7 beste kleuren voor vloeren

De meest betaalbare optie voor het afwerken van de vloer is het oppervlak te bedekken met verf. Hiervoor worden compounds op water-, olie-, acryl- en latexbasis gebruikt. Verf de vloer in de flat of het huis met een roller, borstel of spuit. Het beschermt vloermaterialen tegen vocht en uitdroging, en maakt het oppervlak aantrekkelijk. Wij hebben de beste vloerverven beoordeeld op basis van producteigenschappen en feedback van klanten. Na onderzoek van het materiaal is het mogelijk een bekwame keuze te maken voor renovatie.

Beoordeling van de beste vloerverven

Nominatie plaats productnaam prijs per liter
Beste verf voor houten vloeren 1 TIKKURILA BETOLUX AQUA 1400€
2 Prestige Premium
3 Sniezka Podloga 500€
4 Tex PF-266 260€
Beste verf voor betonvloeren 1 Drylok Latex Betonvloer Verf 1260€
2 Sniezka Beton-posadzka 670€
3 Teknofloor. Teknos 990€

Beste verf voor houten vloeren

Houten vloeren worden gebruikt in particuliere woningen, vakantiehuisjes en vakantiewoningen. Platen met verschillende doorsneden worden gebruikt als vloerbekleding in kamers en gangen. Balken en planken worden gebruikt om vloereenheden en trappen te maken. Deze hebben allemaal bescherming nodig, waarvoor houtverven zijn ontwikkeld. Hier zijn de beoordelingen van de beste producten in deze categorie die u moet overwegen bij uw keuze.

TIKKURILA BETOLUX AQUA

Beoordeling: 4.9

TIKKURILA BETOLUX AQUA

Op de eerste plaats staat een verf op basis van polyurethaan-acrylaat van de Finse fabrikant. Dit geeft het hardheid en elasticiteit, wat bijdraagt tot een betrouwbare bescherming van houten vloeren tegen schade veroorzaakt door harde voorwerpen. De verf wordt verdund met water, waardoor de gebruikers het in de recensies waarderen vanwege de gemakkelijke bereiding en het ontbreken van extra kosten voor oplosmiddelen. Het product is verkrijgbaar in handige verpakkingen van 0.9 tot 18 l.

Deze verf voor houten vloeren kwam in het klassement vanwege zijn onderhoudsvriendelijkheid. Volgens de instructies kan het over een oude lak-, epoxy- of alkydcoating worden aangebracht. Het product heeft een uitstekende hechting op oude lagen, tast ze niet aan en reageert er niet chemisch mee, waardoor het oppervlak gemakkelijk kan worden voorbereid alvorens te werken. Als de verf op de droge vloer wordt gemorst, kan deze met een mild oplosmiddel worden weggeveegd zonder de coating te beschadigen.

Voordelen

 • Geschikt voor vloeren die regelmatig in contact komen met vocht;
 • verdund met water;
 • biedt 20 verschillende tinten;
 • bestand tegen chemische aantasting;
 • droogt bij een luchtvochtigheid van 80%.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • bij grote volumes is het noodzakelijk de gehele verf te kleuren, anders is het moeilijker om later de tint te kiezen;
 • Als het blik tijdens de opslag bevriest, wordt de verf onbruikbaar.

Prestige Premium

Beoordeling: 4.8

PRESTIGE PREMIUM

Op de tweede plaats in het klassement staat een vloerverf van een binnenlandse fabrikant, eveneens op basis van alkyd-polyurethaan, zoals de leider in deze categorie, maar de prijs van het product is veel betaalbaarder. Dankzij de ingenieuze formulering decoreert de verf niet alleen de vloer met zijn kleur, maar impregneert hij ook het hout en beschermt het tegen vocht. Na één laag kan de tweede laag na 4 uur worden aangebracht, wat vaklieden blij maakt in de beoordelingen, omdat ze niet lang hoeven te wachten. Na het drogen krijgt het oppervlak een glanzend uiterlijk en ziet het er waardig uit. Maar de kleurmogelijkheden voor vloerverf zijn beperkt – alleen geel-bruine tinten.

Onze experts hebben de verf beoordeeld als een van de beste verven, omdat het de aantrekkelijkste optie is voor een redelijke prijs. Het is bijna vijf keer goedkoper dan zijn ingevoerde analogen, hoewel de samenstelling bijna identiek is. Als het met een roller in een dunne laag wordt aangebracht, is 750 g stof nodig om 5 m2 te bedekken.

Voordelen

 • De meest betaalbare prijs in de beoordeling;
 • Vormt een waterdichte coating (kan worden geschilderd op de vloer in de badkamer, gang);
 • hoogglans niveau;
 • verhoogde weerstand tegen impact.

Nadelen

 • droogt tot 24 uur;
 • kan alleen worden toegepast bij een temperatuur van +5 graden;
 • moet worden verdund met een oplosmiddel;
 • de houten vloer moet van zijn oude lagen worden ontdaan.

sniezka podloga

Beoordeling: 4.8

UNDERCOAT

Op de derde plaats staat de verf van de Poolse producent. Het glazuur is speciaal gemodificeerd en ontwikkeld voor oppervlakken die aan intensieve slijtage worden blootgesteld. De gebruikers in recensies zijn te spreken over de drie tinten walnoot (licht, gemiddeld en medium), waardoor u de vloer kunt decoreren afhankelijk van andere kleuren in het interieur. De verf kan worden aangebracht met een spuitbus, kwast of roller. twee lagen zijn voldoende voor een optimaal resultaat. Als de reparatie lang op zich laat wachten, maar deze verf een goede waarde heeft, is het zinvol deze aan te schaffen. Het product is 24 maanden houdbaar.

Onze experts plaatsen de vloerverf op de ranglijst vanwege zijn veelzijdigheid in gebruik. Dit specifieke type verf kan niet alleen voor interieurs, maar ook voor exterieurs worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de vloer van een terras, een houten drempel of een veranda. Geschikt product voor de bescherming van planken in het tuinhuisje op de binnenplaats van een privéwoning.

Voordelen

 • kan worden gebruikt bij een luchtvochtigheid van 80%;
 • is geschikt voor gebruik buiten en binnen;
 • hoge hechting aan substraatmaterialen;
 • weerstand tegen mechanische slijtage;
 • Levendige kleuren voor een verscheidenheid aan ontwerpen.

Nadelen

 • het is niet toegestaan de vloer te schilderen als de luchttemperatuur lager is dan +10 graden Celsius;
 • ■ De verf droogt na 72 uur;
 • Het interval van 24 uur tussen de lagen verlengt het applicatieproces aanzienlijk;
 • alleen in container 1 en 2.5 .

Tex PF-266

Beoordeling: 4.7

TEKS PF-266

Op de vierde plaats in de beoordeling van verven staat het product van een binnenlandse fabrikant, dat wordt uitgebracht op alkydbasis zonder toevoeging van polyurethaan. Hierdoor kon worden bespaard op de productie en kon de klant een product tegen een betaalbare prijs worden aangeboden. Het kan worden geschilderd met penseel, spuit of roller. Het verbruik daarvan is 1 liter per oppervlakte van 9 tot 12 m2, wat de gebruikers in de feedback zeer op prijs stellen. Maar er is een oplosmiddel (terpentine en andere) nodig om de juiste consistentie te verkrijgen. Vooral bij gebruik van een spuitpistool is veel oplosmiddel nodig.

We hebben de verf opgenomen in de beoordeling als de helderste voor houten vloeren. Dit wordt gewaarborgd door de hoge dichtheid van de stof 1.18-1.31 kg/l met een droogrest van 65-78%. keuze uit zes kleuren van geel tot bruin. Het oppervlak heeft een zeer glanzende afwerking. Het product onderscheidt zich ook door zijn transporteigenschappen – het kan zelfs bij vriestemperaturen worden vervoerd, wat niet verhindert dat de verf in het koude seizoen wordt gekocht of op de plaats van reparatie wordt afgeleverd.

Voordelen

 • redelijke prijs;
 • kan op alle manieren worden toegepast;
 • Verbruik 7-12 m2 per 1 liter
 • verpakkingen van 1 tot 22 kg.

Nadelen

 • tijd tussen de lagen 20 uur;
 • volledige droging na 36 uur;
 • Vereist het gebruik van een oplosmiddel voor verdunning;
 • onaangename geur.

De beste verf voor betonvloeren

Onoverdekte betonvloeren worden gebruikt in garages, technische lokalen, hangars, ingangen. Ook geschikt voor betonvloerverf in kelders, kelders en magazijnen. Om de betonvloer tegen vocht te beschermen en in beperkte mate te decoreren, worden vloercoatings met een goede betonhechting en vochtbestendigheid gebruikt. Hier zijn de beste producten in deze categorie, geëvalueerd door deskundigen en opgenomen in onze beoordeling.

Drylok Latex Betonvloer Verf

Beoordeling: 4.7

DRYLOK LATEX BETONVLOERVERF

Het product uit de VS neemt de eerste plaats in bij de beoordeling van verven voor betonvloeren. Het product is ontworpen voor toepassing op beton en is bestand tegen mechanische belasting. De verf bevat geen giftige stoffen. Door de hoge dichtheid van de decoratieve laag worden de kleine onregelmatigheden van de betonvloer gemaskeerd, wat de vakmensen in de beoordelingen op prijs stellen. Het product hecht ook goed aan de ondergrond en is niet gevoelig voor chippen en barsten. het tast benzine, alkali en zuren niet aan.

Wij beoordeelden de verf als de beste op sterkte en levensduur. Wanneer de coating in twee lagen op de vloer wordt aangebracht, kan deze tot 10 jaar meegaan zonder dat er onderhoud nodig is. De vloer kan niet alleen worden gebruikt voor voetverkeer, maar ook om te rijden, wat de verf geschikt maakt voor gebruik in magazijnen met laadapparatuur. De verf kan na 5 dagen worden gebruikt. Straatvuil dat op de wielen van machines achterblijft, beschadigt de lak niet.

Voordelen

 • De tweede laag wordt na 4 uur aangebracht;
 • Het is toegestaan om na 5 uur rond te lopen;
 • het weerstaat een verhoogde belasting;
 • milieuvriendelijk.

nadelen

 • hoogste prijs in de categorie;
 • Slechts één type vulling 3.78 .

Sniezka Beton-posadzka

Beoordeling: 4.7

SNIEZKA BETON-POSADZKA

Het product van het Poolse bedrijf dat bekend staat om zijn kwaliteit, staat weer op de tweede plaats van de toplijst. Dit product is gemaakt van acrylaathars en waterdispersie, dat weerstand biedt tegen slijtage en de betonnen ondergrond betrouwbaar beschermt. De fabrikant biedt de volgende laksoorten aan: grijs, groen, bruin, rood en nog drie varianten. Het product is tot 24 maanden houdbaar, zodat het mogelijk is de herstelwerkzaamheden vooraf te plannen en geleidelijk een voorraad aan te leggen. Het oppervlak heeft een matte afwerking na het drogen. de vloerverf is ontwikkeld met hoogwaardige pigmenten, waardoor de kleur lang houdt.

Volgens onze deskundigen moet de vloerverf worden gerangschikt als een van de meest waterbestendige. de acrylformule is goed bestand tegen regen, zodat het product geschikt is voor het schilderen van buitenbalkons. het product is ook bestand tegen veelvuldig wassen, waardoor de verf kan worden gebruikt op betonnen trappen in openbare gelegenheden.

Voordelen

 • 7 kleurmogelijkheden;
 • eenvoudige toepassingsmethode;
 • wordt geleverd in containers van 1 tot 10 l
 • Kan tot 8 m2 vloer bedekken met één liter;
 • bijna reukloos.

Nadelen

 • het laat goed stof zien;
 • Niet geschikt voor vloeren die last hebben van de bandenspanning van voertuigen;
 • volledig gedroogd na 24 uur.

Teknofloor Teknos

Beoordeling: 4.6

TEKNOFLOOR TEKNOS

Het product van de Finse fabrikant staat helemaal bovenaan de ranglijst. De vloerverf is ééncomponentig en bestaat uit een polyurethaanbasis, die de elasticiteit en duurzaamheid verhoogt en barsten en afbladderen door temperatuurschommelingen voorkomt. Bij +23 graden droogt de verf in 1 uur van klevend stof, en na 10 uur kun je erop lopen. Voor een optimaal effect wordt aanbevolen twee lagen aan te brengen. De fabrikant vervaardigt teknofloor teknos in een vaste stofgehalte van 50%, met een dichtheid van 1.2 kg/l. Het product wordt gekleurd volgens de RAL-schaal en veel winkels bieden hulp bij het vinden van de juiste tint.

Wij hebben de verf opgenomen in de beoordeling als een ander product, geschikt voor toepassing op eerder geverfde oppervlakken. Als uw betonvloer bedekt is met alkydverf, hoeft u deze niet af te pellen, maar kunt u Teknofloor Teknos erop aanbrengen. Wij raden het aan voor magazijnen of bedrijfsruimten, waar de ondergrond van tijd tot tijd opnieuw moet worden geverfd om de bescherming en het uiterlijk te behouden.

Voordelen

 • gemakkelijk opnieuw te schilderen vanaf 0.9 tot 9 liter;
 • gemakkelijk om de vloer schoon te houden;
 • kunnen verschillende tinten krijgen;
 • Loop door na 10 uur.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • Niet geschikt voor zwaar belaste vloeren;
 • ruikt slecht bij gebruik
 • moet worden gebruikt met oplosmiddel.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: