8 vierkante meter: is het makkelijk wonen in een kleine flat?

Voordat u een kleine woning met een experimenteel interieur koopt, is het de moeite waard diep na te denken over alle uitdagingen waarmee u te maken krijgt. De nadelen van een dergelijke flat zijn niet kritiek en zullen uw leven niet 100% verstoren, maar u moet er wel op voorbereid zijn.

Een van de duidelijkste nadelen van een flat met een ongebruikelijke indeling De buren aan de overkant en het huis, dat het zonlicht blokkeert.

Hoe dan ook, andere mensen zullen getuige zijn van je leven, wat erg ongemakkelijk is in een kleine, slecht verlichte kamer.

Op de foto: Een plattegrond van een flat van 8m². .


Lees ook:

  • 14 meubelopties voor kleine gangen
  • Kleine flats: hoe maak je ze ruimer?
  • Hoe een kleine keuken te vergroten?

Een ander nadeel – een bed in een gesloten ruimte. Voor de fysieke en psychische gezondheid van de persoon is het zeer belangrijk om natuurlijk licht in de kamer te hebben om te slapen. Hier staat het bed helaas niet alleen in een nis, maar ook in een kast. De ruimtebesparing in een kleine flat heeft de toegang tot licht bijna onmogelijk gemaakt.

De locatie is ook een grote uitdaging

Ruimte besparen in een kleine flat betekent niet dat er niet veel opbergruimte is. Dat is een goede zaak, natuurlijk. Maar één ervan is ook een trap naar het bed. Het ene moment vergeet je misschien de ladder vast te zetten, en dan wordt de beklimming onveilig. Een uitschuiftrap is een goede oplossing. Door zijn kleine formaat past het gemakkelijk in een van de kasten.

De radiator bevindt zich niet in de buurt van het raam, wat ook een obstakel is voor de luchtconvectie en een probleem als raamverneveling kan toevoegen. Aan de andere kant dient het gedeeltelijk als keukenhanddoekdroger, wat niet erg hygiënisch is, maar waarschijnlijk gerechtvaardigd wordt door de levensstijl van de flatbewoner.

Een dergelijke flat is geschikt voor mensen die niet graag thuis koken of eten, omdat er geen ruimte is om te koken. Hoewel een klein eenpits kooktoestel op de tafel naast het aanrecht zou kunnen staan, of de magnetron aan de muur zou kunnen hangen. De flat beschikt niet over een wasmachine, en de functionaliteit van het kastje rechts van het raam roept vragen op. In plaats daarvan zou een muurwasmachine kunnen worden geïnstalleerd, maar de flatbewoner lijkt er geen nodig te hebben.

De kroonluchter in de kamer met een bed in het tweede licht moet zo hoog mogelijk aan het plafond hangen. Het voorkomt het gevoel dat het over je hoofd hangt, vooral als je op bed ligt. Als u de kroonluchter wilt vervangen door een LED-strip rond het plafond, kunt u ook een paar lampjes op verschillende plaatsen aanbrengen.

Het toilet bevindt zich onder het bed. Het is niet erg comfortabel in gebruik, je kunt gemakkelijk je hoofd stoten.
Belangrijk is dat het hele interieur uiterst minimalistisch is qua kleur en inrichting, met vrijwel geen spiegels. Ruimtebesparing in een kleine flat laat geen ruimte voor overbodige franje. Alles is zo compact en ascetisch mogelijk.
Al met al is het mogelijk om in zo'n flat te wonen, maar niet voor lange tijd. En u moet voorbereid zijn op een aantal ongemakken die u in deze tijd zeker zullen vergezellen.

Interessante platte ontwerpen

Interieur van een flat uit een project van Artinstall studio Interieur van een flat uit een project van de design- en interieurstudio Bastet Interieur van een flat uit een project van de interieurstudio Space for life
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: