5 verrassende ideeën: hoe u uw eetkamer kunt inrichten

Het geheim van een goed feest is goed gezelschap. Maar een smaakvol interieur en een aantrekkelijke presentatie van het eten maken een gesprek aangenamer. Onze tips helpen je om het zonder al te veel moeite te doen.

1. Serveerders bij de canon

Wees symmetrisch. Voor degenen die twijfelen aan de vruchtbaarheid van hun verbeelding: elk interieur ziet er gezellig uit als er hout wordt gebruikt en de wetten van de symmetrie in acht worden genomen. De stoelen, kasten en grote potplanten kunnen dezelfde of soortgelijke zijn. Het werkt goed wanneer stoelen van verschillend ontwerp aan weerszijden van de tafel worden geplaatst. Een foto, een lamp of een vaas in het midden van de tafel helpt om de symmetrie-as te accentueren.

Probeer veel combinaties. «Rustiek" Geschilderde meubels en rustieke decoraties zouden beter passen op het platteland. Woonkamer of eetkamer in de flat is beter ingericht met een prachtige kroonluchter of tapijten. Retro-stijl ziet er altijd goed uit – bijvoorbeeld een nostalgische verwijzing naar de jaren 50 met een laag dressoir met schuifdeuren.

Retro en antiek meubilair zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer aan tafel.

  • Chartres PR20106 van de Provence
  • KE54 dressoir van S.A.L.D.A
  • E7085 dressoir van Selva
  • 866 dressoir van Bradley

Provence dressoir Chartres PR20106.

2. Kruiden met emoties

Denk wereldwijd. Panoramisch behang is geschikt voor wie van spanning houdt. Exotische dieren, ongewone taferelen of statige wandscènes maken van de kamer een prachtige balzaal. Denk eraan: panoramisch behang duldt geen concurrentie van schilderachtige schilderijen of een overvloed aan meubels.

De sfeer bepalen. Een panoramisch beeld is niet geschikt voor een kleine eetkamer, maar de muren kunnen worden bekleed met een stof met een fel patroon. De perfecte stemming in een eenvoudige eetkamer kan worden bereikt met tafeldecoraties en details als beschilderde kelken aan de muren en een verguld plafond… Stucwerk sierlijsten, stoelen met ongewone vormgeving, een kroonluchter gemaakt van veren of 'naakt' bollen – Gebruik gerust ongebruikelijke accessoires. De Londense modeontwerpster Ann Wiberg heeft het zwart-witte interieur van haar eetkamer ingericht met mannequins die haar jurken voorstellen. Wat als je de interessante aspecten van je persoonlijkheid in detail zou kunnen weergeven?

Pittige design armaturen voor een vrolijk feest.

3. Buiten eten

In elk interieur. Panoramische ramen en schuifdeuren naar het terras zijn niet beschikbaar in de stedelijke omgeving. Maar in de stad kun je ook een gevoel van nabijheid tot de natuur creëren. Verse bloemen en potplanten fleuren elke tafel op. En een kozijn zonder bindingen, geplaatst in een raamopening, zorgt voor een lichtinval.

Rekken met boeken: een betere entourage voor de eetkamer kun je niet bedenken. En indien nodig kan hij gemakkelijk worden omgebouwd tot werkkamer – er is al genoeg ruimte om te werken.

Afgebeeld: Eetkamer van een project van de ontwerper
Eetkamer interieur van het AvCube ontwerpstudio project Interieur van de eetkamer uit een project van het architectenbureau Pfayfer& Fradina Interieur Ontwerp Interieur van de eetkamer uit een project van architect Irina Vasiljeva

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: