4 Manieren om verborgen mappen te openen in Windows 10

Een deel van de gegevens over gebruikersprofiel en instellingen van geïnstalleerde software is standaard verborgen. De mappen die ze bevatten zijn niet zichtbaar, omdat ze niet altijd nodig zijn. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn. Onze experts laten u zien hoe u verborgen mappen in Windows 10 in- en uitschakelt.

Verborgen mappen openen in Bestandsbeheer

De gemakkelijkste en snelste manier is om de instellingen van de verkenner te wijzigen. Het kost slechts twee tikken om toegang te krijgen tot gegevens die normaal niet zichtbaar zijn.

Start bestandsbeheer en zoek in het navigatiegebied naar het systeemstation. Het krijgt standaard de letter “C” in alle versies van Windows. Klik erop om de structuur van de hoofddirectory te openen.

Ga naar het tabblad “1” in het bovenste bedieningspaneel. Vink het vakje “Verborgen items” aan.

U zult voorheen ontoegankelijke bestanden kunnen zien. Ze verschijnen als semi-transparante pictogrammen in het bestandsbeheervenster. De interne inhoud van onzichtbare mappen is niet extra beveiligd. U kunt ze openen zoals gewoonlijk en werken met de gegevens erin.

Om verborgen items uit te schakelen, voert u de stappen in het tabblad Beeld in omgekeerde volgorde uit.

Systeeminstellingen aanpassen

Deze functie is aanwezig in alle versies van het besturingssysteem die door Microsoft zijn uitgebracht, maar kan alleen worden geopend vanuit het klassieke configuratiescherm. Start het dialoogvenster “Uitvoeren” door de toetsencombinatie “Win” + “R” in te drukken. Voer het commando “control” in het tekstveld in, zonder aanhalingstekens, zoals in de schermafbeelding te zien is.

In het Configuratiescherm dat wordt geopend, zoekt u naar het vakje.

Ga in het instellingenvenster naar het tabblad “Beeld”. Ga in het gedeelte met geavanceerde opties naar het laatste item. Verplaats het selectievakje naar de positie “2” in de schermafbeelding. Bevestiging van de toepassing van de aangebrachte wijzigingen.

De bovenstaande manipulaties omkeren om de mappingstijl van de mappen te herstellen naar de oorspronkelijke staat.

Verborgen mappen openen door hun kenmerken te wijzigen

In sommige gevallen vereist de behandeling van verborgen bestanden regelmatige toegang ertoe. Om te voorkomen dat de display-instellingen voortdurend veranderen, kunt u het volgende doen.

Onzichtbare items toegankelijk maken via bestandsbeheer. Rechtsklik op de gewenste map om het contextmenu te openen. Ga naar de onderkant van de lijst met beschikbare acties en klik op “Eigenschappen”.

In het tabblad “Algemeen”, dat standaard wordt geopend, verwijdert u het vinkje bij “1”. De toepassing van de wijzigingen bevestigen. Na deze manipulaties is het mogelijk de mapping-parameters in hun normale staat terug te brengen. Alle eerder geopende mappen verdwijnen, behalve de ongeopende map.

De beschreven acties hebben een omgekeerd effect. Indien nodig kan het bestand worden verborgen voor nieuwsgierige ogen door zijn onzichtbaarheidsstatus in te stellen in zijn eigenschappen.

Commando’s voor directe toegang

In de meeste gevallen moet u onzichtbare mappen openen om toegang te krijgen tot ProgramData in de root van het systeemstation of AppData in de directory van de huidige gebruiker. Deze worden in Windows relatieve namen genoemd. Dit is een snelkoppeling waarmee u ze direct kunt openen zonder ze te zoeken in de Verkenner.

Start het dialoogvenster van het commando “Uitvoeren” door op “Win” + “R” te drukken. Voer %programdata% of %appdata% in het tekstvak in en open direct de gewenste partitie.

De gegevens binnenin hebben geen extra attribuut en zijn altijd beschikbaar. Zonder de weergave-instellingen te wijzigen, is het dus mogelijk rechtstreeks naar de gewenste systeemdirectory te navigeren met behulp van relatieve namen.

Tot slot

De volgende tips en instellingen in het besturingssysteem helpen u niet alleen om verborgen mappen te ontdekken, maar ook om, indien nodig, informatie te verbergen voor nieuwsgierige ogen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: