Alexander yarunin over de mode voor golf

Moet golf een toegankelijke sport worden? Hoe het complex van de Zavidovo Golf Club werd ontworpen? Wie ontwierp het interieur van het clubhuis en het restaurant?? Alexander Yarunin, voorzitter van de Nederlands golfclub Zavidovo PGA National, zegt.

Op de foto: Alexander Yarunin, voorzitter van de ZAVIDOVO PGA National golfclub.

Over de golfbaan. In een van mijn interviews zei ik dat de golfbaan is een "hybride van geavanceerde landbouw en een vijfsterrenhotel.". Waarom deze bijzondere combinatie van schijnbaar onverenigbare zaken..? Het is allemaal heel eenvoudig. De Golf Club- is vooral een golfbaan die speciale, toegewijde zorg vereist. Niet alleen het maaien van het gazon, hoewel dat ook belangrijk is, maar de vele andere gereglementeerde handelingen om de speelplaatsen volgens bepaalde normen te onderhouden. In ons geval.. dit is de ultieme "kampioen" een niveau dat zelfs internationale wedstrijden mogelijk maakt.

Een heel machinepark, magazijnen, werkplaatsen enz. zijn beschikbaar voor het onderhoud van de cursus.. Dus een echt landbouwbedrijf. Wat betreft het "vijf-sterren hotel", is het golfspel nauw verbonden met gastvrijheid. Van het verwelkomen van golfers, tot het ter beschikking stellen van materiaal en kleedkamers, tot een selectie van golfuitrusting en -attributen, tot restauratie- en ontspanningsdiensten, tot recreatieve activiteiten… Dit omvat uiteraard het aanleren van het spel, het opleidingsproces door gekwalificeerde professionals. Er zijn ook toernooien en andere clubevenementen. Het centrum van deze diensten is het clubhuis met bars, restaurants, kleedkamers, sauna's, lounges, enz.. Bijgevolg is er personeel nodig dat niet alleen vertrouwd is met golf, maar ook een volledig dienstenpakket aanbiedt.

Over hotels. Ik ga nu veel minder vaak uit dan vroeger. Maar in het recente verleden heb ik de wereld rondgereisd, op waarschijnlijk honderden golfbanen gespeeld, in vele hotels van verschillende niveaus gelogeerd. De hotels en pensions in St Andrews, de bakermat van de golfsport, zijn daar een voorbeeld van. Van de meest glamoureuze, met uitzicht op de laatste holes van de Old Course, tot de bescheiden F&B, genesteld in een landweggetje op een half uur lopen van de beroemde historische Links – Overal heerst een geest van gastvrijheid en betrokkenheid bij het Grote Spel. Dan is er de beroemde Schotse Glen Eagles met zijn drie uitstekende kampeerplaatsen. Zo'n 50 jaar geleden was het een vrij bescheiden plattelandsoord, maar nu worden er internationale topontmoetingen en royalty's gehouden. Maar, nogmaals, geen onnodige "glamour". Gewoon alles is op zijn plaats en het personeel lacht. Er is zelfs de bijna tastbare geur van hout in de open haard… En niet te vergeten de chique whiskybar met een enorme collectie van de nationale drank..

Denk ook aan het superhotel Lost City in Zuid-Afrika's beroemde golfresort Sun City. Maar natuurlijk heeft overdadige luxe daar zijn tol geëist: vergulde toiletten, kunstmatige oceaangolf, safari… Cursus Gary Player, natuurlijk, ook uitstekend, maar het is nog steeds niet Schotland, waar elke golfer gewoon minstens één keer naartoe moet. Natuurlijk zijn er gigantische hotels in Amerikaanse en Caribische golfresorts, maar die verschillen weinig van hun vijfsterren tegenhangers zonder golfbanen.

Over Zavidovo Golf Club in termen van ontwerp. Wij zijn waarschijnlijk het enige dergelijke complex in Nederland en een van de weinige in Europa, waar een prachtige golfbaan is, en een enorme golfacademie, en een chic clubhuis, en een ruim hotel, en een groot water met een jachtclub, evenals elke categorie onroerend goed van "elite" Naar de nederige, maar reeds woonklare flat. En er is zeker nergens anders op het continent zo'n goed onderhouden bospark met kilometers aan onderhouden wandelpaden. Bovendien werd Zavidovo een Speciale Economische Zone ( toerisme ) die extra mogelijkheden biedt voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven. De SEZ heeft al een luchtvaartpark gebouwd met een helikoptercentrum en een landingsbaan voor kleine vliegtuigen, en ontwikkelt een hele reeks nieuwe toeristische projecten. Het masterplan en het ontwerp van de belangrijkste faciliteiten werd uitgevoerd door ervaren Britse specialisten.

De golfbaan is ontworpen door het Britse bedrijf European Golf Design, onder wiens account er tientallen succesvolle golfprojecten over de hele wereld zijn. Dan is er natuurlijk de PGA of Great Britain, de oudste professionele golforganisatie ter wereld, waarmee wij tot op de dag van vandaag samenwerken. Ons gemeenschappelijk doel is een bankgroep in de keuken club is niet alleen het beste golf resort, maar ook in een echt centrum van binnenlandse golfopleiding professionals. Er is een speciaal opleidingsprogramma in samenwerking met de PGA en de Universiteit van Birmingham, waardoor onze jonge golfprofessionals een unieke kans krijgen om een diploma van deze internationaal erkende instelling te behalen. De auteurs van het ontwerp van onze golfbaan belichaamden een visie om een werkelijk moderne sportbaan van het hoogste niveau te creëren en tegelijkertijd de tradities van de beste "historische" golfbanen te volgen Schotse cursussen. Voor een volledigere waarneming hebben we zelfs heidezaailingen moeten invoeren, die een echt kenmerk van Zavidovo zijn geworden. U kunt zelfs voor het eerst op onze kampioenschapsbaan spelen dankzij het uitgekiende ontwerp. De architectuur van het clubhuis hebben we te danken aan bureau Arc uit Amsterdam, met wie wij al lange tijd samenwerken, en het interieurontwerp op "turnkey" basis hebben uitgevoerd Engelse vrouw Lynn Hunt Een specialist in het opzetten van clubhuizen in de traditionele golfstijl.

Over het werk van een architect/ontwerper bij het ontwerpen van een golfbaan. Naast de kwalificaties van de golfontwerper zelf, is een hoog niveau van bouwmanager en hun inzicht in alle details noodzakelijk. De Engelse architect bezocht het terrein minstens één keer per maand en schuwde niet om een schop of een bulldozer te pakken om het concept zelf te demonstreren. Het is ook heel belangrijk om een team van kwaliteitsvormers op te bouwen Robuuste bulldozers die de profielen van de speelterreinen vormgeven. In ons geval waren het waarschijnlijk de drie beste Amerikanen die eerder met de grote golfarchitecten hebben gewerkt. Ze hebben onvermoeibaar gewerkt vanaf de eerste dagen van de bouw tot aan het planten van het gazon.

Aanleg van de golfbaan- is een apart groot onderwerp, onmogelijk te behandelen in een kort interview. Te beginnen met de keuze van het parcours zelf en de "beplanting" ervan ten opzichte van andere installaties, met de beschikbaarheid van energie- en waterbronnen, de mogelijkheid om bergen inerte materialen van hoge kwaliteit te leveren zand, grind van verschillende grindfracties, enz.. De keuze van de grasmengsels, de inachtneming van de bouwnormen van de USGA. Kortom, als je de cursus goed bouwt, moet je met dit alles rekening houden en niet proberen geld te besparen door de kwaliteit van de materialen of de technologische eisen te verminderen. Efficiënte drainage en automatische irrigatie zijn zeer belangrijk. En dan een team samenstellen om er goed voor te zorgen.

Over de ontwikkeling van het project in de nabije toekomst. Een golfbaan wordt niet voor één jaar aangelegd, maar letterlijk voor eeuwen. Dus, eigenlijk, als we het over de club hebben, hebben we veel uitdagingen in de nabije en verre toekomst. Ik zou graag een groot internationaal golftoernooi houden, maar we hebben geen haast. Het belangrijkste.. voor onze klanten een kwaliteit van dienstverlening creëren die aan hun verwachtingen voor een project van dit kaliber voldoet of deze zelfs overtreft. Zoals ik al zei, nog een van onze uitdagingen.. In samenwerking met de PGA een opleidingscentrum voor binnenlandse golfspecialisten oprichten. Wat het Bolshoi Zavidovo-project betreft, zal het vanwege de grandioze schaal ervan meer dan een decennium duren om het te realiseren. Het lanceerplatform is er, er zijn ontwikkelingspunten, waaronder een golfclub. Natuurlijk kan de rol van de SEZ-status moeilijk worden overschat. In één woord, er is veel te doen, maar onze klanten krijgen niet de indruk van een permanente bouwplaats door de uitgekiende indeling en organisatie van de werken. U kunt nu al genieten van alle geneugten van het kwaliteitsleven op het platteland. Met de ingebruikname van de tweede helft van de snelweg M11 zijn we zo dicht mogelijk bij de metropool zonder de "omgeving" te verliezen!

Over de toegankelijkheid van golf. Ik zou golf als sport duidelijker scheiden van golf als actieve levenswijze en recreatie. Er zijn in Nederland al jonge getalenteerde spelers op zeer hoog niveau die geen interne competitie hebben om hun vaardigheden adequaat te ontwikkelen. Dit proces zal meer succes hebben naarmate het aantal velden en clubs toeneemt. Helaas, de golfbaan Het is een kostbare zaak, en het zijn moeilijke tijden. Tegelijkertijd wordt golf steeds meer beoefend door de middenklasse en relatief welvarende jongeren, en niet alleen door de rijken. Persoonlijk zie ik geen tegenstelling in deze processen. We hebben golfers nodig – atleten wiens voorbeeld beginners met een nieuwe sport zou besmetten. In ons klimaat is dat moeilijk vanwege de extra kosten voor de aanleg en het onderhoud van een golfbaan. Vandaar de kosten van het spelen, het lidmaatschap van een of andere club.

Gemeentelijke, goedkope cursussen met een min of meer eenvoudig ontwerp ( zoals in het naburige Finland ) die gewoonlijk door de plaatselijke autoriteiten worden gefinancierd, bestaan tot dusver niet in Nederland. Tegelijkertijd moeten alle clubs begrijpen dat er geen toekomst is zonder een sportieve golfjeugd. En we moeten de beste omstandigheden creëren om hun eigen kampioenen op te voeden door het organiseren van kinderscholen, waarbij de meest getalenteerde kinderen worden geselecteerd, die later de kleuren van de club zullen verdedigen. Maar het komt allemaal neer op de nationale coaching staf. We moeten allemaal het belang van deze taak inzien..!

Bekijk hotelprojecten

Hotelinterieur van een project van Design Interiors Project Hotelinterieur van een project van Space Place Studios Interieur van het hotel uit een project van Chado architectural studio
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: