Alfa-liponzuur voor de gezichtshuid: gebruik in cosmetica

Alfa-liponzuur (ALA) is een organische, vitamine-achtige verbinding met antioxiderende eigenschappen. Ook wel thioctic zuur genoemd, heeft de kracht om ontstekingen te behandelen.ALA wordt van nature in het lichaam gevormd en is ook aanwezig in voedingsmiddelen (rood vlees, bijproducten, groene groenten, aardappelen, gist).

Alfa-liponzuur wordt beschouwd als een vriend van diabetici, alcoholisten en afvallers. En ook ALA heeft een wijdverbreid gebruik gevonden in de cosmetologie. Onze deskundigen hebben uitvoerig overlegd met farmacologen en cosmetici, en zijn bereid diepgaande informatie te verstrekken over de nuttige eigenschappen van deze antioxidant, het effect ervan op de huid, en voorbeelden van succesvolle cosmetische toepassingen van thioctic acid.

Nuttige eigenschappen

Cosmetologen hebben een aantal voordelen van thioctisch zuur vastgesteld:

 1. Lost even goed op in vet als in water. ALA kan zich gemakkelijk binden aan en samenwerken met in water oplosbare (vitamine C) of in vet oplosbare (vitamine E) stoffen.

 2. De beschermende barrière van de huid is geen belemmering. Kleine molecuulgrootte zorgt ervoor dat het zeer snel naar de bestemming gaat. werkt onmiddellijk.

 3. Verbetert de doeltreffendheid van vitamine C en E. Het is een zuur dat niet alleen buiten, maar ook binnen de cellen antioxiderende eigenschappen heeft. Het beschermt deze micronutriënten tegen vrije radicalen. De combinatie van deze ingrediënten in één formule is een zeer succesvolle oplossing.

 4. Vermindert ontstekingen en regenereert. ALA wordt goed geaccepteerd door de huid, ook door de gevoelige huid. Producten op basis daarvan worden gebruikt om allerlei soorten huiduitslag te behandelen. Het is ook geschikt voor de behandeling van hyperpigmentatie.

Thioctic zuur is zeer vergelijkbaar met de B-vitaminen in zijn effecten op interne organen.

Alfa-liponzuur voor de gezichtshuid

Cosmetische effecten op de huid

Het onderzoek naar het effect van alfaliponzuur op de huid gaat tot op de dag van vandaag door. Maar niemand beweert dat ALA dat kan:

 1. als krachtige antioxidant, om de huid te beschermen met behoud van de celintegriteit;

 2. Stopt glycatie (afzetting van suiker in collageen- en elastinevezels);

 3. beschermen het collageen tegen schade;

 4. herstellen van beschadigd collageen;

 5. een verjongend effect hebben

 6. de textuur van de huid gladstrijken;

 7. Vermindert ouderdomsvlekken, rimpels, ontstekingen.

Een studie uit 2015 toonde aan dat plaatselijke toepassing van 5% ALA de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels rond de ogen en boven de bovenlip zichtbaar kan verminderen. Ook werd in 2017 een interessante studie uitgevoerd. Het is bewezen dat het schade aan de huid veroorzaakt door tabaksrook vermindert.

Gebruik in cosmetische producten

Alfa-liponzuur wordt toegevoegd aan dergelijke huidverzorgingsproducten:

 1. anti-aging serums en crèmes;

 2. rimpel remedie voor de huid rond de ogen;

 3. crèmes met zonbeschermende eigenschappen;

 4. lotions voor huidherstel na het zonnen;

 5. acne en post-acne behandelingen.

De schoonheidsproducten met thioctisch zuur zijn zacht voor de huid, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik en voor de huid rond de ogen. Deze producten kunnen worden gebruikt tijdens perioden van intense zonneschijn. Door hun vermogen om de talgfunctie te reguleren zijn deze producten geschikt voor de problematische en vette huid.

Voorbeelden van doeltreffende producten

Steeds meer fabrikanten proberen deze stof in hun cosmetische formules te verwerken. De volgende producten worden sterk aanbevolen door consumenten

 1. De Gewone Alpha

 2. Alfa-Liponzuur 5%. Het is een Canadees gepatenteerd serum… ontworpen om de huid actief te verjongen en te regenereren. Het product heeft een vette consistentie, maar het trekt snel in. Dit product egaliseert het microreliëf van de huid, verfrist het gezicht, verbetert het uitzicht van de poriën en reguleert de talgafscheiding.
 3. Aravia Professioneel Masker inLiponzuur herstellend. Naast ALA bevat het product vitamine E, bioflavonoïden van groene thee, collageen, sheaboter en cacaoboter. Het masker heeft een krachtige antioxiderende werking. Het maakt de huid glad, voorkomt rimpels en hydrateert de opperhuidcellen intensief.

 4. Belweder Anti-Rimpel Crème met Alpha Liponzuur 1,5%. Het Franse cosmeticaproduct bevat: α-liponzuur, Japanse cameliaolie, dat een gunstige invloed heeft op de collageensynthese, alsmede d-panthenol en allantoïne, die het celmetabolisme aanzienlijk verbeteren en ontstekingsremmend werken.

Alle alfaliponzuurproducten worden over het algemeen goed verdragen en hebben geen strikte contra-indicaties. Maar personen met een individuele overgevoeligheid voor een dergelijke stof moeten afzien van dergelijke cosmetische producten.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: