20 projecten steen in het interieur

Het gebruik van steen in wooninterieurs is te danken aan zijn decoratieve kwaliteiten in combinatie met zijn sterkte en duurzaamheid.

Steen is een van de meest duurzame en langdurige materialen. Het wordt niet alleen actief gebruikt in de bouw en de geveldecoratie. Maar ook de rol die steen kan spelen in het interieur van een flat mag niet worden onderschat – onze foto's tonen woonruimtes waar steen de eerste plaats inneemt.

De belangrijkste toepassingsgebieden van natuur- en kunststeen in huis zijn wandbekleding, zwembaden, open haarden, tafelbladen, vensterbanken, trappen en vloeren. Wilde steen in het interieur – foto's van voltooide designprojecten illustreren de toepassingsmogelijkheden ervan – geeft de kamers een unieke smaak.

Voor elk type oppervlak wordt een andere steen gebruikt. Bij vloerbedekking of trapbekleding ligt de nadruk op de sterkte van het materiaal ( dit geldt met name voor openbare ruimten ). Hoe zwaarder de lading, hoe meer weerstand deze moet bieden. Bij het werken met steen in natte ruimtes, zoals badkamers en zwembaden, wordt speciale aandacht besteed aan de vochtbestendigheidseigenschappen.

De steen is bestand tegen temperatuurschommelingen, dus ideaal voor het bekleden van "hete plekken": open haarden, fornuizen… En door zijn milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid kunt u dit materiaal gebruiken bij de vervaardiging van werkbladen en andere oppervlakken voor de keuken. Wat de muurbekleding en de vensterbanken betreft, komen de decoratieve eigenschappen van steen op de voorgrond en kunnen ontwerpers experimenteren met het unieke patroon en de vorm ervan.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: