5 unieke vloerideeƫn voor uw huis

Een vloerbedekking is niet alleen functioneel, maar heeft ook een decoratieve functie. Ontwerpers wenden zich steeds vaker af van standaard linoleum, parket en tegels en gaan op zoek naar originele oplossingen. Hoe kiest u een vloer voor uw flat als u verder wilt gaan dan het voor de hand liggende?.

Inhoud van het artikel

Op de foto: Ekaterina Markelova en Andrei Lobin, ontwerpers van het bureau

Kurk is niet langer een ongewoon materiaal, want het wordt al tien jaar met succes gebruikt bij het ontwerp van vloeren.

Voordelen. Kurkvloeren zijn warm en geluiddempend. Zoals alle natuurlijke materialen zijn ze niet giftig, hopen ze geen stof en statische elektriciteit op, zijn ze geschikt voor allergische personen. Een kurkvloer ziet er uniek uit en kan digitaal worden bedrukt, gekleurd en gemakkelijk worden gesneden, waardoor u een breed scala aan ontwerpmogelijkheden hebt.

Nadelen. Er zijn een paar nadelen aan kurkvloeren. Velen beschaamd door de hoge prijs van kurk. Mede daarom is het minder populair dan het gebruikelijke laminaat en linoleum. Een ander nadeel is zijn weerstand tegen schade. Op het oppervlak van kurkvloeren komen gemakkelijk hakken en diepe deuken door de voeten van zware voorwerpen. Het is niet gemakkelijk om deze schade te herstellen. Bovendien is kurk brandbaar en niet bestand tegen vocht, wat het gebruik ervan sterk beperkt.


Lees ook:

  • 6 ideeĆ«n voor vloeren
  • Vloeren voor de keuken: welke vloer is beter?
  • Welke vloer is het beste?

Marmoleum

De kenmerken van. In het hart van marmoleum Jutevezel gecombineerd met natuurlijke pigmenten, harsen en lijnolie. De oorspronkelijke naam voor Marmoleum linoleum, omdat bij de vervaardiging ervan linnen vezels en olie worden gebruikt. Een synthetische vloerbedekking, de naam werd later bevestigd. Daarom is marmoleum ook bekend als natuurlijk linoleum.>

Voordelen. Marmoleum is gemakkelijk te installeren en wordt zowel in tegels als in rollen geleverd. De vloer wordt rechtstreeks op de geƫgaliseerde vloer gelijmd het vereist geen speciale ondersteuning. Er zijn veel kleurvariaties en duizenden tinten. De voordelen van dit materiaal zijn talrijk: robuustheid en duurzaamheid, vochtbestendigheid, goede geluidsisolatie en weerstand tegen doorbranden. Het patroon op de marmoreal wordt over de gehele dikte van de bekleding aangebracht, wat een langdurige bescherming biedt tegen schuren en verbleken. Het materiaal is zeer goed bestand tegen mechanische schade, diverse zuren en chemicaliƫn, is onbrandbaar, heeft bacteriedodende eigenschappen en accumuleert geen statische elektriciteit. In verband met al deze kwaliteiten is het toepassingsgebied van Marmoleum zeer breed.

Nadelen. Zoals elk ander materiaal heeft ook marmoleum nadelen. Het is kwetsbaar rond de randen en moeilijk te snijden, dus samengestelde patronen kunnen alleen worden gemaakt van geprefabriceerde tegels, en opgerolde marmoleum moet precies op maat van de kamer worden gelegd en de randen afdekken met plinten. Hierdoor zijn de decoratieve mogelijkheden beperkt wanneer de tegels zelf worden gelegd. Een ander nadeel is dat dit materiaal specifieke eisen stelt aan vervoer en opslag. Als het onzorgvuldig en niet volgens deze voorschriften wordt vervoerd of opgeslagen, zal een deel van het materiaal onbruikbaar zijn, dus is het belangrijk een betrouwbare en verantwoordelijke handelaar te vinden. Het nadeel, zij het relatief, kan worden beschouwd als de nieuwigheid van dit materiaal. Het wordt al meer dan tien jaar niet meer in de praktijk gebruikt, zodat de beweringen van de verkoper niet in de praktijk kunnen worden gecontroleerd.

Gerolde kiezels

Speciale kenmerken. Zeer ongewoon, maar betaalbaar, praktisch en milieuvriendelijk materiaal.

Op de foto: Een voorbeeld van de inrichting van de veranda – project van Daria Nazarenko.

Voordelen. De belangrijkste voordelen van afgeronde kiezelstenen zijn het spectaculaire en buitengewone uiterlijk van de bekleding, de mogelijkheid om het materiaal zowel binnen als buiten te gebruiken voor de decoratie van veranda's, pergola's en patio's.

De nadelen. De nadelen van dit oppervlak vloeien voort uit zijn ongewone vorm. Kiezelvloeren liggen niet altijd vlak, wat het toepassingsgebied sterk beperkt. De bekleding is niet warm en garandeert geen geluidsisolatie. Voor een duurzame kiezelvloer is bovendien vaardigheid bij het leggen nodig en kennis van de verschillende verbindingen waarmee de vloer goed kan worden verlijmd. Als u zich tot dit materiaal aangetrokken voelt, is het beter om een veelzijdigere bekleding te kiezen en een decoratieve kiezelinzet te maken. Kiezel is vuurvast, zeer goed bestand tegen vocht en slijtage, wat betekent dat het kan worden gebruikt in badkamers, schoorstenen en zwembadruimten.

Polycarbonaat "leeft" tegel

Speciale kenmerken. «Levend" De tegel is een meerlaagse polycarbonaatplaat, gevuld met een tweecomponenten gelcompound. De vermenging van de gelbestanddelen geeft het een zeer ongewoon visueel effect wanneer het mechanisch wordt aangebracht.

Voordelen. De polycarbonaattegel is bestand tegen schade. U kunt er veilig op lopen met hakken, het is schokbestendig, hypoallergeen, UV-bestendig en gemakkelijk te onderhouden. Dankzij hun hoge vochtbestendigheid en antislipoppervlak zijn levende tegels een veilige en ongewone oplossing voor sanitaire voorzieningen, keukens of zwembaden. Polycarbonaattegels voelen in vergelijking met gehard glas, tegels en porcellanato aangenaam aan. Dankzij de sterk schokabsorberende eigenschappen voelt het warm en zacht aan. Een vloer die goed aanvoelt om met blote voeten op te lopen. Bovendien zijn deze tegels zeer doeltreffend in het verminderen van lawaai en trillingen.

Nadelen. Over de nadelen van deze tegel gesproken, het is belangrijk om de belangrijkste te noemen: hij kan niet worden gesneden, wat betekent dat hij zorgvuldig moet worden aangepast aan de grootte van de kamer. Polycarbonaat tegels zijn er in rond en vierkant, het is verkrijgbaar in verschillende maten, maar door de impopulariteit op de Nederlands markt, is het groottebereik nog steeds klein, en de prijs is hoog. Daarom is de vloer "live" Tegels worden vaker gebruikt voor decoratieve inzetstukken dan voor de inrichting van de hele ruimte. Een ander nadeel Strikte temperatuurvereisten voor gebruik: van nul tot zestig graden Celsius, beperkt het toepassingsgebied en verhindert het ontwerp van open ruimtes.

Modulaire vloeren

Kenmerken. Met een eco-vloer kunt u veel onconventionele ontwerpideeƫn uitvoeren. Het principe van het aanbrengen van een dergelijke coating is vrij eenvoudig: op een geƫgaliseerde vloer breng je eerst een primer aan, en na de afbeelding. Vervolgens worden ze gevuld met vloeibaar polymeer, en nadat het polymeer is uitgehard, wordt het oppervlak gepolijst.

Voordelen. Vloerbedekkingen kunnen glanzend, halfglanzend, mat en halfmat zijn, waardoor verschillende effecten kunnen worden bereikt. De vloeren zijn waterdicht, solide en duurzaam. Het polymeer dat wordt gebruikt voor de productie van vloeibare vloeren is bestand tegen de voortplanting van verschillende micro-organismen en bacteriƫn, en laat geen ophoping van vuil toe.

De nadelen. Maar deze vloerbedekking is erg duur, en stelt veel andere eisen aan een correcte installatie. De coating is uiterst moeilijk te verwijderen, in interactie met ultraviolet licht wordt hij geel, niet bestand tegen krassen. Vereist het gebruik van speciale technieken en reinigingsmiddelen.

Kies een vloerbedekking

Etnische houten vloeren uit de L`Antic Colonial collectie van Porcelanosa Grupo Klassiek parket uit de L`Antic Colonial collectie van Porcelanosa Grupo Seasons houten vloeren uit de L'Antic Colonial collectie van Porcelanosa Grupo

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Gijs

    Wat zijn enkele van de meest creatieve en unieke vloerideeƫn die je zou aanraden voor een huis?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: