De 10 beste remedies tegen wallen in de ogen

*Beschouwing van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, geen reclame en vormt geen koopaanbeveling. Alvorens te kopen moet u een deskundige raadplegen.

Wij hopen dat het volgende materiaal een van de meest informatieve in Runet zal zijn, en u zal helpen begrijpen wat wallen of wallen onder de ogen veroorzaakt, wat u kunt doen om er vanaf te komen, en hoe u kunt doen om ze nooit meer te hebben. Het materiaal is geschreven in toegankelijke taal, en om het te begrijpen heeft u geen medische opleiding nodig. Alle producten voor wallen onder de ogen zijn zonder recept verkrijgbaar in gewone drogisterijen en het is niet nodig ze te zoeken in cosmeticawinkels. In de presentatie werd afgezien van zeer gespecialiseerde kennis en cosmetica.

Wij zullen proberen wallen onder de ogen en wallen te behandelen zonder rollers, concealers, hydrogelpleisters, liftende crèmes, en ook zonder speciale cosmetologische tests, zoals pH-metingen van het huidoppervlak, mexametrie en meting van transepidermaal waterverlies. Maar laten we beginnen met uit te zoeken wat wallen onder de ogen precies zijn?

Wat zijn wallen onder de ogen en wanneer ontstaan ze?

Natuurlijk kunnen de ogen zelf niet opzwellen. De oogballen zijn dichte bindweefselformaties die bestand zijn tegen de fysiologische intra-oculaire druk… Het vetweefsel in de oogkas dat de oogbol samenhoudt, kan opzwellen… Maar het losse bindweefsel dat de basis van de onderste oogleden vormt, kan grote hoeveelheden vocht ophopen omdat het overvloedig van bloed wordt voorzien en een goed lymfesysteem heeft.

Het vetweefsel in de oogholte aan de onderkant of aan de onderpool van de oogbol kan met de leeftijd ook scheefgroeien; de structuur ervan kan veranderen en de zwaartekracht zorgt ervoor dat het onder het onderste ooglid zakt. Dit kan een permanente wallen veroorzaken die verband houden met de beweging van onderhuids vet, bijv. bij oudere mensen.

Een orgaan ondersteunen met onderhuids vetweefsel en het naar beneden verplaatsen als het uitgeput is, komt ook voor in de retroperitoneale ruimte, bijvoorbeeld. De nieren van de mens zijn ook relatief mobiel en worden op hun plaats gehouden door een vaatsteel, buikdruk en een speciaal fossa, of nierbed, dat ook wordt gevormd door retroperitoneaal vetweefsel. En als iemand snel afvalt, kan de nier ook uit zijn bed glijden. Zo ontstaat nefroptose, of verzakking van de nier.

Maar veel vaker dan leeftijdsgebonden verplaatsing van vetweefsel onder de huid van de oogleden, worden wallen veroorzaakt door overtollig vocht, dat zich meestal ophoopt gedurende de nacht wanneer iemand in horizontale positie ligt. Daarom, als u wallen onder de ogen ziet, meestal in de ochtend – het is waarschijnlijk het gebruikelijke water, dat vertrekt in de avond.

Artsen weten dat het niet alleen wallen onder de ogen zijn die ’s ochtends vocht ophopen. Bij sommige patiënten met een neiging tot verhoogde intracraniële druk hoopt dit teveel aan vocht zich ook op in het cerebrale liquorsysteem. Het zijn deze patiënten die ’s morgens diffuse, sporadische hoofdpijn krijgen. In de avond zal de toestand normaliseren. De reden is dat de rechtopstaande positie de vloeistof dwingt de wet van de zwaartekracht te gehoorzamen en naar beneden stroomt. Spataderen daarentegen laten ’s avonds vocht wegvloeien en veroorzaken zwaarte, pijn, zwelling en vermoeidheid in de benen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van wallen onder de ogen??

Oorzaken van oedeem onder de ogen

Laten we eerst de redenen van algemene, fysiologische aard opsommen, die mogelijk verband houden met leefstijlstoornissen, slechte gewoonten. Dat wil zeggen, al diegenen die niet het gevolg zijn van een ernstige ziekte. De volgende oorzaken leiden tot wallen en wallen onder de ogen:

 1. systematische consumptie van zout voedsel. NaCl is natriumchloride, een stof die in water gemakkelijk uiteenvalt in ionen, en een teveel aan natrium dat het lichaam binnenkomt is de schuld van de zwelling. Het natriumkation heeft de eigenschap water aan te trekken, en hoe meer natrium, hoe meer water er in het lichaam wordt vastgehouden. Wanneer iemand gedurende 2-3 dagen een zoutloos dieet volgt, neemt de diurese of het volume vrijgekomen urine gedurende deze dagen sterk toe. Er is minder natrium in het lichaam en extra water is weg. De voordelen zijn duidelijk: niet alleen verdwijnen wallen onder de ogen, niet alleen kan het lichaamsgewicht verminderen door de eliminatie van overtollig water, maar vooral, aanzienlijk verlicht cardiovasculair systeem. Als er minder vocht in het gesloten volume van het vaatbed zit, wordt er minder druk uitgeoefend op de vaatwand en wordt de bloeddruk verlaagd en kan het hart met minder druk op die achtergrond werken;
 2. Alcohol houdt ook vocht vast in het lichaam. We hoeven het niet te hebben over de tekenen van stelselmatige drinkers: wallen, rood gezicht, geur van te veel drinken, wallen onder de ogen… Maar alcohol is verraderlijk: het houdt water vast, stuurt het naar de weefsels, maar droogt tegelijkertijd het lichaam uit, en ’s ochtends dorstig. Hoewel er vocht in het lichaam zit, is het allemaal naar de weefsels gegaan;
 3. Veel weergevoelige mensen merken zwellingen en wallen onder de ogen als het weer verandert, de luchtdruk verandert, en vooral als het vochtig en warm is, kunnen ook tenen en voeten opzwellen;
 4. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd met een intacte eierstok- en menstruatiecyclus kunnen op bepaalde dagen van de cyclus wallen onder de ogen ervaren als gevolg van schommelende hormoonspiegels;
 5. Wallen kunnen worden veroorzaakt door systematisch slaapgebrek, terwijl slapeloosheid van één nacht daar meestal niet toe in staat is;
 6. De fysiologische oorzaak van wallen onder de ogen is ook veroudering. Dit komt door beschadiging van de collageenstructuur en verzwakking van de elastische eigenschappen. Het proces kan niet worden gestopt of teruggedraaid, maar het kan wel worden vertraagd;
 7. Wallen en zwarte ogen kunnen in verband worden gebracht met chronische stress, angst en depressie. Nogmaals, bij deze aandoeningen slaapt de persoon niet goed, en het resultaat is weer dat het allemaal neerkomt op chronische slapeloosheid;
 8. Huilen en langdurig huilen kunnen ook gezwollen oogleden veroorzaken. Dit is het gevolg van een toename van de circulatie tijdens het huilen, een drukverhoging en vochtretentie door een fysiologisch mechanisme. Alle vrouwen weten dat het uiterlijk na het huilen ‘niet meer hetzelfde’ zal zijn;
 9. Overmatige blootstelling aan fel zonlicht. Enerzijds kan overmatig zonlicht de huid uitdrogen, anderzijds is de ophoping van vocht in het dikke weefsel een compenserend, beschermend mechanisme;
 10. Chronische oogvermoeidheid door langdurig werken met de computer, televisie kijken.

Ten slotte kunnen er ook erfelijke oorzaken zijn. Individuele losheid van onderhuids vet en bindweefsel kan genetisch worden geprogrammeerd. Denk bijvoorbeeld aan enkele zeldzame erfelijke syndromen, zoals het Marfan- en het Ehlers-Danlos-syndroom, die verband houden met een te grote elasticiteit van het bindweefsel.

Ziekten

Gelukkig zijn wallen onder de ogen zelden een teken van een ernstige ziekte, maar het is altijd nodig een arts te raadplegen wanneer u deze onaangename symptomen heeft die niet verdwijnen met intensieve zorg. Welke ziekten gaan het vaakst gepaard met gezwollen ogen en wallen onder de ogen? Allereerst zijn dat nierziekten, hart- en vaatziekten, leverziekten, medicijngebruik, diverse uitingen van allergieën, endocriene pathologie, I en andere ziekten. Laten we er dieper op ingaan, laten we de “virtuele kantoren” van verschillende specialisten doorlopen.

Bij een afspraak met een nefroloog

Verwar een uroloog niet met een nefroloog. Urologie is een wetenschap die zich bezighoudt met pathologie van de urinewegen. Bijvoorbeeld urologische ziekten zoals pyelonefritis en blaasontsteking. Urologie is een chirurgisch specialisme. Maar de nefroloog werkt eigenlijk goed nierweefsel, hun vermogen om bloedplasma te zuiveren en urine uit te scheiden, nefroloog onderzoekt pathologie is niet uitscheiding, en de vorming van urine.

Als de nieren het bloed niet goed filteren, wordt er natuurlijk vocht in het lichaam vastgehouden. Een tweede oorzaak van oogoedeem is het grote verlies van eiwit in de urine wanneer vrij grote eiwitmoleculen over het membraan van de nierglomeruli kunnen “springen”, bijvoorbeeld bij glomerulonefritis. De bovengrens van normaal urine-eiwitverlies is 0,33 gram per liter. Alles daarboven is abnormale proteïnurie.

Eiwitten hebben oncotische (niet te verwarren met oncologische!) druk, en als de hoeveelheid eiwitten in het lichaam afneemt, ontstaan er verschillende zwellingen. De populaire uitdrukking “verhongeren” gaat hierover: als iemand lange tijd honger heeft, omdat er niets te eten is, en hij heeft een laag eiwitgehalte in het bloedplasma (hypoproteïnemie), dan krijgt hij echt oedeem. Bij nierziekten komen deze meestal voor in het gezicht. Zoals de oude artsen plachten te zeggen: “je kunt de zieke nieren in het gezicht zien en het zieke hart in de benen”.

Als een patiënt een proteïnurie heeft die iets boven de norm ligt, bijvoorbeeld 0,4 g per liter, zal natuurlijk geen oedeem worden gezien. Maar als het dagelijkse verlies van eiwitten meer dan een, twee, veel minder 3 g bedraagt, dan zullen er uitgesproken wallen en wallen onder de ogen ontstaan, die ’s morgens het meest zichtbaar zullen zijn.

Afspraak bij de cardioloog

Als u chronisch hartfalen hebt, is uw hart niet langer in staat om bloed, vooral verticaal, vanuit uw onderste ledematen omhoog te pompen naar de vena cava inferior en naar de rechterkant van uw hart. Fysiologische mechanismen, veneuze kleppen en spiercontracties zullen niet helpen.

Dus het vocht stagneert en lekt uit zijn bloedvaten. De voeten van hartpatiënten zwellen ’s avonds sterk op, en door met de duim op het scheenbeen te drukken en deze dan weg te bewegen ontstaat er een kuiltje, alsof men op een klomp hard deeg drukt, dat dan langzaam egaliseert. Natuurlijk kunnen deze patiënten ook wallen onder de ogen hebben, en bijkomende symptomen zijn dyspneu, aanvankelijk bij inspanning, en in een later stadium ook in rust, angina pectoris aanvallen.

Ook vaak last van pijnen in de hartstreek, hoge bloeddruk. Natuurlijk zijn het vooral ouderen, maar tegenwoordig worden hartaandoeningen en daarmee gepaard gaande cardiovasculaire ongevallen, zoals hartaanvallen en beroertes, snel jonger. Het is daarom een goed idee om ten minste een algemeen bloedonderzoek voor het lipidenspectrum, een ECG, een echo van het hart of een echocardiogram te laten doen, uw bloeddruk te controleren en een cardioloog om advies te vragen.

Gastro-enteroloog, hepatoloog, infectieziektespecialist

De lever is een orgaan dat veel verschillende stoffen aanmaakt, vooral eiwitten. Het is algemeen bekend dat patiënten met een ernstige chronische leverziekte, bijvoorbeeld alcoholische cirrose, of chronische virale hepatitis met een ernstig, actief verloop uiteindelijk zeer mager en vermagerd worden. Zij hebben niet altijd zo’n duidelijk symptoom als geelzucht, maar dergelijke patiënten kunnen tegen een achtergrond van slankheid wallen onder de ogen hebben met een onnatuurlijke geelzucht, of zelfs een geelbruine tint.

Zij zullen de kenmerkende symptomen van leverschade hebben, bitterheid geassocieerd met vet voedsel, misselijkheid, pijn in de rechteronderkaak, gezwollen vingers. In dit geval is het raadzaam om een biochemisch bloedonderzoek te laten doen en ten minste minimaal vast te stellen hoe de lever werkt. Het is een test voor bilirubine, en de fracties daarvan voor de enzymen ALT en AST (levertransaminasen), alkalische fosfatase. Een echografie van de lever is ook raadzaam, en een specialist moet worden geraadpleegd. Als virale hepatitis wordt vermoed, moet bloed worden afgenomen voor PCR van de relevante virussen (B, C, D, E), en antilichamen, immunoglobulinen van de klassen M en G.

Een allergoloog bezoeken

Een allergische reactie veroorzaakt een extreme onderhuidse zwelling van het gezicht, die zo ernstig kan zijn dat de ogen niet geopend kunnen worden; ze worden smalle spleetjes en het hele zachte weefsel van het gezicht zwelt op. Het is een ernstige vorm van angio-oedeem, of Quincke’s. Dit is een potentieel levensbedreigende aandoening, die kan worden gecompliceerd door bronchospasme, verstikking en zelfs allergisch larynxoedeem, waarbij het slijmvlies van de bovenste luchtwegen zo gezwollen is dat het de ademhaling kan belemmeren.

Maar vaker komt het niet zover. Allergische rhinitis symptomen komen vaker voor. Dit wordt gevolgd door niezen, intense nasale afscheiding van grote hoeveelheden helder, slijmerig slijm. Rhinitis is een reactie op gras, grassen en pollen, de zogenaamde pollinose of hooikoorts. Allergische wallen, ook onder de ogen, kunnen in sommige gevallen worden veroorzaakt door voedselallergenen zoals pinda’s, chocolade, garnalen, zeevruchten, eieren en vele andere.

Natuurlijk zijn de meeste mensen zich bewust van hun eigen allergieën en hebben zij altijd een speciale spray bij zich of nemen zij pillen in tijdens het bloeiseizoen van het gras (als er sprake is van pollinose) en mensen met een voedselallergie proberen die producten te vermijden die zij niet mogen eten. Maar soms doen zich toch verschillende onaangename voorvallen voor, en kan een allergiepatiënt verrast worden.

Een afspraak met een endocrinoloog

Endocriene stoornissen zijn ook vaak de oorzaak van wallen onder de ogen, maar ze zijn niet de enige oorzaak. Een van de meest voorkomende oorzaken van endocriene stoornissen is een hyperfunctie van de schildklier, bekend als hyperthyreoïdie of thyrotoxicose. We hebben het hier helemaal niet over de ziekte van Graves, maar over iets heel anders.

Een teveel aan schildklierhormonen, thyroxine en triiodothyronine, leidt tot een aanzienlijke versnelling van het hele metabolisme, een stijging van de lichaamstemperatuur en een snelle verbranding van alle energiebronnen van het lichaam in deze oven. In aanvulling op een constant gevoel van warmte, opvliegers, koorts, zweten, prikkelbaarheid, neiging tot diarree, een persoon verbrandt bijna al het vetweefsel, en tegen dit gewichtsverlies begint gewoon zakken onder de ogen. Maar wij verzekeren u dat dit niet het belangrijkste gezondheidsprobleem is wanneer een patiënt naar de dokter gaat. Patiënten met ernstige hyperthyreoïdie hebben zo ernstige problemen dat van wallen onder de ogen helemaal geen sprake is.

Bezoek aan een oogarts

Ziekten van de ogen en hun aanhangsels zijn soms ook de oorzaak van wallen onder de ogen. Maar in dit geval treedt de zwelling meestal aan één kant op. Een voorbeeld is een insectenbeet. Dit zijn vreemde lichamen van het oog, verschillende verwondingen, conjunctivitis, en vooral allergische, waarbij uitgesproken unilateraal of bilateraal oedeem ontstaat. Het kan blepharitis zijn, of ontsteking van de oogleden, en andere pathologieën. Bloedende tranen, een vreemd voorwerp in het oog, een branderig gevoel, mogelijke droogte en andere symptomen. Dit betekent natuurlijk een dringend bezoek aan een oogarts, of, zoals ze vroeger zeiden, een oogarts.

Bij een bezoek aan een huisarts

Ten slotte speelt de huisarts, in tegenstelling tot specialisten, de rol van verkeersregelaar, die de patiëntenstroom “naar de juiste plaats” leidt. Het is dan ook tot hem dat patiënten met diverse problemen zich in eerste instantie wenden, en een bekwame huisarts, of huisarts kan in sommige gevallen zelfs het probleem oplossen.

Zo kunnen vochtretentie en oogzwelling worden veroorzaakt door sommige medicijnen. De meest voorkomende oorzaak zijn orale anticonceptiemiddelen. Sommige mensen denken dat voorbehoedsmiddelen alleen worden genomen als voorbehoedsmiddel. In feite is dit niet waar, zij behandelen een groot aantal verschillende ziekten bij vrouwen die de hormonale achtergrond moeten “corrigeren”. Bijvoorbeeld, orale anticonceptiva zoals Ges of Iarina kunnen worden gebruikt om ernstige acne te behandelen, of acne.

Perifeer oedeem kan worden veroorzaakt door amlodipine, een calciumblokker die bij cardiologie wordt gebruikt. Dus als u perifere wallen heeft, zoals op de benen, of wallen onder de ogen, controleer dan eerst zorgvuldig welke medicijnen u gebruikt en of u geen nieuwe medicijnen heeft genomen. Het kan zo’n neveneffect hebben.

Zoek naar de oorzaak

Uiteraard zal elke bevoegde arts, na ondervraging en onderzoek, een reeks handelingen verrichten, of diagnostische activiteiten, die erop gericht zijn de oorzaak van wallen onder de ogen vast te stellen en een diagnose te stellen. Het is belangrijk om te vragen hoe snel de zwelling is ontstaan. Allergisch oedeem ontwikkelt zich zeer snel, binnen enkele uren, maar hartoedeem duurt lang en duurt enkele weken of zelfs maanden. Oedeem bij een nierziekte treedt meestal ’s nachts op, en als er sprake is van een nierziekte is dat meestal te zien aan de hoeveelheid en de kwaliteit van de urine, veranderingen in het bloedonderzoek.

Allergisch oedeem kan gepaard gaan met uitslag, urticaria, jeuk, bronchospasme en ademhalingsstoornissen, enz.

Een patiënt met gezwollen ogen of wallen onder de ogen kan in ieder geval een symptoom zijn van een andere ziekte:

 1. een algemeen bloedonderzoek met telling van de witte bloedcellen, bepaling van de bezinkingssnelheid en hematocriet;
 2. urineonderzoek;
 3. ECG;
 4. echocardiografie,
 5. Echografie van de onderste extremiteit,
 6. röntgenfoto van de borstkas.

De bloeddruk kan ook worden gemeten (gecontroleerd) en een echografie van de schildklier kan geïndiceerd zijn en een specialist zal u zo nodig doorverwijzen naar andere onderzoeken.

Hoe oogwallen en wallen verwijderen?

Natuurlijk zullen we eerst praten over de manieren om wallen te verlichten wanneer een persoon geen ziekte heeft die ze kan veroorzaken, en wallen onder de ogen verschenen om natuurlijke redenen. We beginnen met fysieke behandelingen voor wallen in de ogen, gevolgd door topische behandelingen zoals infusies, lotions, zalven, crèmes, gels…

Vervolgens beschrijven we enkele medicijnen die van invloed zijn op wallen en wallen onder de ogen. Dit zijn enkele anti-allergische middelen, die iedereen in zijn EHBO-doos zou moeten hebben. Laten we het heel kort hebben over diuretica, oftewel vochtafdrijvende middelen.

Nominatie Locatie Naam Prijs
Zonder medicatie 1 Contrasterende was
2 Koud
3 Massage
4 Comprimeert
Lokale remedies 1 Welke zalf, crème of gel te gebruiken?
2 Troxevasin gel (troxerutin) 234 €
3 Lyton 1000 (natriumheparinaat) 356 €
4 Reliëf 484 €
5 Proctonis 246 €
6 Bepanthen (dexpanthenol) 470 €
8 Curiosine (zinkhyaluronaat) 457 €
9 Bruise-off 116 €
10 Reddingsbalsem 164 €
11 Viszniewski balsamico smeersel 40 €
Instrumentatie en cosmetische behandelingen 1 Chirurgische cosmetologie en plastische chirurgie

Geen medicijnen

Hier zijn enkele eenvoudige methoden die in de meeste gevallen helpen om gezwollen ogen en wallen onder de ogen als gevolg van natuurlijke oorzaken zoals slaaptekort te genezen of volledig te elimineren.

Contrasterende was

De eerste behandeling is je gezicht wassen met contrasterend, warm en koud water. Om de bloedvaten onder de huid en in het onderhuidse vet te oefenen. Warm water verwijdt de bloedvaten, koud water vernauwt ze. Al met al heeft dit samen het effect dat de bloedcirculatie in het capillaire netwerk toeneemt, de lymfedrainage verbetert en de zwelling begint te verdwijnen. Het belangrijkste geheim is om uw ogen niet met heet water te wassen als de zwelling nog niet is opgebouwd en zich nog steeds ontwikkelt. Bijvoorbeeld, als een meisje huilt (en er zwelling ontstaat), kunt u alleen wassen met koud water. Je bloedvaten zullen verkrampen en de wallen onder je ogen zullen niet meer groeien.

Omgekeerd, als u uw gezicht met warm water wast terwijl de zwelling nog aan de gang is, zullen de bloedvaten zich verwijden en de wallen snel toenemen. Heet water is nuttig nadat de zwelling is gestopt met opbouwen en dan zal vasodilatatie ervoor zorgen dat de zwelling gedeeltelijk wordt opgenomen in de venulen, haarvaten, en het gebied verlaat.

Koud

In het eenvoudigste geval kunt u de onderste oogleden masseren met een ijsblokje, dat u vooraf bereidt met zuiver water en in de vriezer bewaart.

De ijsblokjes zijn nuttig omdat de kou de bloedvaten nog beter vernauwt dan een koude wasbeurt. Als inderdaad juist op dit punt de volledige zwelling doorgaat met het vrijkomen van weefselvocht en de vorming van wallen, zal het ijs het proces stoppen. Daarom is de beste manier om wallen onder de ogen te verwijderen die zijn ontstaan tijdens het huilen – onmiddellijk ijsblokjes gebruiken. U kunt er zeker van zijn dat er zich geen zakken zullen vormen. Naast een ijsblokje kunt u infusies en afkooksels van geneeskrachtige kruiden invriezen, zoals calendula, kamille, tijm of zelfs salie.

Een massage met ijsblokjes mag niet langer dan ̩̩n of twee minuten duren Рanders raak je de wallen kwijt, maar kun je een loopneus krijgen. En bij een chronische sinusitis maxillaris buiten het exacerbatiestadium, kan het zijn dat u, door ijs op uw gezicht te smeren en er stromen ijswater van te maken, een exacerbatie van chronische sinusitis maxillaris bereikt, het verschijnen van andere sinusitis. Er is ook een kans dat je een tandverkoudheid oploopt.

Tenslotte, als u geen ijsblokjes hebt, kunt u gewoon een paar gewone eetlepels in de vriezer doen, na 5 minuten zijn ze koud en kunt u ze op uw onderste oogleden houden tot ze warm zijn. Het is een veel zachtere manier om het onderste ooglid en het omringende weefsel te koelen. Er is geen koude waterstroom en de lepel geeft veel sneller kou af, omdat het immers een metaal is en een hogere warmtegeleiding heeft dan ijs. U kunt dus een paar lepeltjes in de koelkast leggen en ze een of twee minuten op uw eigen gezicht opwarmen.

Massage

De laatste fase is een lichte massage, het gebied rond de oogleden en vervolgens de andere delen van het gezicht. De massagebewegingen moeten zacht, licht, kloppend en tikkend zijn. Ze moeten worden gedaan volgens de massagelijnen, het zal de lymfedrainage en de afvoer van weefselvocht uit de ogen en de onderste oogleden verhogen.

Massage in het algemeen is zeer effectief tegen zwellingen, en niet alleen in het gezicht. Het is wenselijk om dagelijks ongeveer 3-5 minuten te masseren, waarbij alleen de vingertoppen worden gebruikt. De bewegingen moeten in beide richtingen plaatsvinden, aangezien de lymfecollectoren die lymfe en weefselvocht van de onderste oogleden verzamelen, dit naar de kleine lymfeklieren in de temporale zone en de neusrug brengen. Hier is een link naar de juiste techniek van gezichtsmassage, en hier.

Comprimeert

Verschillende oogmaskers en -compressen kunnen helpen tegen gezwollen ogen. Bijvoorbeeld kompressen met sterke thee of koffie. Ze verminderen de vaatpermeabiliteit dankzij de aanwezigheid van tannines, vooral tannine. U kunt ook kompressen van vers afkooksel van kamille toepassen, of zelfs kamillethee. Kamille is in de cosmetologie altijd gebruikt als verzachtend en irriterend middel. Als kamille wordt gebruikt, kan dat nooit kwaad.

Meestal wordt een wattenschijfje gedrenkt in thee of afkooksel en gedurende 15-20 minuten op de ogen en de onderste oogleden aangebracht. Als laatste redmiddel kunt u de theezakjes zelf op de ogen aanbrengen. Vers geperst citroenmelisse sap helpt veel – je kunt er ook wattenschijfjes in weken en die ongeveer 20 minuten op je ogen houden, en dan je gezicht wassen met koel water. Een goed volksmiddel is het sap van gewone peterselie, dat je ook 10 minuten onder je ogen kunt houden.

Peterseliesap heeft dankzij de calcium- en fosforverbindingen een witmakend effect op de huid.

Ga over op verschillende topische middelen.

Lokale geneesmiddelen

Het arsenaal van topische remedies die kunnen worden gebruikt om zich te ontdoen van wallen onder de ogen, echt onuitputtelijk. We moeten echter altijd beseffen wat een goede crème, gel of zalf moet bevatten en welk effect hij moet hebben. Preparaten om wallen onder de ogen weg te werken moeten bijvoorbeeld de volgende effecten hebben:

Ze moeten de microcirculatie in de haarvaten verbeteren en een verwarmend effect hebben. Deze opwarming zal effectief zijn voor langdurige, stagnerende wallen. Dit zet het weefselvocht in beweging, en in combinatie met massage en andere technieken kunnen wallen geleidelijk worden verwijderd;

beïnvloeden het bindweefsel, verhogen de elasticiteit van collageen, stimuleren de synthese ervan. Het is aangewezen voor ouderdomswallen onder de ogen;

Versterken van de vaatwand van haarvaten, kleine slagaders en aders, waardoor wordt voorkomen dat bloedplasma gemakkelijk doordringt in de weefselvloeistof, waardoor oedeem ontstaat. Deze middelen zijn vooral aangewezen wanneer men gevoelig is voor allergische reacties, wanneer de zwelling zeer snel toeneemt;

normaliseert het celmetabolisme, versterkt de membranen, bestrijdt chronische veneuze insufficiëntie.

Welke bestanddelen en werkzame stoffen kunnen dit alles produceren in het onderhuidse weefsel, het vetweefsel en het bindweefsel? Het bestaat uit heparine, vitamine C, kamfer, menthol, fenylefrine, cafeïne, hyaluronzuur en collageen, plantaardige essentiële oliën en enkele algenextracten, die een verstrakkend effect hebben. Rozemarijn, salie, weegbree en ginsengwortel behoren tot de plantaardige ingrediënten. Hier zijn enkele van de meest effectieve topische behandelingen voor wallen in de ogen.

Wat te kiezen: zalf, crème of gel?

Het hangt allemaal af van het beoogde gebruik van het product. Zalven zijn stoffen waarvan de zalfbasis meestal dik is en diep in de huid wordt opgenomen, met een sterke, maar langzame werking. Het is raadzaam om de zalf enkele uren aan te brengen om te werken. Daarom is het beter om de zalf ’s nachts aan te brengen. Ze hebben een karakteristieke glans, en bij gebruik overdag duurt het lang voordat ze zijn opgenomen en zichtbaar worden op het huidoppervlak.

Crèmes zijn het perfecte tussenproduct tussen zalven en gels. Een crème is een emulsie, een suspensie van vele druppels vetoplosbare stoffen in een basische vetbasis. Het eenvoudigste voorbeeld van een bekende crème is mayonaise. Het absorbeert binnen enkele minuten, waardoor het ideaal is voor een “quick fix” voor uw ogen en oogleden, zoals een regelmatige ochtendmassage voor het uitgaan. De crème kan ook na een dag slapen en ’s avonds worden gebruikt.

Tenslotte verdampen de gels extreem snel, letterlijk binnen 2-3 minuten. Ze laten geen resten achter op de huid en kunnen dus meerdere keren per dag worden gebruikt. Het is aan u om te beslissen welk product u gebruikt, sommige zijn zowel in zalf- als in crèmevorm verkrijgbaar, maar sommige zijn alleen verkrijgbaar als gel, geen andere vorm. Een voorbeeld is Lyton 1000, of natriumheparinaat.

Attentie! Sommige van deze producten zijn niet specifiek geformuleerd voor gebruik op het gezicht, laat staan voor het delicate gebied rond de ogen (periorbitale zone). Sommige van deze middelen worden gebruikt bij de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie van de onderste ledematen, en worden toegepast op de huid van de benen.

Er bestaat zelfs een groep producten die speciaal zijn samengesteld voor de behandeling van aambeien, die op het slijmvlies van de anus en het rectum moeten worden aangebracht. Maar vrees niet: zowat alle slijmvliezen zijn veel gevoeliger voor zalven en crèmes dan het huidoppervlak, dus het kan geen kwaad om butt-producten op uw huid aan te brengen. Je kunt het immers vanuit filosofisch oogpunt bekijkenJ

In ieder geval moeten alle topische producten, voordat zij op het gezicht worden aangebracht, eerst worden getest op de gevoelige huid, zoals de huid van de pols of de elleboog, om de tolerantie en het ontbreken van allergische reacties te beoordelen. Ten slotte moet u zeer voorzichtig zijn om te voorkomen dat u een van de volgende medicijnen in uw ogen krijgt. Als dit gebeurt, moet u uw ogen spoelen met veel schoon water en een arts raadplegen, of de officiële instructies voor het geneesmiddel volgen.

In het algemeen is het raadzaam vóór de eerste toepassing de gebruiksaanwijzing volledig te lezen, met name het gedeelte over contra-indicaties en bijwerkingen. Deze Eurorieken hebben noodzakelijkerwijs geregistreerde geneesmiddelen, maar parafarmaceutica en cosmeceutica zijn er meestal zeer summier over, meestal zonder “bijwerkingen” of contra-indicaties.

De spreiding van de detailhandelsprijzen voor apotheken van alle eigendomsvormen in de Nederlands Federatie is voor het voorjaar van 2021 aangegeven. Het opnemen of weglaten van een product in deze lijst is geen reclame of anti-promotie voor de fabrikant of het geneesmiddel. Informatiebron alleen voor officiële instructies die in het publieke domein zijn gepubliceerd.

Alle hieronder verstrekte informatie is uitsluitend ter informatie en vormt geen directe aanbeveling voor actie of medisch advies. Gebruik deze materialen niet voor diagnose, behandeling of medische procedures. Raadpleeg een arts voordat u een techniek of product gebruikt. Deze site is geen gespecialiseerd medisch portaal en is geen vervanging voor professioneel medisch advies. De beheerder van deze website aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid jegens partijen die indirecte of directe schade hebben geleden als gevolg van een verkeerde interpretatie of misbruik van het materiaal op deze bron.

Troxevasin gel (troxerutin)

Beoordeling: 4.9

Troxevasin gel

Troxevasin bevat een bioflavonoïde met vitamine P activiteit, die vooral het veneuze deel van het vaatstelsel beïnvloedt, dus is het zeer goed voor spataderen. Het verhoogt de veneuze tonus, vermindert zwellingen, bestrijdt ontstekingen, met bloedstolling, kan de permeabiliteit van haarvaten en aders verminderen, en voorkomt daarom de vorming van oedeem rond de ogen en kan een preventiemiddel zijn. Tegelijkertijd vermindert het ontstekingen in de bloedvaten en is het goed om flebitis te voorkomen. De belangrijkste indicatie is natuurlijk spataderen en chronische veneuze insufficiëntie.

Daarnaast kan Troxevasin worden toegepast bij pijn en zwelling van traumatische aard, bij kneuzingen, verstuikingen en diverse verwondingen. Het is raadzaam om Troxevasin routinematig twee keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds, aan te brengen totdat het volledig is geabsorbeerd, waarbij de vingertoppen worden gemasseerd. Het geneesmiddel wordt goed verdragen, met slechts af en toe huidreacties zoals urticaria en contactdermatitis. Alleen aanbrengen op een intact oppervlak. Troxevasin in gelvorm, verpakt in tubes van 40 gram, en vervaardigd in Bulgarije door Balkanpharma kost 200 tot 250 roebel.

Lyoton 1000 (natriumheparinaat)

Beoordeling: 4.8

LYOTON 1000 (NATRIUMHEPARINAAT

Lyoton 1000 is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen: een kleine tube van 30g, een medium tube van 50g en een grote tube van 100g. De kosten van een klein buisje variëren van 390 tot 430 roebel. Dit is een gel die natriumheparinaat bevat, vervaardigd door de Menarini-groep uit Italië. Het is een kleurloze, of enigszins gelige, viskeuze, transparante gel, ruikt vrij aangenaam. Zijn belangrijkste functie is het voorkomen van trombose. Het is een direct werkend antistollingsmiddel, het vermindert stolling, ontsteking, en wordt over het algemeen gebruikt om kneuzingen en bloedstolsels op te lossen en zwelling te verminderen, wat precies is wat we nodig hebben.

Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van spataderen, tromboflebitis, verwondingen aan weke delen, en helpt bij het oplossen van plaatselijke hematomen en infiltraten. Het kan één tot drie keer per dag worden toegepast gedurende een kuur van 3 tot 7 dagen. Lyoton wordt goed verdragen, en slechts zeer zelden kan er sprake zijn van roodheid van de huid en jeuk, maar meestal wordt de tolerantie vooraf gecontroleerd met een test. Het is verboden het product aan te brengen op beschadigde huid en slijmvliezen, dus u moet oppassen dat Lyoton 1000 niet in de ogen komt.

Reliëf

Beoordeling: 4.8

Reliëf

Relief is een middel voor de behandeling van aambeien. Het is een gele zalf die wordt geproduceerd door de firma Hamar uit Griekenland; de eigenaar van het registratiecertificaat is de vertegenwoordiging van de Duitse onderneming Bayer in Nederland. Hoewel gemaakt om aambeien te behandelen, is het enige actieve ingrediënt fenylefrine.

Fenylefrine wordt nu zeer algemeen gebruikt in verschillende neusdruppels, waaronder oliedruppels, om de neusademhaling te verbeteren, eenvoudig gezegd voor rhinitis. Hetzelfde vaatvernauwende effect heeft het in de vorm van een zalf voor aambeien. En het vermindert exsudatie, jeuk in het anusgebied en zwelling. We moeten ook wallen verminderen, dus het zou geen zonde zijn als deze zalf wordt aangebracht op de onderste oogleden om wallen onder de ogen te verwijderen. De zalf kan tot 4 maal per dag worden aangebracht op het slijmvlies van de anus, of op de huid, die veel minder gevoelig is dan het slijmvlies, met dezelfde hoeveelheid Reliëf.

Fenylefrine vernauwt de bloedvaten. Maar bij topische toepassing wordt het over het algemeen goed verdragen, in hogere doseringen kan het leiden tot nervositeit, slapeloosheid, hoge bloeddruk en verergering van hyperthyreoïdie, als er sprake is van een hyperfunctie van de schildklier. De prijs van Relief, dat 30 gram weegt, varieert van 400 tot 470 roebel.

Proctonis

Beoordeling: 4.8

PROCTONIS

Proctonis is een ander middel voor de behandeling van aambeien, ditmaal geproduceerd door het binnenlandse bedrijf VIS. Een crème van 30 gram kost 230 tot 330 roebel. Dit product werkt een beetje zoals het vorige middel, Relief. Maar in tegenstelling tot het vorige middel is Proctonis niet langer een geneesmiddel, maar een cosmeceutical. Het bevat cacaoboter en haaienleverbestanddelen, glycerine, extracten van toverhazelaar, aloë, salie en bepaalde andere planten. De werking is verzachtend, het geneest en verstevigt de huid. Het product is ook aangewezen voor toepassing in de anus, maar kan ook worden gebruikt op het gezicht om blauwe plekken, zwellingen en wallen onder de ogen weg te werken. Het wordt 1 tot 2 keer per dag gebruikt, wordt goed verdragen en is in bijna elke apotheek verkrijgbaar.

Bepanthen (dexpanthenol)

Beoordeling: 4.7

Bepanten

Dexpanthenol wordt in veel apotheken verkocht. Het kan worden gebruikt in zalven, crèmes en speciale schuimen. Bepanten is een van de beste preparaten en bestaat ook in crème- en zalfvorm. De zalf is zacht, elastisch, lichtgeel, heeft een zwakke geur van lanoline. Lanoline is een speciale stof, gewonnen uit het waswater van schapenwol. Je kunt lanoline een natuurlijke vaseline noemen. Aangezien conventionele vaseline uit aardolie wordt gewonnen. De crème daarentegen is ook gelig, zacht en elastisch. Naast dexpanthenol is de crème ook geformuleerd met verschillende aanvullende stoffen, terwijl de witte bijenwas en amandelolie in de zalf zijn opgenomen.

Het is goed voor de regeneratie van de huid, en normaliseert het celmetabolisme. Het kan dus niet worden gebruikt voor directe verwijdering van wallen, maar om de turgor van de huid in het algemeen te verbeteren, de kwaliteit ervan te verhogen, de trophiciteit ervan te verbeteren en de elasticiteit ervan te vergroten. Het product moet één of twee keer per dag worden aangebracht en met zachte masserende bewegingen worden ingewreven. Vrijwel alle dexpanthenolproducten, inclusief Bepanthen, worden zeer goed verdragen en hebben geen bijwerkingen. Bepanten in een kleine tube van 30g in een crème van 5% concentratie kost in de apotheek van 390 tot 450 roebel.

Solcoseryl

Beoordeling: 4.7

SOLCOSERIL

Solcoseryl is een zalf en gel in kleine tubes, gemaakt in Zwitserland, voor een kleine tube gel betaalt u 360 tot 470 roebel. Solcoseryl, als je het ruikt, ruikt een beetje naar vleesbouillon, en dat is terecht. Het is afgeleid van het bloed van melkkalveren, dus dierenrechtenactivisten en strenge veganisten zullen het waarschijnlijk niet lekker vinden. En dat niet alleen. Biologische producten afgeleid als extracten van dieren zijn in veel landen verboden, niet alleen voor behandeling maar ook voor invoer.

Sinds enige tijd wordt bijzondere aandacht besteed aan deze producten, met name in verband met runderen. Een kwart eeuw geleden was er in Groot-Brittannië een ernstige epidemie van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, ofwel de gekkekoeienziekte, die een massale achteruitgang van de veestapel veroorzaakte, en zelfs mensen ziek maakte (met dodelijke afloop, want de dodelijkheid van deze ziekte is 100%). Sinds 1995, bijvoorbeeld, zijn in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 10 mensen gestorven aan de gekkekoeienziekte. Daarom zijn alle van runderen afgeleide biologische producten verboden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Er zijn ook doden gevallen in de VS. Lees hier over “gekkekoeienziekte”:

Terug naar Solcoseril. Het preparaat heeft zich bewezen als een huidherstellend middel, een stimulans voor de proliferatie van fibroblasten die collageen aanmaken, d.w.z. verbetering van de functie van het bindweefsel. Solcoseryl kan niet alleen op de intacte huid worden aangebracht, maar ook op wonden, zoals zonnebrand, schaafwonden, krassen en snijwonden, die bij krassen ook tot wallen en wallen onder de ogen kunnen leiden. Het middel moet één tot twee keer per dag worden aangebracht en bij wallen onder de ogen is het beter om de Solcoseryl-zalf te gebruiken en niet de gel. Het geneesmiddel wordt goed verdragen, met uiterst zeldzame bijwerkingen, waaronder allergische reacties in de vorm van urticaria.

Curiosine (zinkhyaluronaat)

Beoordeling: 4.7

Curiosine

Curiosine is een verbinding van zink en hyaluronzuur. De gel in een kleine verpakking van 15 g wordt geproduceerd door het bekende Hongaarse farmaceutische bedrijf Gedeon Richter, en kost een relatief kleine verpakkingsprijs: van 470 tot 620 roebel. Dit geneesmiddel geneest wonden, en hyaluronzuur is een essentieel bestanddeel van het bindweefsel, dat het vermogen om te herstellen, of te regenereren, verbetert en de elasticiteit van de huid verbetert.

Zink heeft een uitdrogende en antimicrobiële werking, dus het kan bijvoorbeeld worden toegepast bij milde tot matige acne. Het kan echter ook worden gebruikt als symptomatische behandeling van zwellingen en wallen onder de ogen. Hyaluronzuur kan immers ook door de intacte huid worden opgenomen en door de verbetering van de trofische structuur van het bindweefsel verhoogt het de turgor van de huid. En ook al heeft Kuriosin geen anti-oedeemeffect, dergelijke wallen onder de ogen stoppen met verslappen, er zijn minder rimpels in de periferie, en daardoor beginnen de wallen er zelf “veel beter” uit te zien, bij wijze van spreken. Curiosine moet tweemaal per dag in een dunne laag op de huid worden aangebracht. Het geneesmiddel wordt binnen enkele minuten opgenomen, inwrijven is niet nodig.

Bruise Off

Beoordeling: 4.6

SINYAK-OFF

Bruise Off maakt door zijn naam duidelijk dat het een cosmeceutical is, geen geneesmiddel. Het is een gel met een verstevigend effect, en een kleine tube van 30 g, vervaardigd door het Oekraïense bedrijf Bionkon, zou goedkoop zijn: van 103 tot 155 roebel. Dit product is speciaal ontworpen om blauwe plekken en bloedingen te verminderen, en kan daarom zwellingen en wallen na operaties en trauma’s verminderen, vermindert het ontstekingspotentieel van de huid.

Het belangrijkste werkzame bestanddeel is hirudine, dat wordt verkregen uit medicinale bloedzuigers. Bloedzuigers gebruiken deze hirudine, wanneer ze hun tanden in de huid prikken, zodat deze niet stolt wanneer ze het bloed drinken. De werking van hirudine is vergelijkbaar met die van heparine, zoals hierboven beschreven voor Lyoton-1000. Bijgevolg verbetert Bruise-Off ook de bloedcirculatie en bestrijdt het zwellingen. Het bevat ook pentoxifylline, een geneesmiddel dat de microcirculatie van de haarvaten verbetert en de vaatwand beschermt. De gel kan tot 5 keer per dag op de oogleden worden aangebracht en met kleine, masserende bewegingen worden ingewreven. U kunt het aanbrengen tot de wallen onder de ogen volledig verdwijnen, het is alleen wenselijk om te voorkomen dat het in de ogen komt.

Spasatel-balm

Beoordeling: 4.5

Spasatel Balsem

Spasatel is een balsem ontwikkeld door het binnenlandse bedrijf Lumi, welbekend bij de Russen. Ook dit is geen geneesmiddel maar een cosmeceutical, maar de goed gekozen ingrediënten zorgen voor een oplossend, regenererend en antimicrobieel effect. De samenstelling van de balsem is vrij complex: het is naftaleenolie, actieve bestanddelen van bijenwas, duindoornolie, complex van zeer actieve natuurlijke essentiële oliën (roos, tea tree) en vitaminen.

Dit product is niet overbodig in een medicijnkastje thuis. Naast de behandeling van wonden, abcessen en brandwonden, wordt Spasatel gebruikt om kneuzingen, kneuzingen, zwellingen en wallen te behandelen. Aanbrengen met een dunne, masserende beweging op de huid van de oogleden, maar mag ook ’s nachts worden aangebracht, zodat het enkele uren intrekt. Als balsem Rescue voor chronische wallen onder de ogen ’s avonds wordt aangebracht, zullen ’s ochtends in ieder geval de zone en de ernst van de wallen niet toenemen, maar gelijk blijven. U hoeft niet meer dan 150 roebel te betalen voor een tube van 30 gram.

Vishnevsky balsamico smeersel

Beoordeling: 4.5

BALSAMICO VISHNEVSKY LINIMENT

Viszniewski Balsamic Liniment – is de volledige “wetenschappelijke” naam van de zalf bekend bij alle Vishnevsky. Maar wat is het verschil tussen zalf en zalf?? Liniment is ook een uitwendige toedieningsvorm, die eruit ziet als een dikke vloeistof of gelatineachtige massa, maar de gelatine smelt bij lichaamstemperatuur. Een zalf kan worden omschreven als een vloeibare zalf.

In dit geval hebben we in het Vichnevsky smeersel twee werkzame stoffen, xeroform en berkenteer. Formeel verwijst het naar een antisepticum, maar het heeft niet alleen een antimicrobiële maar ook een sterk ontstekingsremmende werking, en kan de weefselregeneratie bevorderen. Hoewel dit product meestal wordt gebruikt bij schone en zuivere chirurgie, kan het ook sporadisch worden toegepast op de wallen onder de ogen.

Het wordt meestal toegepast bij infectieuze inflammatoire huidaandoeningen. Het wordt gebruikt voor steenpuisten, bevriezing en brandwonden, schone en etterende wonden, diverse zweren en zweren. Bij wallen en wallen rond de ogen moet deze zalf zonder wrijven worden aangebracht en een uur blijven zitten. De huid van het onderste ooglid is dun, goed doorbloed, dus u kunt deze zalf niet de hele nacht aanbrengen, na een uur moet hij worden verwijderd met warm water. Deze dagelijkse toepassing gedurende een uur kan gedurende 3 weken als kuur worden toegepast.

Natuurlijk zijn teer en xeroform vrij actieve, slecht ruikende stoffen, Daarom moet in het geval van Vichnevski zalf altijd vooraf een huidtest op tolerantie en afwezigheid van allergische reacties worden uitgevoerd. Vichnevsky liniment breekt echter alle records wat betreft beschikbaarheid en goedkoopheid. U betaalt tussen 22 en 60 roebel voor een verpakking van 25 gram, vervaardigd door de Yaroslavl Pharmaceutical Factory., Het is een goedkope behandelmethode.

en cosmetische technieken

De volgende stap in de strijd tegen wallen en wallen is een bezoek aan een schoonheidssalon voor verschillende procedures. Voornamelijk professionele lymfedrainage massage, microstroom therapie, speciale lifting behandelingen die de oogcontouren verstevigen, en het aanbrengen van speciale professionele collageen maskers. Ultrasone lifting met inbreng van een speciale gel is mogelijk.

Speciale therapieën met radiofrequente golven, thermage, zijn ook verkrijgbaar in schoonheidssalons. De speciale kenmerken van de radiogolven wijzigen de fysische eigenschappen van het collageen diep in het weefsel en de golven geven het energie om de elasticiteit en het jeugdige uiterlijk te herstellen. Het gebied rond de ogen, het periorbitale gebied, wordt iets zachter, het wordt elastischer en het onderste ooglid ziet er veel gelijkmatiger uit.

Operatieve cosmetologie en plastische chirurgie

De volgende fase zijn al invasieve technieken, waarmee ook wallen onder de ogen en wallen kunnen worden verwijderd. Het gaat bijvoorbeeld om het gebruik van hyaluronzuurvullers, die in het betreffende gebied rond de ogen worden geïnjecteerd. De tweede methode is het gebruik van mesoniet – wanneer zelfabsorberende draden worden gebruikt, worden deze diep in de huid rond de ogen ingebracht. Het houdt de bovenste huidlagen, of epidermis, in de juiste positie en voorkomt dat ze naar de zijkanten afbuigen, zodat er geen wallen ontstaan.

Er zijn technieken die gebruik maken van de eigen biologische materialen van de patiënt. Dit is bijvoorbeeld plasmogel. De patiënte doneert haar eigen bloedplasma, op basis daarvan wordt een bloedgel bereid, die vervolgens in de “probleemzones” wordt geïnjecteerd. Dankzij dit volledig compatibele biologische materiaal, of vloeibare autograft, hoeft de chirurg zich geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

De laatste en meest radicale manier om wallen onder de ogen blijvend te verwijderen is een chirurgische ingreep die blepharoplastie wordt genoemd.

Blepharoplastie is een cosmetische operatie die wordt uitgevoerd door plastisch chirurgen, meestal poliklinisch. De operatie bestaat uit het maken van een incisie in het onderste ooglid onder de wimpers, in de buurt van de natuurlijke oogplooi, waar deze incisie dan niet zichtbaar is. De chirurg moet dan het weefsel dat het gebied van de zwelling en de zak vormt, verwijderen of herverdelen. Dit is vetweefsel, spierweefsel of dunne en verslapte huid. De huidflap wordt vervolgens met kleine hechtingen van oplossend hechtmateriaal langs de natuurlijke plooi vastgezet, waardoor een nieuwe contour wordt gevormd. U kunt hier lezen over blepharoplastie.

Uiteraard moeten al deze manipulaties, vooral die welke gepaard gaan met invasieve technieken, injecties en operaties worden uitgevoerd in erkende instellingen dermatocosmetologen en plastisch chirurgen opereren om diverse complicaties te voorkomen.

Preventie

Het is veel gemakkelijker om wallen onder de ogen en gezwollen ogen te voorkomen dan ze te behandelen. Als u de onderstaande eenvoudige richtlijnen volgt, blijft uw gezichtshuid lang fris:

Beperk uw zoutinname, maar beslist een arts. Van mensen met hypertensie is bekend dat zij zout beperken, zij consumeren 5g per dag. Vergeet niet dat natriumchloride ook nodig is, natrium is een essentiële plasma-elektrolyt. U kunt een zoutloos dieet “uitzitten”, maar u moet het niet te lang maken, niet meer dan 10 dagen. Om ongemak te voorkomen kan een dergelijk dieet bestaan uit fruit, zuivel, kwark, waarbij in principe geen zout wordt gebruikt;

 1. drink ’s nachts niet te veel sterke thee of koffie; u moet elke dag minstens 8 uur slapen;
 2. Geef alcohol en nicotine helemaal op;
 3. gebruik geen kruiden, augurken, probeer de Koreaanse, Chinese keuken uit uw dieet te weren, want die is te pittig met veel glutamaat;
 4. Probeer pauzes te nemen van de computer en van TV kijken;
 5. wees niet lui om elke avond voor het slapen gaan uw make-up volledig te verwijderen met hypoallergene en zeer doeltreffende producten, beknibbel nooit op kwaliteitscosmetica.
 6. Tot slot, de bo

Meer buiten komen. Actieve recreatie, fietsen, zwemmen en sporten zijn niet alleen essentieel voor een gezonde huid, maar ook voor een lang en bevredigend actief leven.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: