Bed Bug stoomgenerator – effectiviteit en hoe te gebruiken

Iedereen die ooit op een plek is geweest waar ze leven zal nooit vergeten wat ze hebben meegemaakt. Het ongedierte is misschien niet eens zichtbaar, maar de vreselijke geur verraadt het. Bedwantsen zijn een teken van problemen in een huis. Maar dat is helemaal niet waar. Het ergste wat iemand kan overkomen, zelfs respectabele mensen. Deze insecten voelen zich even goed thuis in een oude boerderij als in een moderne flat met euro-repair. Het ongedierte voedt zich, in tegenstelling tot veel andere ongewenste insecten, niet met menselijk afval maar met bloed. Daarom voelen ze zich thuis in bijna alle soorten gebouwen, ongeacht de staat van hygiëne. Het maakt de parasieten niet uit of de plek netjes, schoon of niet is, of er voedselkruimels of organische resten uit de vuilnisbak liggen, het maakt geen verschil of ze zich voortplanten in een rommelig krot of in een luxe hoogbouw. En er vanaf komen is erg moeilijk.

Het vernietigen van bedwantsennesten, volwassen parasieten, larven en eieren is de sleutel tot het definitief beëindigen van deze overlast. bedwantsen zijn ongelooflijk snel in het repliceren en regenereren van hun populatie. Als je een paar wantsen of een legsel eieren verliest, heb je ze binnen een paar maanden weer terug in je huis.

Bed Bug stoomgenerator - wat te gebruiken, hoe te gebruiken

Wat zijn de gevaren van bedwantsen in huis?

Als u vermoedt dat u een bedwants in uw huis of appartement heeft, aarzel dan niet om deze te behandelen.De aanwezigheid van dergelijke hinderlijke insecten kan uw gezondheid schaden, zowel fysiologisch als psychologisch. Hoe gevaarlijk ze zijn en welke schade ze kunnen aanrichten:

 1. Bedwantsen geven een vreselijke geur af en zijn zeer onaangenaam om in te leven.

 2. Waar bedwantsen leven, is er geen sprake van het handhaven van sanitaire normen. Als de insecten bij uw buren komen wonen (wat vroeg of laat gebeurt als u in een flatgebouw woont), krijgt u problemen met de gezondheidsinspectie.

 3. Bedwantsbeten zijn zeer pijnlijk en de jeuk is gekmakend. Omdat de parasieten ’s nachts actief zijn, hebben mensen in de kamer moeite met slapen, in sommige gevallen wel 500 beten per nacht in besmette gebieden. Dit heeft al snel een negatief effect op de algemene gezondheid, het zenuwstelsel, de efficiëntie en het mentale en psychologische welzijn.

 4. Bedwantsen worden officieel niet beschouwd als dragers van een ziekte. Maar tegelijkertijd kan de beet van dit insect hepatitis B en pest overbrengen, een vreselijke huiduitslag en allergieën veroorzaken. En medici sluiten niet uit dat mensen besmet kunnen worden met organismen die tularemie, brucellose, buiktyfus, miltvuur, pokken en tuberculose veroorzaken.

 5. Dankzij hun reukzin kunnen de parasieten gemakkelijk de dagelijkse kleding van een persoon detecteren en zich daarin verstoppen. Je kunt alle plaatsen waar je komt besmetten.

Je moet je ook bewust zijn van de schade die ze aanrichten aan eigendommen. Waar bedwantsen zich nestelen, verslechteren meubels en toebehoren, boeken, apparaten. Parasieten verbergen zich er overdag in en besmetten ze met hun uitwerpselen, afgedankte chitineuze membranen.

Bedwantsenplagen

Om van alle bedwantsen af te komen met de stoomgenerator, moet je weten waar ze leven. Ze vestigen zich vaak op donkere, droge en warme plaatsen, in hoekjes en gaatjes, meestal dichter bij het bed van de man. Chitineachtige membranen die tijdens de vervelling vrijkomen, zwarte puntjes van uitwerpselen, een kenmerkende onaangename geur die duidelijk aangeeft waar bedwantsen leven.Je kunt ze meestal vinden:

 1. In meubelvoegen, tussen bankkussens, onderaan banken, bedden, fauteuils, in kasten…

 2. Onder kleding.

 3. Op de boekenplanken.

 4. In fotolijstjes.

 5. Achter plinten en in kieren in de vloer.

 6. In stopcontacten.

 7. Onder het behang.

 8. Onder matrassen en kussenslopen, dekbedovertrekken.

 9. In de kooien van vogels, huisdieren.

De meeste van deze gebieden kunnen worden behandeld met een stoomgenerator.

Zijn stoomgeneratoren effectief tegen bedwantsen?

Dampstoomgenerator - doeltreffendheid, hoe te gebruiken

Stoomgeneratoren zijn zeer doeltreffend tegen bedwantsen, omdat zij zeer hoge temperaturen produceren. Hoewel deze parasieten nogal warmteminnend zijn, worden ze oncomfortabel als de omgevingstemperatuur boven de 45 graden Celsius stijgt en kunnen ze slechts 45 minuten leven. En als u 5 graden meer toevoegt, kunt u bedwantsen in elk stadium van ontwikkeling bijna onmiddellijk doden. Als u stoom van 90 – 150 graden gebruikt, kunt u ook oppervlakken en dingen desinfecteren waar dat mogelijk is.

Voordelen van stoomgeneratoren tegen bedwantsen, hoe ze te vergelijken zijn met andere methoden

Hier zijn de voordelen van stoomgeneratoren als bedwantsenverdelgers

 1. 100% van de tijd doodt stoom op hoge temperatuur de insecten waarmee het in contact komt.

 2. Parasieten zijn niet immuun voor dit soort actie, in tegenstelling tot chemicaliën. Sommige producten doden geen insecten, maar weren ze slechts korte tijd. Maar chemicaliën zijn vooral schadelijk voor mensen, vooral voor kwetsbare mensen zoals kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met allergieën.

 3. De stoom is milieuvriendelijk – hij produceert geen onaangename geuren, geen vlekken op kleding en meubels. Over het algemeen is stoom bij correct gebruik niet schadelijk voor de gezondheid of eigendommen. Mensen, inclusief kinderen en dieren, hoeven het appartement tijdens de behandeling niet te verlaten.

 4. De stoomgenerator kan worden gebruikt om oppervlakken te reinigen en pathogene micro-organismen te vernietigen.

 5. Kan moeilijk bereikbare plaatsen zoals voegen en scheuren behandelen.

De stoomgenerator is ook een voordeel: je kunt hem gemakkelijk vervoeren naar de plaats waar je bedwantsen of ander ongedierte hebt, bijvoorbeeld naar je zomerhuisje.

Laten we het nu hebben over de nadelen van het bestrijden van bedwantsen met een stoomgenerator:

 1. De hoge kosten van het apparaat. Maar dit is een relatief nadeel omdat de stoomgenerator multifunctioneel is en jaren meegaat, dus het zal zich terugbetalen. En als je er een hebt, zijn de kosten te verwaarlozen.

 2. Kies een model met een mondstuk met een smalle uitloop.

 3. U moet de instructies voor de behandeling van het oppervlak en de te behandelen zaken strikt opvolgen. Eerst moet elk gebied ten minste 15 seconden aan stoom worden blootgesteld. Ten tweede kan een hoge stoomstraal die op de eieren wordt gericht ze gewoon wegblazen. Bedwants nakomelingen zullen overleven, en u zult opnieuw moeten beginnen.

 4. Stoom op hoge temperatuur kan behang, meubels en boeken beschadigen en mag niet op stekkers of elektrische apparaten worden gericht.

 5. Werken met hoge stoom brengt het risico van thermische brandwonden met zich mee.

Hoewel de stoomgenerator geweldig is in het bestrijden van bedwantsen, garandeert het geen 100% uitroeiing. Het is zeer waarschijnlijk dat u niet alle plaatsen waar insecten zitten (levend of tijdelijk schuilend) kunt behandelen. Stoombehandeling veroorzaakt, in tegenstelling tot chemische middelen, geen residueel effect. Als u een of twee plekken mist, moet u ze helemaal opnieuw behandelen – en misschien wel meer dan één keer. Wat is het alternatief?? Als u bijvoorbeeld een verdelger uitnodigt, kan hij de hele kamer, zelfs de hele flat behandelen met een speciaal gas dat doordringt tot in absoluut alle plaatsen waar bedwantsen leven; het trekt in alle voorwerpen en vult alle kieren zonder ook maar één kans te laten liggen. Maar deze methode van blootstelling heeft zijn nadelen, bijvoorbeeld, u moet de kamer voorbereiden, de bewoners enige tijd uitzetten, dan schoonmaken, enz.. Dus voordat u een stoomgenerator koopt of een verdelgingsdienst inhuurt, moet u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Hoe een stoomgenerator gebruiken tegen bedwantsen

Eerst moet u de kamer voorbereiden – verwijder verse bloemen en alles wat niet gestoomd kan worden, verwijder dieren, en vraag mensen te vertrekken. Daarna moeten alle meubels van de muren worden verwijderd. Zet tafels, stoelen, bedden, nachtkastjes en andere kleine voorwerpen ondersteboven. Verwijder de inhoud van alle lades en trek de lades uit. Gordijnen kunnen worden verwijderd en gekookt als het materiaal het toelaat. Leg een verlengsnoer klaar omdat elke hoek van de kamer moet worden behandeld. Stoom dan de bedwantsen schoon. De aanbevolen temperatuur mag niet lager zijn dan 50 graden Celsius, bij voorkeur hoger. Het uiteinde van de stoomgenerator moet zich op ten minste 25 cm afstand bevinden van elk voorwerp dat door de stoom kan worden beïnvloed. Als het mondstuk zelf te breed is, kunt u er een doek overheen trekken zodat de straal zich verspreidt en de parasieteneieren doodt in plaats van ze neer te slaan. Alle oppervlakken en moeilijk bereikbare plaatsen moeten worden behandeld. Let vooral op de naden en hoeken van beddengoed, kleding en matrassen waar bedwantsen eitjes leggen. Tapijten, alle textiel in de kamer moet ook worden behandeld. Vergeet niet om voor de behandeling handschoenen te dragen om het risico van stoomverbranding te verminderen. Ventileer de kamer na de behandeling om de vochtigheidsgraad te verlagen.

Vergeet niet dat als u geen chemicaliën gebruikt, er geen garantie is dat de stoomgenerator de insecten uitroeit. Het wordt aanbevolen de procedure meerdere keren per week te herhalen. Sommige gebruikers wordt geadviseerd het apparaat te vullen met een mengsel van water en azijn, chloor, ammoniak, zodat bedwantsen naast thermische brandwonden ook ernstige chemische brandwonden krijgen. Maar in dit geval moet u weten of u het op een bestaand apparaat kunt gebruiken en of het waarschijnlijk schade aan uw eigendom zal veroorzaken.

Hoe kiest u de juiste stoomgenerator voor bedwantsen?

De belangrijkste criteria voor de keuze van een stoomgenerator zijn het vermogen en de temperatuur, tot waar hij de stoom verwarmt. Als uw huishoudelijk apparaat 50 graden of meer stoom kan produceren en een speciaal smal mondstuk heeft, is het meer dan voldoende voor het verdelgen van bedwantsen. Maar het is beter om te kiezen voor apparaten om uw huis schoon te maken (stoomreiniger, stomer) met een vermogen van 1500 watt of meer. De beproefde apparaten van de fabrikanten Kercher en Philips, Laura Star, Bork, Bosch, Kitfort.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: