7 beste gasgrills

*De beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als koopgids. Alvorens het te kopen, is het raadzaam een deskundige te raadplegen.

De gasgrill is een praktisch toestel voor liefhebbers van gebraden vlees of groenten. Comfortabeler in gebruik en veiliger dan een houtskoolgrill helpt het om alle familieleden en vrienden te verzamelen voor een gezellige picknick in de buitenlucht. En na het plezier heeft het nauwelijks nog schoonmaak of ander onderhoud nodig.

Voor degenen die van hun vakantiehuis of landhuis een plek voor familie en vrienden willen maken, hebben we een ranglijst opgesteld van de 7 beste gasgrills.

Hoe kiest u een gasbarbecue?

Bij de keuze van een gasgrill is het raadzaam op de volgende kenmerken te letten

 1. Materiaal en aantal branders;
 2. Materiaal en type grillrooster;
 3. Duurzaamheid;
 4. Extra functies.

Materiaal en aantal branders

Hoe meer branders, hoe beter de prestaties van de grill en hoe meer voedsel tegelijkertijd kan worden bereid. Apparaten met een enkel mondstuk zijn dus alleen goed voor langzaam braden. Op de multibrandergrill daarentegen kunt u tegelijkertijd een hoofdgerecht en een bijgerecht bereiden.

Alleen zijn grills met meer dan één brander vrij groot, verbruiken ze meer gas en zijn ze natuurlijk duurder dan apparaten met slechts één brander. Voor af en toe grillen is een enkele grill prima. Voor gewone maaltijden is het beter om een grill met 2 tot 4 branders te nemen.

De branders zelf moeten van kwaliteitsmateriaal zijn gemaakt. Best in gietijzer of messing. Iets slechter is roestvrij staal. Voor andere grill opties, echter, overweeg niet eens.

Materiaal en type rooster

Het ideale grillrooster is een gietijzeren rooster met brede, brede stangen. Maar het is nogal moeilijk schoon te maken en raakt snel “verzadigd” met het aroma van het voedsel dat u kookt. Na verloop van tijd kan zelfs zalmmoot een karakteristieke vleesgeur ontwikkelen.

Roestvrij stalen of met porselein beklede ijzeren roosters hebben dit nadeel niet. Ze zijn ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Voor de lekkerste gerechten is het raadzaam diepe roosters met brede spijlen te gebruiken. Ze zijn echter ongeschikt voor sommige soorten groenten. Ondiepe, bijna vlakke roosters verdienen de voorkeur voor het grillen van kruidachtige voedingsmiddelen.

Duurzaamheid

De grill moet stabiel zijn. Daarom is het raadzaam om het in de winkel te testen voordat u het koopt, door het te schudden of te duwen. Als de grill steeds probeert om te vallen, is hij zeker niet geschikt om te kopen.

Als het rooster is uitgerust met wielen, moeten deze kunnen worden vergrendeld.

Extra functies

Sommige grills zijn uitgerust met extra functies die alleen moeten worden gekozen wanneer dat nodig is:

 1. Rookoven. Zelden gezien bij gasgrills. Grills met deze functie zijn echter geschikt voor het roken en pekelen van vlees – of soortgelijke producten;
 2. Elektrische rotisserie. Geschikt voor het bereiden van vlees of vis aan het spit
 3. Extra zijbranders. Ontworpen voor kooksauzen;
 4. Druppelvangers. Ze helpen hardnekkige branders te verwijderen en verbeteren de smaak van het voedsel dat u kookt;
 5. Automatische ontstekingssystemen. Meestal elektrisch. Vermijdt de noodzaak van een aansteker of lucifers. Met sommige van deze systemen kunt u ook bij slecht weer voedsel grillen.
 6. Professionele grills kunnen worden uitgerust met andere extra voorzieningen en functies, maar deze worden vaak gebruikt in restaurants en zijn niet opgenomen in onze ranglijst.

Tabel van voor- en nadelen. Gas- of elektrische grill?

De belangrijkste concurrent voor gasgrills is de elektrische grill… Maar tegelijkertijd hebben deze apparaten weinig gemeen…

Optie

Gasfornuizen

Elektrische roosters

Mobiliteit

Ja. Werkt overal waar gas is, ook in flessen

Vrijwel geen. Het hangt af van de lengte van het verlengsnoer

Veiligheid

Vereist vaardigheden voor gasflesaansluiting bij vervoer, gevaarlijk om te laten vallen

Vereist alleen elementaire veiligheidsvaardigheden in de keuken

Buitengebruik bij slecht weer

De meeste modellen zijn uitgerust met een niet blazende brander en zijn niet brandbaar

Ongewenste, elektrische grills kunnen worden beschadigd door vocht

Verbruiksgoederen

Bij gebruik buitenshuis hebben ze een gasfles nodig

Geen

Gelijkmatige verwarming

Afhankelijk van het type brander. Bij de zuinigste modellen is alleen het middendeel warm, de andere delen zijn warm

Ja. Elektrische grills hebben meestal een groot verwarmingselement

Smaak van voedsel

Dichter bij de “echte smaken” van een kampvuur

Niet zo intens, maar het hangt af van de vaardigheden van de kok

Gasgrills zijn dus ideaal voor buitengebruik of voor een “echte barbecue”. Beter voor uw huis en voor de veiligheid.

Beste gasgrills

Nominatie stoel productnaam prijs
De beste goedkope gasgrills voor thuis en in huis 1 Char-
Olie Hy
id Nieuw Gas Kolen VS
44 900€
2 PortaChef Pro 39 900€
3 Weber Q 2200 37 900€
4 Campingaz Xpert 100 L 15 800€
De beste premium gasgrill 1 Prestige PRO-825 349 000€
2 Genesis II E-410 GBS 107 910€
3 Koning Baron 490 99 900€

De beste goedkope gasgrills voor thuis en thuis

Char-
olie Hy
id Nieuw Gas Kolen VS

Beoordelingen: 4.9

Char-</div><p>olie Hy<br />id New Gas Coal US” src=”~images1511666196871-47-.jpg” height=”420″ title=”Char-<br />olie Hy<br />id New Gas Coal US”></p><p>Waarom de moeite waard: Klassieke grill met houtskoolondersteuning.</p><p>De grill is een zogenaamde “hybride grill”. Hij is niet alleen uitgerust met een gasbrander, maar ook met een speciale bak met scheiders die kan worden gebruikt voor het grillen op houtskool. Je kunt ook gas gebruiken om het aan te steken.</p><p>Voorzien van vier gasbranders met piëzo-elektrische mechanische ontsteking. Drie van de belangrijkste worden gebruikt om voedsel te grillen. Een vierde grill is een extra grill die in de bijzettafel is geplaatst. Het kan worden gebruikt voor zowel grillen als koken.</p><p>Het grillrooster is gemaakt van gietijzer en is bovendien gecoat met keramiek voor eenvoudige reiniging. Het deksel en handvat zijn bekleed met een hittebestendig materiaal dat niet heet wordt. De grill is uitgerust met wielen voor transport en een ingebouwde thermometer.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Kan op kolen lopen;</li><li>Uitgerust met drie branders;</li><li>Keramisch gecoate gietijzeren grill.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Weinig mobiel (weegt 44 kg);</li><li>Geen druppelvanger;</li><li>De kleine houtskoollade, gemaakt uit één stuk staal.</li></ul><h3>PortaChef Pro </h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=</div><p>De “oil King PortaChef Pro” src=”~images2061666196871-407-.jpg” height=”409″ title=”<br />Oil King PortaChef Pro”></p><p>Waarom hij er is: Hoge mobiliteit en een ingebouwde druppelvanger.</p><p>Deze grill is perfect voor wie zich niet wil bezighouden met onderhoud. Anders dan zijn voorganger in het klassement is hij uitgerust met platen om druppels vlees- of groentesap op te vangen en te verdampen. De brandermondstukken hoeven niet te worden gereinigd.</p><p>De grill is ook verkrijgbaar in een speciale opvouwbare uitvoering waardoor hij gemakkelijk in een kleine koffer kan worden vervoerd. Het is dus zelfs geschikt voor picknicks buiten de stad.</p><p>Grillontwerp omvat drie hoofdgasbranders met elektrische piëzo-ontsteking en traploze regeling. Geen extra’s. De roosters zijn gemaakt van gietijzer zonder keramische coating. De pot is gemaakt van gegoten aluminium met een grote wanddikte – dit zorgt ervoor dat de warmte optimaal wordt bewaard. Afneembare voeten, maar geen wielen.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Geïntegreerde druppelvanger die druppels verdampt om het aroma van het voedsel te verbeteren</li><li>Er is een ingebouwde thermometer;</li><li>Stabiele afneembare poten.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>De meeste belangrijke onderdelen worden in China gemaakt;</li><li>Ongewoon garantiebeleid – veel artikelen hebben slechts 2-3 jaar garantie;</li><li>Trolley moet apart worden aangeschaft.</li></ul><h3>Weber Q 2200</h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=Weber Q 2200

Waarom het: Uiterst stabiel en gebruiksvriendelijk ontwerp, stevige behuizing.

Weber is een van de grootste fabrikanten van gasgrills. Het belangrijkste kenmerk – de apparaten worden grotendeels in Noord-Amerika geassembleerd en geproduceerd. Dit garandeert maximale betrouwbaarheid en een lange levensduur.

De Weber Q 2200 is de traditionele eenpits grill voor een informele barbecue picknick. Hij heeft een krachtige brander die de bakplaat in slechts 5 minuten aanzet. Zeer efficiënt – een propaantank van 5 liter is goed voor 10 uur autonoom gebruik. Het stalen rooster is gecoat met porselein email waardoor het gemakkelijk te reinigen is. Een druppelstopsysteem voorkomt vervuiling van de kookzones en versterkt het aroma van het te koken voedsel.

Optioneel verkrijgbaar met verwijderbare voedselborden. Met glasvezel versterkt frame met een speciale afscherming voor de gasfles.

De voordelen van

 • Zeer betrouwbaar;
 • Kan gebruikt worden als oven of rookkast;
 • Compact opvouwbaar ontwerp.

Nadelen

 • Relatief klein frituuroppervlak;
 • Er zijn plastic lichaamsdelen;
 • Niet geschikt voor open frituren vanwege de lage vlam.

Campingaz Xpert 100 L

Beoordeling: 4.6

Campingaz Xpert 100 L

Waarom: Lage prijs en hoge prestaties dankzij twee branders.

Deze grill is de beste combinatie van prijs en prestaties in het klassement, waardoor hij geschikt is voor occasionele barbecuepicknicks. Minder duur dan andere modellen, maar met een hoofdketel met twee branders die de bakplaat in een paar minuten op 250 graden brengt.

Het totale vermogen van het apparaat is 7100 W. Beide branders zijn uitgerust met een piëzo-elektrisch ontstekingssysteem en een traploze regeling. De ketel en het deksel zijn gemaakt van gealuminiseerd staal, dat een goede warmtecapaciteit combineert met een laag gewicht. Het rooster is gemaakt van verchroomd staaldraad, gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

De grill is ook uitgerust met een rolstandaard met een beschermrooster voor de gasfles. Er zijn twee verwijderbare zijplanken voor het bewaren van voedsel.

Voordelen

 • Twee branders met een hoog totaal vermogen;
 • Elektrische ontsteking en traploze gasregeling;
 • Lage prijs.

Nadelen

 • Rooster met dunne stalen staven;
 • Geen lekbak;
 • Geen gasdrukregelaar.

De beste gasgrills op topniveau

De restige PRO-825

Beoordeling: 4.9

Prestige PRO-825

Waarom hij er is: een gasgrill van professionele kwaliteit.

Deze gasgrill is voornamelijk bedoeld voor gebruik in restaurants. Hij kan echter ook in de achtertuin van een landhuis worden geïnstalleerd, indien gewenst, natuurlijk. Het heeft 10 branders met een totale capaciteit van 37.1 kW, verdeeld in twee onafhankelijke werkingszones.

Andere kenmerken zijn twee dubbellaags roestvrijstalen deksels met een speciaal hefmechanisme, twee zeer nauwkeurige temperatuursensoren, een extra draaispit, gietijzeren en stalen roosters met een beschermende coating, een verlichtingssysteem voor het werkblad, infraroodbranders voor bakken en roken, een speciale lade voor frietjes – essentieel voor het roken, en andere professionele kenmerken.

Natuurlijk, met de grootte en functionaliteit, is de grill niet mobiel. Een ander goed ding over het komt met een levenslange beperkte garantie.

Voordelen

 • Een complete reeks professionele functies;
 • Er zijn infrarood- en combinatiebranders;
 • Zeer hoog vermogen.

Nadelen

 • Kan niet snel en gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden verplaatst;
 • Niet geschikt voor thuis koken – te veel functies onnodig voor de meeste gebruikers.

Genesis II E-410 GBS

Beoordeling: 4.8

Genesis II E-410 GBS

Waarom: Krachtige gasbranders met eigen verwarmingsverbeteringstechnologie en hoge betrouwbaarheid.

Deze gas grill is ontworpen en gebouwd door Weber – een van de grootste fabrikanten van barbecue apparatuur in de wereld (en de wereld in het algemeen). En dit model biedt een professionele aanpak van het koken. Vier merkbranders, met fijn instelbare temperatuurinstellingen en een uniek vlamverdelingssysteem, zorgen voor een snelle en nauwkeurige verwarming in alle omstandigheden, met een totaal vermogen van 13.5 kW.

De grill is ook uitgerust met de Genesis II Designer Grill, waarvan de geometrie speciaal is ontworpen om een unieke smaak in barbecuegerechten te creëren. Het is ook bedekt met porselein email – voor een gemakkelijke reiniging. Dankzij de speciale constructie kan het worden gebruikt voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten en biedt het plaats aan bijvoorbeeld stenen, wokken of braadpannen.

Tot slot zorgt het ontwerp van de druppelvanger ervoor dat druppels snel verdampen, zodat uw gekookte voedsel vol smaak is.

Voordelen

 • Krachtige, niet brandende branders;
 • Transformatorrooster;
 • Speciaal ontworpen druppelvanger.

Nadelen

 • Zeer weinig accessoires inbegrepen.

De Koning Baron 490

Beoordeling: 4.8

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: