3 ‘Plots’ van het ontwerp van een meisjeskamer

Kinderen fantaseren graag en wanen zich in de schoenen van sprookjesfiguren… De kinderkamer kan een echt droomkoninkrijk worden – het belangrijkste is om creatief en fantasierijk te zijn.

De meisjeskamer kan spelen met elk idee. Zelfs een zigeunerthema.

1. Het prinsessenkasteel

Styling uit een vervlogen tijdperk. De beste referentiepunten zijn.. Gotisch, barok, klassiek, maar elke sprookjesachtige mix is mogelijk. Kleurenpalet- Zachte, pastelkleuren: lichtblauw, sla, roze, crèmekleurig.

Een voorbeeld van een gerealiseerd project in "paleisachtige" stijl Stijl.

Op de foto: Interieur van de kinderkamer uit het project van architect Dmitry Larin.

Antiek meubilair. Kinderkamers voor meisjes-prinsessen zijn het best ingericht met houten meubels, met houtsnijwerk en schilderijen. Het kan ongewone vormen hebben: lancetvormig, met spitse ruggen en lambrisering, of ornamenten in de vorm van krullen.

Een kap over het bed. Prinsessen slapen altijd in hemelbedden. Je hebt geen zware luifel op vier pilaren nodig om het te bouwen. Een rond frame met hoepel, boven het hoofdeinde aan de muur bevestigd met een lichte organza erover gedrapeerd, zou prima voldoen.

Ornamenten op het plafond en de muren. Klassieke boiserie 'stucco', Handgeschilderde of "uit het leven van een prinses" fresco's, bloemstukken kunnen een sprookjesachtige sfeer creëren. Behang met delicate, gestileerde motieven die stoffen bekleding imiteren zou ook voldoen.

Elegant textiel. Gordijnen en spreien van zijde of fijne katoen met borduurwerk en franje moeten verder worden versierd met strikken, vlechten, zoomsteken, kant. Flirterige kussens en bolsters sieren het bed en de bank. Een zacht gedessineerd tapijt en een wandkleed maken het plaatje compleet…

De foto toont kinderkamers voor meisjes om opties "kasteelkamers voor prinsessen" te ontwerpen.

2. Barbie's kamer

Roze. Kinderkamers in Barbie-stijl zijn ingericht in karamelkleuren, overwegend roze: op muren, stoffen, accessoires, zelfs in het plafonddecor ( zoals een verlaagd of geschilderd plafond ). Roze kan met succes worden gecombineerd met wit, citroen, lila en blauw.

De juiste afwerkingsmaterialen helpen om het juiste 'suikerspin'-effect te creëren Het beeld.

Op de foto: York collections Disney I DK6023 behang van York Wallcoverings.

Patronen op behangpapier en stoffen Moet een lichtvoetige en opgewekte stemming creëren. Barbie's interieur Zowel felle, geometrische, pop-art patronen als delicaat, lichtgekleurd behang passen in het interieur «kant." — Bloemenpatronen.

Slanke en pluizige texturen. Gordijnen en spreien zijn bij voorkeur van zijde of tafzijde. Een tapijt met een lange, delicate nap, met veren bedekte kussens met pailletten en harisch borduurwerk maken een spel van texturen en schitteringen. Een geslaagde versiering Kraalgaren scheidingsgordijn.

Meubels met glanzende fronten of van plastic. Kies eenvoudige en lichte vormen, eenvoudige kleurencombinaties, zachte contouren. Het bed kan rond zijn, de fauteuils.. met een ovaal silhouet.

Decoratieve motieven met vlinders, bloemen en harten. Versier toepassingen met dergelijke afbeeldingen op spreien en gordijnen, match kussens, dozen en dozen met bijpassende vormen, maak decoratieve muurschilderingen op spiegels, kastdeuren en muren.

Als u op zoek bent naar een meisjeskamer, bieden fabrikanten graag kant-en-klare ontwerpopties en volledige sets in één stijl aan.

3. Plattelandshut of huisje van Sneeuwwitje

Op de foto: kinderkamer uit Mikhail Stepanov's fotoproject.

Eenvoudige open texturen. De muren, zoals in een rustiek huis, moeten worden bepleisterd of bedekt met houten lambrisering, de vloeren.. Het plafond moet bedekt zijn met oude houten planken of laminaat, met een paar valse balken onder het plafond, met stoffen van natuurlijke materialen.. Katoen, linnen. De meubels zijn bij voorkeur van hout, niet geverfd, maar bedekt met een blanke matte lak of getint.

Foto's van de natuur. Het fotobehang met uitzicht op een bosmeer, geschilderde plafonds met wolken in de blauwe lucht, een wandkleed met een verhaalapplicatie van het favoriete sprookje zullen een beeld scheppen van een gezellig "huisje op het platteland".

Rustieke details. Vooral de kamers van de meisjes met hun hutachtige inrichting en details zijn overtuigend. Pechwerkachtige spreien, tapijten geweven van oude lappen, gordijnen en kussens met kleurrijke en eenvoudige toepassingen, rieten manden, een wandklok, planten op de vloer en vensterbanken.

Een kinderkamer in landelijke stijl is waarschijnlijk een van de meest neutrale 'verhaalstijlen' Natuurlijk zijn er tal van ontwerpmogelijkheden.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: