De 10 meest praktische smartphones

*Beschouwing van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als leidraad voor aankoop. Voordat u koopt, moet u een deskundige raadplegen.

Hoewel de huidige markt de consument op alle mogelijke manieren aanspoort om voortdurend achter trends aan te lopen, is er altijd een categorie redelijke mensen die zich bij de keuze van goederen in de eerste plaats laat leiden door het praktische aspect van de aankoop. Hetzelfde geldt voor de keuze van draagbare elektronica. Expertology magazine brengt u een overzicht van de meest praktische smartphones in verschillende categorieën die vanaf april 2022 in de Nederlands Federatie te koop zijn.

Keuzecriteria

Om te beginnen de criteria die onze deskundigen hebben gehanteerd bij het selecteren van de meest relevante modellen in dit overzicht. Wij hebben modellen geïdentificeerd die optimaal zijn wat betreft een combinatie van functionaliteit, duurzaamheid, gemak, compatibiliteit, onderhoudbaarheid en andere kenmerken die de voorkeur genieten voor een echt praktische smartphone.

Prijs/prestatieverhouding

We hebben bewust geen rekening gehouden met superbudget smartphones met minimale prestaties. Deze modellen hebben hun eigen consument, maar ze zijn niet praktisch te noemen. Op een smartphone met 1 GB RAM en een zwakke processor zijn ernstige vertragingen onvermijdelijk, zelfs in de interface, laat staan in populaire apps. of als u het apparaat alleen voor normale telefonie wilt gebruiken, is een druktoets telefoon een echt praktische oplossing. Dat is waarom onze beoordeling modellen omvatte met ten minste 3GB RAM en processoren die niet de zwakste van de budgetmodificaties zijn.

De batterij

De levensduur van de batterij is een van de meest opvallende indicatoren van de bruikbaarheid van een smartphone. Tot een paar jaar geleden was dit nogal een gevoelig onderwerp, zelfs voor vlaggenschepen. Sinds 2020 is een batterij van 5000 mAh en hoger niet langer zeldzaam, maar het blijft de moeite waard om erop te letten bij het kiezen van een bepaald model. Merk ook op dat dezelfde batterijcapaciteit verschillende batterijlevensduur geeft voor verschillende smartphonemodellen. Wij hebben modellen voor u geselecteerd die de energie van de accu zo efficiënt mogelijk gebruiken. Zeldzame uitzonderingen zijn toegestaan indien er sprake is van onvoorwaardelijke of unieke voordelen.

Bescherming van het water

Een uiterst nuttige functie die niet alle elektronica heeft. In de smartphone-niche is IPxx-bescherming meer het voorrecht van duurdere modellen. Flagships bieden vaak de beste bescherming, maar er zijn ook uitzonderingen onder de mid-range modellen.

Het maken van de juiste keuze is relatief eenvoudig dankzij duidelijke standaardisatie. Als een model stof- en vochtbescherming heeft, zal de fabrikant dat zeker vermelden in de specificaties. Het beschermingsniveau, dat als aanzienlijk kan worden beschouwd, begint bij IP55. De letters staan voor Ingress Protection. Het eerste cijfer staat voor het niveau van stofbescherming, het tweede cijfer voor het niveau van waterdichtheid.

Stofbescherming van niveau 5 betekent dat u kleine stofdeeltjes kunt binnenlaten, maar dat ze uw elektronica niet zullen beschadigen. Stofdicht 6 betekent volledige bescherming – er komt helemaal geen stof binnen.

Waterbestendigheidsniveau 5 betekent dat het apparaat beschermd is tegen waterstralen uit alle richtingen. Waterbestendigheid 6 – bescherming tegen sterke stralen, zeegolven. Niveau 7 – bescherming tegen kortstondige totale onderdompeling in water. Waterbestendigheidsniveau 8 betekent dat het apparaat beschermd is tegen langdurige onderdompeling in water tot een diepte van 1 meter.

Duurzaamheid

Praktisch bijna alles betekent niet kwetsbaar. Moderne smartphones verschillen in dit opzicht niet veel van elkaar – de monolithische plastic behuizingen zijn schokbestendig genoeg om de elektronica tenminste intact te houden. Behuizingen van gehard glas zijn visueel aantrekkelijk en krasbestendig, maar wanneer zij harde oppervlakken raken, beginnen zij te “rasteren” en verliezen zij hun aantrekkingskracht. Het scherm is in die zin bijna even kwetsbaar in elke smartphone. De enige uitzonderingen zijn de modellen met verhoogde bescherming. Ze zijn karakteristiek massief.

Levensduur

Het is een van die parameters die niet alleen door de specificaties van de fabrikant kunnen worden bepaald. De duurzaamheid van een smartphone kan alleen in de praktijk worden bepaald. Daarom kan de duurzaamheid alleen worden beoordeeld op basis van feedback van echte gebruikers. We hebben voor u een speciaal feedbackonderzoek gedaan naar de meest populaire marktplaatsen in Runet, en we hebben rekening gehouden met de feedback van gebruikers bij het selecteren van de beste modellen in alle beoordelingscategorieën.

Repareerbaarheid

De meest repareerbare smartphones zijn vaak de meest voorkomende, omdat er op de Nederlands markt de meeste reserveonderdelen beschikbaar zijn. Om dezelfde reden beheersen ambachtslieden de reparatievaardigheden van massamodellen het beste. En er zijn geen prijsgrenzen – de budgetreeksen van Xiaomi zijn bijvoorbeeld qua onderhoudbaarheid goed te vergelijken met de topmodellen van iPhones. In sommige gevallen kan deze indicator echter worden opgeofferd als bepaalde unieke kenmerken nodig zijn.

Liquiditeit

Het grote praktische nut is dat u uw smartphone na een bepaalde periode voor de best mogelijke prijs kunt verkopen. En dit is bijna uitsluitend mogelijk bij dure vlaggenschipmodellen. In het budgetsegment geldt een voorwaardelijke “50%-regel” – een goedkope smartphone verliest de helft van zijn waarde zodra hij de winkel verlaat, zelfs als hij nog niet is uitgepakt.

Deze regel geldt niet voor vlaggenschepen en nieuwe topproducten. Zij verliezen mettertijd ook waarde, maar in een veel trager tempo. Ten slotte wordt de beste liquiditeit gedemonstreerd door dezelfde iPhones. Het is heel realistisch om een tweedehands iPhone na een jaar of langer gebruik te verkopen voor 70% van de oorspronkelijke waarde. Vorige generaties – twee, drie of meer generaties geleden – zijn in trek. Terwijl bij andere merken dergelijke oudere assortimenten al lang “op de vuilnisbelt van de geschiedenis” liggen.

Kenmerken van de schelp en de software

De indruk van de gebruiker van de bruikbaarheid van een smartphone wordt ook sterk beïnvloed door de softwarekant. En hier gaat het niet zozeer om de verschillen in de interface van de op Android gebaseerde besturingssystemen. Er zijn fundamentele verschillen die alle bruikbaarheid en alle voordelen van de hardware van een bepaald model teniet kunnen doen. Het dichtstbijzijnde voorbeeld zijn de smartphones van Huawei, waaronder de Honor-lijn. Nieuwere modellen zijn verstoken gebleven van Google-diensten vanwege de handelsoorlog tussen de VS en China. Het heeft de objectieve bruikbaarheid van Huawei smartphones zo niet drastisch beïnvloed, dan toch zeker de gebruikerservaring.

Wat verder in praktische zin waardevol zou zijn, is de stabiliteit van de software, vooral van het besturingssysteem. Ook hier heeft de iPhone alle voordelen. Mobiele besturingssystemen van iOS zijn veel stabieler dan Android dankzij hun gesloten code, meer conservatisme en striktere optimalisatie. Om dezelfde reden zijn iOS-systemen veel minder vraatzuchtig wat betreft energieverbruik.

Nuttige weetjes

Ten slotte kunnen kleine dingen in een smartphone waar niet iedereen op let, grote praktische betekenis hebben. FM-radio is bijvoorbeeld niet in elk model beschikbaar, en de aanwezigheid ervan kan van cruciaal belang zijn bij gebrek aan toegang tot onlinenieuws of gewoon voor amusement bij onderbrekingen van het internet.

Zo’n klein ding als een zaklampfunctie kan ook cruciaal zijn in speciale situaties en zelfs als het is uitgerust met een zaklamp, heeft niet elk model een zaklampfunctie. Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid van standaarduitvoer 3.5mm ‘mini-jack’ voor headset – bij nieuwere generaties hebben fabrikanten deze connector in twijfel getrokken ten gunste van USB Type-C.

Tegelijkertijd heeft een USB Type-C connector in plaats van de verouderde MicroUSB de voorkeur in termen van oplaadgemak op openbare plaatsen.

Deze schijnbaar kleine dingen in de smartphones van vandaag zijn heel wat – ondersteuning van verschillende geolocatiesystemen – GLONASS en Beidou, niet alleen GPS; beschikbaarheid van kompas, versnellingsmeter, andere sensoren, enz.

De 10 meest praktische smartphones

Nominatie Plaats Naam Prijs
De beste goedkope praktische smartphones 3 Realme C21Y 3/32GB, Blauw 9 441 €
2

oco M4 Pro 5G 4/64GB RU, koel blauw

18 681 €
1 Xiaomi Redmi Note 10S NFC 6/128GB RU, oceaanblauw 22 049 €
De beste robuuste, praktische smartphones 4 DOOGEE S59 Pro 4/128GB, mineraalzwart 18 100 €
3 DOOGEE S86 Pro 8/128GB, Mineraal Zwart 22 046 €
2 Caterpillar S42 H+ 3/32GB, zwart 21 900 €
1 OUKITEL F150 R2022 8/128GB 25 700 €
Beste klassieke praktische smartphones 3 Samsung Galaxy A52 4/128GB RU 28 499 €
2 Sony Xperia 10 III 6/128GB, blauw 37 938 €
1 iPhone 13 Pro Max 109 289 €

De beste goedkope en praktische smartphones

Laten we beginnen met de categorie smartphones die de massaconsument interesseert – de meest praktische opties tegen de meest betaalbare prijs. Ter herinnering: wij hebben de goedkoopste modellen buiten beschouwing gelaten, omdat hun praktische bruikbaarheid in alle opzichten meestal twijfelachtig is.

realme C21Y 3/32GB

Beoordeling: 4.7

realme C21Y 3/32 GB, blauw

En het eerste model in de review zal een merknaam realme zijn, die in de afgelopen jaren zelfs het merk Xiaomi heeft overtroffen op de verhouding van prijs, kwaliteit en functionaliteit.

Het belangrijkste voordeel van het model – een recordcombinatie van een uiterst betaalbare prijs en vrij goede, zoals voor superbudget, functionaliteit. In de minimale configuratie wordt de smartphone geleverd met 3GB RAM. Er zijn iets duurdere modificaties in de reeks met 4GB RAM. Ingebouwd geheugen is ook relatief overvloedig voor deze prijs – 32GB. Extra opslag kan worden geregeld met een geheugenkaart. Maximale capaciteit van 256 GB, en nog belangrijker een apart slot dat niet overlapt met een tweede simkaart. Dit is de meest praktische en handige configuratie.

De belangrijkste besparing door de fabrikant, die de laagste kosten kon bereiken, kwam in de processor. Hier staat de goedkope Unisoc Tiger T610 met 1.8GHz. Dus de snelheid zal matig zijn, overbelast je toestel niet met veel achtergrond apps.

Maar de levensduur van de batterij wordt hier niet beïnvloed – de batterijcapaciteit van 5000 mAh biedt tot 40 uur gesprekstijd en tot 130 uur luisteraudio. In stand-by kan de smartphone dagenlang meegaan. Dat is echt een uitstekend resultaat voor de prijs. De oplaadpoort is micro-USB, maar dat is in dit geval geen nadeel, aangezien USB Type-C een grote impact op de prijs zou hebben gehad.

Een redelijk compromis ten gunste van een minimale prijs zonder de bruikbaarheid van dit model op te offeren is het scherm. De fabrikant heeft zich beperkt tot een matrix met een bescheiden resolutie van 1600×720 bij een schermgrootte van 6.5 inch in diagonaal. Maar het type matrix zelf is IPS, wat een groot pluspunt is omdat het maximale kijkhoeken biedt. Smartphones met goedkope TN-matrices zijn niet bestand tegen kritiek op het gebied van visuals.

Discrete lof zijn de goede camera’s – een drievoudige achterunit met een 13Mpix hoofdcamera en een 5Mpix frontcamera. De beeldkwaliteit zal ver verwijderd zijn van het vlaggenschipniveau, maar toch is het verre van de minimale configuratie in deze prijsklasse.

Van nuttige kleine dingen (hierna “kleine dingen” noemen we aanvullende functies, zonder hun praktisch nut te verwaarlozen) in dit model zien we een reeks sensoren – licht, nabijheid, versnellingsmeter, vingerafdruk. Flash kan werken in zaklampmodus. Voor het aansluiten van een hoofdtelefoon is er een standaard 3.5 mm “mini-jack”. Ondersteunt drie satellietnavigatiesystemen – BeiDou, A-GPS, GLONASS, GPS. Volgens gebruikersfeedback zijn de nauwkeurigheid en stabiliteit van GPS echter middelmatig.

Voordelen

 • IPS matrix;
 • Niet slecht voor deze prijsklasse camera’s;
 • Speciale geheugenkaartsleuf;
 • uitstekende levensduur van de batterij;
 • luetooth 5.0;
 • NFC;
 • meest betaalbare prijs.

Nadelen

 • middelmatige prestaties;
 • Zwakke satellietnavigatie.

oco M4 Pro 5G 4/64GB RU

Beoordeling: 4.8

POCO M4 PRO 5G 4/64GB RU, COOL BLAUW

Laten we nu onze aandacht richten op de smartphone, waarvan de bruikbaarheid in iets andere aspecten tot uitdrukking komt dan bij de vorige twee. De Pro-versie van de Poco M4 richt zich op maximale prestaties, visuals en communicatie terwijl de prijs zo laag mogelijk wordt gehouden.

Het eerste meest opvallende verschil is de kwaliteit en de kenmerken van het scherm. Maat verhoogd – 6.6 inch diagonaal, IPS-matrix met hoge resolutie – F

  lHD+ 2400×1800. De vernieuwingsfrequentie is 90Hz, wat ook van invloed is op de dynamische beeldkwaliteit. Dit model is dus een van de beste in termen van visuals in de budget prijscategorie.

  Het tweede belangrijke punt in termen van bruikbaarheid is de vrij behoorlijke prestatie voor deze prijs, die wordt geleverd door een 8-core MediaTek Dimensity 810 processor geklokt op 2.4GHz gecombineerd met 4GB RAM. Doordachte opslagmogelijkheden. Niet al te veel intern geheugen met 64GB, maar een sleuf voor geheugenkaarten ondersteunt grotere capaciteiten tot 1024GB. Toegegeven, het is frustrerend dat het slot wordt gecombineerd met een tweede simkaart.

  Ook hoge prestaties is de connectiviteit. Hier zien we high-speed Bluetooth versie 5.1, kwaliteit Wi-Fi, NFC near-field draadloze module en zelfs 5G ondersteuning. Er is ook een infraroodpoort. Navigatie heeft ondersteuning voor alle populaire satellietsystemen, maar de GPS veroorzaakt nog steeds klachten van sommige gebruikers.

  Alle beschreven elektronica heeft een behoorlijke energiebasis – de 5000 mAh batterij in deze configuratie levert gemakkelijk meer dan 170 uur luisterplezier. Voor het opladen is er een USB Type-C interface, er is een functie van snel opladen.

  Enig compromis op de achtergrond van de hierboven beschreven behoorlijke kenmerken van dit model is alleen te zien in de configuratie van de camera’s. En dat alleen op het eerste gezicht, en niet alles is zo eenduidig. De achterkant bestaat uit slechts twee camera’s, maar ze werken echt – 50MP groothoek en 8MP “supershirik”. De voorkant is 16Mpix. Softwareverwerkingsmethoden compenseren effectief het ontbreken van een dieptesensor en andere toevoegingen die typisch zijn voor duurdere modellen.

  Voordelen

  • groot scherm;
  • F-resolutie IPS-matrix
    lHD+;
   • schermverversing van 90Hz;
   • geheugenkaartsleuf met ondersteuning voor hoge capaciteit;
   • Bluetooth 5.1;
   • 5G-ondersteuning;
   • NFC;
   • Een sterke batterij en snel opladen;
   • krachtige camera’s.

   Nadelen

   • klachten van gebruikers over GPS prestaties;
   • een geheugenkaartslot in combinatie met een tweede SIM-kaart.

   Xiaomi Redmi Note 10S NFC 6/128GB RU

   Beoordeling: 4.9

   Xiaomi Redmi Note 10S NFC 6/128GB RU, oceaanblauw

   De selectie van de voordeligste praktische smartphones wordt afgerond door een merk dat terecht erkenning heeft gekregen als symbool van degelijke kwaliteit en functionaliteit tegen een bescheiden prijs. En het zal de meest veelzijdige en volgestouwde configuratie in deze prijsklasse zijn.

   Ten eerste is het een van de weinige smartphones op de Nederlands markt begin 2022 met een AMOLED-matrix voor zo’n bescheiden prijs, en een grote ook – 6.43 inch diagonaal. In termen van bruikbaarheid is het een enorm voordeel – het scherm schittert niet, zelfs niet bij helder daglicht. Pluspunten hoge resolutie F

    lHD+ 2400×1800.

    Wat betreft de budget Redmi serie hier is vrij adequate processor – 8-core MediaTek He

   • o G95 met een kloksnelheid van 2.05GHz. Een Qualcomm Snapdragon tegenhanger zou zeker de voorkeur verdienen, maar de prijs zou dan aanzienlijk stijgen. Maar dit model heeft al maar liefst 6GB RAM, wat vrij opmerkelijk is voor een budget segment. Er is ook relatief veel ingebouwd geheugen – 128 GB. Er is een geheugenkaartslot los van de tweede SIM, met ondersteuning voor maximaal 512 GB.

    Wat zeker het prijzen waard is in deze smartphone in termen van bruikbaarheid is de power component. 5000mAh batterij maakt frequent opladen overbodig. En als je de smartphone moet opladen, laat de Mi Turbo Charge snellaadfunctie via USB Type-C zich van zijn beste kant zien.

    De interface configuratie is niet slechter dan eerdere modellen in de review – er is Bluetooth 5.0, infrarood, alle populaire satellietnavigatiesystemen. Nuttige functies zijn standaard audio-uitgang 3.5mm, gezicht ontgrendelen, laterale vingerafdruk scanner, kompas, stereo speakers.

    De camera’s kunnen worden beschouwd als het eerlijk gezegd zwakke punt van dit model. De configuratie is behoorlijk op het eerste gezicht, met een achterste eenheid van een 64MP groothoek, 8MP super-wide, 2MP macro en diepte sensor, plus een 13MP front. Maar volgens beoordelingen van deskundigen en gewone gebruikers blijft de fotokwaliteit achter bij de verwachtingen. Maar de videokwaliteit is prima, zelfs met 4K resolutie.

    Voordelen

    • groot scherm;
    • AMOLED matrix;
    • hoge resolutie;
    • Een speciale sleuf voor geheugenkaarten;
    • Hoge repareerbaarheid;
    • autonomie;
    • Mi Turbo Charge snel opladen;
    • 4K video-opnames;
    • De beste configuratie voor een betaalbare prijs.

    Nadelen

    • Relatief zwakke camera’s.

    De beste robuuste, praktische smartphone

    De tweede nominatie in Expertology’s overzicht van de meest praktische smartphones is gewijd aan de modellen waarvoor “bruikbaarheid” de meest directe betekenis heeft. Dit zijn smartphones met verbeterde fysieke bescherming tegen vallen, stof en water binnendringen, en andere invloeden van ruwe omgevingen.

    DOOGEE S59 Pro 4/128GB

    Beoordeling: 4.7

    DOOGEE S59 PRO 4/128GB, MINERAAL ZWART

    Laten we eerst eens kijken naar de smartphone van het Chinese merk DOOGEE. Dit is een relatief jong merk dat eigendom is van het grote technologiebedrijf KDV. Bekend om goedkope en vrij functionele smartphones met goede bescherming tegen het milieu.

    Dit model is minstens anderhalf keer zo duur als zijn voorganger, afhankelijk van het verkooppunt, maar in termen van functionaliteit veel interessanter. Het belangrijkste voordeel is de maximale bescherming tegen de invloed van agressieve factoren. Robuust plastic en aluminium overheersen, met verbeterde valbescherming.

    Bijzonder goed ontwikkelde stof- en vochtbescherming. De smartphone voldoet aan IP68 en zelfs IP69K. IP69K beschermingsgraad voldoet aan twee Duitse normen – DIN 40050-9 en IEC 60529. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor veilig gebruik bij directe toegang tot water, maar ook bij hoge temperaturen en druk. Het is geschikt voor werk in verschillende industrieën, in de voedingsindustrie, waar de methode van het reinigen van apparatuur met water onder druk of stoom wordt toegepast.

    Het tweede opvallende voordeel van dit model is de gigantische batterijcapaciteit van 10050mA⋅h. Lange gesprekstijd van meer dan 40 uur, audioweergavetijd is veel langer. Nog prettiger is de USB Type-C connector en de snellaadfunctie. Toegegeven, snelladen werkt niet zo efficiënt als gebruikers verwachten.

    De versterkte bescherming en de krachtige batterij konden niet anders dan een impact hebben op de fysieke afmetingen van de smartphone. Het is dik en zwaar – dikte 18.7mm, gewicht – 372g. De horizontale afmetingen zijn matig op 85.5×171.6. Het scherm is niet het grootste, maar ook niet het kleinste – 5.7 inch diagonaal.

    Ook hier zien we duidelijke voordelen in termen van prestaties in vergelijking met de realme C21Y. Krachtigere processor – 8-core MediaTek He

   • o P22 met 2GHz, 4GB RAM. Merkbaar betere camera configuratie – 4 achterste modules met een toonaangevende 16MP, en een achterste met 16MP sensor resolutie ook.

    Wat het scherm betreft, is de fabrikant ook niet gierig geweest met de IPS-matrix, en heeft hij alleen een redelijk en relevant compromis toegestaan in termen van resolutie – deze is bijna hetzelfde als in de vorige variant – 1520×720.

    Uit een recensie van Yandex.Markt met “Level 2 Gadget Inspector” status: “Goede batterijduur, goed scherm, niveau telefoonbescherming, sensor werkt wanneer je handschoenen draagt, onderwaterfotografie, veel geheugen, draadloze betaling, zeer goede communicatie, luide luidspreker, goede materialen voor de behuizing – de tastzin is prettig”.

    Voordelen

    • Versterkte schokbescherming;
    • Superieure bescherming tegen stof en vocht, hoge druk en temperatuur;
    • IPS matrix;
    • record batterij capaciteit;
    • USB Type-C;
    • NFC;
    • Geen slechte camera configuratie;
    • Aantrekkelijk ‘brutaal’ ontwerp.

    Nadelen

    • Snelladen wordt geclaimd, maar het werkt niet al te effectief.

    DOOGEE S86 Pro 8/128GB

    Beoordeling: 4.8

    DOOGEE S86 Pro 8/128GB, mineraalzwart

    Laten we nu uw aandacht richten op een andere DOOGEE smartphone met verbeterde bescherming. Het kan dienen als een beter alternatief voor de vorige als u betere prestatie-elektronica wilt.

    Qua bescherming is dit model vrijwel gelijk aan het vorige. De smartphone is vergelijkbaar in de vorm van het lichaam, met verdikking in de meest kwetsbare voor schokken, met name in de hoeken. Goed ontworpen bescherming tegen stof en vocht – volledige naleving van IP68, wat betekent dat er geen stof de behuizing binnendringt, en de smartphone is niet bang voor water, zelfs niet bij volledige onderdompeling in water en blootgesteld aan waterstralen onder hoge druk.

    Wat de prestaties betreft, zijn er merkbare verbeteringen. De processor, hoewel budgetvriendelijk, is nog steeds geavanceerder dan de hierboven beschreven variant – het is MediaTek He

   • o 2GHz P60. RAM is zeker iets om naar uit te kijken voor deze prijs – 8GB. Er is 128 GB ingebouwd geheugen en het kan gemakkelijk worden uitgebreid met een geheugenkaart tot 256 GB. Het slot wordt echter gecombineerd met een tweede simkaart.

    De bruikbaarheid van de smartphone in de context van beschermde modellen is ook merkbaar in het redelijke compromis dat de fabrikant heeft gesloten bij het ontwerp van het scherm en de cameraconfiguratie. Hij heeft een matrix met een matige HD-resolutie van 1560×720, maar hij is betrouwbaar en minder kwetsbaar dan veel F

     lHD-opties of, nog meer, 4K. Het scherm is groot met 6.1 inch diagonaal.

     De camera’s zijn vrij goed, en de kit is niet de meest beperkte… De achterkant bestaat uit drie modules – 16Mpix main, 8Mpix supergroothoek en 2Mpix macro. Het is natuurlijk verre van top, maar het is meer dan voldoende voor praktisch gebruik in het veld en in de praktijk. De frontcamera is 8MP.

     De batterijcapaciteit in dit model is minder dan in het vorige model, maar het laat nog steeds de overgrote meerderheid van andere smartphones op de markt ver achter zich. 8500 mA⋅h biedt meerdere dagen matige prestaties, vergelijkbaar met dagenlang ononderbroken luisteren naar audio of meer dan 45 uur ononderbroken gesprekstijd in cellulaire modus. Opladen via USB Type-C, met snellaadfunctie.

     Ook de aanwezigheid van nuttige functionaliteit in tactisch en gewoon praktisch opzicht is vermeldenswaard. Zaklamp, FM-radio, infraroodthermometer, kompas. Satellietnavigatie werkt goed met ondersteuning voor drie systemen – BeiDou, Ga

    • leo, GPS. Geen GLONASS ondersteuning, helaas.

     Voordelen

     • Hoge schokbestendigheid;
     • robuuste IP68 bescherming;
     • betere prestaties;
     • infrarood thermometer;
     • FM radio;
     • kompas;
     • De batterij heeft een hoge capaciteit;
     • NFC;
     • USB Type-C en snelladen.

     Nadelen

     • ondersteunt geen GLONASS.

     Caterpillar S42 H+ 3/32 GB

     Beoordeling: 4.9

     RUPS S42 H+ 3/32GB, ZWART

     En dan nu het merk smartphone, dat rechtstreeks wordt geassocieerd met technologische kracht en praktische bruikbaarheid in de waarste zin van het woord. Dit is de Caterpillar en relatief goedkope in deze klasse, de S42 H+. Caterpillar is een Amerikaanse fabrikant van bouw- en mijnbouwmachines, met name de beroemde superzware vrachtwagens CAT. Caterpillar smartphones zijn per definitie gebouwd om de meest ongunstige en veeleisende omstandigheden te weerstaan.

     De belangrijkste “chip” smartphone is vrij duidelijk – het is de maximale schokbestendigheid, vocht en stof bescherming. De S42 kan volledig in water worden ondergedompeld en onder stromend water worden gewassen, niet alleen met zeep, maar zelfs met bleekmiddel of alcohol indien desinfectie vereist is. Maar zorg ervoor dat alle stekkers en andere technologische openingen goed gesloten zijn.

     Bescherming – is niet het enige voordeel van de fysieke kenmerken. De smartphone is zorgvuldig doordacht wat betreft bruikbaarheid in kleine ruimtes, de behuizing maakt gebruik van slagvast plastic, metaal. De met Eurober beklede rug en zijkanten zorgen voor een stevige greep van zowel blote handen als een ruwe bouwhandschoen.

     Het tweede belangrijke aspect waarover in dit model grondig is nagedacht, is de kwaliteit van de connectiviteit. Dit wordt speciaal benadrukt om een goede telefoniehoorzitting en een vlotte connectiviteit voor gegevensoverdracht te verzekeren. Wi-Fi module is standaard 802.11ac, maar echt goede kwaliteit. Ook Bluetooth is van de volgende generatie – 5.0, d.w.z. snelheid.

     Visueel zijn de prestaties hier bescheiden, en het is een redelijk compromis omwille van de prijsminimalisatie. De voorganger van dit model was twee keer zo duur. En hier zien we scherm 5.5 inch met een resolutie van 1440×720, wat ruim voldoende is voor een dergelijk nichemodel. Ook de camera’s zijn minimaal voldoende – een enkele 13Mpix achterkant en een 5Mpix voorkant.

     Wat de batterijduur betreft, lijkt dit model het af te leggen tegen de vorige twee, aangezien de batterijcapaciteit “slechts” 4200mAh bedraagt. In feite is die capaciteit ruim voldoende voor meer dan 30 uur gesprekstijd en meer dan 800 uur stand-bytijd. Het systeem is goed genoeg geoptimaliseerd om de smartphone een paar dagen zonder problemen te laten werken in de matige verbruiksmodus. Het enige ding – geen snel opladen en de connector is verouderd – MicroUSB.

     Van Yandex beoordeling.Markt met ‘Level 6 Gadget Inspector’ status: ‘Indruk van een goed gemaakt product. De kwaliteit van de communicatie is normaal. NFC werkt zonder storingen. U hoeft geen beschermhoezen en schermen te kopen. Meteen na het uitpakken vergeet je de angst om het nieuwe apparaat te beschadigen/breken.

     Voordelen

     • merknaam;
     • hoogwaardige materialen;
     • betrouwbare bescherming tegen stof, water en schokbelastingen;
     • rubberen oppervlak van de koffer;
     • de kwaliteit van de communicatie, inclusief Wi-Fi;
     • betrouwbaarheid en duurzaamheid;
     • Matige prijs in deze klasse.

     Nadelen

     • Geen snelladen;
     • MicroUSB-aansluiting.

     OUKITEL F150 R2022 8/128GB

     Beoordeling: 5.0

     OUKITEL F150 R2022 8/128GB

     Voltooit de selectie van de best beschermde praktische smartphone model merk OUKITEL. Het merk is een gezamenlijk product van de Chinese bedrijven OuKi en Doogee. En met name dit model F150 R2022 wordt door toprecensenten vaak aangeduid als “plotseling het beste harnas onder $300”.

     Deze smartphone valt op door alle uitstekende beveiligingsfuncties als alle anderen in de selectie, maar ligt ook merkbaar voor op het gebied van prestaties, camera en schermparameters.

     Laten we beginnen met de bescherming en de fysieke parameters, aangezien dit voor praktische smartphones het belangrijkst is. Het apparaat is groot en dik – 81x174x17.3mm en weegt 315g. Stevige kunststof behuizing, versterkte hoeken, aantrekkelijk, brutaal hoekig ontwerp. Volledig stof- en waterdicht IP68 en IP69K.

     Het tweede lichtpunt in elk opzicht is het scherm. Het is groot – 6.78 inch, hoogwaardige IPS-matrix met brede kijkhoeken en hoge resolutie F

      lHD+ 2340×1080. 90Hz vernieuwingsfrequentie. Pixeldichtheid – 380 per inch. Dat wil zeggen dat de schermgrootte hier belangrijker is – gemakkelijke weergave en aanraakbediening. De resolutie en frequentie zorgen voor een comfortabele visuele ervaring. Het scherm is echt helder, de ondergrens is een beetje hoog, maar dit is een kenmerk van bijna alle beschermde smartphones.

      Even interessant is de configuratie van de camera. De achterkant bestaat uit drie modules – de hoofd groothoekcamera van 64 megapixels, een tweede camera van 20 megapixels en een macrocamera van 2 megapixels. 16Mpix frontsensor. De hoofdeenheid kan video-opnamen maken in 4K 3840×2160 resolutie. Er is een nachtopnamestand die gebruik maakt van de infraroodsensor.

      Wat de prestaties betreft, zien we aan de hardwarekant een sober maar voldoende pakket. MediaTek He-processor

     • o G95 op 8 cores met een vrij krachtig grafisch subsysteem, aangevuld met 8GB RAM. Het ingebouwde geheugen van 128 GB kan worden aangevuld met een externe minikaart tot 256 GB. De sleuf is specifiek en belemmert de installatie van een tweede simkaart niet.

      Wat betreft de levensduur van de batterij, hier keren we terug naar de deugden van DOOGEE smartphones met hun gigantische batterijcapaciteit – in dit model is de batterij 8300 mAh, wat meer dan 50 uur gesprekstijd oplevert. En, zoals normale vlaggenschepen, is er voorziening voor snelladen via de moderne USB Type-C interface.

      Nuttige kleine dingen zijn de gyroscoop, zaklamp, FM-radio, kompas, standaard stopcontact 3.5mm hoofdtelefoonaansluiting, vingerafdrukscanner, gezichtsontgrendelingsfunctie.

      Voordelen

      • groot scherm;
      • hoogwaardige IPS-matrix;
      • hoge resolutie matrix;
      • Relatief hoge prestaties;
      • IP68, IP69K bescherming;
      • Schokbestendigheid;
      • een batterij met een hogere capaciteit;
      • USB Type-C en snelladen;
      • Speciale geheugenkaartsleuf;
      • aantrekkelijk ontwerp.

      Fouten

      • geen nadelen vastgesteld.

      De beste klassieke praktische smartphone

      De laatste selectie van de review van de meest praktische smartphones volgens Expertology magazine is gewijd aan klassieke modellen, die niet niche zijn, maar ontworpen voor de massaconsument. Laten we eens kijken naar drie van dergelijke voorbeelden die van deskundigen en gewone gebruikers de hoogste waardering hebben gekregen wat betreft praktische bruikbaarheid in de breedste zin van het woord.

      Samsung Galaxy A52 4/128GB RU

      Beoordeling: 4.8

      Samsung Galaxy A52 4/128GB RU

      Beschouw eerst de smartphone van Samsung, die vrij snel na de officiële presentatie een hit was in de verkoop, en later een van de commercieel meest succesvolle modellen van het merk bleek te zijn. De reden hiervoor is een verrassend goede balans tussen prestaties en prijs, gekoppeld aan betrouwbaarheid, gemak en duurzaamheid.

      Een opvallend voordeel van de smartphone is het grote, heldere scherm met een hoogwaardige AMOLED-matrix met F

       lHD+ 2400×1080. Een werkelijk grote helderheidsmarge, een expressief beeld en toch ook energiezuinig. Volgens reviews van experts en gewone gebruikers heeft deze smartphone een record batterijduur, juist wanneer het scherm actief is. Dus als u een apparaat met een lange levensduur nodig hebt om urenlang video’s te kijken of te lezen, is dit precies de juiste optie.

       Het tweede zeer opmerkelijke kenmerk is de krachtige camera. De achterkant bestaat uit vier modules, de 64MP hoofdcamera, plus een ultra-groothoek 12MP, macro- en dieptesensor van elk 5MP. De front-facing is bijna een record in deze prijsklasse, ook – 32Mpix.

       Ondubbelzinnig positieve indruk van het niveau van de sleutelelektronica. Het hart van alles is een processor (single-chip systeem) Qualcomm Snapdragon 720G – acht kernen, frequentie 2.3GHz. Het belangrijkste hier is de aanwezigheid van de index G, die gewoonlijk staat voor “Gaming” – het verbeterde werk van de grafische module.

       Communicatie en extra apparatuur stellen niet teleur. Er is een geheugenkaartslot dat grote capaciteiten ondersteunt (tot 1024 GB), maar het wordt gecombineerd met een tweede SIM-kaart, en dat is in termen van praktische bruikbaarheid een minpunt.

       De enorme populariteit van smartphones heeft ook in het voordeel gewerkt van de repareerbaarheid. Puur Samsung elektronica is minder repareerbaar dan Xiaomi. Maar dankzij de ruime beschikbaarheid van reserveonderdelen voor de Galaxy A52 is het vervangen van een kapot scherm of een andere elektronische module vaak snel en goedkoop.

       Van Yandex gebruikersbeoordeling.Markt met de status van “Level 5 Gadget Inspector”: “Het scherm. Prachtig, helder, matig verzadigd. Energiezuinig. Batterij. Houdt soms een ongelooflijke 10-11 uur actieve schermtijd vast! Ongelooflijk! De camera is goed. Uitstekend zelfs”.

       Voordelen

       • Een van de best verkopende smartphones van Samsung;
       • IP67 bescherming;
       • evenwichtige eigenschappen;
       • onderhoudbaarheid;
       • Betrouwbaarheid en stabiele prestaties;
       • Een krachtige processor met spelspecialisatie;
       • AMOLED-matrix met F
         lHD+ resolutie;
        • krachtige camera’s;
        • autonomie;
        • snelladen.

        Nadelen

        • veel onnodige niet-verwijderbare programma’s.

        Sony Xperia 10 III 6/128GB, blauw

        Beoordeling: 4.9

        SONY XPERIA 10 III 6/128GB BLAUW

        De selectie gaat verder met de Sony-smartphone, die tot de bovengemiddelde prijscategorie behoort, maar nog lang geen vlaggenschip is. In een aantal opzichten is hij niet beter dan de vorige, meer betaalbare variant. Het is echter dit, niet meer het nieuwste model, dat van deskundigen en gebruikers de meest positieve feedback heeft gekregen wat betreft betrouwbaarheid, stabiliteit en veerkracht op lange termijn.

        De betrouwbaarheid is het belangrijkste voordeel van het model in termen van bruikbaarheid. En dit wordt geholpen door de aanwezigheid van een goed ontworpen en goed geïmplementeerde stof- en vochtbescherming – niveau IP68. De materialen van de behuizing zijn gehard glas en hard plastic.

        Het scherm meet 6 inch en is uitgerust met een hoogwaardige OLED-matrix met een verbeterde resolutie van 2520×1080. De vernieuwingsfrequentie is een bescheiden 60Hz, maar in deze context is dat geen minpunt. Pixeldichtheid van 457 per inch, dit zorgt voor een uitstekende “beeld”-kwaliteit. Het scherm wordt beschermd door duurzaam Corning Gorilla Glass 6 van de nieuwe generatie.

        In termen van prestaties biedt dit model geen verrassingen, maar je kunt de configuratie ook niet beperkt noemen. Toch is de 2GHz Qualcomm Snapdragon 690 processor een behoorlijke optie voor dit niveau, en de 6GB RAM lijkt passend en voldoende. Het ingebouwde geheugen kan worden uitgebreid door het leveren van een externe kaart – de sleuf, hoewel gecombineerd met de tweede “simkaart”, maar ondersteunt grote volumes tot 1024GB.

        Een even terughoudende maar ruim voldoende cameraconfiguratie lijkt te zijn. Achterzijde – 12 megapixel hoofdapparaat en twee extra 8MP elk. Camera vooraan – ook 8MP. Dit pakket kan niet concurreren met de “artistieke” mogelijkheden van de vlaggenschipmodellen, maar in termen van bruikbaarheid en impact op de uiteindelijke kosten is het heel acceptabel. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een aanzienlijk deel van de gebruikers klaagt over de “ruis” van de foto’s, vooral bij weinig licht.

        Ook bij de batterijduur toont de smartphone de meest rationele aanpak van de fabrikant zonder al te “gul” te zijn. De 4.500mAh batterij biedt uren actief gebruik en een paar dagen matig gebruik. Er is een snellaadfunctie, de aansluitpoort is USB Type-C. Het goede nieuws is dat de fabrikant de standaardconnector 3 niet heeft opgegeven.5 mm mini-jack voor aansluiting van een hoofdtelefoon. Bovendien heeft Sony hier de audiokwaliteit niet verwaarloosd, met de introductie van de geavanceerde DSEE-technologie

         Het gebruikt kunstmatige intelligentie om de geluidskwaliteit van gecomprimeerde tracks te maximaliseren.

         Voordelen

         • Uitzonderlijke betrouwbaarheid en duurzaamheid;
          1. ED-scherm;
          2. hoge resolutie;
          3. Bluetooth 5.1;
          4. NFC;
          5. geavanceerde satellietnavigatie;
          6. autonomie;
          7. snelladen.

         Nadelen

         • Er zijn klachten over de “luidruchtigheid” van de foto’s.

         iPhone 13 Pro Max

         Beoordeling: 5.0

         iPhone 13 Pro Max

         En om de Expertology review van de meest praktische smartphones volgens Expertology magazine af te sluiten is de enige in de selectie die het onbetwiste vlaggenschip van de premium klasse is. De praktische kant van deze smartphone is ver te zoeken, want de prijs van de iPhone 13 breekt alle records, vooral in de topversie Pro Max.

         Hier hebben wij de iPhone niet alleen opgenomen als een specifiek model, maar ook als een voorbeeld van enkele algemene kwaliteiten van Apple op het gebied van praktische bruikbaarheid. Het is bekend en erkend voor de hoogste kwaliteit materialen, vakmanschap en kwaliteitscontrole. Dit alles vertaalt zich in de ultieme stabiliteit, veerkracht, duurzaamheid en energie-efficiëntie voor de iPhone-smartphone. En deze iPhone 13 Pro Max is ook de meest “duurzame” in termen van batterijduur in vergelijking met vorige generaties.

         Het praktische van deze smartphone komt vooral tot uiting in het premium aspect. Dat wil zeggen, het vertoont uitstekende prestaties, foto/videokwaliteit met optische stabilisatie, bruikbaarheid, betrouwbaarheid en gegevensbehoud.

         Bovendien is het apparaat uitgerust met een uitstekende bescherming tegen stof en vocht – iPhone 13 Pro Max is niet bang voor regen en zelfs totale onderdompeling onder water voor een vrij lange tijd. Dit maakt het een redelijke praktische oplossing voor gebruik in relatief moeilijke omstandigheden – sportschieten, actief wandelen, enz. .

         De iPhone smartphone is ook praktisch gezien een van de slimste oplossingen voor streamers, videobloggers, alle gebruikers die actief zijn op sociale media met foto/video-inhoud. Dit wordt gewaarborgd door de maximale aanpassing van de software voor dergelijke doeleinden, hoge compatibiliteit met vele thematische online diensten.

         Een ander praktisch aspect waar Apple bekend om staat is liquiditeit. Het vlaggenschip iPhone is een vrij zeldzaam voorbeeld van elektronica die niet onmiddellijk na de aankoop van een nieuw model 50% van zijn oorspronkelijke waarde verliest. Niet alleen dat, zelfs na lange tijd, een jaar of meer, kan de beste iPhone gemakkelijk worden verkocht voor 70% van zijn oorspronkelijke prijs. Daarnaast zijn de iPhones ook zeer goed te repareren. Een veelvoorkomend probleem, zoals een gebroken scherm, wordt weliswaar duur, maar snel en betrouwbaar opgelost.

         Voordelen

         • merk;
         • topklasse;
         • Superieure kwaliteit van materialen en bouw;
         • topprestaties;
         • Uitzonderlijke beeldkwaliteit;
         • levensduur van de batterij;
         • uitstekende fotokwaliteit;
         • Hoogwaardige optische stabilisatie;
         • herstelbaarheid;
         • Hoge liquiditeit.

         Nadelen

         • typische beperkingen van Apple elektronica.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: