5 tips voor het verbergen van een kledingkast in een interieur

Tegenwoordig vind je een kledingkast in elke tweede flat. Maar zowel klanten als ontwerpers zullen er waarschijnlijk een paar hebben die hun neus ophalen bij het woord "garderobe". En toch kan het zowel esthetisch als functioneel zijn. Belangrijk is dat de kast harmonieus in het interieur wordt geïntegreerd.

Door de moderne overvloed aan opbergelementen lijkt een kledingkast misschien een eenvoudige, onhandige, onoriginele, logge optie.

Maar ik zou het niet te snel afschrijven, want het kan ook heel goed werken als een kleine kleedkamer en kan heerlijk functioneel zijn als plafond.

En hoe het goed te doen werd geadviseerd door onze praktiserende ontwerpers.

1. Maak gebruik van de architecturale kenmerken. Omdat de kastdeuren uit elkaar schuiven als een coupé, hebben ze geen ruimte nodig om te openen. Kledingkasten kunnen een zeer ergonomische manier zijn om de opslag in de slaapkamer of hal te organiseren Zo kun je de ruimte maximaal benutten.

Een kleerkast ingebouwd in een nis waarbij de wanden en het plafond van de kamer zelf als wand of plafond kunnen worden gebruikt.

 • Multi-Forma II garderobe 06 van de fabriek Huelsta
 • De Genesis garderobe van de Turri fabriek
 • Kleerkast met bronspatina van de fabriek Lumi
 • SQUARE kledingkast van Ligne Roset

Multi-Forma II kleerkast 06 van Huelsta.

Op de foto: fragment van een gang uit het project gerealiseerd door architectenbureau "Cosy Flat".

2. Vul de hoeken in. Het is niet ongewoon dat hoeken van kamers spaarzaam worden gebruikt of leeg zijn. In dit geval uw optie- Compacte hoekkast. Het neemt niet veel plaats in, maar de hoek maakt het groot genoeg om alles op te bergen wat je nodig hebt. Als je een beetje extra toevoegt aan de standaardmaat, kan het worden omgetoverd tot een kledingkast.

3. Voeg optisch wat extra opbergruimte toe. Gespiegelde schuifdeuren "verbergen" niet alleen de inhoud van uw kledingkast Het radiatorscherm kan worden gebruikt als praktisch hulpmiddel, maar het kan ook helpen om het volume van de kamer visueel te vergroten. Installeer spiegelende kasten zodat de deuren het daglicht reflecteren en de kamer nieuwe volumes en perspectieven krijgt.

4. Denk aan de bochten. Bijzonder organisch passend in de ruimte van het zogenaamde radiale garderobe-compartiment minimale hoeken, halfrond en glad. Deze versie van de kast zelf trekt geen onnodige aandacht en maakt door het afgeronde ontwerp de ruimte optisch voelbaar luchtiger en lichter.


Lees ook:

 • Kledingkasten op maat: hoe ruimte en geld te besparen
 • 15 kledingkasten met een design twist
 • Hoe een garderobe te ontwerpen

5. Knip het overtollige eruit. Als de kamer zelf klein is, en de kast neemt de hele of het grootste deel van de muur in beslag, zeg dan gewoon nee tegen mooie decoraties, fotoprints op de deuren of donkere accentkleuren. Kies een kast met zo licht mogelijke, strakke en minimale fronten, zodat hij onopvallend en licht oogt. En de afwerking met hoogglans of matte lak reflecteert lichtbronnen, waardoor de kamer voller lijkt.

Kledingkasten kiezen

Garderobe: Celtic van Emmemobili Inbouwkast uit de collectie Lumi-Arborum van het merk Lumi Garderobe met rode tailleband uit de Lumi-Arborum collectie van Lumi
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Casper

  Kun je me alsjeblieft vertellen welke creatieve manieren er zijn om een kledingkast te verbergen in een interieur?

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: