Bimetalen radiatoren

Eén metaal is goed, maar twee is beter. Bimetaalradiatoren hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten radiatoren.

Inhoud van het artikel

Ontwerp

Bouw. Bimetaal radiator- Het is een gecombineerde eenheid van staal en aluminium. Het idee is om stalen elementen te gebruiken om het chemisch gevoelige aluminium van de koelvloeistof te isoleren en tegelijkertijd de sterkte van de radiator te vergroten. Dit gebeurt in principe als volgt: het koelmiddel beweegt in stalen buizen, die in de aluminium behuizing zijn geplaatst. Verschillende modellen bimetalen radiatoren hebben verschillende ontwerpen.

Kosten

Prijzen voor bimetalen radiatoren. Hangt af van het ontwerp. Meer bepaald hangt het ervan af welk metaal, in welke delen en in welke verhoudingen in dit of dat model is vertegenwoordigd. Dus, als alleen de buis in het aluminium gietstuk is gemaakt van staal, zal de prijs vergelijkbaar zijn met een aluminium radiator: ongeveer 400 roebel per sectie. De kosten van bimetalen radiatoren met stalen collectoren ( dergelijke toestellen worden volledig bimetaal genoemd ) zullen hoger zijn. Er zijn modellen waarbij de secties worden verbonden door elektrochemisch lassen – de breukdruk voor dergelijke radiatoren bedraagt meer dan 200 bar. In dit geval betaalt de koper voor de uiterst betrouwbare constructie.

Kenmerken

Voordelen. Bimetaalradiatoren combineren de voordelen van stalen en aluminium radiatoren. Ze zijn bijna corrosiebestendig – en het vermogen kan worden verminderd of verhoogd dan zijn er geen speciale eisen aan de kwaliteit van de waterbehandeling: het warmtedragende medium hoeft niet chemisch neutraal te zijn. Daarom kunnen ze worden gebruikt in open verwarmingssystemen, ook in relatief oude gebouwen met problematische communicatielijnen. Ze zijn betrouwbaar: werkdruk: 25-30 bar, onder druk: 45 bar, barstdruk op sommige modellen: tot 90 bar. De hoge mechanische duurzaamheid van bimetalen radiatoren maakt het gebruik ervan in vrijwel alle omstandigheden mogelijk. En ze zullen tot 40 jaar dienen. Bimetaalradiatoren zijn ook populair vanwege hun interessante vormgeving Er is ook de "verdienste" van materiaalcombinaties.

De nadelen van. Niet te kritisch. De eerste "min" is dat de warmteafgifte van dergelijke apparaten 10-20% lager is dan die van aluminium apparaten. De tweede is Prijs: bimetalen radiatoren zijn duurder dan andere soorten radiatoren.Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: