8 beste aromakaarsen

*Editor’s top picks. Selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, geen reclame en is niet bedoeld als een leidraad voor aankoop. Moet worden geraadpleegd vóór de aankoop.

Geurkaarsen – een schijnbaar onbeduidend detail van uw interieur, dat een speciale sfeer creëert en uw ruimte vult met uw favoriete geuren. Eeuwenlang hebben mensen kaarsen geassocieerd met warmte, romantiek en gezelligheid. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat geuren een sterke invloed hebben op stemming en welzijn. Kwalitatieve aromatische kaarsen gemaakt van natuurlijke ingrediënten creëren een unieke sfeer voor romantische diners, rustige meditaties, gezellige familiebijeenkomsten en andere “speciale” momenten in uw leven. Maar de beste geurcompositie kiezen uit het enorme aanbod van producten op de markt is geen gemakkelijke opgave. De ervaren specialisten van het Expertology-team kunnen u daarbij helpen.

Hoe kiest u geurkaarsen??

Artsen en milieuactivisten adviseren om geurkaarsen op verantwoorde wijze te kiezen. Inferieure formuleringen kunnen namelijk niet alleen niet aan de verwachtingen van de gebruiker voldoen, maar ook ernstige schade toebrengen aan de gezondheid. Zo stoten kaarsen van ruwe paraffine bij het branden schadelijke gasvormige stoffen – tolueen en benzeen – uit. die met de lucht in het menselijk lichaam terechtkomen, kunnen deze toxische componenten een negatieve invloed hebben op het zenuwstelsel, de slaap verstoren en ook de rol van actieve kankerverwekkende stoffen spelen. Een studie van de Universiteit van Zuid-Florida heeft aangetoond dat de verbrandingsproducten van waskaarsen schadelijk zijn voor de gezondheid, vergelijkbaar met het inademen van dieseluitlaatgassen. De longen en het hart worden als eerste aangetast. Niet minder schadelijk zijn synthetische geurstoffen en goedkope kleurstoffen, die vaak door gewetenloze fabrikanten worden gebruikt.

Om negatieve gezondheidseffecten te voorkomen en lang van de natuurlijke geur te kunnen genieten, raden de deskundigen aan om bij de keuze van geurkaarsen op de volgende kenmerken te letten:

 1. De basis. Zoals hierboven vermeld, is paraffine niet de beste basis voor een kwaliteitskaars. Als eindproduct van de aardolieraffinage kan deze stof tijdens het smeltproces toxische verbindingen afgeven. Het minst schadelijk zijn varianten van sterk gezuiverde paraffine, maar deskundigen zijn van mening dat de veiligste, meest natuurlijke en gemakkelijkste basis voor kaarsen sojawas is. De stof is voldoende hard en behoudt zijn vorm perfect, ongeacht de kamertemperatuur. Moderne fabrikanten produceren ook aromatische kwaliteitskaarsen op basis van kokosnoot en bijenwas. Deze formuleringen zijn volkomen veilig voor de menselijke gezondheid en het milieu.
 2. De bron van de geur. De geur van goedkoop geparfumeerde composities is te wijten aan de aanwezigheid van synthetische aroma’s. Uit een recente studie van de Universiteit van Maryland blijkt dat meer dan 90% van deze producten giftige chemicaliën bevatten zoals aceton, tolueen, limoneen en andere.. Een product van topkwaliteit moet volledig natuurlijke essentiële oliën of dure, gezuiverde parfums bevatten.
 3. De samenstelling van de lont.De lont moet verticaal worden gehouden. Om dit te bereiken gebruiken sommige fabrikanten een metalen kern die wordt voorgesteld door een dunne lood- of zinkdraad. Experts denken dat het niet veilig is. Wanneer de lont brandt, warmt het metaal op, waarbij giftige stoffen in de lucht vrijkomen, die een nadelig effect hebben op het centrale zenuwstelsel. Controleren of er metaal in de kern van de lont zit is relatief eenvoudig. Laat gewoon de punt van de lont over het oppervlak van een vel papier lopen… Als er een donkere vlek op het oppervlak van het papier achterblijft, mag de kaars niet worden gebruikt.
 4. Kleur. De te felle kleuren van de was- of paraffinebasis wijzen op de aanwezigheid van synthetische kleurstoffen, die bij verhitting vaak giftige stoffen afgeven. Deskundigen adviseren om rustigere kaarsen in pasteltinten te kiezen.
 5. Brandduur.De meeste fabrikanten vermelden op de verpakking de brandduur van een kaars, die afhangt van het soort kaars, het gewicht en de grootte van het product. Waskaarsen daarentegen branden langer dan waskaarsen en hun hogere prijs is vaak gerechtvaardigd.
 6. Soort geurcompositie. Het kiezen van een geur voor een kaars moet niet alleen gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur, maar ook op het doel van de aankoop. Warme patchoeli en sandelhout bijvoorbeeld creëren een vredige en ontspannen sfeer in de slaapkamer, terwijl opwekkende citrusgeuren meer op hun plaats zijn in de badkamer. Bij het kiezen van kaarsen voor romantische diners moet bijzonder zorgvuldig te werk worden gegaan, aangezien niet alle geuren goed samengaan met voedselgeuren. Voor het beste resultaat kies je geurkaarsen met delicate vanille-, kaneel- en chocoladetonen.

Er zijn veel factoren die bijdragen tot een warme en gezellige sfeer in huis, en geur is niet de minste daarvan. Vul uw ruimte met uw favoriete geuren, kies aromatische kwaliteitskaarsen die alleen veilige natuurlijke bestanddelen bevatten. Dergelijke producten vinden hun weg naar de top van de beste geurkaarsen van de experts van de Expertology website.

Beste geurkaarsen

Nominatie Plaats Naam Prijs
De beste aromakaarsen 1 YANKEE CANDLE Warm kasjmier 1 150 €
2 TIZIANA TERENZI Andromeda 8 400 €
3 WOODWICK Fireside 3 500 €
4 Laboratorium passievruchtencrème 1 100 €
5 Ambientair The Olphactory Black Pause Cashmere 1 390 €
6 Nederlands kaarsenfabriek Yabloko 345 €
7 KaarsKraft Sandelhout Aroma 390 €
8 Stella Geur MACAROON YUZU 166 €

YANKEE CANDLE Warm kasjmier

Beoordeling: 4.9

YANKEE CANDLE Warm kasjmier

Het Amerikaanse merk YANKEE CANDLE wordt nu met succes verkocht in 20 landen over de hele wereld, waaronder Nederland. Het assortiment van het merk omvat meer dan 150 unieke geurcomposities op basis van natuurlijke wassen en natuurlijke plantenextracten. De geur Warm Cashmere Warm Cashmere zal liefhebbers van fijne kruidige houtgeuren zeker bekoren. Sandelhout, muskus en patchouli zijn de basisnoten van de formule. De middennoten onthullen de essentie van de compositie, met een zacht, fluweelachtig aroma van kasjmierhout en zoet geurende kardemom. De fabrikant vermeldt rijpe sinaasappel als topnoot, maar gebruikers merken op dat de citruslijn van de kaars zeer delicaat is en de zoet kruidige basis niet overstemt.

YANKEE CANDLE Warm Cashmere kaarsen zijn beschikbaar als miniaturen, met een gewicht van 49 en 104g, en in grotere formaten, met een gewicht van 411 en 623g. De full-size versie wordt verkocht in een stijlvolle glazen pot met een zwaar deksel en zorgt voor 150 uur continu branden. De kaars heeft een aangename beige en roze kleur, waardoor hij in bijna elk interieur past. Gebruikers merken op dat het delicate, zoete aroma van de samenstelling niet storend is, en geen hoofdpijn veroorzaakt, zelfs niet wanneer de kaars lange tijd brandt. Het product is ideaal voor het creëren van een warme ontspannende sfeer in de slaapkamer.

Voordelen

 • Gezondheidsvriendelijke en natuurlijke samenstelling;
 • een harmonieuze mix van natuurlijke kruiden en houtachtige noten
 • hoogwaardige en uitgebreide verpakkingen;
 • meer dan 150 uur continu gebruik
 • De geur blijft tot 24 uur binnen;
 • stijlvol ontwerp;
 • de mogelijkheid om een miniatuurversie te kopen om te testen.

Nadelen

 • een zeer fijne geursamenstelling die 2-3 uur moet branden om zich volledig te ontvouwen.

TIZIANA TERENZI Andromeda

Beoordeling: 4.8

TIZIANA TERENZI ANDROMEDA

De parfumeurs van het wereldberoemde Italiaanse merk Tiziana Terenzi hebben ervoor gezorgd dat de heerlijke aroma’s van hun Moon-collectie niet alleen op het lichaam te horen zijn, maar ook de ruimte om je heen vullen. Hiervoor heeft het bedrijf een unieke lijn geparfumeerde kaarsen gecreëerd op basis van gezuiverde gehydrogeneerde was. De geur van Andromeda is een frisse bloemen- en citruscompositie, die begint met een combinatie van wrange noten van bergamot en zoete ylang ylang akkoorden. Een fruitige bloemensymfonie in het hart van de compositie. De sensuele noten van damastroos en lelie zijn harmonieus verweven met de zoetheid van perzik- en perennectar. Subtiele hints van kokosnoot, ambergris en vanille maken de compositie compleet. Deze prachtige melodie zal niemand onverschillig laten.

De samenstelling van de kaars bevat 20% natuurlijke geurextracten van de hoogste kwaliteit. Dit resulteert in een geur die zowel helder als natuurlijk is. Een ander onderscheidend kenmerk van het product is een houten lont, gemaakt van twee soorten hout. De lont knispert aangenaam tijdens de verbranding en simuleert het geluid van een open haard. Het draagt bij tot de sfeer van warmte en gezelligheid. De kaars wordt geleverd in een gouden glazen houder, versierd met het wapen van het merk. Dankzij Air Therapy brandt de kaars door grote hoeveelheden zuivere waterdamp af te geven, wat bijdraagt tot de juiste, evenwichtige bevochtiging van de lucht in de kamer. Dankzij de negatieve ionisatie van de ruimte slaan stofdeeltjes neer en is de lucht schoner.

Voordelen

 • veilige basis in de vorm van gezuiverde gehydrogeneerde was;
 • Een unieke bloemig-citrus samenstelling die geen analogieën kent;
 • 20% natuurlijke geurstoffen van topkwaliteit in hun samenstelling
 • knisperend effect, dat wordt bereikt dankzij de houten lont;
 • luxueus ontwerp;
 • Air Therapy bevochtigings- en zuiveringstechnologie;
 • langdurig behoud van de geur.

Nadelen

 • hoge prijs.

WOODWICK Fireside

Beoordeling: 4.8

WOODWICK Fireside

De Amerikaanse fabrikant van geurkaarsen WoodWick biedt zijn klanten een fantastisch nieuw product dat een multi-zintuiglijke ervaring geeft. De combinatie van een natuurlijke houtachtige geur en het karakteristieke knisperende geluid van een brandende open haard roept de warmte, gezelligheid en warmte van een open haard op. Zoetzure tonen van Italiaanse bergamot en appelschil komen als eerste naar voren in de aromatische samenstelling van Fireside. Al na een paar minuten kan de gebruiker de medium-bodied, fluwelen tonen van gouden amber en zwarte eik waarderen. Diepe houtachtige aroma’s van vetiver, mahonie en muskus onthullen zich als laatste. Deze geuren, die samensmelten in één compositie, ontspannen en creëren een kalmerende sfeer.

Kenmerkend voor deze merkkaars is de brede houten lont, die een lange en dansende vlam creëert. Speciaal gepatenteerd lontontwerp zorgt voor een aangenaam geknetter tijdens de verbranding. Als basis voor de WoodWick Fireside kaars gebruikt de fabrikant natuurlijke sojawas, die volkomen veilig is voor de menselijke gezondheid. Kaarsen zijn er in verschillende gewichten van 31, 85, 275, 453 en 609 gram. De vermelde varianten garanderen 8 tot 160 uur continu branden. Omdat de kaarsen zijn geplaatst in stijlvolle glazen potten met deksel, zijn ze een waardige aankleding van het interieur en helpen ze een unieke sfeer in huis te creëren.

Voordelen van

 • Een subtiele oosterse houtachtige geur;
 • veilige basis van natuurlijke sojawas
 • Unieke merk gepatenteerde constructie van houten lont
 • mooie glazen container;
 • Het geluid van knapperend brandhout in een open haard;
 • Een reeks van 5 kaarsmaten;
 • handig deksel om de vlam goed te doven.

Nadelen

 • moeilijk te vinden in offline winkels.

Laboratorium Passievruchtencrème

Beoordeling: 4.8

PASSIEVRUCHTENCRÈME

Het Nederlands biologische cosmeticamerk Laboratorium presenteert een lijn geurkaarsen op basis van natuurlijke soja- en kokoswas. De samenstelling van de Laboratorium Passievruchtcrèmekaars bevat geen dierlijke producten; de geur is uitsluitend gebaseerd op natuurlijke essentiële oliën. De essentie van de compositie is de heldere zuurzoete geur van exotisch passievrucht. Echter, na slechts enkele minuten branden van de kaars begint de fruitige noot te verdrinken in een zachte, romige “mist”, die een exotische milkshake vormt met vanilletonen. Deze geur wordt vooral gewaardeerd door liefhebbers van “eetbare” geuren. De geur vult snel de ruimte zonder te fel of opdringerig te zijn.

Alle kaarsen van het merk Laboratorium zijn handgemaakt, wat vooral in het tijdperk van de massa-automatisering goed te realiseren is. De fabrikant biedt twee varianten van de passievruchtcr̬mekaars Р100 ml (12 uur brandtijd) en 380 ml (35 uur brandtijd). In tegenstelling tot paraffinekaarsen branden formules op basis van sojawas zeer lang en zijn ze zuinig in het branden. Gebruikers wijzen ook op het laconieke ontwerp van het product en het handige deksel om de vlam goed in te stellen.

Voordelen

 • 100% natuurlijke organische samenstelling van de kaars;
 • de aangename fruitige en romige geur;
 • Handgemaakt;
 • Afwezigheid van dierlijke producten in de samenstelling;
 • binnenlandse fabrikant;
 • onbeperkt houdbaar;
 • De mogelijkheid om het optimale volume te kiezen;
 • 2 lonten tegelijk in de grote versie;
 • betaalbare prijs.

Nadelen

 • rustiek ontwerp.

Ambientair The Olphactory Black Pause Cashmere

Beoordeling: 4.7

Ambientair The Olphactory Black Pause Cashmere

Bekend Spaans merk Ambientair behoudt al 20 jaar zijn positie als leider op de Europese huisparfummarkt. De Olphactory Black Pause “Cashmere” kaars is gebaseerd op natuurlijke plantaardige was, die niet schadelijk is voor de menselijke gezondheid. De zachte en warme geur van “kasjmierhout” is te danken aan het gehalte aan natuurlijke plantenextracten en hoogwaardige geparfumeerde bestanddelen. De hoofdnoten van de compositie zijn fluweelachtig-bosachtig en poederig-fruitig. De geur wordt door gebruikers omschreven als zoet en fris tegelijk en vult de hele ruimte zachtjes.

Ambientair kaarsen zijn vrij van alcohol en giftige ingrediënten. Ze kunnen worden gebruikt om uw huis of kantoor te geuren, of als aanvulling op een spabehandeling. De totale continue brandtijd van de kaars bereikt 40 uur. De fabrikant raadt aan de rand van de textiele lont na elk gebruik van de kaars bij te knippen. Tot de voordelen van de Olphactory Black Pause Cashmere kaars behoren het stijlvolle, gestroomlijnde ontwerp, het veelzijdige gebruik en de gelijkmatige verbranding.

Voordelen

 • een zacht, zoet, houtachtig aroma;
 • een organische basis van plantaardige was;
 • geen alcohol en geen giftige ingrediënten;
 • 40 uur continue brandende kaars;
 • laconiek Scandinavisch design;
 • Perfecte Europese productkwaliteit.

Nadelen

 • zeer eenvoudige geursamenstelling.

Nederlands kaarsenfabriek “Yabloko

Beoordeling: 4.7

Nederlands KAARSENFABRIEK APPEL

Al vele jaren produceert Russian Candle Manufacture smaakvolle composities voor elke smaak. Appelkaars heeft een heldere zoetige fruitige geur en een aangename groene tint. Het aroma van het product is verzadigd en intens. De fabrikant beweert dat de aromacompositie een verkwikkend en versterkend effect heeft op het menselijk lichaam. Maar door de aanwezigheid van synthetische geur- en kleurstoffen zijn deskundigen op hun hoede voor dergelijke beweringen.

De basis van de kaars is een combinatie van paraffine en was. De samenstelling wordt verkocht in een klein glazen potje met een deksel waarmee u de vlam na gebruik goed kunt doven. Hij is snel en gemakkelijk aan te steken en heeft een totale brandtijd van 13 uur. Veel gebruikers hebben gemerkt dat de geur van de kaars voor gebruik helderder en rijker klinkt dan tijdens het branden van de lont.

Voordelen

 • Een aangename en verkwikkende appelgeur;
 • een handige glazen pot;
 • De totale brandtijd is 13 uur;
 • binnenlandse fabrikant;
 • betaalbare prijs.

Nadelen

 • paraffine als basis;
 • Kunstmatige kleur- en smaakstoffen
 • Een onvoldoende heldere geur tijdens de verbranding.

KaarsKraft Sandelhout Aroma

Beoordeling: 4.7

CANDLEKRAFT SANDELHOUT AROMA

De Nederlands ambachtsman CandleKraft produceert een lijn prachtige design geurkaarsen, op basis van 100% sojawas. Bij de creatie van CandleKraft Sandalwood Aroma gebruikt de fabrikant uitsluitend in Engeland geproduceerde geparfumeerde bestanddelen van topkwaliteit. De geurcompositie heeft een zachte, houtachtige geur, een combinatie van noten van sandelhout, muskus, ylang-ylang en cederhout. Deze combinatie resulteert in een lichte, ontspannende smaak zonder opdringerige chemisch geladen boventonen. De geur ontvouwt zich prachtig als de kaars brandt en vult de hele ruimte gedurende lange tijd. De meeste gebruikers zeggen dat CandleKraft een echte vondst is voor het creëren van een warme en romantische sfeer.

In tegenstelling tot de meeste concurrenten, is de CandleKraft Sandelhout Aroma kaars handgemaakt. Met zijn aantrekkelijke matglazen container en unieke houten deksel verdient dit jonge merk het om elk interieur te sieren. Laag verbruik en homogene verbranding gedurende lange tijd om te genieten van de subtiele combinatie van zijdeachtige houtaroma’s die uw huis vullen met warmte en gezelligheid.

Voordelen

 • Een unieke designergeur op basis van Engelse geparfumeerde ingrediënten;
 • De basis is 100% soja wax;
 • Spaar grondstoffen en verbrand gelijkmatig;
 • handgemaakt door ambachtslieden;
 • Gezondheid en milieuvriendelijkheid;
 • betaalbare prijs voor een hoogwaardig product;
 • Aantrekkelijk ontwerp en aantrekkelijke geschenkdoos.

Nadelen

 • is niet gedetecteerd.

Stella Geur MACAROON YUZU

Beoordeling: 4.7

STELLA FRAGRANCE MACAROON YUZU

Stella Fragrance is een andere Nederlands fabrikant van handgemaakte geurkaarsen die zeker aandacht verdient. Charmant en verleidelijk, de geur van MACAROON YUZU is een complexe, veelzijdige samenstelling van natuurlijke essentiële oliën van de hoogste kwaliteit. Het combineert de heldere citrusnoten van yuzu, grapefruit, citroen en mandarijn met de kalmere, nootachtige geuren van amandel, pistache en gember. Vanille en muskus “canvas” maken deze fantastische combinatie compleet. De basis voor zo’n originele en sterke combinatie is natuurlijke sojawas, die zijn vorm perfect vasthoudt en relatief langzaam brandt.

De kaars wordt geleverd in een stijlvolle bruine glazen pot. Een speelse, gelijkmatige vlam verspreidt een glinsterend licht, dat romantische diners, familiebijeenkomsten of ontspannende meditaties aantrekt. Voor een optimaal aroma in een ruimte adviseren deskundigen om het minstens 20 minuten onafgebroken te laten branden. Deze tijd zorgt ervoor dat de geuren zich volledig openen en de ruimte vullen. Gezien het democratische prijsbeleid van het merk is de Stella Fragrance MACAROON YUZU kaars de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen

 • natuurlijke sojawas in samenstelling;
 • Complexe multi-component samenstelling van geuren;
 • Gemaakt van hoogwaardige natuurlijke grondstoffen
 • Een mooie bruine glazen pot;
 • handwerk;
 • economisch gebruik van de samenstelling;
 • betaalbare prijzen.

Nadelen

 • relatief trage opening en verspreiding van de geur.

Hoogwaardige geurkaarsen maken de hoogtepunten van het leven vrolijker en spannender, en scheppen een sfeer van harmonie en vrede in huis. Zodra u dit originele inrichtingsaccessoire hebt gebruikt, kunt u uzelf en uw gezin het plezier niet ontzeggen om elke dag van de sensuele geuren te genieten.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: