9 interieurtips voor als er geen deur is tussen de gang en de aangrenzende kamers

Geen deur geeft het interieur een ruimere uitstraling, maar vereist bepaalde esthetische en praktische regels. Wat te verbergen en wat uit het zicht te houden? Hoe creëer je kleurenharmonie?

Esthetiek

1. Zorg voor de juiste kleurencombinaties. Aangrenzende kamers kunnen in dezelfde kleurstelling worden afgewerkt In dit geval ontstaat het effect van een naadloze overgang van aangrenzende zones, interieurs lijken ruimer, wat belangrijk is voor kleine gangen. Een andere optie zou zijn om Gebruik vergelijkbare kleuren en tinten: bijvoorbeeld een gang met een zachtgroen kleurenschema en een aangrenzende kamer met behang met een weelderig groen patroon op een witte achtergrond.

2. Stel uw leefruimte samen met zichtbare gebieden in gedachten. Zo heeft de hal zicht op de zithoek en de zijbank. In dit geval moeten het dressoir, de bijzettafel en de console er netjes en opgeruimd uitzien. Het zou mooi zijn als een slimme kroonluchter in de zichtlijn werd geplaatst. Hetzelfde geldt ook omgekeerd: als de voordeur zichtbaar is vanuit de kamer, besteed dan bijzondere aandacht aan het ontwerp ervan. Misschien wilt u het versieren met een spiegel of kiezen voor een gekleurde lakafwerking.

4. Speel met slimme contrasten. Als u het accent van de gang naar de aangrenzende kamer wilt verplaatsen, decoreer deze dan in lichtere en heldere tinten. Zo is de gang afgewerkt in gedempte grijze tinten, terwijl de aangrenzende kamer wit, met helder rood textiel. Vermijd te scherpe combinaties, die brengen irritatie met zich mee.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: