6 vragen over spaanplaatwerkbladen

Het segment spaanplaatbladen is het grootste van de partij. Je kunt spelen met vormen, kleuren en texturen. Ze kunnen worden aangepast aan de laatste mode en stemmingen – de panelen zijn praktisch en goedkoop.

Wat is een spaanplaat werkblad?

Board + decor. In essentie is een spaanplaat- is een spaanplaatpaneel bekleed met ( HPL &#41 kunststof;. De laatste bestaat uit verschillende lagen: ( ze geven stevigheid ) een decoratieve laag en een beschermingslaag ( t.. «overlay" ).

Wat een decor?

Voor elke smaak. U kunt een werkbladontwerp kiezen dat natuursteen of mozaïek imiteert, met effen kleuren of ornamenten. Werkbladen verschillen ook in textuur: glans, hout of shagreen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de kleur elke gewenste kleur kan zijn verkrijgbaar in meer dan 150 kleuren. U kunt ook kiezen uit het beschikbare assortiment of een werkblad op maat bestellen. U hoeft zich niet te beperken in uw keuze van ontwerp, maar u kunt mooie decors ophalen of zelfs uw eigen ontwerpen maken moderne digitale druktechnologie kunt u elke wens vervullen.

Digitaal gedrukte beelden op de spaanplaat kunnen natuursteen en houten adering reproduceren.

Waar de overlay verantwoordelijk voor is?

Voor een optimaal hygiënisch uiterlijk. Dankzij de coating die over de decoratieve coating wordt aangebracht, is het onbeschadigde spaanplaatoppervlak ongevoelig voor krassen en schokken. en het ontwerp zal niet vervagen in de zon of verslechteren door schoonmaakmiddelen. Tafelbladen van spaanplaat zijn ook bestand tegen temperaturen tot 240 °C gedurende de eerste 20 seconden.

Hoe de rand van het werkblad te beschermen?

Postforming of kantenband. Het is bekend dat het voornaamste probleem met spaanplaat randen. Als er water door de randen dringt, zal de spaanplaat opzwellen en moet het werkblad worden vervangen. Bij de postformingtechnologie worden de randen van de HPL-kunststof over de spaanplaatkern gewikkeld. De buigingshoek kan 90 of 180° zijn: dat betekent dat de kunststof over het werkblad "vloeit" Alleen op de rand of op de rand en onder het werkblad gevouwen ( de tweede optie verdient de voorkeur ). De onderkant van het werkblad is altijd gelamineerd met vochtbestendig karton. Zo krijg je een naadloze, beschermende laag die voorkomt dat de randen loslaten en vocht binnendringt.

Dankzij een kwaliteitsvol kantenproces kunnen perfect gesloten oppervlakken worden gecreëerd zonder zichtbare naden.

Postforming is alleen geschikt voor rechtlijnige gebieden. Gebogen of onregelmatig dikke werkbladen kunnen worden beschermd door de rand te verlijmen. Het kan worden afgestemd op de kleur van het werkblad of ertegen worden afgezet. U kunt luxe kunststof, acrylsteen of hout gebruiken ( dit geeft het werkblad een meer natuurlijke uitstraling ). Of zelfs aluminium ( voor extra sterkte ).

Ontwerpers hebben geleerd om van een nadeel een voordeel te maken door de ( randen ) de zwakte van de spaanplaat te bedekken met een decoratieve coating.

Hoe dik is het??

Standaard en niet-standaard. Postforming technologie biedt werkbladen met een standaarddikte van 28 of 38 mm. Massief ( 60-100 mm ) of omgekeerd extreem dun ( tot 12 mm ). In het algemeen vereist voor niet-standaard hoogten. De werkbladen zijn reeds verkrijgbaar in randfineer afwerking.

Welke diepte?

Standaard of vergroot. Een tafelbladbreedte van 600 mm wordt als typisch beschouwd. Maar als je kunt, is het beter om hem iets dieper te maken ( 630-650 mm ) zodat hij een beetje over de handgrepen heen hangt en je niet "crasht" voeten op hen. Diepere werkbladen kunnen nodig zijn als ventilatiekanalen, uitstekende leidingen enz. moeten worden omzeild. Sommige fabrieken maken panelen op maat tot 1200 mm lang.

De dubbele breedte van een spaanplaatpaneel, bijvoorbeeld voor een eilandkeuken.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Job

    Wat zijn de voordelen van spaanplaatwerkbladen? Hoe duurzaam zijn ze? Welke afwerkingsopties zijn er beschikbaar? Wat zijn de verschillende diktes die beschikbaar zijn? Zijn ze bestand tegen vocht en hitte? Zijn de randen afgewerkt?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: