7 beste pasta’s voor het polijsten van auto’s

Het meest waardevolle deel van een moderne auto is de carrosserie. Daarom zal de belangrijkste taak van de eigenaar erin bestaan het lakwerk van de machine regelmatig te onderhouden. Een onmisbaar product in de autoverzorgingssector is polijstpasta. Het product maakt het mogelijk vuil volledig te verwijderen, geeft verf en lak een originele glans, beschermt het oppervlak tegen. Tegenwoordig biedt de Nederlands markt een breed scala aan gespecialiseerde en universele poetsmiddelen. Zij verschillen in kosten, beoogd gebruik en toepassingsmethode. Met ons deskundig advies kunnen nieuwe autobezitters het beste poetsmiddel voor hun geliefde auto vinden.

Advies voor uw keuze

Toestand van het aggregaat.Op de markt vindt u polijstproducten in verschillende aggregatietoestanden.

 1. Vloeibare formuleringen zijn niet de meest economische. Omdat de vloeistof zich snel verspreidt, kan het spuiten van grote hoeveelheden polijstmiddel vaak leiden tot een verkeerde toepassing. De meest viskeuze vloeistoffen zijn die met een hoog siliconengehalte.
 2. De vaste formuleringen druipen helemaal niet, zodat ze in dikke lagen kunnen worden aangebracht. Maar daardoor duurt het harsen tergend lang.
 3. Spuitbussen zijn het gemakkelijkst aan te brengen. Maar het effect wordt alleen bereikt met dure, sterk geconcentreerde siliconenpasta’s.
 4. Pasta’s en crèmes worden beschouwd als de meest geschikte optie voor autoliefhebbers. De formulering bevat zowel siliconen als was. Zelfs een hoge glansgraad kan met dit type product met de hand worden bereikt. De pasta is zuinig in gebruik.

Verscheidenheid aan pasta’s. Er zijn drie categorieën polijstpasta’s.

 1. Schuurmiddelen bevatten natuurlijke elementen zoals krijt, marmerpoeder of klei. Deze componenten versterken het reinigingseffect, maar men mag niet vergeten dat het polijstproces de dunste laklaag wegschuurt. Vermijd dus overmatig gebruik van het materiaal.
 2. Autowaspasta’s zijn zeer populair bij Nederlands autobezitters. Ze geven de lak een glanzende afwerking en beschermen hem tegen vocht, stof en UV-stralen. De waslaag veegt wel volledig uit na 2-3 wasbeurten, dus regelmatig bijwerken is noodzakelijk.
 3. Synthetische verbindingen zijn gebaseerd op kunstmatige chemische verbindingen. Dit zijn polymere, reconditionerings- en siliconenpasta’s. Lage prijs en hoog rendement inherent aan polymeerproducten. Een snelle opknapbeurt van oude verf wordt geholpen door de regenererende pasta. Formules op siliconenbasis bieden uitstekende bescherming voor de lak.

Onze keuze van de 7 beste autopoetspasta’s. Al deze formules zijn op grote schaal verkrijgbaar in de Nederlands detailhandel. Bij het bepalen van de standpunten heeft de redactie van expertology gebruik gemaakt van de mening van een deskundigengemeenschap, rekening houdend met de feedback van binnenlandse bestuurders.

Beste autopoetspasta’s

Nominatie plaats productnaam prijs
Beoordeling van de beste pasta’s voor het polijsten van auto’s 1 3M Autopoetsmiddel 50417, 1 kg 2 360€
2 Menzerna One step po
 • sh 3in1, 1 l
 • 2 210€
  3 Meguiar’s
   Tra Cut Compound M10532
  3 700€
  4 Menzerna 400 Heavy Cut Compound 1 849€
  5 Meguiar’s Plast-X G12310 (€1106 voor 270 ml) 898€
  6 Koch Chemie F6.01 1 022€
  7 TURTLE WAX Metaal
 • c Autowas + PTFE
 • 335€

  3M Autopolish Paste 50417, 1 kg

  Beoordeling: 4.9

  3M carrosserie polijstpasta 50417, 1 kg

  3M 50417 is een hoogwaardig schuurmiddel voor de voorpolijstfase van een lak. De deskundigen benadrukken sterke punten als het wegwerken van golfvorming en diepe glans. Het product behoudt zijn eigenschappen zelfs bij temperaturen onder nul (tot -20°C). De Amerikaanse fabrikant heeft zijn product uitgerust met een NFC-tag. Raak het gewoon aan met uw smartphone om alles te weten te komen over de eigenschappen van de pasta en hoe het te gebruiken (fotogalerij, videogids, videoreview). Het product is de winnaar van onze beoordeling.

  Huishoudelijke bodybuilders waarderen het polijstmiddel 3M 50417. Het herstelt de glans effectief en gedraagt zich voorspelbaar.

  Voordelen

  • elimineert krassen;
  • hoogglans;
  • gemakkelijk aan te brengen;
  • bescherming tegen namaak.

  nadelen

  • hoge prijs.

  Menzerna One step po
 • sh 3in1, 1 l
 • Beoordeling: 4.8

  Menzerna One step po<li></div><p>sh 3in1, 1 l” src=”/images/auto-en-moto/7981666194371-847-.jpg” height=”421″ title=”Menzerna One step po</p><li>sh 3in1, 1L”><p>Menzerna One step po Duitse polijstpasta</p><li>sh 3in1 op het podium voor universele toepassing. Het product is zowel geschikt voor professioneel werk met een machine als voor het in één stap behandelen van carrosserie-elementen. Deze pasta wordt geleverd in een literverpakking en heeft een vloeibare consistentie. Het materiaal zorgt ervoor dat de lak zijn oorspronkelijke glans terugkrijgt, beschermt de lak tegen negatieve invloeden en verwijdert hologrammen. Het economisch gebruik van de verbinding wordt door deskundigen gewaardeerd. Op een sedan personenauto is ongeveer 250 ml nodig om de gehele afwerking te polijsten.<p>De gebruikers zijn tevreden over het gebruiksgemak van het product, de hoogglanzende afwerking en de goede bescherming van de lak. De nadelen van het product zijn de hoge prijs.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>universele toepassing;</li><li>zuinig verbruik;</li><li>hoogglans niveau;</li><li>elimineert hologrammen.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>hoge prijs.</li></ul><h3>Meguiar’s <ul>title=”Meguiar’s Tra Cut Compound M10532</h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=Meguiar's <ul></div><p>tra Cut Compound M10532″ src=”~images231666194371-647-.jpg” height=”390″ title=”Meguiar’s </p><ul>M10532″> “The Cut Compound M10532<p>Meguiar’s schuurpasta kan effectief krassen, sporen van schuren of zure regen verwijderen </p><ul>tra Cut Compound M10532. Experts houden van de unieke micro-abrasieve technologie van het Amerikaanse product, waardoor een perfecte afwerking wordt verkregen. Schurende deeltjesgrootte niet groter dan 1,5 μm. De compound is geschikt voor alle soorten lak en is binnen 5 minuten onder de knie te krijgen. De pasta kan zowel handmatig als met een roterende buffer worden gebruikt. De fabrikant beveelt aan het oppervlak te polijsten met een snelheid van 1500-2000 toeren per minuut.<p>Slijper prijst het product om zijn agressiviteit en hoge polijstsnelheid. De nadelen zijn de sterke stofresten bij het gebruik van furring-schijven.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>hoge polijstsnelheid;</li><li>ultradunne basis;</li><li>universeel gebruik</li><li>doeltreffendheid op harde verf.</li></ul><h4>Nadelen </h4><ul><li>sterke stofresten.</li></ul><h3>Menzerna 400 Heavy Cut Compound</h3><p>Beoordeling: 4.6</p><div style=Menzerna 400 Heavy Cut CompoundMenzerna 400 Heavy Cut Compound

  Een ander polijstmiddel van de Duitse fabrikant staat bovenaan onze beoordeling. Menzerna 400 Heavy Cut Compound wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid. Een vakman kan diepe krassen verwijderen, hologrammen bestrijden of de glans van een lak opfrissen door het wiel te vervangen. Het product werkt uitstekend met alle soorten autolak en -vernis, en resten van de samenstelling worden gemakkelijk van de carrosserie verwijderd, zonder vegen of strepen achter te laten. Experts raden aan om met lagere snelheden te werken, omdat dit betere polijstresultaten oplevert.

  Nationale automobilisten zijn blij met het brede toepassingsgebied en de goede kwaliteit van het poetsmiddel. Maar het is moeilijk voor beginners om de optimale korrelgrootte te vinden.

  Voordelen

  • universaliteit van het gebruik;
  • kwaliteits polish;
  • Gemakkelijke verwijdering van resten;
  • betaalbare prijs.

  Nadelen

  • het is moeilijk om de korrelgrootte van het wiel in te stellen.

  Meguiar’s Plast-X G12310 (1106 roebel voor 270 ml)

  Beoordeling: 4.5

  Meguiar's Plast-X G12310 (1106 roebel voor 270 ml)

  Het legendarische product voor autoplasticverzorging is de Amerikaanse pasta Meguiar’s Plast-X G12310. Deskundigen zijn enthousiast over de kwaliteit van de handmatige reconditionering van kunststof koplampen en koplampen. Verwijdert gele vlekken en insectenaanslag in 2-3 minuten, en werkt nog eens 8-10 minuten om kleine risico’s te verwijderen. De compound bevat geen schuurmiddel, zodat diepe krassen of schilfers niet kunnen worden uitgewreven.

  Veel Nederlands autobezitters zijn vleiend over de effectiviteit van het polijsten van plastic elementen. Hoge prijs en beperkt toepassingsgebied. Daarom neemt het product slechts de vijfde plaats in onze beoordeling in.

  Voordelen

  • het verwijderen van vuil en insecten;
  • voor het verwijderen van fijne krasjes;
  • het gemak van handmatige verwerking;
  • Langdurige bescherming tegen negatieve invloeden.

  Nadelen

  • hoge prijs;
  • beperkt toepassingsgebied.

  Koch Chemie F6.01

  Beoordeling: 4.4

  Koch Chemie F6.01

  De top 6 van onze beoordeling wordt afgesloten met de fijnstofpasta Koch Chemie F6.01. Het product is ontworpen voor het afwerken van polijstwerk. Door deskundigen is geconstateerd dat de pasta de sporen van het schuurpapier 2500. De doeltreffendheid van het product is te danken aan de intelligente deeltjesgrootte; het polijstmiddel verwijdert volledig sporen van opgebouwd vuil en herstelt de oorspronkelijke glans van het oppervlak. De fabrikant beveelt een polijstmachine aan met een wieltoerental van 2000 tpm, te beginnen met een laag toerental.

  De polijstpasta wordt op de meest populaire polijstfora gewaardeerd om zijn efficiëntie, economisch gebruik en ecologische compatibiliteit. Maar op de Nederlands markt zijn er veel vervalsingen, die niet bestand zijn tegen risico’s en besmetting.

  Voordelen

  • innovatieve formulering;
  • Verwijdert snel vuil;
  • herstelt de natuurlijke glans van de koplampen;
  • zuinig gebruik.

  Nadelen

  • veel vervalsingen op de binnenlandse markt.

  TURTLE WAX Metaal
 • c Autowas + PTFE
 • Beoordeling: 4.3

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: