Beige in het interieur

Beige is een klassieker voor ontspannen interieurs. Sommige mensen noemen het saai. En ze hebben het mis. Beige kan een andere kleur hebben. Het is niet de kleur die saai is, het is het verkeerde gebruik ervan. Kies de juiste nuances en de beige kleur zal…

Beige is een echte klassieker, bestand tegen alle modeveranderingen.

Het kleurspook

Volgens psychologen bezit de kleur beige innerlijke warmte, geladen met positieve energie en bevordert ze de vorming van innerlijke harmonie. Het is een spook tussen de bloemen. Weinig mensen merken het op, maar het is.. overal. Het verschijnt waar een schaduw valt op wit, waar lichtgrijs zich vermengt met geel. Korenvelden en zandstranden, gras van vorig jaar en bleke schelpen, de kleur van de oudheid en oude monumenten. Omgeven door beige, voel je je erg ontspannen.

Kleur in het interieur beïnvloedt iemands emotionele toestand. Beigetinten zijn rustgevend en geven een gevoel van comfort.

Waarom is beige zo'n populaire kleur?? Ik denk dat het zo vaak wordt gebruikt, omdat het niet alleen een geweldige achtergrond is om een helder interieur te creëren, maar ook combineert met bijna alle kleuren, het oog nooit irriteert en je het veilig zelf kunt gebruiken zonder bang te zijn een fout te maken. We hadden ooit een soortgelijk meubelstuk waarin we tinten grijs, blauw en groen hebben toegevoegd, samen met een paar felle details. Het interieur is zeer helder, maar tegelijkertijd heel anders dan een gewone effen kleurruimte.

Waarom beige een populaire kleur is? Ik denk dat het zo vaak wordt gebruikt, omdat het niet alleen een uitstekende achtergrond is voor een helder interieur, maar ook combineert met bijna alle kleuren, het oog nooit irriteert en je het veilig alleen kunt gebruiken zonder bang te zijn een fout te maken. We hebben ooit een interieur gedaan dat lijkt op dit, waar we tinten grijs, blauw en groen hebben toegevoegd, samen met een paar felle details. Het interieur is zeer helder, maar tegelijkertijd heel anders dan de gebruikelijke monochrome ruimte.

Verberg

Over combinaties

De perfecte neutraal. Beige wordt vaak gedefinieerd als een natuurlijke of organische kleur in interieurs. Het past in alle kamers: het is onopvallend en werkt perfect als achtergrond voor meubels en accessoires in felle kleuren. Te combineren met bijna elke kleur. Het kan de heldere, felle tonen dempen of een geweldige achtergrond vormen.

Beige past goed bij groen en bruin. Het is ideaal als aanvullende kleur bij een contrasterend interieur: groen en roze, turquoise en terracotta, goud en lila. Voor wie van warme kleuren houdt, kan beige worden gecombineerd met perzik of roze, en voor wie van felle kleuren houdt, kan beige een goede partner zijn voor een karmozijnrood of paars interieur.

Beige wordt gebruikt als neutrale achtergrond voor heldere decoratieve elementen en meubels, maar ook als aanvullende kleur in contrasterende interieurs.

De fruitige kleur. De interieurkleur perzik wordt beschouwd als vergelijkbaar met beige, maar dan feestelijker en vrolijker. Het is vooral goed in multifunctionele interieurs ( vooral in studio's ). Je kunt spelen met de tinten om mooie kleurovergangen te creëren. Perzikkleurig interieur ziet er geweldig uit in zowel gladde als glanzende texturen. En hij is perfect voor elke kamer in huis – van de gang tot de slaapkamer – en zorgt voor een licht, maar tegelijkertijd rijk geluid.

Op de foto: Hunaudaye Vieilli Clair tegel van Josse.

Beige decor

Een veelzijdige optie. Beige laat een kleine kamer groter lijken. En verlicht de kamer meerdere malen. Beige in het interieur creëert rust en comfort, want het behoort tot het warme en rustige palet.

Beige muren kunnen in elke kamer worden gebruikt: kinderkamer, woonkamer en zelfs een kantoor. Zacht beige is vooral populair in de slaapkamer: op zo'n achtergrond kunt u zich ontspannen en tot rust komen na een dag werken. Overstem het beige niet met felle kleuren Beter accentueren met rustige, warme decoratieve elementen.

Rustgevend beige en zijn tinten zorgen voor de perfecte achtergrond in de slaapkamer.

Een beige keukenafwerking past goed bij een kleurrijk keukenset ( sla, oranje of rood ). Een verfrissende en opbeurende combinatie. Beige vloer- dezelfde ideale neutrale basis als de beige muren: parket of laminaat in essen of berken, kurk of tegels in kalksteen. Bijna alle kleuren interieur passen perfect in dergelijke interieurs.

Beige meubels

Voor alle tijden. Beige kan voor meer dan alleen behang of vloerbedekking worden gebruikt! Beige meubelen combineren goed met zowel warme als koele interieurtinten. Verveeld met je interieur Wissel uw kleurenschema af, en beige meubels passen goed bij elk licht interieur. Beige is een rijke kleur: meubels in karamel zullen passen bij degenen die van het zoete leven houden, zandbeige zal worden gewaardeerd door reizigers en liefhebbers van rustige rust, en pistache-beige zal worden gekozen door aanhangers van de eco-stijl.

Als u uw keuken van tijd tot tijd wilt renoveren door de muren opnieuw te schilderen en accessoires te vervangen, koop dan beige meubelen. Beige past bij zowat elke kleur.

Beige accessoires

Als uw huis te licht is, kunt u het verzachten met beige accessoires zoals tapijten of stoffen. Een uitdagend modern interieur kan in evenwicht worden gebracht door discrete beige gordijnen. Een weelderige slaapkamer wordt gekalmeerd door armaturen met beige lampenkappen van textiel.

  • Nature Pendolo klok van Diamantini & Domeniconi, ontwerp van Tarabay Pascal
  • Betsi tapijt van Natuzzi fabriek
  • Lijnvazen van de Porro fabriek, ontworpen door Ossino Elisa
  • De Tiziana S 120 B spiegel van de Bretz fabriek

Nature Pendolo klok van Diamantini & Domeniconi, ontwerp van Tarabay Pascal.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: