7 beste medische maskers

*Editor’s review van de beste modellen. Over de selectiecriteria. Dit product is subjectief, het is geen reclame en mag niet worden beschouwd als een leidraad voor aankoop. Raadpleeg een deskundige alvorens te kopen.

Sinds 2020 is het medisch masker een attribuut van het dagelijks leven van mensen over de hele wereld. Er is veel discussie over de effectiviteit ervan tegen virussen. Het belangrijkste is dat je het juiste product op het juiste moment krijgt.

Advies voor u

De bandbreedte van het masker garandeert geen volledige bescherming tegen virussen, maar heeft toch een barrièrefunctie. Rospotrebnadzor heeft vastgesteld dat een typisch drielaags masker 23% van de micro-organismen remt, zo meldde TASS op 21 januari 2021. Het is geen 100% barrière zoals andere beschermingsmethoden, maar kan de overdracht van de gastheer op anderen met 70% voorkomen.

Een medisch masker biedt alleen maximale bescherming als het correct wordt gedragen – het moet zo goed mogelijk aansluiten op het gezicht en de kin, neus en mond bedekken. Het product moet na 2-3 uur worden vervangen in het geval van beschermers voor eenmalig gebruik, de herbruikbare moeten worden verwijderd nadat ze nat zijn geworden.

Nu de keuze.

Soort masker

Er zijn verschillende soorten medische maskers:

 1. Drielaagse stofmaskers. Ze hebben de laagste graad van bescherming en moeten om de 2-3 uur worden vervangen. Ze zijn verboden in sommige landen, zoals Roemenië.
 2. Chirurgische maskers bestaan uit vier lagen en zijn doeltreffender dan maskers met drie lagen; hun beschermende barrière is sterker. De vierde laag is een anti-vloeistof laag, die sputum en infectie opvangt.
 3. Ademhalingstoestellen zijn de meest doeltreffende individuele beschermingsmiddelen voor particulier gebruik, en hebben het hoogste aantal filters.
 4. Het type masker moet worden gekozen op basis van het doel waarvoor het zal worden gebruikt. Voor maximale bescherming in openbare ruimten en op drukke plaatsen zijn ademhalingstoestellen de beste keuze

Het dragen van een masker is een snelle oplossing voor een kort verblijf in openbare gelegenheden.

Beschermingscategorie

Ademhalingstoestellen en maskers worden ingedeeld in de klassen FFP1 tot en met FFP3, waarbij het laatste cijfer de beschermingsgraad aangeeft.

 1. FFP3 – bescherming tot 99%, een masker kan 4-6 uur worden gedragen;
 2. FFP2 – tot 94%, slijtage tot 4 uur;
 3. FFP1 – tot 80% en slechts 2 tot 3 uur te dragen.

Hoe hoger de beschermingsgraad, hoe geconcentreerder het masker/ademhalingsapparaat, hoe beter de bescherming tegen infecties, maar ook hoe moeilijker het is om te ademen, vooral als er geen ventiel is gemonteerd.

Maat

Maskers verschillen in de grootte van het beschermende deel en de lengte van de nokken.

Het masker zelf kan een kindermasker of een masker voor volwassenen zijn en de laatste kan worden gemarkeerd volgens de maat, dus raadpleeg de maattabel van de fabrikant wanneer u kiest.

AHO’s kunnen van stof of Eurober zijn. Deze laatste zijn veelzijdiger – ze kunnen gemakkelijk worden uitgerekt tot de gewenste grootte. De stoffen ooropeningen moeten worden afgestemd op de afstand van uw oren tot de rand van het masker – te lang zal resulteren in een nauwsluitende pasvorm, en korter zal druk uitoefenen op uw oren en ongemak veroorzaken.

Onderhoud van de maskers

Omdat wegwerpmaskers op openbare plaatsen herbruikbaar worden, omdat het onmogelijk is tijdig nieuwe te kopen, moeten zij worden onderhouden. Dit zal hun doeltreffendheid en hygiëne ten goede komen.

Respirators worden gesteriliseerd onder speciale lampen in zorginstellingen. Als je er thuis een hebt, kun je het beste. Als er geen ontsmettingsmiddel beschikbaar is, moet het masker worden gewassen in een neutraal wasmiddel zonder bijtende soda en vervolgens worden gestreken of gestoomd. Artsen raden aan om het masker daarna 24 uur te laten zitten en opnieuw te strijken.

Ranglijst van de beste medische maskers en ademhalingstoestellen

Deze maskers worden het vaakst gekozen door klanten.

Nominatie Locatie Naam Beoordeling
Beoordeling van de beste medische maskers en ademhalingstoestellen 1 MD STM 5.0
2 3 8122 4.9
3 CSVT 4.8
4

etty Star Masker

4.7
5 Masker’s NF 4.6
6 Barrièrerif 4.5
7 KN95 4.4

MD STM

Beoordeling: 4.9

CBM STM

De producten van de Nederlands fabrikant MD STM zijn gewild geworden met de komst van de vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen. Het assortiment biedt een verscheidenheid aan maskers voor kinderen en volwassenen, in vele kleuren, met of zonder opdruk. Veel modellen hebben in lengte verstelbare oorbanden. Elk product heeft een neusklem, omlopende Euroberen banden voor een goede aansluiting op het gezicht.

STM CBM’s zijn herbruikbaar, meerlagig, met neopreen buitenlaag, wasbaar en herbruikbaar.

Voordelen

 • verschillende ontwerpen;
 • verstelbare elastieken;
 • modellen met een Euroberen band rond de omtrek van het masker;
 • meerlaagse producten.

Nadelen

 • niet gedefinieerd.

3 8122

Beoordeling: 4.8

ZM beschermende uitrusting wordt aangeduid als een professionele. Dit is een Amerikaans product waar vraag naar is op het gebied van productie, landbouw, farmaceutica, autoreparatie. Ademhalingstoestellen zijn zeer effectief; ZM 8122 biedt een hoge filtratiegraad met een lage ademweerstand. 3M™ Cool Flow™-ventiel, dat ook de communicatie vergemakkelijkt, vermindert het risico dat de bril beslaat door de uitgeademde lucht naar beneden te leiden.

Het masker is bekervormig, pletbestendig, lichtgewicht en heeft een comfortabele binnenkant. De neusklem houdt het masker stevig tegen de neus en het gezicht.

FFP2 etiket geschikt voor bescherming tegen bacteriën, giftige dampen, bijv. aerosols.

Voordelen

 • Hoge beschermingsklasse FFP2;
 • een ontluchtingsklep;
 • Relatief vrije ademhaling;
 • Geschikt voor bescherming tegen virussen en voor productiedoeleinden.

Nadelen

 • zijn niet gedefinieerd.

CSVT

Beoordeling: 4.8

CSVT

In Nederland vervaardigde hygiënische gezichtsmaskers van CSVT zijn vaker verkrijgbaar in winkels en apotheken. Dit is een standaard blauwe of zwarte beschermende uitrusting met een metalen neusklem. De maskers hebben drie lagen en zijn wegwerpbaar; ze zijn in goedkope verpakkingen van 10, 50 of 100 stuks te koop in winkels en apotheken.

Voordelen

 • beschikbaarheid in winkels en apotheken
 • lage prijs;
 • Twee kleuren om uit te kiezen;
 • Verpakkingen met verschillend aantal maskers.

Nadelen

 • Drievoudige wegwerpmaskers.

etty Star Masker

Beoordeling: 4.7

Petty Star Masker

Petty Star Mask anti-bacteriële beschermingsmaskers zijn ontworpen om herbruikbaar te zijn. Gemaakt van sponsachtig polyurethaanweefsel met Japanse PITTA-technologie. Het textiel is doordrongen van poriën die micro-organismen opvangen, waardoor de beschermende functies van het masker toenemen. Volgens de fabrikant houdt het masker tot 99% van het vuil en de bacteriën tegen. Het past goed over het gezicht, zonder spleten, geen zorgen over de oren.

Het Petty Star Mask moet na aankoop gewoon worden gewassen in warm water met een antibacterieel reinigingsmiddel, gevolgd door een neutrale zeep of gel zonder alkali.

Het masker kan aan beide zijden worden gedragen, met de naad naar buiten of naar binnen.

Voordelen

 • dubbelzijdig masker;
 • bescherming tot 99%;
 • het past goed op het gezicht;
 • wasbaar.

Nadelen

 • niet gedefinieerd.

Masker’s NF

Beoordeling: 4.7

Masker's NF

NF anatomisch medisch masker met drie lagen, uitgerust met een uitademingsventiel, dat de draagtijd verlengt tot 8 uur. Het product hoopt geen vocht op en het polymeervezeltextiel houdt aan beide zijden tot 99% van de virussen, bacteriën, allergenen, stof en aerosolen tegen.

Verstelbare AHO zorgt voor een goede aansluiting op het gezicht. Het masker is comfortabel om te dragen en is gemaakt van zacht materiaal. Kleur ̩̩n Рzwart.

Voordelen

 • ontluchtingsventiel om de lucht te laten ontsnappen;
 • verstelbaar oortje;
 • tot 99% bescherming.

Nadelen

 • niet geïdentificeerd.

Barrièrerif

Beoordeling: 4.6

Barrièrerif

Het Barrier Reef Hygiene Mask is ontworpen voor eenmalig gebruik. Het is drielaags, gemaakt van niet-geweven materiaal, het heeft een aluminium neusklem, gewatteerde oorbanden en een lucht- en vochtventiel. Het gaas vangt microdeeltjes kleiner dan 2,5 micron op, zoals virussen, roet, bacteriën en diverse allergenen.

De vorm van het masker zorgt voor een goede pasvorm, de zachte maskerlipjes drukken niet op de huid en de aluminium clip zorgt voor een goede pasvorm over de neusbrug zonder het dragen van de bril te belemmeren.

Voordelen

 • een drielaags masker met een klep;
 • bescherming tegen virussen, stof en dampen;
 • aluminium neusklem.

nadelen

 • niet geïdentificeerd.

KN95

Beoordeling: 4.5

KN95

KN95 hygiënisch masker is voorzien van een ventiel, het ziet eruit als een gewoon masker, maar verschilt van het gewone medische masker door zijn anatomische vorm met een opening voor de neus. Beschermingsklasse FFP2 maakt het masker effectief tegen bacteriën en virussen, maar ook tegen fijnstof en allergenen – het houdt tot 95% van de fijne verspreiding tegen. Het masker heeft vijf lagen, waarvan twee gesmolten filtertussenlagen. De contactlaag is zacht en niet nat, waardoor het comfort bij langdurig dragen behouden blijft.

KN95 masker is gemaakt in Nederland, dus u kunt het product zonder problemen kopen.

Voordelen

 • Verbeterde bescherming in vergelijking met maskers met drie lagen;
 • anatomische vorm;
 • Zachte contactlaag.

Nadelen

 • Hoge prijs voor wegwerpmaskers.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Niek

  Welke van deze medische maskers zijn het meest effectief in het voorkomen van de verspreiding van ziektes? En bieden ze ook bescherming tegen nieuwe varianten van het coronavirus?

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: