35 van de beste sci-fi films van de 21e eeuw die iedereen zou moeten zien

*Beschouwing van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als leidraad voor aankoop. Raadpleging van een deskundige is vereist vóór de aankoop.

Wij presenteren een selectie van de beste sciencefictionfilms uit de 21e eeuw, volgens het prestigieuze internetmagazine Indiewire en de online filmtheaters Kinopoisk, ivi. Velen waren genomineerden en winnaars van de gespecialiseerde Saturn Award van de Academy of Science Fiction.

Lijst van de beste sci-fi films van de 21e eeuw die iedereen zou moeten zien

Nominatie plaats Titel Beoordeling
Ranking van de beste sci-fi films 1 Vlindereffect 5.0
2 Toekomstige Wereld 4.9
3 Detonator 4.9
4 Verontreiniging 4.9
5 Interstellaire 4.9
6 Ze 4.9
7 Martian 4.8
8 Planet of the Apes: The Revolution 4.8
9 Uit de auto 4.8
10 Maan 2112 (2009).) 4.8
11 District nr. 9 4.8
12 Star Trek 4.8
13 Paprika 4.7
14 WALL-E 4.7
15 Het is moeilijk om God te zijn 4.7
16 Fontein 4.7
17 Aankomst 4.7
18 Het begin 4.7
19 Oven 4.7
20 Bewolking 4.6
21 Tijdlus 4.6
22 Menselijk kind 4.6
23 Missie Sereniteit 4.6
24 Eternal Sunshine of the Pure Mind 4.6
25 Een afwijkende mening 4.5
26 Gast 4.5
27 Een vleugje 4.5
28 Realms of Darkness 4.5
29 Wolkenatlas 4.5
30 Valerian and the City of a Thousand Planets.. 4.4
31 Ik ben een robot 4.4
32 Zwaartekracht 4.4
33 Jurassic World 2 4.4
34 Upgrade 4.4
35 Passagiers 4.4

Vlindereffect

Film waardering: 5.0

 1. Jaar: 2002
 2. Land: USA
 3. Duur: 2u. 25 min.

Het speelt zich af in het jaar 2054. Een speciale pre-crime unit werkt aan een programma dat een nog niet gepleegde moord kan identificeren. Agenten voorkomen dat de crimineel zijn plan uitvoert – hij wordt gearresteerd en berecht volgens de wet. Maar op een dag wordt het hoofd van deze afdeling zelf, John Anderton, een verdachte in de moord op een man die hij niet eens in de tegenwoordige tijd kent. Nu moet hij bewijzen dat het experimentele programma niet zo perfect is als hij zou willen en fouten kan maken.

De Gast

Film waardering: 4.5

Bezoeker
 1. Jaar: 2013
 2. Land: USA, Zwitserland
 3. Duur: 2 uur. 05 min.

Invasie door aliens die zich geesten noemen, bedreigt de mensheid: de aliens nemen bezit van de mensen en overmeesteren de wil en de geest van de aardbewoners volledig. Weinigen kunnen deze invloed weerstaan, waaronder Melanie, een meisje dat een manier vindt om vreedzaam samen te leven met een alien in hetzelfde lichaam… Zij is de kans om de planeet te redden, het enige wat overblijft is andere mensen die ‘sleutel’ te geven.

Onzuiverheid

Film waardering: 4.5

Onzuiverheid
 1. Jaar: 2013
 2. Land: USA
 3. Duur: 1 uur. 36 min.

Op een nacht overkwam Kris een onaangenaam verhaal: ze werd gehypnotiseerd door een dief met behulp van een made – het wezen drong binnen in het lichaam van het meisje en nam bezit van haar geest en psyche. Nu is Kris een marionet in de handen van de crimineel; op zijn bevel neemt ze haar bezittingen over, sluit ze leningen af en verliest ze haar kostbaarheden. Maar na een tijdje, een toeval ontmoet haar met Jeff, die zal helpen de larve te verwijderen uit haar lichaam.

Rijken van duisternis

Film waardering: 4.5

Realms of Darkness
 1. Jaar: 2011
 2. Land: USA
 3. Duur: 1 uur. 45 min.

Een top-secret NZT medicijn helpt de New Yorkse schrijver Eddie uit zijn verliesperiode en laat zijn hersenen op hoog vermogen werken. Het leven van de held verandert radicaal: hij wordt rijk en verdient in korte tijd veel geld. De drug onthult echter al snel zijn verdovende eigenschappen en de held begint te lijden onder de bijwerkingen… Op zoek naar verlossing gaat Eddie op zoek naar NZT-genieën zoals hij, maar een onaangename waarheid wordt hem onthuld.

Wolkenatlas

Film waardering: 4.5

Wolkenatlas
 1. Jaar: 2012
 2. Land: USA
 3. Duur: 2 u. 44 min.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse schrijver David Mitchell. De plot is opgebouwd uit vele details die niet elke kijker op het eerste gezicht zal kunnen ontrafelen.

De film toont de gebeurtenissen van 1849, 1936, 1973, 2012, 2144, 2321… Laat de kijker begrijpen hoe ze met elkaar verbonden zijn. De aanwijzing ligt in de reïncarnatie van dezelfde man, die in het verleden, het heden en de toekomst in verschillende hoedanigheden leeft…

Valerian and the City of a Thousand Planets..

Film waardering: 4.4

Valerian and the City of a Thousand Planets..
 1. Jaar: 2017
 2. Landen: Frankrijk, China, België, Duitsland, VAE, VS
 3. Duur: 2 uur. 17 min.

Luc Besson is een meester in het maken van films met een uniek fantasie plot. Valerian and the City of a Thousand Planets is geen uitzondering. De titel verwijst naar Alpha, een centrale metropool waar wezens uit de hele melkweg wonen.

Speelt zich af in het jaar 2700, wanneer de mensen al geleerd hebben om naast hun galactische buren te leven… Speciale agenten Valerian en Loreleen zijn verliefd op elkaar, maar geven hun gevoelens niet toe. Ondertussen krijgen ze een belangrijke missie toegewezen – het oplossen van de zaak van een vermist gordeldier van een paradijselijke planeet, dankzij welke er bijzondere kostbare parels in de wereld zijn. De helden realiseren zich dat ze ofwel te maken hebben met een wereldwijde samenzwering of een zwendel door de Alpha hervestigers.

Ik ben een robot

Film waardering: 4.4

Ik ben een robot
 1. Jaar: 2004
 2. Land: USA, Duitsland
 3. Duur: 1 uur. 55 min.

In het jaar 2035 leven robots zij aan zij met mensen… Politieman Del Spooner deelt niet ieders liefde voor kunstmatige intelligentie – hij is ervan overtuigd dat aneroïden en andere technologische uitvindingen niet te vertrouwen zijn. Maar ironisch genoeg moet de hoofdpersoon een moord onderzoeken waarbij een robot betrokken is… Wat is het: een vergissing of een schending van de “Robotwet”, die verhindert dat de technologie haar hand naar de mens uitstrekt, want als ze dat doet, staat de opkomst van de machines en de onderwerping van de mensheid voor de deur?.

Zwaartekracht

Film waardering: 4.4

Zwaartekracht
 1. Jaar: 2013
 2. Land: UK, USA
 3. Duur: 1 uur. 30 min.

Gravity, een sci-fi thriller over overleven in de ruimte. Aan boord van de Hubble, Dr. Ryan Stone, een astronaut die voor het eerst een missie uitvoert, veteraan-astronaut Matt Kowalski, die aan zijn laatste missie begint, en ingenieur Shariff Dasari… Alles verloopt volgens plan, totdat de commandant een bericht van de aarde ontvangt over de explosie van een Nederlands satelliet in een baan om de aarde, waarvan brokstukken schade aan het ruimtevaartuig zouden kunnen veroorzaken. De hoofdpersonen blijven afgesneden van het station, zonder verbinding met de aarde…

Jurassic World 2

Film waardering: 4.4

Jurassic World 2
 1. Jaar: 2018
 2. Land: USA
 3. Duur: 2 u. 08 min.

Op het eiland Nublar, waar het Jurassic World themapark is gevestigd dat enkele jaren geleden werd verwoest, is een oude vulkaan ontwaakt en de activiteit ervan zou aardbevingen kunnen veroorzaken die de laatste dinosauriërs zouden kunnen doden. Claire Dearing, een voormalig parkbeheerder, pleit voor de bescherming van de hagedissen, ze wordt gesteund door een van de makers van de dinosauruswoning, Benjamin Lockwood. Maar hij is oud, dus Clare wordt geholpen door zijn assistent, Eli Mills. Samen organiseren ze de verwijdering van de dinosaurussen van het eiland, maar Mills heeft zijn eigen plannen…

Upgrade

Film waardering: 4.4

Upgrade
 1. Jaar: 2018
 2. Land: USA, Australië
 3. Duur: 1 uur. 40 min.

Gevangen in een ongeluk en aangevallen door een criminele bende, verliest automonteur Gray zijn vrouw en raakt verlamd vanaf zijn nek… Op voorstel van zijn rijke cliënt besluit hij een kunstmatige intelligentie te laten implanteren die zijn lichaam mobiliteit geeft en voorkomt dat hij bedlegerig wordt. Hij wil de bandieten wreken voor de moord op zijn vrouw en de aanval…

Passagiers

Film waardering: 4.4

Passagiers
 1. Jaar: 2016
 2. Land: USA, Australië
 3. Duur: 1 uur. 56 min.

5.000 passagiers in een kunstmatige slaap gebracht voor 90 jaar. In een ruimteschip zetten ze koers naar een planeet waar ze een nieuwe wereld zullen bouwen… Alles gaat volgens plan, totdat een capsule defect raakt, monteur Jim wordt wakker… Hij brengt lange maanden alleen door, zijn leven alleen verlicht door de robot android achter de bar… Op een dag beseft Jim dat hij niet zijn hele leven alleen kan doorbrengen en besluit een andere passagier wakker te maken – de schrijver Aurora. Ze zullen niet meer kunnen gaan slapen. Op een dag ligt het lot van een heel schip in hun handen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: