8 beste buitenthermometers

*Een overzicht van de beste volgens de redactie. Selectiecriteria. Deze informatie is subjectief en vormt geen reclame of verkooppraatje. U moet gespecialiseerd advies inwinnen voordat u een aankoop doet.

Hoezeer we ook op het weerbericht vertrouwen, de meesten van ons kijken naar de thermometer voordat we naar buiten gaan om ons goed aan te kleden. Dit helpt je koel te blijven als je in een lichte slaapzak loopt, of de hitte lijdt in warme kleding. Bij de keuze van een buitenthermometer zijn nauwkeurigheid en robuustheid belangrijk, want hij moet buiten functioneren. Er zijn verschillende soorten buitenthermometers op basis van functie en ontwerp. Hier zijn enkele van de beste modellen gekozen door onze experts, op basis van beoordelingen en functies. Dit overzicht zal u helpen het onderwerp te begrijpen en u helpen beslissen welke u moet kopen.

Beste buitenthermometers

Nominatie stoel productnaam prijs
De beste alcoholthermometers voor buiten 1 Glaskast TBN-3-M2-2 1270€
2 TFA 12.6008 550€
3 TUINSHOW 466108 130€
De beste bimetaalthermometers 1 TFA 14.6001 400€
2 RST 02097 6 990€
De beste digitale thermometers 1 ESSER TemeoTrend ST 2 700€
2 HAMA EWS-880 1 300€
3 RST 01291 1 350 €

Beste alcoholthermometers voor buiten

Deze categorie thermometers is een van de meest populaire en betaalbare. Het principe van buitenthermometers is het vermogen van alcohol om onder invloed van de temperatuur van volume te veranderen. De vloeistofkolom zet uit bij verwarming en krimpt bij afkoeling. Voor gebruik buitenshuis is het belangrijk dat de min-schaalwaarden -30…-40º C en de plus-schaalwaarden 50º C bereiken…60º C, want zijn tegenhangers binnenshuis zullen niet meer dan -10º C vertonen, terwijl in de zon de alcohol zeer heet kan worden en de lamp kan vernietigen. Hier zijn de beste thermometers met dit principe, die populair zijn bij klanten en geliefd bij de experts.

Glasmeter TBN-3-M2-2

Beoordeling: 4.7

Glasmeter TBN-3-M2-2

Wij gaven het product van de firma Steklopribor de toppositie. de thermometer is gemaakt op een metalen plaat, waar de schaal duidelijke lijnen heeft met een nauwkeurigheid van een graad en visueel verdeeld is in twee zones. de rode toont de positieve temperatuur buiten en de blauwe toont de negatieve temperatuur. De thermometer is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de ene met extra zon- en sneeuwvlokpatronen op de rand van de schaal en de andere met gradenverdeling aan beide zijden van de spirituele kolom. De laatste optie is praktischer en wordt door eigenaren in recensies gewaardeerd omdat u hiermee de aflezingen nauwkeurig kunt bepalen, ongeacht de kant van het straattoestel.

Volgens de deskundigen was dit het beste product vanwege de uitgebreide schaal met negatieve waarden, waarbij metingen tot -50º C mogelijk zijn. Niet elke concurrent kan dit. Wij bevelen het buitenmodel aan voor temperatuurbepaling in noordelijke omstandigheden, waar de meter tot -50 graden Celsius kan dalen.

Voordelen

 • metalen plaat;
 • de alcoholkolf wordt beschermd door een stalen “zak”;
 • duidelijke schaal;
 • Nauwkeurige bepaling van graden.

Nadelen

 • is het niet gemakkelijk om het scharnier aan de achterkant van de zelftappende schroef te krijgen om de thermometer aan de muur te hangen;
 • hoge prijs.

TFA 12.6008

Beoordeling: 4.6

TFA 12.6008

Op de tweede plaats komt een thermometer van de Duitse firma TFA, met afmetingen van 106x29x495 mm. het straatmodel is van plastic en weegt 76 g. Het wordt aan de muur bevestigd met één verborgen gat. Polymeer behuizing is corrosievrij en bestand tegen neerslag. De alcoholkolom is blauw, wat zich onderscheidt van de “klassieke” thermometers met een rode bol en door gebruikers in reviews wordt gewaardeerd. De fabrikant heeft het ontwerp van de buitenthermometer op een ongebruikelijke manier aangepakt door de cijfers groter te maken en de rechthoekige basis eronder te verwijderen. Elk nummer is alleen gemonteerd op een smalle strip. Om verwarring te voorkomen staan positieve waarden tot +50 °C aan de rechterkant van de meter en negatieve waarden tot -30 °C aan de linkerkant.

Deskundigen erkennen het straatbeeld voor zijn creatieve ontwerp. Het valt onmiddellijk op door zijn grote cijfers die bijzonder scherp uitkomen op een effen, lichtgekleurde muur. dankzij dit ontwerp is het mogelijk om de buitenthermometer op een afstand van 1-2 m af te lezen in plaats van direct naar het accessoire te moeten lopen.

Voordelen

 • robuuste constructie;
 • nauwkeurige meting;
 • buitengewoon ontwerp;
 • de figuren zijn zichtbaar vanaf een afstand van 1-2 m.

Nadelen

 • ongemakkelijke bijlage;
 • Als het slecht aan de muur is bevestigd, kan het door de wind worden weggeblazen;
 • hoge waarde.

TUINSHOW 466108

Beoordeling: 4.5

TUINSHOW 466108

Een ander waardig straatmodel onder index 466108 wordt geproduceerd door GARDEN SHOW. De fabrikant heeft de thermometer ontworpen op een houten voet met afmetingen van 35×200 mm. De rode kolom met sterke drank geeft precies de temperatuur in een bereik van -40…+50 graden aan, waardoor het product in de meeste regio’s van de Nederlands Federatie kan worden gebruikt. De schaalverdeling is met laser in het hout geëtst en is dus duidelijk en onuitwisbaar. De buitenthermometer mag echter niet worden blootgesteld aan regen of sneeuw, anders zou het hout opzwellen en vervormen. Cijfers en schaalverdelingen zijn beschikbaar aan elke kant van de verticale balk, waardoor nauwkeurige metingen ongeacht de kijkhoek mogelijk zijn. De onderste kolf is bovendien beschermd door een metalen behuizing om accidentele beschadiging van het glas te voorkomen.

Experts bevelen dit buitenapparaat aan als een van de meest betaalbare, maar met een degelijke bouwkwaliteit en correcte temperatuurmetingen.

Voordelen

 • Beschermt de alcoholcapsule met een metalen omhulsel;
 • Ze tonen temperaturen tot -40º C;
 • Nauwkeurige bepaling van graden;
 • Neemt zeer weinig ruimte in.

Nadelen

 • Omdat de koffer van hout is, mag hij niet worden blootgesteld aan directe neerslag
 • Voor sommigen lijken de graduaties erg klein.

De beste bimetaalthermometers

Buitenthermometers in deze categorie hebben twee metalen elementen aan de binnenkant die nauw met elkaar verbonden zijn. Zij hebben een verschillende thermische uitzettingscoëfficiënt, waardoor graden boven en onder nul kunnen worden afgelezen. Deze thermometers worden ook analoog genoemd, omdat ze een ronde schaal en een bewegende pijl gebruiken om de gegevens zichtbaar te maken. Hij is even nauwkeurig als een outdoor spiritusmeter, maar neemt minder ruimte in beslag. Hier zijn twee van de meest populaire bimetalen producten.

TFA 14.6001

Beoordeling: 4.7

TFA 14.6001

De indicator is geheel van transparante kunststof en heeft een ronde schaalverdeling met blauwe en rode helften. Het meetbereik is -50…+50 graden, dus de buitenthermometer is zelfs geschikt voor Noord-Europa. De rode pijl is duidelijk zichtbaar op de witte achtergrond en is tot op 1ºC nauwkeurig. Om de “ingewanden” van de thermometer, waar de wijzer aan het mechanisme vastzit, te verbergen, heeft de fabrikant het centrale deel van het glas gelakt, wat het representatieve uiterlijk ten goede komt. Weegt slechts 28g en heeft de afmetingen 74x74x17mm.

Naar onze mening de beste thermometer voor zijn mogelijke plaatsing, waardoor de veiligheid bij gebruik buitenshuis toeneemt. De behuizing van de buitenunit heeft een rond display in een vierkant inzetstuk, waarvan de zijkanten als aanslag dienen bij inbouw in een muur (zoals een stopcontact). Hierdoor kan de thermometer vlak op de muur worden gemonteerd, zodat er minder regen valt en de kans op per ongeluk vastraken kleiner wordt. De metingen zijn duidelijk zichtbaar, zelfs onder een hoek van 120º.

Voordelen

 • visueel verdeelde schaal in kleur;
 • goede zichtbaarheid van de rode pijl;
 • ingebouwde behuizing;
 • betaalbare prijs.

Nadelen

 • het plastic scherm raakt bekrast als takken vaak tegen het oppervlak wrijven.

RST 02097

Beoordeling: 4.6

RST 02097

Een ander bimetaal buitenmodel is verkrijgbaar bij het merk RST. De thermometer meet 75×75 mm en heeft een ronde plastic behuizing. Wijzerplaat bevat aflezingen van -50 tot +50 graden. De positieve en negatieve waarden zijn verdeeld in rood en blauw en gaan bovendien vergezeld van een afbeelding van de zon en de sneeuw, waardoor de interface zelfs voor de jongste gebruikers nog intuïtiever wordt. Het temperatuurbereik van de buitensensor maakt werking in de koudste regio’s van het land mogelijk.

Het is een ultraslanke, bimetalen buitenthermometer met een behuizingshoogte van slechts 10 mm. Dit voorkomt dat het apparaat te ver boven het oppervlak uitsteekt, waardoor het analoge display stevig op het raam kan worden bevestigd. De montage is overigens zeer eenvoudig en duurt slechts 1 seconde met een plastic plakstrip. Bovendien prijzen kopers het Zweedse product voor de nauwkeurigheid van de metingen, en dit is nog een pluspunt voor het apparaat.

Voordelen

 • goede zichtbaarheid van de rode pijl;
 • duidelijke cijfers op de weegschaal;
 • groot meetbereik;
 • Hoge nauwkeurigheid;
 • eenvoudige montage op het raam.

Nadelen

 • Sommige hebben kleine gebreken in de getekende schaal (vage lijnen, verschuivingen).

Beste digitale thermometers

Dit zijn de duurste varianten van buitenthermometers, omdat ze zijn uitgerust met een beeldscherm en een numeriek display voor eenvoudige aflezing. Een snelle blik is genoeg om de temperatuur nauwkeurig af te lezen. Bovendien kunnen de modellen een aantal extra waarden weergeven (binnentemperatuur, tijd, weersvoorspelling, wekker, enz.). .). De elektronische buitenthermometer werkt door het meten van de weerstand van ingesloten geleiders of thermokoppels met verschillende elektronegativiteit. Alle gegevens worden gemeten, omgezet in digitale waarden en weergegeven.

ESSER TemeoTrend ST

Beoordeling: 4.9

Voordelen

 • grote digitale indicatie zichtbaar van een afstand van 3-4m;
 • draadloze buitensensor;
 • Mogelijkheid tot weersvoorspelling;
 • De gegevens kunnen zowel in Celsius als in Fahrenheit worden ingesteld;
 • toont de huidige tijd.

Nadelen

 • hoge kosten;
 • geen batterijen inbegrepen;
 • wordt de temperatuur buiten slechts weergegeven tot -20 graden Celsius;
 • De batterij in de afstandssensor moet ook regelmatig worden vervangen.

HAMA EWS-880

Beoordeling: 4.8

HAMA EWS-880

De thermometer van Hama geeft de temperatuur binnen en buiten het huis weer en scheidt de digitale gegevens met extra pictogrammen aan de zijkant voor eenvoudige oriëntatie (zicht op het huis en de buitensensor). Bovendien geven de zon, wolken of bewolking bovenaan het display het komende weer aan (zonnig, bewolkt of bewolkt). Buitensensor kan tot 50 m van de basis worden geplaatst. Bij het vallen van de avond wordt het display verlicht door een knop op de achterkant van de behuizing. Naast de weergegevens geeft het weerstation voor buiten ook de tijd in grote cijfers weer. Met zijn afmetingen van slechts 141x84x47 mm neemt de thermometer niet veel plaats in op uw bureau. Batterijen worden met de meter meegeleverd. Volgens de reviews vinden gebruikers het prettig dat de thermometer een lange levensduur heeft op een vingercel, evenals het feit dat het model twee extra sensoren kan aansluiten (apart verkrijgbaar).

Deskundigen hebben het weerstation in de open lucht aangewezen als het beste voor het hoge noorden. Het is in staat om negatieve temperaturen tot -70 graden te registreren, terwijl andere modellen onjuiste gegevens geven.

Voordelen

 • duidelijke interface;
 • toont de tijd in grote cijfers;
 • Maakt een weersvoorspelling;
 • verlicht het scherm;
 • De buitensensor kan tot op een afstand van 50 m worden geplaatst.

Nadelen

 • De verlichte knop op de achterkant is onhandig;
 • de buitensensor is niet beschermd tegen vocht – kan alleen onder een dak worden gemonteerd.

RST 01291

Beoordeling: 4.7

RST 01291

Hier is een betaalbaarder elektronisch model voor plaatsing buiten, dat de temperatuur correct weergeeft. De thermometer heeft een kleine eenheid en is gemonteerd op het raamkozijn buiten de kamer. Nauwkeurige metingen zijn mogelijk dankzij de afstandssensor op de voet. Dit houdt de sensor weg van het glas, zodat hij niet wordt beïnvloed door de warmte van het gebouw. Toont de huidige temperatuur in grote cijfers op het LCD-scherm en stelt een trend samen op basis van opgeslagen gegevens. Zo kan de gebruiker zien wat de temperatuur overdag zal zijn en zich daarop kleden. Bovendien wordt de opwarmings- of afkoeltrend aangegeven met een pijl, wat de visuele oriëntatie vergemakkelijkt.

De thermometer haalde de toplijst vanwege het originele ontwerp. Kleine behuizing en frameloze glazen display ziet er zeer modern en stijlvol uit. De cijfers op de buitenthermometer zijn duidelijk zichtbaar. Een ander punt dat gebruikers in hun reviews waarderen is de nauwkeurigheid. Eigenaren hebben de thermometer getest in het vriesvak van een elektronisch geregelde koelkast, waarbij het verschil tussen de displays van beide apparaten 0.5 graden.

Voordelen

 • gaat de batterij lang mee;
 • grote cijfers zichtbaar vanuit elk gezichtspunt aan de zijkanten;
 • eenvoudige bevestiging aan een plastic raam;
 • hogere nauwkeurigheid van de metingen.

Nadelen

 • hebben sommige in de winter storingen in de vorm van onbegrijpelijke pictogrammen op het scherm;
 • Het zicht op de cijfers is slechter van onderen, wat lastig is voor kinderen;
 • Plastic wordt geel in de zon.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Olivier

  Kunnen jullie mij alsjeblieft advies geven over de beste buitenthermometers? Welke merken en modellen raden jullie aan? Ik wil er graag een kopen, maar ik weet niet welke betrouwbaar en nauwkeurig is. Hebben jullie suggesties? Bij voorbaat dank!

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: