7 manieren om je ogen groter te laten lijken met make-up

Expressieve ogen – een gave van de natuur, die niet alle meisjes krijgen. Wie pech heeft moet niet wanhopen, want visagisten hebben 7 manieren bedacht om de ogen groter te laten lijken met make-up.

Methode #1: Corrigeer de vorm van wenkbrauwen en wimpers

Methode #1:

Specialisten adviseren:

 1. Til de hoeken van de wenkbrauwen op. Met deze techniek kunt u het effect van een hangend ooglid opheffen, de “droevige blik” wegwerken. Laat uw wenkbrauwen bijwerken door een professional.
 2. Fixeer de haartjes met heldere gels of producten die bij de wenkbrauwen passen. Te donkere pigmenten kunnen het voorhoofd accentueren, waardoor de ogen kleiner lijken. Haal het haar naar boven, naar de buitenkant van de boog.
 3. Verlengen en krullen van de wimpers in de buitenste hoeken. Het laat je ogen direct groter lijken. Gebruik hiervoor speciale pincetten, bifasische mascara’s, valse wimpers… Voorzichtig met wimperextensions. Massieve 3-D trossen zullen het oog verbergen, in plaats van het groter te doen lijken.

Gebruik geen droge mascara. Klonterige wimpers blijven aan elkaar plakken en trekken naar beneden, waardoor alle inspanningen om te krullen en te verlengen teniet worden gedaan.

Methode nr. 2: Verplicht gebruik van correctiemiddelen

Make-up kan worden aangebracht over een Minera concealer

 • Voor degenen die de pech hebben dat hun ogen groter lijken, gebruik ze Concealer, Yves Saint Laurent Touche Eclat, Matchmaster Concealer, Maybel crème tint
 • Ne Color Tattoo 93 tinten of MAC in Painterly kleuren. Ze camoufleren donkere kringen, bloedende adertjes, ongewenste pigmentatie en roodheid die de kleine snede van je ogen accentueren. Correctoren hydrateren en voorkomen dat schaduwen vervagen.

  Methode 3: De binnenste ooghoeken oplichten

  Een techniek die zelfs dicht op elkaar staande, kleine ogen groter doet lijken. Breng een beetje lichtgevende witte of melkachtige schaduw aan op de traanlijn en meng het in. Hetzelfde pigment kan worden gebruikt om de onderste wimperlijn te accentueren. Zowel mat als glanzend palet is aanvaardbaar.

  Highlighter op de jukbeenderen versterkt de vergrote ogen met de oplichtende hoeken. Als je geen make-up middel bij de hand hebt, kun je het vervangen door een kleurloze hygiënische lippenstift. Het wordt een paar keer op de jukbeenderen aangebracht en dan gladgestreken met een sponsje of met de vingertoppen.

  Methode #4: Meer make-up in de buitenste hoeken aanbrengen

  De methode helpt om de ogen visueel te verwijden en vermindert de ernst van het hangende ooglid. Het effect wordt bereikt met pijlen en oogschaduw.

  Scherpe, gedurfde pijlen zijn een goede manier om het oog groter te laten lijken. Ze kunnen zowel een accent zijn van nude make-up als een onderdeel van ingewikkelde make-up technieken zoals Cut Crease of Loop. Het is belangrijk dat de staarten van de strepen naar boven wijzen, naar de rand van het wenkbrauwbot. Dit geeft de blik meer zeggingskracht, waardoor de ogen groter lijken. Vlakke of naar beneden gerichte lijnen geven het gezicht een trieste uitstraling.

  Benedenwimpers niet benadrukken met pijlen. Donkere lijnen tasten het uiterlijk aan. Om dezelfde reden is smoky eyes make-up niet aan te raden voor wie zijn ogen groter wil laten lijken.

  Als schaduwen worden gebruikt, moet de kleur ervan 2-3 tinten donkerder zijn dan de basiskleur van de make-up. Breng het pigment voorzichtig en soepel aan in de richting van het wenkbrauwbot. Bij voorkeur korte, dichte penselen voor een make-up zoals MAC 239 of ZOEV 234.

  Methode #5: Gebruik verticale make-up

  Verticale make-up

  Verticale lijnen met vloeiende kleurovergangen – een succesvolle manier om ogen groter te laten lijken. De methode is geschikt voor meisjes met een Europees en Aziatisch uiterlijk. Je hebt 4 pigmenten nodig in verschillende kleuren, van de lichtste (1) tot de donkerste (4), verlengmascara, witte gel eyeliner en zwarte liner.

  Fasen van het aanbrengen van make-up:

  1. Maskeren van huidimperfecties. Gebruik een spons of kwast om een correctiemiddel van een geschikte kleur aan te brengen. Het is beter om een romige textuur te gebruiken.
  2. Verspreid de lichtste schaduw (1). Met pigment wordt het beweeglijke ooglid gekleurd vanaf de binnenste ooghoek tot aan het gebied boven de pupil.
  3. Vul het middengebied met de tweede schaduw.
  4. Trek met de vierde kleur een driehoek in de buitenste hoek.
  5. Gebruik pigment nr. 3 bij de overgang tussen de tweede en de vierde tint.
  6. De lichtste kleur wordt gebruikt om de wenkbrauwen te accentueren.
  7. Teken een pijl in witte eyeliner langs de onderste wimperlijn.
  8. Markeer de buitenste hoek van de driehoek met zwarte liner en gebruik donkere schaduwen.
  9. Breng mascara aan.

  Om de ogen groot te doen lijken, is het noodzakelijk om in de laatste fase van de verticale make-up de jukbeenderen te accentueren met poeder en highlighter.

  Methode #7: Gebruik de Cut Crease make-up

  Cut Crease make-up

  De methode, waarbij de plooi van het ooglid duidelijk wordt onderscheiden door een donkere band. Het gebied boven de lijn is rokerig, en eronder – scherp omlijnd. Het contrast maakt de ogen optisch langer, groter en expressiever. De methode is geschikt voor meisjes met een Europees uiterlijk, maar in tegenstelling tot de eigenaars van het Aziatische type.

  Make-up vereist 2 tinten oogschaduw in een gemeenschappelijk kleurengamma, vloeibare zwarte eyeliner en verlengende mascara. De Cut Crease techniek ziet er het voordeligst uit in een zandkleurig-chocolade palet.

  Toepassingsfasen:

  1. Basis aanbrengen, matteren met oogschaduw in de basiskleur. Warme tinten zoals ivoor, porselein en poeder zijn hiervoor beter geschikt.
  2. Met een lichte toets accentueren we de hele vouw met donker pigment (melkchocolade, karamel). Borstels met lange dichte haren en spitse punten zoals ZOEVA 224 volstaan.
  3. Teken met gel eyeliner vanuit de ooghoek een dunne, korte pijl in de richting van de wenkbrauwen.
  4. Bronzen oogschaduw aanbrengen om een plooi te creëren, vervagen met de punt van de eyeliner en lichtjes uitwrijven met een groot penseel.
  5. Licht pigment wordt aangebracht boven de lijn onder de wenkbrauw.
  6. Vul het mobiele ooglid met een beige tint.
  7. Maak de lijn glad met een potloodpenseel.
  8. Dupliceer de pijl met donker pigment. Dit kan met een kortpolige taklonborstel.
  9. Laten we mascara aanbrengen.

  Vergeet niet om blush en lippenstift aan te brengen.

  Methode nr. 7: lusvorming

  Make-up in de

  Klassieke potloodtechniek met contrasten. Het bijzondere is dat het mobiele ooglid wordt benadrukt met een duidelijke, afgeronde lijn in de vorm van een lus. Deze make-up laat de ogen groter lijken, mits er een goed gedefinieerd wenkbrauwbot is. De lus ziet er misschien opzichtig uit op een hangend ooglid.

  Make-up vereist foundation, highlighter en 3 tinten oogschaduw: licht, gemiddeld en donker. Dichte paletten zijn het beste, transparante paletten werken niet. We hebben ook een zacht donker potlood of kajal nodig die bij de schaduwen past, een verlengende mascara en een zwarte gel eyeliner.

  Techniek:

  1. Behandel je huid met concealer.
  2. Teken met een potlood (kajal) een boog. Vanuit het centrale deel van het beweegbare ooglid, beweeg het langs de oogplooi naar de buitenste ooghoek en buig 3-4 mm voorbij de plooi. De rand van de boog moet 2-3mm boven de wimperlijn blijven.
  3. Potlood onder ooglid. Een lijn die via de buitenste ooghoek naar de slaap loopt en daar aansluit op de bovenste oogboog. Teken een lus in het overgangsgebied, schaduw het.
  4. Gebruik de highlighter onder de wenkbrauwen.
  5. De grens tussen de lus en de ooglidcontour wordt gekleurd met een tussentijds pigment en daaroverheen wordt een laagje donkere schaduw aangebracht, waardoor een waaseffect ontstaat.
  6. De randen van het mobiele ooglid worden onderstreept met foundation. De gemakkelijkste manier om het te doen is met ZOEVA 227, MAC 217 of hun analogen.
  7. Breng de lichtste tint van het palet aan op de foundation.
  8. Met gel eyeliner trekken we een dunne pijllijn over het bovenste ooglid en zetten de lijn over in een donkere mascara.
  9. Breng mascara aan.

  Intelligente make-up is een geweldige manier om de ogen groter te laten lijken. Maak het binnengebied lichter, teken pijlen, maak de buitenranden donkerder, maar vergeet niet het evenwicht van de tonen te respecteren, kies een palet in overeenstemming met uw huidskleur en oogkleur. Let op de kwaliteit van cosmetica. Alleen beproefde producten zorgen ervoor dat make-up tot 12 uur blijft zitten. Verwaarloos ook niet de basis oogverzorging. Geen make-up kan zwellingen en wallen verbergen.

 • Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: