8 tips voor kleine ruimtes

De vraag hoe een kleine flat in te richten is zo oud als de tijd… En toch gaat elke generatie er anders mee om. Hier zijn enkele "tips van vandaag", rekening houdend met de laatste stand van zaken op het gebied van interieurdesign en technologie.

Meer lucht. Als een kleine flat wordt bewoond door een jongere of een gezin zonder kinderen, is de ideale oplossing om de ruimte te vergroten door muren weg te halen en er een open ruimte van te maken. De keuken in combinatie met de woon-slaapkamer geeft u het gevoel van een grote ruimte. Zonering in deze ruimte kan worden bereikt door het gebruik van kleur, licht, meubels of lichte scheidingswanden. Het is perfect om te koken en te entertainen.

Ergonomisch meubilair. Onze redding voor kleinere kamers is in de vorm van transformerende meubels. Bedden die in een kast kunnen worden ingeschoven; kleine tafels die veranderen in een grote tafel voor een groot gezelschap Het kan helpen ruimte te besparen zonder u te beperken in termen van bruikbaarheid.

 • het Swing transformator bed van Clei
 • Het transformatorbed van de Clei fabriek
 • het transformatorbed van de Clei fabriek
 • het Swing transformatorbed van Clei

Het Swing transformatorbed van Clei.

Eenvoudige stijlen. Klassieke stijlen zijn geen goed idee in kleine flats en kamers. Veel decor, stucwerk en logge, zware meubels kunnen de visuele impact van een kamer reduceren tot de grootte van een luciferdoosje. Klassieke interieurs moeten als een geheel worden bekeken, van voldoende afstand. Als u echt voor klassieke elementen wilt gaan, kunt u kiezen voor een art deco stijl. Maar het zijn de kleine kamers die er het beste uitzien als ze in een minimalistische of Scandinavische stijl zijn ingericht. Eenvoudige, overzichtelijke vormen geven u maximale ruimte en licht.

Minder decor. Richt een kleine kamer in met een open, overzichtelijke ruimte inclusief een overvloed aan decor, accessoires en souvenirs. Voordat u investeert in een flat, ook al is het maar iets kleins, moet u nadenken over de plaats waar deze geparkeerd of opgeslagen moet worden. Verander je huis niet in een pakhuis, hou het netjes.

In een kleine kamer kunt u het beste zware, gelaagde gordijnen vermijden. Met lichte vouwgordijnen of rolgordijnen kunt u het raam maximaal openen. Gordijnen "vreten" ruimte op, zelfs als ze open zijn, en zijn een bron van stof.

Afgebeeld: Cantori stof Scalea Cantori.

gecombineerde badkamer. Als u in een halfvrijstaande flat woont, stellen wij voor de badkamer te combineren met een toilet. Een verenigde ruimte is beter dan een kleine badkamer en een microscopisch toilet. Je hoeft 's morgens niet in de rij te staan voor een douche als je maar met één persoon bent.

Compacte opslag. Bewaar geen onnodige dingen in huis: sportuitrusting en winterbanden zijn waarschijnlijk niet bevorderlijk voor uw ruimte en lucht. Alle opbergruimte in kleine ruimten moet zo ingebouwd en verborgen mogelijk zijn, blanco wandfronten verdienen de voorkeur. Een beproefde techniek Spiegelende deuren – ze laten de kamer groter lijken. Ingebouwde kasten maken optimaal gebruik van de opslagruimte van vloer tot plafond. De gebruikelijke vrijstaande kast is helaas geen partij voor deze.

 • Space 01 van de fabriek Wackenhut
 • Lijn Schrank 25 garderobe van de fabriek Piure
 • Kleedkamer Interno-2 van de Presotto fabriek
 • SLIDING FILO inloopkast van de Caccaro fabriek

Ruimte 01 garderobe van de fabriek Wackenhut.

Bekijk andere projecten

Interieur van een flat uit een project van architect Alina Linevic Interieur van de flat uit een project van decorateur Natalia Ivanova Plat interieur van een project van de ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Ruben

  Wat zijn enkele handige tips om kleine ruimtes optimaal te benutten?

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: