Beter apart: hoe een loggia te ontwerpen die niet aan een kamer vastzit

De loggia is vaak verbonden met de woonkamer om de leefruimte te maximaliseren. Maar ga niet overhaast te werk als de functie van de "gewonnen" ruimte niet vooraf duidelijk is. Anders zou het balkon wel eens kunnen eindigen met twee vierkanten onbruikbare ruimte! Wij stellen voor niet over te gaan tot herinrichting, maar een klein recreatiegebied voor het hele gezin in te richten.

1. De feestdagen verlengen

Als uw balkon niet beglaasd is, kunt u een barbecueplaats regelen. Fabrikanten hebben speciaal voor zo'n gelegenheid grills in kleine maten gemaakt en ze zijn verkrijgbaar in elke prijscategorie. U wilt geen open vuur op uw balkon, dus kies voor een brandveilige elektrische haard. Niet alleen het decoratieve aspect van het balkon in de flat is belangrijk – ook de praktische kant is belangrijk. Organiseer een kast en een klein werkblad om gemakkelijk te kunnen koken. Je kunt een paar stoelen neerzetten en in de open lucht genieten van Kaukasisch eten.

De muren hoeven in dit geval waarschijnlijk niet te worden versierd, en waarschijnlijk zelfs niet, om de gevel van het gebouw niet te bederven. En je moet een porcellanato vloer leggen voor je patio. Kies een oppervlak dat antislip is en gemakkelijk te reinigen, per slot van rekening is dit een flat zul je de vloer niet kunnen wassen.

  • Carnevale Veneziano Beige tegels van Petracers
  • tegel Dorchester B1-1_London B1-1 van Winckelmans
  • Mijn aarde tegels van Villeroy & Boch
  • Tango Rock Decoratieve Collecties tegels van Petracers

Carnevale Veneziano Beige tegels van Petracers.

2. Regel een gezellig hoekje

Op de foto: Anna Little White premium kachel van Stadler Form.

Herfst en winter.. een zeer romantische tijd. Het is waanzinnig aangenaam om naar de regendruppels of vallende sneeuwvlokken te kijken terwijl je je favoriete warme drankje drinkt, gewikkeld in een warme deken. Dit is zo'n zone voor eenzaamheid en bezinning van iets aangenaams kan worden geregeld op het glazen balkon.

Tenzij je er natuurlijk al voor gezorgd hebt, moet je waarschijnlijk beginnen met isoleren. Vloerverwarming met elektrische bedrading, een kleine elektrische batterij en speciale isolatie op de muren kunnen worden gebruikt.

Het ontwerp van het balkon in de flat kan in overeenstemming zijn met het algemene concept van het interieur, of u kunt iets thematisch kiezen.

Als je van plan bent hier een waterpijpfeestje te houden, zou een Marokkaans thema leuk zijn. Oosterse lampen en kleurrijke kussens creëren de juiste sfeer.

En om een hoekje natuur in uw flat te creëren, eco-stijl en zijn belangrijkste componenten: natuurlijke materialen, planten en een natuurlijk palet.

3. Voeg een beetje romantiek toe

Zet een bio- of een elektrische haard op het balkon voor een gezellige en romantische sfeer. Een eenvoudig portaal bij kaarslicht voldoet ook. Kies uit voorbewerkte PU-tegels of doe ze zelf met gipsplaat, verf of mozaïek.

Als u geen tafel kunt plaatsen, gebruik dan een relaxfauteuil, soortgelijke modellen zijn verkrijgbaar bij Ikea. Hij wordt aan de muur bevestigd en kan naar behoefte gemakkelijk worden uitgeklapt.

Op de foto: Een fragment van het interieur uitgevoerd door Yana Volkova.

De inrichting hangt af van de grootte van het balkon en uw persoonlijke voorkeuren. Voor een smalle ruimte de beste oplossing ledikant. U kunt een paar stoelen, rieten stoelen of zelfs een kleine bank op het grote balkon zetten.

Zorg voor een wandlamp als u van plan bent hier te lezen, ook moeten er stopcontacten zijn voor het opladen van telefoons en andere gadgets. De algemene verlichting moet niet-verblindend en diffuus zijn. Chinese lantaarns op zonne-energie, LED-verlichting of matglazen schijnwerpers die onder aan de muur zijn gemonteerd, volstaan.

Voel je vrij om te beknibbelen op de afwerking. De muren kunnen gewoon worden geschilderd, van panelen worden voorzien of worden afgewerkt met sierstenen. Wees niet bang om felle, contrasterende kleuren te gebruiken die je in een gewone woonkamer nooit zou durven gebruiken Verbeeldingskracht en originele oplossingen zijn gewild. En vergeet niet het heldere contrasterende decor: motiverende houten opschriften, multiplex dierenkoppen, stijlvolle posters en foto's van groot formaat. Dit alles zal het ontwerp van de loggia van uw appartement verlevendigen en er een hemelse plek van maken.

Bekijk ontwerpen voor loggia's en balkons

Interieur van een balkon uit een project van 8dis Balkoninterieur van een project van een ontwerper Interieur van een balkon uit een project van de studio van Tatiana Grebneva
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: