

De geheimen van avond make-up voor bruine ogen – vind de juiste blush en lippenstift

Blush voor avondmake-up moet een gedempte tint hebben, die doet denken aan een lichte bruining. Gradiënten zoals perzik, asachtig roze, zacht abrikoos, baksteen, terracotta kunnen voor u geschikt zijn. Make-up moet zeer spaarzaam worden aangebracht, en moet bijna onzichtbaar zijn op het gezicht.

Pas de lippenstift aan uw kleurtype aan. Het moet goed passen bij je haar, huidskleur en iristint. Wijn, bruin, baksteen, roze, pruim, perzik en koraal tinten lipstick kunnen werken. Een optie die het altijd wint bij de avondmake-up is een transparante lipgloss of een doorschijnend product met een licht glanseffect. Net als oogschaduw, eyeliner en mascara moet ook lippenstift bestand zijn tegen. Anders “eet” je het op tijdens het eten en moet je vaak naar de poederkamer om je make-up te fixeren.

Enkele algemene tips voor avondmake-up voor bruine ogen

algemene tips

Tot slot willen we enkele professionele make-up tips delen met meisjes met bruine ogen:

 1. Het uitvoeren van avond make-up is een verantwoordelijke onderneming. Het kleinste foutje en je hebt je look en je feest verpest. Dit vereist ervaring, vaardigheid. Het is het beste om vooraf wat make-up oefeningen te doen om je handen vuil te maken.

 2. Als u geen belangrijke esthetische gebreken aan de huid van het gezicht hebt of u bent erin geslaagd ze te verbergen, wees dan niet bang om de make-up pailletten (met mate) aan te vullen. Zelfs een perfect eenvoudige make-up ziet er feestelijk uit als u matte schaduwen vervangt door parelmoerachtige.

 3. Kies of u uw ogen of uw lippen wilt benadrukken. Sommige visagisten zijn echter van mening dat bij avondmake-up beide delen van het gezicht mogen worden benadrukt. Als je een beetje experimenteert met kleurverlopen, kun je de perfecte match vinden. Een treffend voorbeeld wanneer de nadruk tegelijkertijd op de ogen en de lippen wordt gelegd – de beelden van Marilyn Monroe en een brunette met bruine ogen Dita Von Teese. Retro pijlen en rode lippenstift gaan goed samen met bruine ogen.

 4. Als de ogen van een meisje dicht bij de brug van haar neus liggen, moet zij dergelijke technieken voor avondmake-up gebruiken waarbij de nadruk ligt op de randen van de oogleden. Dat wil zeggen, donkere kleurverlopen toepassen op de buitenste rand en lichte en glinsterende kleurverlopen op de binnenste rand.

 5. Als een meisje een probleem heeft met het tegenovergestelde karakter, dat wil zeggen, haar ogen staan wijd uit elkaar, moet je donkere kleurverlopen toepassen op de binnenste rand, en lichte – op de buitenste rand. Of gebruik helemaal geen lichtschaduw.

 6. Laat u leiden door deskundig advies, maar wees niet bang om te experimenteren met kleurverlopen en combinaties daarvan. Als u ziet dat de door een visagist aanbevolen techniek niet perfect bij uw beeld past, breng dan zelf aanpassingen aan terwijl u de resultaten kritisch bekijkt.

 7. Volg geen normen en benchmarks. Als je een model hebt genomen van een ster met bruine ogen uit een glossy magazine, streef dan niet naar een volledige gelijkenis. Het is voldoende om enkele technieken uit de afbeelding over te nemen als voorbeeld en basis, maar je moet je eigen unieke afbeelding creëren.

 8. Koop alleen kwaliteitscosmetica van gevestigde en vertrouwde merken. Gebruik geen verlopen producten. Anders kun je in plaats van mooie avondmake-up huidproblemen en andere complicaties krijgen.

 9. Wanneer u een avondlook creëert, probeer dan binnen te werken met goede verlichting. Zo kunt u de kwaliteit van de make-up controleren.

Als u deze tips volgt, zult u ongetwijfeld een spectaculaire avondmake-up creëren die indruk zal maken op anderen en u tot de ster van het feest zal maken.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Stijn

  Wat zijn enkele tips en trucs om ’s avonds make-up aan te brengen voor mensen met bruine ogen?

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: